Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 263 
Elveszünk
  2023-07-31 21:10:18, hétfő
 
  Elveszünk

,,Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" (Márk 4:38)

Gyakran az Úr megengedi, hogy szeretteink szenvedjenek, és úgy tűnik, hogy figyelmen kívül hagyja imáinkat és könyörgéseinket, miközben az állapotuk egyre rosszabb és rosszabb lesz. Azt mondjuk: ""Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"" (Márk 4:38). Könnyen elfelejtjük, hogy panaszunk tévedésen alapul.
A természet törvényei önmaguktól nem tehetnek semmit. Nincs olyan hatalom, mint a természet törvénye, amely önmagától cselekszik, mert minden hatalom Istenben van. A természeti törvény nem több és nem kevesebb, mint az Úr működésének leírása. Általában Isten okozza, hogy a hajók engedelmeskedjenek kormányrúdjuknak, és a sziklák megtartsák keménységüket. Így a rosszul kormányzott hajó az, amely a szikláknak ütközik és elsüllyed. Aki betegségben hal meg, az nem a természet valamilyen irányíthatatlan ereje miatt hal meg, hanem azért, mert Isten energiát ad a romboló erőknek. A természet törvényei csak erőtlen betűk. Én látom őket, és tudom, hogy Isten aszerint cselekszik. Isten az, aki a törvények szerint cselekszik, mert mindent Ő tesz.
Ez az igazság más megvilágításba helyezi a dolgokat. Ha az Úr hozza a próbatételt, engednünk kell az Ő akaratának, és nem szabad panaszkodnunk, mert az Ő útjai a helyesek. Ha az Ő útjai fájdalmat okoznak, akkor is hisszük, hogy Ő nem akarva-akaratlanul sújt, és nem szándéktalanul okoz nekünk fájdalmat (Lám 3:33). Ahelyett, hogy azt mondanánk: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?", engedelmesen kellene kiáltanunk: "Ő az ÚR. Tegye azt, amit jónak lát" (1Sám 3:18).
Ami történik, az azért történik, mert Isten minden dolgot együttesen jóra fordít azok számára, akik szeretik őt, azok számára, akik elhívottak az ő szándéka szerint (Róm 8:28). Istennek megvan az Ő célja és útja. Az Ő céljai az Ő dicsőségét és az Ő népének javát szolgálják.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szenvedés
  2023-07-31 07:32:27, hétfő
 
  "Ő tudja az utat, amelyen járok, és ha megpróbált engem, úgy jövök ki belőle, mint az arany" (Jób 23:10). Minél forróbb a tűz, annál nagyobb a fájdalom, de annál gyorsabban jön elő az arany. A végén Isten egyszerre fog jóváhagyni és megjavítani téged. A próbatételeid nem hiábavalóak, és nem is a sors véletlenszerű cselekedetei. Jóvá leszel hagyva - jónak fogsz bizonyulni. Javulni fogsz - jobbá válsz. Nem tudom megmondani, mikor érnek véget a megpróbáltatásaitok, de annyit tudok: Ő egy időben érkező Isten. Nem lehet őt siettetni, de soha nem is késik. Amikor eljön a kijelölt idő, a tüzes hőség eloszlik, és a kipróbált jellem aranya előbukkan az életedben.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Élvezni az életet
  2023-07-31 07:29:12, hétfő
 
  Élveznünk kellene az életet. "Menjetek, egyétek ételeiteket örömmel, és igyátok borotokat vidám szívvel, mert Isten most kedvez annak, amit tesztek". (Prédikátor 9:7). A világ összes embere közül nekünk kellene a legjobban éreznünk magunkat. Hiszen tudjuk, hogy nem fogunk örökké élni, és tudjuk, hová megyünk, ha meghalunk. Szóval érezzük jól magunkat, amíg még van időnk.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szem
  2023-07-31 07:27:03, hétfő
 
  "Hát nem látja útjaimat és nem számolja minden lépésemet?" (Jób 31:4). Ó, vigyázz kis szemem, mit nézel Ó, vigyázz kis szemem, mit nézel, mert az Atya odafent szeretettel néz lefelé Ó, vigyázz kis szemem, mit nézel!

