Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 346 
Jelige
  2017-08-31 21:13:53, csütörtök
 
  Jelige

Tiele-Winckler Éva után németből

Magunknak többé semmit nem keresni:
gyertya módjára szépen, szabadon,
világítva elégni-veszni,
szegényen, mégis gazdagon!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ima
  2017-08-31 18:41:36, csütörtök
 
  Ima


Irgalmas Atyánk, ne tekints arra, amit akaratod ellenére tettünk, hanem arra tekints, amit dicső Megváltónk tett értünk!
Ne tekints arra, amit mi magunkból csináltunk, csak arra, amit Krisztus a te nevedben véghezvitt bennünk!
Taníts minket, hogy felismerjünk téged és Jézus Krisztust, akit hozzánk küldtél! Tégy képessé arra, hogy a te akaratodat cselekedjük, ahogy azt a mennyben is cselekszik! Segíts félnünk téged, hogy ezáltal teljes szívvel követhessünk, és semmilyen kísértés el ne szakíthasson tőled! Add, hogy minden, amit értünk vagy velünk teszel, szereteted üzenetévé váljon lelkünk számára! Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Tüzet jöttem bocsátani
  2017-08-31 17:38:53, csütörtök
 
  -- tüzet jöttem bocsátani --
(Lk 12, 49)


alakíts engem Istennek Lelke
mert alaktalan vagyok
mint a bányából kifejtett homokkő

nincs krisztusi formám
nincs hasonlóságom az Elsőszülöttel

pedig belőlem is lehetne képmás
nagyszerű ember

alakíts amíg tudok alakulni
alakíts amíg akarok alakulni

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nagyokat kérek
  2017-08-31 17:36:01, csütörtök
 
  Nagyokat kérek

Én ISTENEM, nagyokat kérek:
sok hálával áldozzam Néked,
és ne fertőzzön meg soha
a hálátlanság vírusa.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Engem várnak a szigetek..."
  2017-08-31 17:33:35, csütörtök
 
  ,,Engem várnak a szigetek, és karomba vetik reménységüket" (Ézs 51:5)



A súlyos megpróbáltatások idején a hívő embernek nincs, amibe kapaszkodnia ezen a földön, nincs, amiben bízhatna. Egészen arra van utalva, hogy Istene karjaiba vesse magát. Amikor hajója egész az árbocig alámerül, s emberi hatalom már nem segíthet, akkor kénytelen magát teljesen Istene gondviselésére és hűségére bízni. Áldott vihar az, mely az embert egy ilyen rendíthetetlen sziklára dobja! Ó, áldott az a szélvihar, amely a lelket Istenhez, egyedül Istenhez ragadja! Némelykor a körülöttünk lévő jó barátok miatt nem tudunk Istenhez menni, de ha az ember nagyon szegény, elhagyatott és annyira gyámoltalan, hogy már nem tudja hová forduljon, akkor Atyjának karjai közé rohan, hogy az szeretettel átölelje. Ha olyan súlyos és sajátságos nyomorúságok sújtják, hogy már egy lélekben sem tud bízni, csak az ő Istenében, legyen azért hálás, mert akkor gazdagabban tapasztalja Urának jóságát és hűségét, mint bármikor azelőtt. Ó, te viharvert hívő ember, milyen áldott nyomor az, mely téged Atyádhoz hajt! Most, amikor nincs senkid, akiben bízhatnál és reménykedhetnél, keresd Őt, hogy Benne vesd minden bizalmadat! Ne gyalázd meg kételkedéseddel a te Uradat és Mesteredet; hanem légy erős a hitben, és adj dicsőséget az Istennek. Mutasd meg ennek a világnak, hogy neked a te Istened felér tízezer világgal. Mutasd meg a gazdagoknak, hogy milyen gazdag vagy a te szegénységedben, mivel az Úristen a te segítőd. Mutasd meg az erőseknek, hogy milyen erős vagy minden erőtlenséged mellett, mert az örökkévaló karok erősítenek téged. Most van a hit hőstetteinek és a bátor küzdelmeknek az ideje. Légy erős és nagyon bátor! Akkor az Úr, a te Istened egész biztosan megdicsőíttetik a te gyengeségedben, és hatalma hirdettetik nyomorod között is, olyan biztosan, mint ahogy a mennyet és földet teremtette. Az égboltozat méltósága oda volna, ha a mennyezetet akár egy oszlop is tartaná, s a te hited is veszítene dicsőségéből, ha valami olyanon nyugodna, ami testi szemmel fel lehetne fedezni. A Szentlélek Isten ajándékozzon meg téged azzal, hogy e hónap utolsó napján is Jézus karjaiban nyugodjál!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hozzád kötötten - mégis szabadon
  2017-08-30 17:21:47, szerda
 
