Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Hányszor hívtál tegnap éjjel!
  2020-05-19 13:32:11, kedd
 
  Hányszor hívtál tegnap éjjel!"
Pio atya a távolból is meghallgatta lelki gyermekeit. Valentino kapucinus atya Pio atya lelki gyermeke volt, aki rajongott lelkiatyjáért. A második világháborúban a német hadseregnek az Appenninekben állomásozó szárnya kettéosztotta a térséget, elválasztva Valentino atyát délen élő családjától. Sokáig nem hallott róluk, mígnem elhatározta, hogy átvág a fronton és hazamegy. Rendkívül kockázatos vállalkozás volt, különösen télen. Néhány hasonló helyzetben lévő társával együtt vágtak neki az útnak, Isten segítségéért és Pio atya közbenjárásáért fohászkodva. Egy meredek lejtőn Valentino atya rosszul lépett a szűk úton, és a hóban csúszni kezdett lefelé. Pio atyához kiáltozott segítségért, és egyszer csak egy bokor állította meg. A többiek visszasegítették az útra, és végül sikerült észrevétlenül átjutniuk a fronton. San Marco in Lamisba érve Valentino testvér megpihent, és a közeli San Giovanni Rotondóban meglátogatta Pio atyát. Lelkiatyja, amint meglátta, így szólt: ,,Hányszor hívtál tegnap éjjel, de hányszor!" Aztán megölelte, és azt mondta: ,,Köszönjük meg együtt az Úrnak!"

(San Marco in Lamis-i Valentino atya vallomása, San Severo, 1992. április 8.)


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Online miseközvetítés pünkösdvasárnap, május 31-én a külföld
  2020-05-19 13:30:29, kedd
 
  Online miseközvetítés pünkösdvasárnap, május 31-én a külföldön élő magyaroknak.
...... ........


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.
Pünkösdvasárnap, május 31-én 10 órai kezdettel a világ magyarsága, illetve a külföldi magyarok számára ünnepi szentmisét mutat be a Budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.
A szentmisét az Apostol Televízió élő adásban közvetíti, amely az interneten is követhető.
A szentmise közvetítése a nemzeti összetartozást fejezi ki a világjárvány okozta nehéz helyzetben. Alkalmas idő arra, hogy elmélyítsük Istenbe vetett hitünket és bizalmunkat, és hogy közösen imádkozzunk egymásért, főképpen szeretteinkért, magyar testvéreinkért és minden embertársunkért.

Fotó: Lambert Attila
Magyar Kurír 2020.05.19
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Bár Pio atya nem töltött sok időt katonai szolgálatban.....
  2020-05-19 13:26:06, kedd
 
  Bár Pio atya nem töltött sok időt katonai szolgálatban, egy feljegyzett eset mégis nagy katonai jelentőséggel bír. Az alábbi eset szemtanúja volt Bernardo Rosini tábornok, aki abban az időben az Egyesült Légierőnél szolgált.
,,Ahányszor visszatértek a pilóták a küldetésről - mondja - egy szerzetesről beszéltek, aki megjelent az égben, hogy visszafordítsa a gépeket.- ez volt Pio atya- Mindenki nevetett ezeken a hihetetlen történeteken. De mivel ezek a történések ismétlődtek a parancsnok úgy döntött, hogy személyesen veszi elejét az ügynek. Egy repülőszázadot vezényelt, hogy megsemmisítsenek egy titkos német hadianyagraktárt San Giovanni Rotondo területén. Ezidáig senkinek sem sikerült ebbe az irányba menni a misztikus illúzió miatt, amely visszafordította a repülőket. Mivel ez már egy ideje folyt, a bázison nyugtalanság volt. Mindannyian kíváncsiak voltunk a művelet eredményére. Amikor a repülőszázad visszatért, elmentünk megkérdezni, hogy mi történt. Az amerikai parancsnok feldúlt volt. Elmesélte, hogy amint a célpont közelébe értek, ő és a pilótái láttak egy szerzetest az égben, amint magasra emeli a kezét. A bombák maguktól lehulltak a fák közé és a gépek visszafordultak, a pilóták részéről bármilyen beavatkozás nélkül. Azon az estén ez az eset volt a fő téma. Mindenkit az érdekelt, hogy ki volt ez a kísértet, akinek a gépek engedelmeskedtek. Valaki elmesélte a parancsnoknak, hogy San Giovanniban él egy stigmatizált pap, akit mindenki szentnek tart, és hogy lehet, hogy ő a felelős a gépek visszafordításáért. A parancsnok nehezen hitte el, de mihelyst lehetett meg akarta tudni az igazságot. A háború után a parancsnok néhány pilótája kíséretében megérkezett a kapucinus kolostorba. Amint átlépte a szentély küszöbét, meglátott néhány szerzetest, akik közül felismerte azt, aki megállította a repülőket. Pio atya odament hozzá, vállára tette a kezét és ezt mondta: ,,Szóval te voltál az, aki mindannyiunkat el akart távolítani." A parancsnok letérdelt előtte. Pio atya a szokásos beneventói akcentusával beszélt, de a tábornok meg volt győződve arról, hogy angolul beszélt. A parancsnok, aki protestáns volt áttért a katolikus hitre."
A katonáknak a városka nem jelentett semmit. Mivel nem merészkedhettek közel, hogy a pontos célpontot meghatározzák és csak azt bombázzák, ezért az egész várost le kellett volna bombázniuk. Ez nem történt meg.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Bérmálás szentsége: A Szentlélek megvilágosító, megerősítő
  2020-05-19 13:11:44, kedd
 
