Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
csirekecombok leveles tésztában
  2013-06-06 22:43:43, csütörtök
 
 

15X15 cm-es lapokat készítek a leveles tésztából
A lapokat olajjal megkenem
1-1,5 evőkanál krumplipürét teszek rá
Krumplipürére teszem a hagymán ledinsztelt gombát
Ebbe beleállítom a csirkecombot
És a lapok széleit összehúzom hogy csomag alakja legyen, majd rögzítem cérnával
A csirkecomb csontos részét betekerem alufóliába hogy ne égjen meg és szép maradjon sütés közbe.
Mielőtt sütőbe teszem, felvert tojással megkenem!
180 Fokos sütőbe körülbelül 20 percig sütöm!!!



 
 
0 komment , kategória:  főételek  
mézes eper dzsem
  2013-06-06 22:38:49, csütörtök
 
 



Itt az eperszezon! Ez az egyik legfinomabb, legszebb, legegészségesebb, de legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Van egy tuti eperdzsem-receptem. Szükséged lesz
Kb. háromnegyed kiló eperre (lehetőleg kisebb szemű)
1 csésze mézre
1 egész citrom levére

Alaposan mosd meg az epret, majd vágd félbe. Tedd félre. Ezalatt egy nagy lábosban keverd össze a mézet és a kifacsart citromlevet. Alacsony lángon 15-20 percig, időnként kavargatva főzd a szirupot. Húsz perc múlva tedd bele az epret, és párold együtt az egészet 30-45 percig, látni fogod, mikor kezd sűrűsödni.

Ellenőrizd, készen van-e: kis mennyiséget tegyél kistányérra, és helyezd a fagyasztóba 3 percre. Ha elkezd zselésedni, akkor elkészült ;). Ezek után turmixgéppel keverd össze az egész mixet, és öntsd bele az üvegekbe. Hagyd szobahőmérsékleten hűlni 5 órán keresztül, ezután tedd a hűtőbe
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
epres túrótorta
  2013-06-06 22:30:02, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

egy 26 cm-es kapcsos formához:
A tésztához:
12,5 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg puha vaj, vagy Rama
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1,25 dl tej
pici só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone sajtkrém
3 dl habtejszín
5 dkg vaj, vagy Rama
8+2 dkg porcukor - ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
2 cl rum
1 csomag instant zselatin fix
Valamint:
60-65 dkg felezett eper
1 csomag expressz tortazselé - piros

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a tejjel fokozatosan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt formába szétkenjük a masszát, kb. 15-18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A tésztát rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd visszahelyezzük a formába.

A krémhez a vajat habosra keverjük a 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, krumplinyomóval belenyomjuk a túrót. Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, rummal, hozzákeverjük a mascarponét.

A tejszínt kemény habbá verjük 2 dkg porcukorral, a zselatin fixxel, majd a túrókrémbe forgatjuk. A krémet a tésztára kenjük, eperrel kirakjuk, az expressz tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, a torta tetejére öntjük, és a hűtőben dermesztjük tálalásig.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1736
  • e Hét: 5964
  • e Hónap: 10368
  • e Év: 42097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.