Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 222 
Epres-kókuszos-pudingos kocka (bögrés)
  2016-06-29 21:55:57, szerda
 
  Epres-kókuszos-pudingos kocka (bögrés)

Hozzávalók

A tésztához:
1,5 pohár liszt (30 dkg)
1 csomag sütőpor
4 db tojás
1 pohár cukor (20 dkg)
2 kis doboz kefír
0,5 pohár olaj (1,5 dl)
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kókuszreszelék
1 csipet só
A pudingohoz:
2 db kókusz vagy tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
pár csepp kókuszaroma
4 ek kókuszreszelék
20 dkg eper
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük, aminek levágjuk a sarkát. Végül a csokival becsíkozzuk a sütemény tetejét.





Megjegyzés

Mérőnek egy 315 g-os poharat használhatunk.

Egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom desszert.
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gombás-tejszínes sertésszelet
  2016-06-29 21:51:52, szerda
 
  Gombás-tejszínes sertésszelet

Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
50 dkg gomba
3 dl főzőtejszín
szerecsendió
½ csokor petrezselyem

bors
6 ek olívaolaj
1 db húsleveskocka
2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
2,5 dl száraz fehérbor


Elkészítés

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk őket, majd megpirítjuk 3 ek, felforrósított olívaolajon. Végül mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
A leveskockát feloldjuk 250 ml forró vízben. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat, továbbá a megmaradt olívaolajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott hagymát, valamint a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.
Felöntjük borral, és nagy lángon sűrűre forraljuk. Ezután hozzáadjuk az alaplét a tejszínnel együtt, ismét felforraljuk, majd közepes lángon főzzük 3 percig. Ízesítjük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Végül rátesszük a hússzeleteket, és további 2 percig főzzük.
A petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN
Gasztroblogger

Rizzsel és bulgurral is finom, de akár szélesmetéltet is főzhettek hozzá!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hideg eperkrémleves
  2016-06-29 21:48:27, szerda
 
  Hideg eperkrémleves

Hozzávalók

40 dkg eper
2 ek porcukor
1 ek citromlé
3 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
4 gombóc vaníliafagylalt


Elkészítés

1. Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, majd kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, és meghintjük a porcukorral és a citromlével.

2. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, és csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagylaltot, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Csészékbe szedjük, és a tetejükre habrózsákat nyomunk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szép estét!
  2016-06-29 21:40:11, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
Jó éjszakát!
  2016-06-28 23:52:09, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Édesburgonya fasírt
  2016-06-28 22:16:12, kedd
 
  Édesburgonya fasírt

Hozzávalók

1 nagy édesburgonya
3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 dl tej
1 tojás
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
zsemlemorzsa
pirosparika
ghi a sütéshez

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzükk, majd krumlinyomóval áttörjük.
A hagymát meghámozzuk,felkockázzuk, egy kis ghín megpirítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az áttört édeskrumplit, a tejbe áztatott kenyérszeleteket, apréselt fokhagymát, a tojást, és a fűszereket, majd kézzel vagy robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
A masszából egy kanál segítségévelgombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghengergetjük őket.
Egy serpenyőben felforrósított, bőséges ghíben kisütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Palacsinta alaprecept
  2016-06-28 22:13:45, kedd
 
  Palacsinta alaprecept

Hozzávalók

12,5 dkg liszt
2 tk kristálycukor
2 db tojás
3 dl tej
olaj a sütéshez



Elkészítés

Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, majd ráöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül hozzáöntjük a megmaradt tejet, és az egészet simára keverjük.
Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy lapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, majd forró tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Tálalás előtt néhány nappal is elkészíthetjük a palacsintát, ha kisütés után sütőpapírt teszünk a darabok közé és folpakba csomagoljuk. A hűtőben 3-4 napig tárolható, a mélyhűtőben pedig 3 hónapig is eláll. Utóbbi esetben fogyasztás előtt néhány órával becsomagolva felengedjük, és egy kevés olajjal kikent serpenyőben egyenként átforrósítjuk a palacsintákat.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű sajtos-tejfölös csirkemell
  2016-06-28 22:10:19, kedd
 
  Egyszerű sajtos-tejfölös csirkemell

Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
3 dl tejföl
1 tk pirospaprika
20 dkg ementáli sajt
3 dl étolaj

bors


Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalát. Az étolajat felhevítjük, és fehéredésig sütjük benne a húst, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük.
Egy 20×30 cm-es tepsibe tesszük a hús szeleteket. A tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk pirospaprikával, majd befedjük a reszelt vagy szeletelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakara sütjük 20 percig, majd a fóliát eltávolítva még 10 percig. Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtleves
  2016-06-28 22:07:22, kedd
 
  Sajtleves

Hozzávalók

4 dl víz
15 dkg füstölt sajt
2 ek liszt
1 kis doboz tejföl
1/2 húsleveskocka (marhahúsleves)
2 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A vizet a húsleveskockával feltesszük főni. A sajtot lereszeljük, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a tejföllel és egy kevés kevés vízzel elkeverjük, majd két csipet borsot teszünk hozzá.
A masszát a már meleg vízbe tesszük, jól elkeverjük, kétszer felforraljuk, és ha szükséges, még egyszer megborsozzuk. Sózni nem kell. Pirított kenyérkockával tálaljuk.





Megjegyzés

Remélem, ízleni fog, mi nagyon szeretjük.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Jó éjszakát!
  2016-06-27 23:58:52, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 222 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2659
  • e Hét: 12162
  • e Hónap: 26067
  • e Év: 155774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.