  Bérmálás szentsége: A Szentlélek megvilágosító, megerősítő ajándéka

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért kedd délben!
  2020-05-19 12:08:46, kedd
 
  Angyalföldi Szent Mihály-templomban
2020.05.19 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk a járvány megszűnéséért - Pécs 05.19
  2020-05-19 12:05:53, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
1972. május 2-án a lengyel főpapok a következő levelet .....
  2020-05-19 08:38:49, kedd
 
  1972. május 2-án a lengyel főpapok a következő levelet küldték Jasna Górából VI. Pál pápának:
,,Szentséges atyánk, bizonyosak vagyunk afelől, hogy a kapucinus atyák szerzetesrendjében Pietrelcinai Pio atya méltó arra, hogy a katolikus egyház felvegye őt Isten szentjeinek sorába, azok közé a férfiak és nők közé, akik életük során ragyogó erényekkel ékeskedtek, haláluk után pedig az emberek szentként tekintettek rájuk.
Közülünk néhányan saját szemükkel látták Pio atyát és az ő apostoli munkáját, mások azoktól kaptak erre nézve felvilágosítást, akik maguk látták vagy hallották őt, illetve írtak róla. Mindannyian tökéletesen meg vagyunk győződve ezen egyházi ember életszentségéről és arról, hogy Isten különleges küldetéssel bízta meg őt.
Ezt támasztja alá az atya hosszú, erényekkel ékes és példás élete, amely különösképpen az állandó imádság jegyében telt. Ismeretes továbbá az atya különleges, áhítatos szeretete, melyet a mi Urunk, Jézus Krisztus szenvedése, valamint a Szentséges Szűz Mária iránt táplált, valamint az atya hősies áldozatvállalása, a lelkek kiengesztelődéséért végzett odaadó munkája, csodálatra méltó apostoli tevékenysége, amelyet Isten és ember testvéreinek végtelen szeretete hatott át. E hosszú és példás élet történetét az egész keresztény világ ismeri, még a mi hazánkban élő hívek is.
Szentségének hírét alátámasztják élete nagy művei, mint a Szenvedés Enyhülésének Háza, vagy az imacsoportok, amelyek egyre terjednek az egész világon, és rendkívül pozitív hatással vannak az egész világ társadalmi és vallási életére, nem beszélve a számtalan kegyelmi adományról, melyeket a hívek egyértelműen Pio atya közbenjárásának tulajdonítanak.
Mai korunkban, amikor oly sok hamis vagy erkölcsileg nem helyes dolog kerül napvilágra a vallásos életről, a szerzetesek apostoli munkájáról, a papok méltóságáról és kötelességeiről, akkor Pio atya személye, aki szintén a mi korunk szerzetese és papja volt, életmódjával és tevékenységével e nyugtalan világnak olyan kiváló életpéldát mutat, amelyet egyértelműen Isten szelleme hatott át, és amely Isten üzenetét hozta ebbe a világba..."
..."A II. Vatikáni Zsinat olyan apostoli munkát kér a papoktól és szerzetesektől, amely mindenekelőtt a buzgó imaéletben gyökerezik, valamint a bűnbánat elősegítésében és gyakorlásában, és nem utolsósorban a példamutató életben. Ezenfelül azt kéri a szerzetesektől, hogy segítsék a püspökök testületének üdvösségszerző munkáját, mivel a lelkek egyre növekvő mértékben szomjúhozzák a gondoskodó isteni szeretetet.
Mindezen dolgok mindenki előtt látható formában nyilvánultak meg Pio atya személyében, aki maga volt az imádságos élet és a bűnösökért vállalt végtelen áldozatvállalás megtestesítője. Ezen emberfeletti áldozatvállalása mindenekelőtt abból táplálkozott, hogy az atya valóban megértette Isten helyes papi szolgálatáról szóló üzenetét, mely szerint a papoknak részt kell vállalniuk Krisztus üdvösségszerző munkájában, saját testükkel kell kiegészíteniük azt, ami Krisztus szenvedéseiből hiányzott, Krisztus titokzatos testének, vagyis anyaszent egyházunk javára. (Kol 1,24)
Figyelembe véve a fent említetteket, valamint Pio atya szentségének hírét, amely Lengyelországban is elterjedt, és manapság is csak egyre növekszik, valamint a tényt, hogy hívek ezrei fordulnak nap mint nap imádságaikban Istenhez azért, hogy Pio atya közbenjárására különféle isteni kegyelmekben részesülhessenek, helyesnek láttuk megkérni Szentségedet, hogy méltóztassék előmozdítani Isten szolgájának boldoggá avatási eljárását, amely kétséget kizáróan az anyaszentegyház javát szolgálná.
Alázatosan kérve a Szentatya apostoli áldását...