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus követése
  2023-07-31 07:25:13, hétfő
 
  Soha ne lepődjünk meg a gazdag és hatalmas emberek ellenségeskedésén az Úrral és az ő népével szemben. Ha gyűlölik Jézust, akkor gyűlölni fogják azokat is, akik Jézust követik. Minél nyíltabban azonosulsz Jézus Krisztussal, annál inkább szembe kell nézned a világ ellenállásával. Így volt ez kezdetben, és így van ez ma is.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Erkölcsi törvény
  2023-07-31 07:23:52, hétfő
 
  "A helyes akkor is helyes, ha senkinek sincs igaza, és a helytelen akkor is helytelen, ha mindenki téved. Isten nem változtatja meg az erkölcsi törvényt a mi viselkedésünkhöz igazodva." Billy Graham  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Higgy
  2023-07-31 07:21:51, hétfő
 
  "Ne félj, kicsiny nyáj, A keresztről a trónra, A halálból az életbe ment az övéiért; Minden hatalom a földön, minden hatalom odafent, Neki adatott szeretetének nyájáért Csak higgy, csak higgy; Minden lehetséges, csak higgy; Csak higgy, csak higgy; Minden lehetséges, csak higgy." Paul Rader, 1921  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2023-07-31 07:19:32, hétfő
 
  "Minél lejjebb megyünk, annál jobb. Gyakran tapasztalom, hogy nem tudok úgy imádkozni, mint egy lelkész; úgy tapasztalom, hogy néha nem tudok úgy imádkozni, mint egy meggyőződéses keresztény, de áldom Istent, hogy tudok úgy imádkozni, mint egy bűnös. Újra azzal kezdem, hogy "Istenem, légy irgalmas hozzám, bűnöshöz", és fokozatosan újra felemelkedem a hithez, és tovább a bizonyossághoz." Charles Spurgeon  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Házasság
  2023-07-31 07:17:23, hétfő
 
  "Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta, mert a paráznákat és a házasságtörőket ítéletével sújtja Isten" (Zsidók 13:5). A házasság központi jelentőségű, mert ez az egyik legfontosabb módja annak, hogy Isten megmutassa dicsőségét a világban. A kulcsszó ebben a mondatban a "dicsőség", amely Isten nagyságáról, jelleméről és hírnevéről beszél a világban. Isten szándéka, hogy a házasságotok megmutasson valamit az ő jelleméből a világnak. Ez néhány meglepő irányba vezet minket: --A házasságod nem elsősorban rólad, a férjedről vagy feleségedről, a gyermekeidről vagy a családodról szól. --A házasságod nem elsősorban a saját szexuális kiteljesedésedről szól. --A házasságod Istenről szól! Amíg ezt nem értjük meg, addig nem lesz megfelelő alapunk a házasságról való keresztény gondolkodáshoz. A társadalmunkat megrázó nagy vitákban meg kell kérdeznünk: "Hol dicsőül meg ebben Isten?". Soha nem elég azt mondani: "Én ezt akarom". Vagy: "Én így érzek, tehát ez a helyes". Azt kell kérdeznünk: "Hogyan tudjuk úgy rendezni az életünket és minden kapcsolatunkat, hogy a legnagyobb tisztességet és dicsőséget hozzuk Istennek?". A házasság Isten tiszteletéről és dicsőségéről tesz tanúságot. A házasság egy ablak az időben, amelyen keresztül a világ bepillantást nyerhet az örökkévalóságba.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2023-07-31 07:03:11, hétfő
 
  Irgalmas Úristen! Meghagytad nekünk, hogy a magunk és a mások nyomorúságában hozzád folyamodjunk segítségért és megígérted, hogy kegyelmesen meghallgatsz minket. Legyen kedves azért most előtted alázatos könyörgésünk, melyet e beteg atyánkfiáért felbocsátunk hozzád. Kérünk, tekints kegyelemmel rá betegségében és fájdalmaiban, amelyek között nyög és sóhajtozik. Küldj neki gyógyulást és szabadulást a mennyből és ha jótetszéseddel nem ellenkezik, építsd fel őt betegségéből, hosszabbítsd meg napjait, amelyeket a te tiszteletedre és szolgálatodra rendeljen.
Mivel pedig a bűn a legnagyobb gonosz és minden egyéb gonosznak kútfeje, mi is azt kérjük mindenekfelett e beteg atyánkfia részére, hogy bocsásd meg bűneit szent Fiad érdemére tekintve, aki meghalt érte és mindnyájunkért a keresztfán. Add neki, hogy lelkének megváltójához olyan igaz hittel és megtéréssel ragaszkodjék, hogy a te megengesztelt orcádat szemlélhesse, bűnbocsátó kegyelmedet bizonnyal remélhesse és lelkiismeretének kedves csendességét érezhesse.
Küldd el hozzá Szentlelkedet, a hitnek és vigasztalásnak lelkét, hogy legyen vele minden próbájában és kísértésében, támogassa erőtlenségében, vigasztalja keserűségében, erősítse hitében, tegye béketűrővé szenvedéseiben, segítse lelkét hozzád emelkedni, akaratát a te akaratodban megnyugodni, száját s erőtlen nyelvét buzgón imádkozni.
Ha jobbnak ítéled, hogy ő most kimenjen e siralom völgyéből és e rövid földi pályafutását bevégezze, mielőtt utolsó órája eljönne, helyezd őt olyan boldog és üdvösséges állapotba, amiben elnyerhesse tőled az élet koronáját a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 263 
2023.06 2023. Július 2023.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 263 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.