Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Éjvarázs
  2014-03-30 23:57:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Apa, mikor van ősz?
  2014-03-30 23:55:31, vasárnap
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Dongó
  2014-03-30 23:54:30, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Ne nézz...
  2014-03-30 23:47:30, vasárnap
 
  Vörösmarty Mihály:

"Ne nézz, ne nézz hát vágyaid távolába,
egész világ nem a mi birtokunk.
Amennyit a szív felfoghat magában,
sajátunknak csak annyit mondhatunk."


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Narancs
  2014-03-30 19:02:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Sárgarépás-narancsos rizssaláta
  2014-03-30 18:59:50, vasárnap
 
  Sárgarépás-narancsos rizssaláta

Hozzávalók:

20 dkg zacskós rizs (2X10 dkg-os)
2 sárgarépa
csipet sáfrány
4-5 szál zöldhagyma
2 szál zöld fokhagyma
3-4 narancs
10 dkg madársaláta
2-3 kanál szezámmagolaj (dióolaj)

bors

Elkészítés:

A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt), leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.

A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.

A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.

Összekeverjük az előkészített hozzávalókat, és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.





Megjegyzés:

Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-főtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom.





A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gyömbéres csirkemellcsíkok zellersalátán
  2014-03-30 18:55:18, vasárnap
 
  Gyömbéres csirkemellcsíkok zellersalátán

Hozzávalók:

1 öklömnyi zellergumó
4-5 szál új sárgarépa
1 fej saláta
1 nem túl érett avokádó
3-4 kanál majonéz
3-4 kanál tejszín
1 lime vagy citrom leve
kruton
pirított mogyoró vagy dió
30-40 dkg csirkemellfilé
1 kanál reszelt gyömbér
1 kanál mustár

bors
Vénusz olaj a hús sütéséhez

Elkészítés:

A csirkemellfiléket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár órát hűtőbe tesszük.

Kevés olajon, felforrósított serpenyőben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.

A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk, és gyufaszál méretűre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettőbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet lime-lével.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.

A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózunk, borsozunk.

Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller- és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel.

Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.





Megjegyzés:

Laktató, finom saláta.

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Céklasaláta camembert sajttal
  2014-03-30 18:51:45, vasárnap
 
  Céklasaláta camembert sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg cékla
2 narancs
2 dl vörösborecet
3 evőkanál cukor
2 teáskanál koriandermag
4 camembert sajt (á 12,5 dkg)
2 evőkanál pisztácia
2 evőkanál méz

bors

Elkészítés:

A céklát bő, sós vízben kb. 25 percig főzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és nyolc részre vágjuk. Az egyik narancs héját finoman lereszeljük, hozzáadjuk a borecetet, 1/8 l vizet, a cukrot és a szétnyomkodott koriandermagokat, majd az egészet felforraljuk. Forrás után közepes tűzön tovább főzzük még kb. 10 percig. A páclevet sóval, borssal ízesítjük, a céklára öntjük, és legalább 4 órán át hagyjuk benne állni. Mindkét narancsot vastagon meghámozzuk, hogy a fehér héját is eltávolítsuk. A gyümölcs húsát kivágjuk a hártyák közül, és a céklához keverjük. A camembert sajtot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a csíkokra vágott pisztáciával, és a sütőben 2-3 percig grillezzük. A megsült sajtot meglocsoljuk mézzel, és a céklasalátával együtt fogyasztjuk.
Megjegyzés:

1 adag: kb. 580 kalória; 33 g fehérje, 30 g zsír, 40 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 óra (a saláta összeérési ideje nélkül)

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Házi isler
  2014-03-30 18:50:30, vasárnap
 
  Házi isler

Hozzávalók:

A tásztához:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
fahéj
fél kávéskanál sütőpor

Valamint:
lekvár
tortabevonó

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben a korongokat kisütjük. Ha kihűltek, sűrű
lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot, és megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.





Megjegyzés:

A receptet Kiss Mónika küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ananászos-tejszínes pulyka rizzsel
  2014-03-30 18:48:11, vasárnap
 
  Ananászos-tejszínes pulyka rizzsel

Hozzávalók:

1/2 kg pulykamell
1 nagy ananászkonzerv
2-3 dl tejszín
20 dkg teavaj
curry
citrom vagy narancs
rizs

Elkészítés:

A pulykamellet felkockázzuk, teavajon megpirítjuk. Amikor halványpiros, a lecsepegtetett ananászt hozzáadjuk. Ráöntjük a tejszínt és megvárjuk, míg összefő (kb. 10 perc). Annyi curryt adunk hozzá, hogy szép sárga legyen (csínnyán!). Az ananász levével hígíthatjuk, annyira, hogy szaftos legyen. Főzhetünk bele néhány szelet narancsot vagy citromot, ami könnyít az ízeken. A rizst a szokásos módon megfőzzük, kevés borssal ízesítjük.

Megjegyzés:

Istenien finom, gyors és nagyon laktató!

A receptet Bernát Éva küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.