|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-06-06 14:45:55, hétfő
|
|
|
Csirkemell savanyú káposzta ágyon sütve fűszeres újkrumplival recept
hozzávalók / 4 adag
A húshoz
90 dkg csirkemell filé
100 dkg savanyú káposzta
10 dkg sonka
10 dkg mozzarella
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A krumplihoz
1 kg újkrumpli
2 kávéskanál fűszersó
2 ek kókuszolaj
elkészítés
A húshoz
A sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk.
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk őket.
A káposztát egy hőálló tálba rakjuk, ráterítjük a csirkemell szeleteket, alufóliával letakarjuk, és hőlégkeveréses sütőben 210 fokon 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, a sajtot rátesszük a tetejére, és megpirítjuk. (Én füstölt mozzarella szeletet szoktam rátenni.)
A krumplihoz
A kisebb újkrumplikat megkaparjuk, félbevágjuk. Teflon serpenyőbe rakunk 1 ek. kókuszolajat vagy sima étolajat, belerakjuk a krumplikat, majd ízlés szerint rakunk rá sültkrumpli fűszersót és cayenne chilit (természetesen ki hogyan szereti).
A serpenyőben 20 perc alatt megsütjük a krumplikat.
sütési hőfok: 210°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1500 Ft
elkészítettem: 5 alkalommal
Ramonika
Forrás: http://www.nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Vegyes receptek |
|
|
|
|
|
2016-06-06 14:03:29, hétfő
|
|
|
Spenótos galuska
Hozzávalók
50 dkg friss spenótlevél
20 dkg ementáli sajt
25 dkg szikkadt fehér kenyér
1 dl tej
2 db tojás
8 dkg liszt
5 dkg vaj (+ a formához)
8 db zsályalevél
szerecsendió
bors
só
Elkészítés
1. A leszárazott, megmosott spenótot forrásban levő, sós vízben előfőzzük, majd jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük. A kenyér héját levágjuk, belét apróra kockázzuk, majd megöntözzük a tejjel, és pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a lisztet és a sajt felét. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.
2. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.
3. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül rövid ideig grillezzük, amíg a sajt ráolvad.
(Recept: Wirths PR / Trendxpress)
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Tavasszal spenót helyett kipróbálhatjuk csalánnal is. A kesztyűben gyűjtött zsenge hajtásokat leforrázzuk: ettől elveszítik csípősségüket, és a torkunkat sem fogják égetni. A csalán nemcsak tea formájában hasznos! A belőle készített leves és főzelék magas vas-, kálium-, K-, B- és C-vitamin-tartalma miatt különösen egészséges.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-06-06 13:59:44, hétfő
|
|
|
Olasz almás pite
Hozzávalók
10 dkg puha vaj
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 tk sütőpor
1 tk vanília kivonat (vaníliás cukor)
0,75 dl tej
4 db alma
1 csipet só
A tetejére:
1 ek barna cukor
1/2 tk fahéj
Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a puha vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a vanília kivonattal. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és szép simára keverjük.
2. Az almákat megtisztítjuk, majd egy almát kockákra vágunk és a tésztához keverjük. A többi almát vékony szeletekre felvágjuk.
3. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kerek formába öntjük, majd a tetején körben elrendezzük az almaszeleteket. Összekeverjük a barna cukrot a fahéjjal, és a tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (addig, amíg feljön és szép, aranyszínű lesz).
Megjegyzés
Melegen és hidegen is finom.
Wagensommer Alexandra
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-06-06 13:56:33, hétfő
|
|
|
Carbona spagetti Csilien változata
Hozzávalók
1 csomag spagetti
10 dkg bacon
10 dkg tarja
20 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
2 dl tej
2 evőkanál liszt
só
2 db tojás
5 dl főzőtejszín
2 ek olaj
Elkészítés
A tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk. A bacont, a tarját apróra vágjuk, és pici olajon pirosra pirítjuk.
Eközben a tojást egy edényben, kézi habverővel felverjük, a borsot, a sót és a lisztet hozzáadjuk. Jól elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a főzőtejszínt.
Apróra vágjuk a fél csokor petrezselymet, és ezt is a tejszínhez keverjük. Ha elkészült, ráöntjük a sonkára, majd sűrű kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük.
Hozzáadjuk a tej és a reszelt sajtot.Ezután a tésztával összekeverjük.
Klinszky klára
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-06-06 13:53:48, hétfő
|
|
|
Mentás borsóleves ropogós baconnel
Hozzávalók
1 csokor újhagyma
4 tk olaj
40 dkg zöldborsó
8 dl húsleves-alaplé
12 db mentalevél
4 ek tejszín
4 szelet bacon
frissen őrölt bors
só
Elkészítés
1. Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10-12 percig főzzük.
2. A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
Ha nem kedveljük a menta jellegzetes ízét, helyettesítsük a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-06-06 13:40:26, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
222 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1166
- e Hét: 16038
- e Hónap: 29943
- e Év: 159650
|
|
|