Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
A jó sáfár
  2017-01-31 22:20:41, kedd
 
  A jó sáfár


Mi van mit nem kaptam volna?
és hogy ne adnám annak,
ki az adásban felülmúlhatatlan.

Nem kéri, nem várja,
de az az igazi hála:
tőle elfogadni,
s végre megtanulni:
az övé minden,
csak használni kell híven.

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tartozásom
  2017-01-31 22:18:21, kedd
 
  Tartozásom


"Senkinek se tartozzatok semmivel,
csak azzal, hogy egymást szeressétek"
Róma 13,8a

Mi van mit nem kaptam volna?
...és hogyne adnám Annak,
ki az adásban felülmúlhatatlan.

Az Ő nevében,
szeretetbe csomagolva,
ajándék, igen kedves
és mindig adómentes.

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A fegyelem formáló ereje
  2017-01-31 20:03:40, kedd
 
  "Jól tesszük, ha úgy gondolunk a keresztyén életre, mint a fegyelmezett kegyelem ösvényére. Fegyelem, mert munka vár ránk. Kegyelem, mert Isten élete ajándék, amely bennünk van és amelyet sohasem érdemelnénk ki. Isten szeretetében egyedül kegyelemből munkálja életét bennünk. Örömmel kalapáljuk ki ennek az új életnek a valóságát a fegyelem üllőjén. Ne felejtsük el, a fegyelem önmagában nem tesz igazzá, csak Isten elé állít. Ezzel el is végezte a feladatát. Az átformálás... Isten munkája."

- Richard Foster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A fegyelem formáló ereje
  2017-01-31 19:59:40, kedd
 
  "'Hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget...' (2Pt 1:5). Tehát valamit tennünk kell, hogy megfeledkezzünk arról, hogy mi nem tehetjük meg azt, amit Isten tesz, és Isten sem teszi meg, amit mi megtehetünk. Nem tudjuk megváltani, sem megszentelni magunkat. Isten megteszi helyettünk; de nem ajándékoz meg jó szokásokkal, nem ad emberséget, nem jár egyenesen helyettünk. Ezeket magunknak kell megtennünk, nekünk kell a mindennapi életbe átültetnünk az Istentől kapott új életet. 'Hitetekben mutassátok meg az emberséget...' azt jelenti, hogy szokásunkká kell válniuk ezeknek a tetteknek..."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus
  2017-01-31 19:54:26, kedd
 
  "Jézus Krisztus a fegyelmezett ember tökéletes példája. Ha a helyzet böjtöt követelt, tudott böjtölni, ha az ünneplés ideje jött el, tudott ünnepelni. Ha tanításra volt szükség, mindig elő tudott állni életet adó üzenetével, amikor hallgatni kellett, volt ereje arra is, hogy egy szót se szóljon.
Az írástudók és a farizeusok merevségével ellentétben Jézus mindig meghallotta az Atya szavát. Figyelmen kívül tudta hagyni az emberek hagyományait, amikor a helyzet az Isten beszéde iránti engedelmességet követelte meg. Amikor megváltásunk érdekében tökéletes áldozatra volt szükség, Jézus kész volt arra, hogy ne törődjön a szégyennel és engedelmes volt a kereszthalálig."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kitartó imádság
  2017-01-31 17:50:44, kedd
 
  "Amikor legkevésbé van kedvünk hozzá, akkor kell leginkább imádkoznunk. Csendben várjunk Isten előtt, és mondjuk el neki, milyen hideg a szívünk, és mennyire nincs benne imádság. Nézzünk fel rá, és bízzunk benne, várjuk tőle, hogy elküldi a Szentlelket, aki felmelegíti a szívünket, és imádságra indít. A Szentlélek jelenlétének parazsa nemsokára betölti szívünket, és felszabadultan, nyíltan, komolyan és erővel fogunk imádkozni."

- R. A. Torrey
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Félretéve a testet: Fussunk Lélekben
  2017-01-31 17:40:14, kedd
 
  "Tudom, lelkem legfőbb célja az, hogy minden meghaljon, ami bennem bűn: igen, minden, ami testi. És minden, ami a régi Ádámnak örül. Bárcsak meghalna. És hol tud meghalni, ha nem az Úr lábánál, akié az új élet, és aki teljes dicsőségében kijelenti magát, hogy megtisztítson minden szennyünktől és bűnünktől?"

