Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 232 
Elégedjünk meg
  2023-10-31 22:24:14, kedd
 
  Elégedjünk meg

,,De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele." (1Tim 6:8)

A jelen és a menny között néhányan közületek sok megpróbáltatáson mennek keresztül. Néhányan közülünk, akik arra hivatottak, hogy másokat szenvedni lássanak, sok gyengédséget éreznek a nyomorúság gyermekei iránt. Nagy együttérzéssel beszélünk, amikor azt mondjuk: ,,Ne remegj, amikor fájdalom és reszketés járja át testedet, mert az Ő irgalma örökké tart. Ő megágyaz neked a betegségben.'Örökkévaló karjai tartanak'" (5Móz 33:27).
Talán itt és a mennyország között nagyon sok szükséget fogtok megtapasztalni. Lehet, hogy féltek a szegénységtől. Nincs nagy összeg a bankban, és üres a zsebetek. Néha munkanélküliek vagytok. Alig tudjátok, hogy mit fogtok enni vagy inni. Hadd vigasztaljon ez a mondat: "A te irgalmasságod, Uram, örökké tart" (Zsolt 138,8).
"De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele" (1Tim 6:8), "mert Ő maga mondta: 'Nem távozom el tőled sem el nem hagylak téged'" (Zsid 13:5). Minden patak kiszáradhat, de a Kerit patakja folyni fog. Még ha el is apad, Istennek van egy özvegyasszonya Sareptában, hogy ellásson téged (1Kir 17:9).
A menny örököseinek nem lesz kenyérhiánya, amíg Isten él. Meg van írva: ,,Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz. Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" (Zsolt 37:3-4) ,,Kenyerét megkapja, vize állandóan van" (Ézs 33:16).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az élő Istenben bízunk
  2023-10-31 21:55:28, kedd
 
  Az élő Istenben bízunk

,,Hiszen azért fáradozunk és küzdünk, mert az élő Istenben reménykedünk ("bízunk" - angol fordítás szerint), aki üdvözítője minden embernek, de leginkább a hívőknek." (1Tim 4:10)

Nagy üzleti veszteség ért, barátom, és gyászos a tekinteted. Hallottad, hogy valaki, aki sok üzleti lehetőséget biztosított neked, elköltözött vagy meghalt. "Bízzál az élő Istenben" (1Tim 4:10).
Az árvaház és a kollégium vállalkozásában voltak olyan idők, amikor a források elfogytak, és voltak olyan idők, amikor a források kimerültek. Gyakran kapartam az ételhordó alját, és gyakran kellett az üveget szorongatnom, hogy egy csepp olajjal többet kapjak. Mégis bíztunk az élő Istenben, és mindig méltónak találtuk Őt arra, hogy bízzunk benne. Voltak kudarcok és hibák a mi részünkről, de Isten részéről soha. Bizonyságot teszünk arról, hogy "bízunk az élő Istenben."
Ha rossz szél fúj, higgyétek, hogy valahogyan valami jót is fog fújni. Ha viharos dagály jön, higgyétek, hogy így vagy úgy, de közelebb fog sodorni benneteket a vágyott kikötőhöz. "Bízzatok az élő Istenben."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A jövendő
  2023-10-30 07:18:59, hétfő
 
  A jövendő

,,Mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség viszont mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete." (1Tim 4:8)

A halál pillanatában a keresztény elkezdi élvezni a dicsőséges és örömökkel teli örök életet Krisztus társaságában, Isten jelenlétében, a testetlen lelkek és a szent angyalok társaságában. Hogyan fogalmazza meg ezt Pál? ,,Elköltözni a testből." Még alig mondtad ki ezt a szót, amikor hozzáteszi ,,hazaköltözni az Úrhoz" (2Kor 5:8). A szemek bezárulnak a földön és kinyílnak a mennyben.
Hogy a testetlen boldogságnak ez az állapota meddig tart, nem tudjuk. De az idők teljességében ,,amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak" (1Thessz 4:16). Testünk, amely csúnya hagymaként lett elültetve, egy gyönyörű liliom dicsőségévé fog fejlődni, hófehér kehellyel és arany szirmokkal. Testünk, amelyet elszáradt búzaként lett elvetetve, aranyszínű búzaszemként fog felemelkedni.
,,Még nem lett kinyilatkoztatva, hogy milyenek leszünk, de tudjuk, hogy amikor Ő megjelenik, olyanok leszünk, mint Ő, mert olyannak fogjuk látni Őt, amilyen Ő" (1János 3:2). Micsoda ígéret! Ezek a kínok és fájdalmak meg lesznek térítve. Ez a fáradtság és betegség kárpótolva lesz. A test újra összeházasodik azzal a lélekkel, amelytől oly sok bánattal távozott. Akkor tökéletes testben és lélekben elérkezik boldogságunk teljessége.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nehéz idők
  2023-10-29 06:54:57, vasárnap
 
