Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
szakállas pogácsa
  2013-03-26 17:11:04, kedd
 
 



Szakállas pogácsa

Tészta: 30 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl

A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok ( kb. 3 - 4 mm ) vastagságúra kisodorjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.


Sajtkrém: 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, késhegynyi édes vörös paprika, só.

Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük.

Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.


A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.

Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni.
 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
Bounty szelet
  2013-03-26 16:40:35, kedd
 
 


Bounty szelet II.

Tészta:

15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó

Kókuszos töltelék:

6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék

Sárga krém:

6 tojássárgája
3 ek. liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor

1 db étcsokis tortabevonó

Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.

A kihűlt tésztára jön a sárga krém:

Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal.

Tetejét tortabevonóval bevonjuk.
 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 6077
  • e Hónap: 10481
  • e Év: 42210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.