|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-03-12 21:33:52, szerda
|
|
|
Fűszeres bundás kalács eperraguval
Hozzávalók:
8 szelet szikkadt kalács
2 tojás + 2 tojássárga
5 dl tej
10 dkg cukor
2 teáskanál chai fűszeres teakeverék (vagy 1 evőkanál feketetea, 1 teáskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, fahéj, szerecsendió vegyesen)
3 evőkanál vaj
3 evőkanál cukor
Az eperraguhoz:
20 dkg eper (lehet fagyasztott)
2 evőkanál méz
1 teáskanál reszelt ciromhéj
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket - összeforraljuk.
Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat.
Ebbe a keverékbe áztatjuk a kalácsszeleteket, hogy alaposan megszívják magukat.
Az epret ezalatt összeforraljuk a mézzel és a reszelt citromhéjjal.
A sütéshez egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál vajat, majd rászórunk ugyanennyi cukrot. Miután a cukor elolvadt oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük a kalácsszeleteket.
A fűszeres bundás kalácsot a forró eperraguval tálaljuk. Tökéletes vasárnapi reggeli vagy gyors desszert.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:27:36, szerda
|
|
|
Medvehagymás pesto szósz
Hozzávalók:
4 marék apróra vágott medvehagyma
2 marék dióbél
10 dkg reszelt trappista sajt
1 csapott evőkanál só
1/2 dl almaecet
1/2 dl olívaolaj
Elkészítés:
A diót a sóval, az ecettel és az olívaolajjal aprítóban nagyon finomra darálom. Hozzáadom a medvehagymát, ezzel is összedarálom. Utoljára beleteszem a reszelt sajtot az aprítóba, és még tetszőleges finomságig darálom.
A szószt tiszta üvegbe töltöm, a tetejére egy kis olívaolajat öntök. Hűtőben tárolom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:24:33, szerda
|
|
|
Harcsa tejfölös-zöldséges szószban
Hozzávalók:
50 dkg fekete harcsa vagy afrikai harcsa
1 nagy vöröshagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
50 dkg mexikói zöldségkeverék
só
őrölt bors
1/2 mokkáskanál szerecsendió
1 db zöldségleveskocka
2 evőkanál Vénusz olaj
Elkészítés:
A harcsát mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le, ízlés szerint daraboljuk, majd tegyük félre (én kisebb kockákra vágtam fel).
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára.
Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, a visszamaradt hagyma 3/4 részét kanállal passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel. A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Kevergetve addig főzzük míg kezd besűrűsödni.
Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, majd keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. Először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged pár perc után annyi levet, hogy szószos állagot kapunk.
Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük.
Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizst készítettem hozzá, de krumplipürével, tésztával... is finom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:18:35, szerda
|
|
|
Sajt steak
Hozzávalók:
10 dkg trappista sajt, öregre (durvára) reszelt
10 dkg füstölt sajt, öregre reszelt
25 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1 egész tojás
fokhagyma vagy más fűszersó
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Legalább 1-2 órát állni hagyjuk, majd kb. 8 db ujjnyi vastagra lapított pogácsát formálunk belőle.
Lisztbe, majd felvert, fűszersós tojásba forgatjuk. Forró olajba tesszük, fedő alatt lassan aranybarnára sütjük.
Bármilyen krumplikörettel, főzelékkel vagy salátával fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Kele Éva küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:13:26, szerda
|
|
|
Kedvenc rózsafánk
Hozzávalók:
35 dkg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
kb. 3 evőkanál tejföl
csipet só
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát
gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, széleit bevagdossuk. 3-4 lapot egymásra teszünk, középen az ujjunkkal összenyomjuk.
Forró olajban kisütjük.
A kisült és kinyílt rózsák tetejére cseresznye- vagy meggybefőttet teszünk, porcukorral meghintjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:10:35, szerda
|
|
|
Carbonnade (marharagu barna sörrel)
Hozzávalók:
1 kg marhahús
2-3 szelet szalonna
3 nagy fej hagyma
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
2 bő kanál paradicsompüré
2 kiskanál cukor
5 dl barna sör
só
bors
majoránna
Vénusz olaj
3 nagyobb sárgarépa
1 babérlevél
Elkészítés:
A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.
A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához, és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük 1 nappal előbb is, és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe, ennyivel kevesebb munkánk lesz.
Amint írtam, jöhet a sütés: lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.
Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Bianka1980 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-12 21:08:04, szerda
|
|
|
Kukoricakrémleves III.
Hozzávalók:
8 személynek:
1 kg fagyasztott kukorica
2 liter alaplé (vagy leveskockából főzött)
só
frissen őrölt feketebors
szerecsendió
3 dl főzőtejszín
4 evőkanál kukoricakeményítő
újhagyma
A tálaláshoz:
sajt
szalámi
Elkészítés:
Most nem volt húsalaplevem, ezért a 2 liter vízbe 4 db leveskockát tettem, sóztam, borsoztam. Ebbe került - miután felforrt - a fagyasztott kukorica. Újraforrás után 10 perccel jöhet bele a szerecsendió reszelve, ízlés szerint.
A kukorica felét szűrőlapáttal kiszedem, és egy merőkanálnyi lével összeturmixolom. Visszaöntöm a levesbe. Újhagymát teszek bele, majd a tejszínben elkeverek 4 evőkanál keményítőt, ezzel tovább sűrítem a levest. Amikor még egyszer felforr, kész is, letehetjük a fakanalat.
Sajttal és egy karika szalámival tálalom.
Megjegyzés:
Kezdőknek sem okoz nehézséget.
A receptet és a fotót Mohamama küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
504 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 14872
- e Hónap: 28777
- e Év: 158484
|
|
|