Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zöldhagymás kukoricafasírt joghurtöntettel
  2016-06-17 23:41:03, péntek
 
  Zöldhagymás kukoricafasírt joghurtöntettel

Hozzávalók

15 dkg búzaliszt
1/2 ek sütőpor
1/4 csésze natúr szójatej
3 ek őrölt lenmag
2 ek víz
1 ek olívaolaj
2 szál zöldhagyma
1 piros chilipaprika kimagozva
2 ek felaprított petrezselyem
25 dkg csemegekukorica (konzerves)
tengeri só
feketebors
Az öntethez:
25 dkg növényi joghurt
1/2 chilipaprika kimagozva, felaprítva
1/2 lime leve
2 ek felaprított koriander

Elkészítés

A joghurtöntet összetevőit egy tálba önjük, összekeverjük, majd egy másik tálban összeöntjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a szójatejet, az olívaolajat, az őrölt lenmagot, a felaprított zöldhagymát, chilit és petrezselymet, végül egy habverővel összekeverjük.
Ha az adott elegy túl ragacsos a formázáshoz, további lisztetadunk hozzá.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a pogácsává formázott fasírtokat mindkét oldalon aranybarnára sütjük.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gofri light
  2016-06-17 23:38:12, péntek
 
  Gofri light

Hozzávalók

1 db tojás
1,25 dl tej
3/4 csésze zabmix (zabpehely + zabpehelyliszt)
2-3 csepp vaníliaaroma
2 ek étolaj
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj


Elkészítés


1. A tojást kettéválasztjuk, majd a sárgájával habosra keverjük az édesítőt és a tejet. Ezután hozzáadjuk a zabmixet, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát (ha van otthon darált dió, esetleg szeletelt mandula, akkor az is mehet bele), és jól eldolgozzuk. Ha sűrűre sikerült, akkor kevés vízzel hígítjuk, majd belekeverjük az olajat.

2. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Gofrisütőben barnára sütjük. Kakaóporral, édesítővel, diétás lekvárral vagy gyümölccsel kitűnő reggeli ébresztő.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Töltött csirke sajtos-diós vajjal
  2016-06-17 23:35:47, péntek
 
  Töltött csirke sajtos-diós vajjal

Hozzávalók

1 db konyhakész csirke (kb. 1,5 kg)
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0,75 dl fehérbor

bors
A sajtos-diós vajhoz:
50 g márványsajt
50 g vaj
25 g darált dió
A töltelékhez:
2 ek vaj
2 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
5 dkg csirkemáj
5 dkg zsemlemorzsa
2,5 dkg dióbél
10 dkg sonka
1 ág rozmaring
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
bors



Elkészítés

1. A töltelékhez a vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk. A keveréket addig pároljuk-pirítjuk, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felaprított májat, és további 2 percig együtt pirítjuk.

2. A tűzről levesszük, keverőtálba téve hozzáforgatjuk a zsemlemorzsát, a durvára vágott diót, a felkockázott sonkát, a rozmaring felaprított leveleit, a finomra vágott petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk hűlni.

3. A sajtos-diós vaj hozzávalóit összekeverjük. A csirke mellrészénél a bőrt fellazítjuk, és alátöltjük a vajat.

4. A tölteléket a szárnyas megtisztított hasüregébe tesszük, és a nyílást cérnával összevarrjuk. A bőrét az olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Elrendezzük mellette a megtisztított, felszeletelt vörös- és fokhagymát, valamint a babérlevelet. Végül a bort aláöntjük, és időnként meglocsolva 200 fokon 30 percig, majd 170 fokon további 60 percig sütjük.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mediterrán töltött paradicsom rukolával
  2016-06-17 23:32:29, péntek
 
  Mediterrán töltött paradicsom rukolával

Hozzávalók

8 db paradicsom
1 db sárga kaliforniai paprika
6 dkg zöld olívabogyó
25 dkg mozzarella sajt
1 ek reszelt parmezán
1 csokor bazsalikom
6 dkg rukola
5 ek balzsamecet
5 ek olívaolaj
bors



Elkészítés

1. Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, kivájjuk a belsejüket, majd sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint. A kaliforniai paprikát 180 fokos sütőben 35 percen keresztül sütjük, majd meghámozzuk és kicsumázzuk.

2. Felaprítjuk az olívabogyót és a mozzarellát. Tálba tesszük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal valamint a felaprított bazsalikommal. Sózzuk és borsozzuk.

3. A paradicsomokat megtöltjük a mozzarellás-olajbogyós keverékkel. Tálra terítjük a rukolát, és meglocsoljuk a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. A paradicsomot a salátaágyon tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

A rukola és a bazsalikom kivételével minden hozzávaló előre feldolgozható. A zöldfélék azonban gyorsan elveszítik frissességüket.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kettős szivárvány
  2016-06-17 22:58:18, péntek
 
  Gyönyörű kettős szivárvány volt ma este 7 óra körül nálunk. Beterítette az egész égboltot. Csak egy töredékét tudom bemutatni, mert ahol lakom, ott nem tudtam egyben lefényképezni az egészet. Az utolsó képen már eltűnőben.































 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3173
  • e Hét: 12676
  • e Hónap: 26581
  • e Év: 156288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.