  Ha felismernénk, hogy a nehéz időket Isten azért választotta, hogy bizonyítsa szeretetét irántunk; akkor minden próbatétel az isteni oltalom, a pihenés helyére vezetne bennünket, és Isten hatalmának bemutatására szolgálna mások számára.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egy közbenjáró
  2023-10-29 06:40:33, vasárnap
 
  Egy közbenjáró

,,Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus." (1Tim 2,5)

Mindannyian együttérzésre vágyunk, ezért szívesen elmondjuk barátainknak a gondjainkat, de a hit azt tanítja, hogy nincs olyan együttérzés, amely felérne az ember Krisztus Jézuséval, és nincs olyan erő, amely felérne mennyei Atyánkéval. Ezért mondjátok el gondjaitokat a legjobb Barátotoknak. Vidd terheidet a Közbenjáródhoz, Jézus Krisztushoz, és rakd le őket a kereszt lábánál. Az Ő erejében való gyermeki bizalommal menj Jézushoz segítségért. Menjetek habozás nélkül, és menjetek késlekedés nélkül.
Ez Isten gondviselésének egyik szabálya: "Hívj segítségül engem a baj napján, megszabadítalak, és dicsőíteni fogsz engem" (Zsoltárok 50:15). Legyetek biztosak abban, hogy az Úr, aki naponta gondoskodik a tenger halainak millióiról és az ég madarainak számtalan egyedéről (Mt 6,26), nem fogja hagyni, hogy gyermekei elpusztuljanak. Ő, aki gondoskodik a nedves parton élő izzóféregről és az erdőben élő bogárról, soha nem hagyja el az övéit (Zsoltárok 94:14).
Akár kézzelfogható, akár lelki gondjaid vannak, hagyd őket Istenre. Kiálts hozzá imádságban. Járj az Ő félelmében és bízz az Ő nevében, és előbb-utóbb így vagy úgy, de Ő majd utat nyit a meneküléshez. A barátok kudarcot vallhatnak, de az Úr Isten soha. Más ígéretek puszta szélnek bizonyulhatnak, de Ő hűséges, aki ígéretet tett. "Hat bajból megszabadít, és a hetedikben sem illet a veszedelem téged" (Jób 5:19). E földön lakozol és hűséggel élsz. ,,Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit" (Zsolt 37,4)." Nem vonja meg a jót azoktól, a kik ártatlanul élnek. Seregeknek Ura! Boldog ember az, a ki bízik benned" (Zsolt 84,12.13).
Boldogok leszünk, ha ebben hiszünk és ennek megfelelően cselekszünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Húsvéti ének
  2023-10-29 06:21:34, vasárnap
 
  Húsvéti ének

Húsvét Királya, Fénye!
Sírodhoz járulok,
Szegény szívem reménye,
Hogy megmutathatod:
Hogyan lesz víg halálunk
S vidám felébredés,
Haza hogyan találunk,
Hol élet üdve kész?!

A földben fekszel itten,
Ezzel megszenteled:
Ha majd temetnek engem,
Így szívem nem remeg.
Habár a porba térve
A földdel lesz elegy,
De a föld is elvégre
Mindenütt a Tied!

A sírban nyugton alszol,
Lezárva két szemed:
Így rém engem se hajszol,
Békén pihenhetek.
Nem tölt el félelemmel,
Kihunyhat mind a fény:
Jő majd egy drága reggel,
És Téged látlak én!

Sírodon volt pecsét is,
De széttört a lakat:
Halálnak foglyaként is
Szabad vagyok, szabad.
Síromról el hatalmas
Kéz tolja a követ,
S szemem majd diadalmas
Urát pillantja meg...

Utad magasba ível,
Ó, szent irány-szabás!
Ösvényed járva szívvel,
Lesz víg találkozás!
Lakásom kész Tenálad
Végtelen koron át,
Hol szent Kezed kínál majd
Színarany koronát.

Te életemnek élte,
Halálom holta vagy,
A nagy ínséges éjbe'
A Pártfogóm maradj!
Hadd vessem szent sírodban
Halottas ágyamat,
Hadd ébredhessek ottan,
Ha kelt a drága Hang!

Az Olajfák Hegyéhez
A menny olyan közel.
Lelkem, Te üdvre éhes,
Szárnyalj, s megérkezel!
Sálem békéje vár rád,
Mely vont, emelt, hívott,
És győzedelmi pálmák.
Bár lennék máris ott!

