Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fűszeres bundás kalács eperraguval
  2014-03-12 21:33:52, szerda
 
  Fűszeres bundás kalács eperraguval

Hozzávalók:

8 szelet szikkadt kalács
2 tojás + 2 tojássárga
5 dl tej
10 dkg cukor
2 teáskanál chai fűszeres teakeverék (vagy 1 evőkanál feketetea, 1 teáskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, fahéj, szerecsendió vegyesen)
3 evőkanál vaj
3 evőkanál cukor
Az eperraguhoz:
20 dkg eper (lehet fagyasztott)
2 evőkanál méz
1 teáskanál reszelt ciromhéj

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket - összeforraljuk.





Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat.





Ebbe a keverékbe áztatjuk a kalácsszeleteket, hogy alaposan megszívják magukat.





Az epret ezalatt összeforraljuk a mézzel és a reszelt citromhéjjal.





A sütéshez egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál vajat, majd rászórunk ugyanennyi cukrot. Miután a cukor elolvadt oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük a kalácsszeleteket.





A fűszeres bundás kalácsot a forró eperraguval tálaljuk. Tökéletes vasárnapi reggeli vagy gyors desszert.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Medvehagymás pesto szósz
  2014-03-12 21:27:36, szerda
 
  Medvehagymás pesto szósz

Hozzávalók:

4 marék apróra vágott medvehagyma
2 marék dióbél
10 dkg reszelt trappista sajt
1 csapott evőkanál só
1/2 dl almaecet
1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A diót a sóval, az ecettel és az olívaolajjal aprítóban nagyon finomra darálom. Hozzáadom a medvehagymát, ezzel is összedarálom. Utoljára beleteszem a reszelt sajtot az aprítóba, és még tetszőleges finomságig darálom.

A szószt tiszta üvegbe töltöm, a tetejére egy kis olívaolajat öntök. Hűtőben tárolom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Harcsa tejfölös-zöldséges szószban
  2014-03-12 21:24:33, szerda
 
  Harcsa tejfölös-zöldséges szószban

Hozzávalók:

50 dkg fekete harcsa vagy afrikai harcsa
1 nagy vöröshagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
50 dkg mexikói zöldségkeverék

őrölt bors
1/2 mokkáskanál szerecsendió
1 db zöldségleveskocka
2 evőkanál Vénusz olaj

Elkészítés:

A harcsát mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le, ízlés szerint daraboljuk, majd tegyük félre (én kisebb kockákra vágtam fel).

A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára.

Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, a visszamaradt hagyma 3/4 részét kanállal passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel. A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Kevergetve addig főzzük míg kezd besűrűsödni.

Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, majd keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. Először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged pár perc után annyi levet, hogy szószos állagot kapunk.

Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük.

Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizst készítettem hozzá, de krumplipürével, tésztával... is finom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sajt steak
  2014-03-12 21:18:35, szerda
 
  Sajt steak

Hozzávalók:

10 dkg trappista sajt, öregre (durvára) reszelt
10 dkg füstölt sajt, öregre reszelt
25 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1 egész tojás
fokhagyma vagy más fűszersó

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk.
Legalább 1-2 órát állni hagyjuk, majd kb. 8 db ujjnyi vastagra lapított pogácsát formálunk belőle.

Lisztbe, majd felvert, fűszersós tojásba forgatjuk. Forró olajba tesszük, fedő alatt lassan aranybarnára sütjük.

Bármilyen krumplikörettel, főzelékkel vagy salátával fogyaszthatjuk.





Megjegyzés:

A receptet Kele Éva küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kedvenc rózsafánk
  2014-03-12 21:13:26, szerda
 
  Kedvenc rózsafánk

Hozzávalók:

35 dkg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
kb. 3 evőkanál tejföl
csipet só
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát
gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, széleit bevagdossuk. 3-4 lapot egymásra teszünk, középen az ujjunkkal összenyomjuk.

Forró olajban kisütjük.

A kisült és kinyílt rózsák tetejére cseresznye- vagy meggybefőttet teszünk, porcukorral meghintjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Carbonnade (marharagu barna sörrel)
  2014-03-12 21:10:35, szerda
 
  Carbonnade (marharagu barna sörrel)

Hozzávalók:

1 kg marhahús
2-3 szelet szalonna
3 nagy fej hagyma
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
2 bő kanál paradicsompüré
2 kiskanál cukor
5 dl barna sör

bors
majoránna
Vénusz olaj
3 nagyobb sárgarépa
1 babérlevél

Elkészítés:

A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.

A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához, és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük 1 nappal előbb is, és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe, ennyivel kevesebb munkánk lesz.

Amint írtam, jöhet a sütés: lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.

Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Bianka1980 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kukoricakrémleves III.
  2014-03-12 21:08:04, szerda
 
  Kukoricakrémleves III.

Hozzávalók:

8 személynek:
1 kg fagyasztott kukorica
2 liter alaplé (vagy leveskockából főzött)

frissen őrölt feketebors
szerecsendió
3 dl főzőtejszín
4 evőkanál kukoricakeményítő
újhagyma
A tálaláshoz:
sajt
szalámi

Elkészítés:

Most nem volt húsalaplevem, ezért a 2 liter vízbe 4 db leveskockát tettem, sóztam, borsoztam. Ebbe került - miután felforrt - a fagyasztott kukorica. Újraforrás után 10 perccel jöhet bele a szerecsendió reszelve, ízlés szerint.

A kukorica felét szűrőlapáttal kiszedem, és egy merőkanálnyi lével összeturmixolom. Visszaöntöm a levesbe. Újhagymát teszek bele, majd a tejszínben elkeverek 4 evőkanál keményítőt, ezzel tovább sűrítem a levest. Amikor még egyszer felforr, kész is, letehetjük a fakanalat.

Sajttal és egy karika szalámival tálalom.





Megjegyzés:

Kezdőknek sem okoz nehézséget.

A receptet és a fotót Mohamama küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14872
  • e Hónap: 28777
  • e Év: 158484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.