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedésem
  2017-01-31 17:14:06, kedd
 
  Szenvedésem


hányszor
meg akartam válni tőled,
de nem engedtél.
Volt úgy, hogy reám vártál,
máskor követtél...

Míg rá nem jöttem:
Te nem vagy teher,
hanem forrás...
belőled fakad
megértés, imádkozás.

És sokszor öröm,
mert érzem
tőled erősebb lettem...
és örök dicsőségre
nézhet szemem.

"Mert azt tartom, hogy a jelen
szenvedéseim nem hasonlíthatók
ahhoz a dicsőséghez,
amely láthatóvá lesz rajtunk". Róm 8,18

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Túl sok ima?
  2017-01-31 16:52:52, kedd
 
  Túl sok ima?



Johnny, egy nagyon okos ötéves kisfiú, azt mondta az apjának, hogy nagyon szeretne egy kis öcsikét, és felajánlotta, hogy nagyon szívesen segít, amiben csak tud. Apja, egy nagyon okos harmincöt éves férfi, egy pillanatig gondolkodott, aztán így felelt: ,,Tudod, mit, Johnny? Ha két hónapig minden nap imádkozol egy öcsikéért, biztosítalak arról, hogy Isten adni fog neked egyet!" Johnny buzgón vállalta a feladatát, és aznap este korán ment lefeküdni, hogy elkezdhessen az öcsikéért imádkozni.
Minden este imádkozott egy álló hónapon át, de akkor elkezdett kételkedni. Kérdezősködött a szomszéd gyerekeknél, és megtudta, hogy az egész szomszédság történetében nem volt még ilyen. Lehetetlen, hogy két hónapig imádkozik valaki, és akkor zsupsz! - ott terem egy öcsike. Így aztán Johnny abbahagyta az imádkozást. Eltelt még egy hónap, és Johnny anyukája kórházba került. Amikor hazajött, Johnny-t behívták a szülei a hálószobába. Lassan lépdelt befelé, nem számítva semmire, de az anyja mellett ott hevert egy kis csomag. Apukája visszahajtotta a takarót, és ott feküdt - nem egy kis öcsike, hanem kettő! Édesanyjának ikrei születtek! Johnny apukája ránézett a fiára, és így szólt: ,,Na, ugye, örülsz, hogy imádkoztál?" Johnny egy percig habozott, aztán felnézett az apjára, és így szólt: ,,Igen, de ugye te meg örülsz, hogy a felénél abbahagytam?"


Alkalmazás: Johnny apja előre tudta, hogy kisfiának az imádsága meghallgatásra talál. És mennyei Atyánk is előre tudja, hogy meghallgatja-e a mi imádságainkat. Ő látja a jövőt. És a Biblia azt is mondja, hogy Isten ismeri szükségeinket és kívánságainkat, még mielőtt kérnénk. Akkor miért imádkozzunk?
Először is azért, mert Isten szeretné, ha kimutatnánk Belé vetett hitünket. Szeretné, ha kimutatnánk, hogy Benne bízunk. Ezért tanított Jézus arra, hogy így imádkozzunk: ,,Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma". Isten tudja, hogy szükségünk van ennivalóra és ruházatra, jó egészségre és még öcsikékre is (néha). De akkor is szeretné, hogy Hozzá jöjjünk imában. Az ima hatalmas dolog. Az imáink fontosak! Nemcsak a hit gyakorlására valók. Igen, Isten tudja, mit tartogat a jövő, de ha nem imádkozunk, elveszítjük a jogunkat arra, hogy befolyásoljuk a jövőt, és egyetértsünk Istennel abban, hogy mi legyen a jövőnk. Ő nagyon várja, hogy hallja a hangodat.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hálaadás
  2017-01-31 13:24:42, kedd
 
  "Életem során rengeteg prédikációt hallottam a ,,mindenben hálát adjatok" témájáról, és a polcaim is roskadoznak a témában írt könyvektől, de elmondhatom: az életet megváltoztató hála nem tapad az életünkhöz, ha nem szegeztük oda egy-egy nagyon konkrét szeggel. Kis szegek és egy erős kalapács újjáépíthetnek egy életet; az eukhariszteó megelőzi a csodát."

- Ann Voskamp
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 12263
  • e Év: 131355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.