Benjamin Schmolk

Fordította: Szénási Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nyugodt és csendes élet
  2023-10-28 22:24:35, szombat
 
  Nyugodt és csendes élet

,,A királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet élhessünk teljes istenfélelemben és tisztességben." (1Tim 2:2)

,,Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem" (Zsoltár 28:7). Ennek a szövegrésznek nagy vonzereje van. Lágysággal és kedvességgel van töltve, mint a gyengéd zene lágy hangja.
Egy vadul tomboló csatára gondolok. És miután hősiesen harcol, az, akit ez a legjobban érint, félrevonul. Elvonul egy csendes, bombabiztos helyre, szinte kívül az ágyúdörgésen. Ott beszélget a szívével, és elfelejti a tomboló harcot. Tisztában van gyengeségével, mégis bepillantást nyer a garantált isteni erőbe, és ezért örömteli győzelemre számít. Bizonyára remeg, talán a csata fáradalmaitól, de meg is nyugszik, mint aki észrevétlenül a nyugalom és a higgadtság uralma alá került. Megnyugszik Istenben.
Ugyanígy arra kérlek téged is, hogy menj ki a tömegből, és keress menedéket egy csendes helyen. Felejtsd el a különféle üzleti gondokat, vagy a gyakran zaklató otthoni gondokat, vagy a lelkedet gyötrő belső konfliktust. Bármi is zavarja, nyugtalanítja vagy elvonja a figyelmedet, hagyd békén. Most egy kis időre élvezd az édes békét, amelyet egyedül Isten adhat. ,,Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban" (Fil 4:7). Mondd a lelkednek: ,,Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát" (Zsoltár 28:7).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ó, hozsanna...
  2023-10-28 07:33:27, szombat
 
  Ó, hozsanna...

Ó, hozsanna! Dávidunk
Most vonul be Sionunkra.
Néki trónust állítunk,
Virágot a díszkapukra!
Hulljon útján pálmaág,
Útkészítők, rajta hát!

Ó, hozsanna! Üdv Neked!
Jöjj, megyünk mi is Elődbe,
Szívünk lesz a szőnyeged,
Letesszük megöldökölve.
Siess, kapunk tárva mind,
Üdvözölnek zászlaink.

Ó, hozsanna, szent Király!
Békességnek Fejedelme!
A Keresztnek útja vár,
A miénk lesz győzedelme.
Áldjuk drága jobbodat,
Örök országlásodat.

Ó, hozsanna! Üdvözöl,
Kedves Vendég, hívő néped.
Kiválasztott s üdvözöl,
Ezért szolgál híven Néked.
Akaratod add elénk,
Szívünk Ura csak Te légy!

Ó, hozsanna! Végülis,
Urunk, segíts arra minket:
Képmutatás nélküli
Hittel adjuk át szívünket
Mert az engedetlenek
Teneked nem kellenek.

Ó, hozsanna mindenütt!
Siess, szívünk szent Királya.
Már a boldog óra üt,
Mért is várnál kívül állva?
Jössz, s a bú tűnik tova.
Zeng a víg halleluja!

Benjamin Schmolk

Fordította: Szénási Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nagyszombat
  2023-10-28 07:21:32, szombat
 
  Nagyszombat

Jézus, Békém!
Nyugszol békén,
immáron a sír temet.
De halálod ébreszti
a halott lelkemet.

De sok kín volt!
S most a sírbolt
fogad, éltem élete!
Üdv Sziklája, otthonod
sziklasír kebele.

De hideg vagy,
Te Szent, Te Nagy!
Lángoló szereteted
tüze Téged hideg sír
éjébe vezetett.

Élet Ura!
Tudom, újra
felébresztesz engemet.
Szívem, sírod láttán hát
ne bántson rémület!

Ó, úgy lássad:
ágyasházad,
hol rózsa a fekhelyed,
s a szent halál által a
halált csak neveted.

Nem az egész,
csak a test vész,
de az is majd feltámad,
s a megdicsőült testről
tündöklő fény árad.

Addig is, add,
Jézusom, hadd
fogadjalak szívembe,
a hűséget és hálát
örökké teremve.

Salomo Franck

Fordította: Szénási Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hálás ember vagy?
  2023-10-27 23:21:41, péntek
 
  Hálás ember vagy?

"Mi történne, ha holnap reggel találkoznék veled? Olyan valakivel találkoznék, aki éber és hálás szemlélője a meghallgatott imáknak, olyan valakivel, aki kimondottan hálás Isten sok kegyelmi ajándékáért?

Egész nap folytatni akarjuk a hála kinyilvánítását Isten kegyelmének számtalan megnyilvánulásáért. Olyan, mintha Isten mindenhol ragasztócédulákat helyezne el az életünkben. Mennyire vagy figyelmes és fogékony ezekre?

Hálás szemlélője vagy-e az Ő gondviselése, jelenléte, jósága és kegyelme számtalan jelének? A hálátlan ember büszke ember. Ha hálátlan vagyok, akkor gőgös vagyok.

És ha gőgös vagyok, emlékeznem kell arra, hogy Isten nem szimpatizál velem ebben a gőgben; Ő a gőgösökkel szemben áll. Mindannyian ismerjük fel minden nap, hogy bármennyi kegyelmet is kapunk Istentől, az sokkal több, mint amire méltóak vagyunk, és leírhatatlanul jobb, mint a pokol, amit mindannyian megérdemlünk."

C.J. Mahaney
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 232 
2023.09 2023. Október 2023.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 232 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.