|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015-08-21 19:57:38, péntek
|
|
|
Tejfölös babsaláta
Hozzávalók:
50 dkg fehér gyöngybab
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
ecet ízlés szerint
cukor ízlés szerint
őrölt feketebors
őrölt kömény
2 babérlevél
só
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott babot sóval, babérlevéllel, 1 fej kockára vágott vöröshagymával és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesített vízben feltesszük főni.
Ezután feloldjuk kevés vízben az ecetet és a cukrot, ízesítjük őrölt borssal, őrölt köménnyel, 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1 fej kockára vágott vöröshagymával.
A megfőtt babot leszűrjük, kihűtjük, majd összekeverjük az ízesített cukros-ecetes lével. Végül óvatosan elkeverjük 1 pohár tejföllel. Körülbelül fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mutterandi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-08-21 19:55:57, péntek
|
|
|
Májas vagy gombás bourekas
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj vagy gomba
50 dkg leveles tészta
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
majoranna
tojás
szezámmag
Elkészítés:
A májat kis kockákra (1x1 cm) vágom, a hagymát apróra. Olajon megdinsztelem a hagymát, mehet bele a máj, a só, a bors, a majoranna is. Puhára párolom. Aki szereti, kevés pirospaprikával is fűszerezheti. Mikor kész, villával kicsit megnyomkodom, és kész is a töltelék. A gombás töltelékhet a gombát szeletekre vágom, hagymával sütöm-párolom, fűszerezem sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel. A leveles tésztát felengedem, kinyújtom 3 mm vastagra, és nagy téglalapokat vágok belőle. Egyik felére 1 kanál tölteléket teszek, a széleket tojással kenem, ráhajtom, és villával össze is nyomom. Tojással lekenem, szezámmaggal jól megszórom, és mehet a 200-220 fokos sütőbe.
Megjegyzés:
A receptet Arancia küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-08-21 19:54:31, péntek
|
|
|
*Tükörtojás* sütemény
Hozzávalók:
A piskótához:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 csoamg sütőpor
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudigpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
6 dl tejföl
A tetejére:
2 doboz barackkonzerv
1 csomag zselatin
Elkészítés:
A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt.
A piskótához a hagyoműnyos módon piskótatésztát készítünk, amit kikent, lisztezett tepsibe simítunk. A nyers tésztára kenjük a krémet, és előmelegített sütőben így sütjük meg.
Megvárjuk, míg kihűl, akkor felezett barackokkal kirakjuk úgy, hogy mikor szeleteljük, minden szeletre egy barack essen. A barack levét felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, ráöntjük a tésztára. Hűtőbe téve megvárjuk, míg megdermed teljesen, majd szeleteljük, és önmagában vagy tejszínhabbal kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Horváth Tamás küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-08-21 19:52:38, péntek
|
|
|
Sertéspökölt galuskával
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
70 dkg sertéslapocka
2 közepes fej vöröshagyma
étolaj
1 paradicsom
1/2 fehér paprika
őrölt pirospaprika
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény
só
A galuskához:
80 dkg rétesliszt
2 db tojás
só
víz
Elkészítés:
A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Amíg pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertéshúst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst, és felöntjük vízzel, puhára főzzük a húst.
Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, és ráütjük a 2 tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük.
A pörköltet a nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Csizoo küldte. Köszönjük!
Fprrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-08-21 19:49:16, péntek
|
|
|
Nyári minestrone
Hozzávalók:
2 db szárzeller
2 db sárgarépa
2 db újburgonya
2 db fehérrépa
1 db mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj1
l zöldségleves-alaplé
2 marék árpagyöngy (gersli)
só
300 ml paradicsompüré
100 g reszelt parmezán
1 nagy csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
Futtassuk meg az olívaolajon a mogyoróhagymát, majd adjuk hozzá a kétféle répát, a szárzellert és a fokhagymát. Rövid pirítás után öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá az árpagyöngyöt, és ízlés szerint sózzuk meg.
Főzzük 20 percig, azután adjuk hozzá a burgonyát és a paradicsompürét. Forraljuk 15 percig, majd mielőtt lehúznánk a tűzről, szórjuk bele a reszelt parmezánt, és hintsük meg a felaprított petrezselyemmel.
Megjegyzés:
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-08-21 19:47:28, péntek
|
|
|
Zabkása reggelire
Hozzávalók:
1 pohár (2 dl) zabpehely
2 pohár víz
fahéj (mokkáskanálnyi)
mazsola (kb. fél pohárnyi)
méz
kókusztejpor (mokkáskanálnyi)
Elkészítés:
A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben. Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk.
Megjegyzés:
Vegetáriánusoknak (ovo-lakto, lakto) is ajánlom!
A receptet Kátya küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
297 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2125
- e Hét: 11628
- e Hónap: 25533
- e Év: 155240
|
|
|