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az élő Krisztus szemlélése
  2020-05-19 08:34:04, kedd
 
  Húsvét 6. vasárnapja - Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 14,15-21)
A Lélek megismerése és az élő Krisztus szemlélése, tanításának, szavainak befogadása végül arra indít bennünket, hogy az élet ajándékára válaszként egészen neki adjuk önmagunkat. S ez maga a szeretet
Néhány éve hallottam egy felmérésről: a vasárnapi szentmise végén a templomból kijövő híveket arról kérdezték, hogyan tudnák összefoglalni annak a hitnek a lényegét, amit épp az imént ünnepeltek. A válaszok nagyon sokfélék voltak. A legtöbben a tíz parancsot említették, voltak, akik a Szentírás fontosságát és a Jézusba vetett hitet emelték ki, de olyan is volt, aki a májusi Mária-litániákat tartotta fontosnak megemlíteni. Meglepően kevesen beszéltek azonban a szeretetről, és még kevesebben a Szentháromságról. A felmérés csak megerősítette, amit amúgy is tudunk: a leglényegesebb dolgokat a legnehezebb meghatározni, szavakba önteni.
A mennybemenetel előtti vasárnapon a Jézus búcsúbeszédéből vett részlet az evangéliumi üzenet szívéhez, a keresztény hit lényegéhez vezet bennünket. A tanítványaitól búcsúzó Jézus három szó köré rendezi örömhírét: ismerni, látni és szeretni. Ismerni a bennünk lakó Szentlelket, látni Jézust, és élni, valamint megtapasztalni az Atya szeretetét.
Az ismeret hétköznapi értelemben olyan dolog, ami a külvilággal, a környezetünkkel való találkozásban születik. Az ismeret az, ahogyan a világot, a másik embert befogadjuk, a magunkénak érezzük. Az ismeret fogalmakon, gondolatokon keresztül van jelen, és része a biztonságérzetünknek. Amit ismerünk, attól nem félünk. Jézus arra hívja a tanítványait, hogy másfajta ismeretet szerezzenek Istenről. Az ő ismerete ugyanis nem egy a sokféle ismeret közül, hiszen ő nem része a világunknak, hanem mi vagyunk részei az ő világának. Mi benne vagyunk, ő pedig mibennünk van. Isten ismerete nem fogalmakon keresztül szerezhető meg, hanem egy olyan egység megtapasztalása, amely az ő bennünk való létének gyümölcse, a Szentlélek ajándéka.
A földi ismeretszerzéshez testi érzékszerveinket használjuk, Isten megismeréséhez a lélek érzékszerveire van szükség. Jézust egyikünk sem látta test szerint, de a Vigasztalónak köszönhetően belső szemünkkel látjuk őt, szemléljük az igében, a kenyértörésben, testvéreinkben vagy a természetben. Ennek a látásnak a gyümölcse nem egy kép, hanem maga az élet: látni őt, az örökkön élőt önmagunkban, a mi véges életünket is megnyitja az örökkévalóságra.
A Lélek megismerése és az élő Krisztus szemlélése, tanításának, szavainak befogadása végül arra indít bennünket, hogy az élet ajándékára válaszként egészen neki adjuk önmagunkat. S ez maga a szeretet. Ebben a magunkról megfeledkező odafordulásban még inkább képessé válunk befogadni Isten életét, amely az Atyától indul ki, és amely a Fiú húsvéti titkán keresztül a Szentlélekben lesz osztályrészünk.
A mai evangéliumban tehát Jézus a leglényegesebbről tanít: húsvéti misztériuma révén meghívást kaptunk arra, hogy a Szentháromság szeretetében örökké éljünk. S ez az élet már most elkezdődött: belső, odaadó imádságunkban vagy a liturgia ünnepi pillanataiban már most megismerhetjük a Lélek világosságát, láthatjuk Jézust, és megmártózhatunk az Atya mindent életben tartó szeretetében.

Baán Izsák OSB / Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Kolozsvári Tamás oltárképe az otthonunkban
  2020-05-19 08:22:49, kedd
 
  A látogatók május 14-e óta otthonukból, regisztráció és külön program letöltése nélkül is beléphetnek a neves egyházi gyűjtemény első termébe.
...... ............


Elsőként a múzeum talán legfontosabb, a magyar gótikus művészetet bemutató gyűjteményi egység első része, az I. terem vált hozzáférhetővé. A következő hetekben újabb és újabb múzeumi terek lesznek bejárhatók digitális formában. A bemutatást elsősorban a hazai közönségnek szánják, kiemelten diákoknak és tanáraiknak.
A szabadon kiválasztható kiállítási tárgyakhoz szöveges leírások, hanganyagok, képek, videók és oktatási segédanyagok tartoznak, melyek a gyűjtemény kiemelt és kevésbé ismert műtárgyaira is ráirányítják a figyelmet, segítik azok mélyebb megismerését és előkészítik a jövőbeli, személyes múzeumi látogatást. A különféle ikonokra kattintva bővebb és sokoldalú információkat kapnak az érdeklődők. Az Audioguide népszerűsítő tartalmai mellett a szakkatalógus részletes leírásai is megjeleníthetők.
Az esztergomi Babits Mihály Színház művészei által előadott versek, imák, a Szentírásból, a szentek legendáiból vett idézetek segítik a további elmélyülést a középkori művészet és a keresztény hit világába.
A Keresztény Múzeum a honlapján is folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait az online katalógusban és a gyűjteményi leírásokhoz kapcsolódva. Egyre szélesebb szakmai közönség is figyelemmel kíséri a középkori gyűjtemény, a falikárpit-gyűjtemény és a grafikai tár folyamatosan megújuló bemutatását.

A virtuális kiállítás ITT tekinthető meg. Link


Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Fotó: Mudrák Attila
Magyar Kurír 2020.05.19
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Santina Nigro vallomása Pio atyáról
  2020-05-19 08:18:06, kedd
 
  Ha sírsz, máskor nem jövök el hozzátok"
Paolo Nigro 1940-ben fejezte be egyetemi filozófiatanulmányait. Meggyőződéses ateista volt, felesége azonban, akit árvaként kármelita nővérek neveltek, mélyen hívő. Tarantóban kezdték közös életüket. Paolo néhány év múlva súlyos mellhártyagyulladást kapott, olyannyira, hogy 1950 tavaszán az orvosok lemondtak róla.
Áprilisban egy szombat este 10 órakor két férfi kopogtatott. Bemutatkoztak, és azt mondták, Pio atya küldte őket, hogy elmondjanak egy rózsafüzért az itt lakó súlyos betegért. Az asszony soha nem hallott még Pio atyáról, ráadásul Paolónak két hete magas láza volt, időnként delíriumos állapotba került, és ott volt a két kicsi gyerek. Férjével megbeszélve végül mégis beengedte az idegeneket.
A két férfi letérdelt, és áhítattal imádkozta a rózsafüzért. A beteg azonban nyugtalanul azt mondogatta a feleségének: ,,Maria, küldd el azt a csuklyás szerzetest az ágy végétől!" Az asszony úgy vélte, férje a magas láztól hallucinál. Az ima végeztével a két férfi kérte az asszonyt, hogy fogadjon el egy kis pénzt. ,,Pio atya küldi. Szükségük lesz rá jövő héten a San Giovanni Rotondó-i utazáshoz, mert Pio atya szeretne találkozni a férjével. A többi meg a gyógyszerekre."
Hétfőre a beteg sokkal jobban lett, lement a láza; az orvosok álmélkodtak. Csütörtök reggel már annyira jól volt, és annyira szeretett volna találkozni Pio atyával, hogy a két férfi taxival kivitte őt az állomásra. Estére értek San Giovanni Rotondóba. Másnap, pénteken, amikor Pio atya végzett a gyóntatással és kilépett a gyóntatószékből, Paolo azonnal felismerte, hogy ő állt az ágya lábánál. Odalépett hozzá, és zokogva térdre vetette magát. A Padre felsegítette, és - Paolo tájszólásában - azt mondta: ,,Ha sírsz, máskor nem jövök el hozzátok."
Másnap Paolo meggyónt a szentnél, akinek lelki gyermeke lett. Lánya, Santina vallomása szerint apja ,,más ember lett. Ettől kezdve naponta járt szentmisére és áldozott. Pio atya továbbra is mellette maradt. Olykor eljött hozzánk (lelkileg, bilokációval), hogy meglátogassa. Lábadozása idején apám néha azt mondta: ‘Santina, Pio atya a fejedre tette a kezét'. Később sokszor láttam, hogy sír a korábbi bűnei miatt. Hogy jóvá tegye, sokakat vezetett Istenhez és Pio atyához."

(Santina Nigro vallomása, San Giovanni Rotondo, 2005. május 10.)


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 34986
  • e Hónap: 68140
  • e Év: 301887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.