  Hozzád kötötten - mégis szabadon

Tiele-Winckler Éva után németből


Elhívtál! - Mérhetetlen kegyelem!
Szolgálatodra! - Drága kiváltságunk!
Szereteted érezve szüntelen,
ha Te vezetsz, béke útjain járunk.
Csak egyet követelsz tőlünk: hűséget.
Jele engedelmesség, bizalom,
magunk új meg új átadása neked,
Hozzád kötötten - mégis szabadon!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A lélek lélegzetvétele
  2017-08-30 17:15:50, szerda
 
  A lélek lélegzetvétele


Van egyfajta "lelki lélegzés"; mikor a Lélek - Isten lehelete - az ember lelkébe árad, ezzel lelkünk közelebb kerül Istenhez. Isten kegyelme leszáll az ember szívébe, az ima és dicséret felszáll a mennybe. Ez az ember és Isten közötti kapcsolat, az Atyával és Fiúval való közösség, amely által, mint egy lelki lélegzetvétellel, az isteni élet lelkünkbe árad.

...... ..........

Gyertek, menjünk fel az Úr házához (Jer 31,6), ahol az igazságban imádják őt, és szentséges örömmel ünneplik ezt a napot! Szeretnénk őt arra kérni, hogy kegyelme által adja meg nekünk, amire szükségünk van, mi pedig dicsérjük bőkezű nagylelkűségét, hisz oly sok mindent ajándékozott nekünk.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A rejtettségben is lát
  2017-08-30 13:09:56, szerda
 
  -- a rejtettségben is lát --
(Mt 6, 6)


jelen vagy mindenütt
és minden jelen van benned
teremtő jelenedben fordul a Föld
és vándorolnak az ég csillagai

benned teszem én is
rövid életű lépéseimet

jelen vagy
jelen vagy

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Várjad az Urat!"
  2017-08-30 12:47:57, szerda
 
  ,,Várjad az Urat!" (Zsolt 27:14)


Úgy tűnhet fel előttünk, mintha a várakozás könnyű dolog volna, pedig ez olyan feladat, melyet Krisztus katonája több évi gyakorlattal sajátít el. Menetelni és gyorsabban lépkedni könnyebb Isten harcosainak, mint egy helyben vesztegelni. A várakozó bizonytalanságnak vannak olyan órái, amikor a készséges keresztyén az Úr szolgálatában állva nem tudja, melyik útra lépjen, mire határozza el magát. Mit tegyen akkor? Nyugtalansággal gyötörje magát? Gyáván fusson el, félelmében térjen jobbra, vakmerően nyomuljon előre? Nem, egész egyszerűen várjon. De várjon imában. Kiálts Istenhez, vesd Őrá gondjaidat, mondd meg Neki, ami terhel, ami aggaszt, és hivatkozz ígéretére, hogy nem akar téged elhagyni, sem eltávozni tőled. A kétely idején, amikor különböző össze nem egyeztethető kötelességek között kell döntenünk, bölcs dolog az, ha gyermeki alázatban a lélek egyszerűségével várjuk az Urat. Biztosan üdvünkre válik az, ha tudatlanságunkat érezzük, elismerjük, és készséges szívvel hagyjuk magunkat az isteni akarattól vezettetni. De várj hittel. Mutasd meg az Úrba vetett rendíthetetlen bizalmadat, mert a hitetlen és kételkedő várakozás csak szégyen az Úrra nézve. Higgyed, hogy ha, bár késő éjjelig várakoztat is, mégis idejében megjelenik, jövetele biztos, és nem késik. Várj csendes türelemmel! Ne lázadj fel, ha megpróbáltatások között vagy, hanem áldd és magasztald Istent azért. Ne kívánkozz ismét visszamenni a világba, hanem fogadj mindent úgy, ahogyan Isten küldi. Várj készséges szívvel, és egyszerű lélekkel minden akaratosság nélkül. Engedj át mindent szövetséges Istened kezébe, és mondd: ,,Legyen, Uram a Te akaratod. Nem tudom, mit tegyek, tanács nélkül vagyok, nem ismerek más kivezető utat, de várok, míg el nem oszlatod az áradatot, vagy ellenségeimet hátam mögé nem űzöd. Várok, ha naphosszat váratsz is, mert szívem egyedül benned bízik, ó, Isten. Az én lelkem teljes meggyőződéssel vár téged, hogy te leszel az én örömöm és üdvösségem, erős váram és menedékem."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hozd el!
  2017-08-30 09:06:36, szerda
 
  Hozd el!

Ha béke és jóakarat
maradásra nem lelhet itt,
hozd el, URAM, földünkre a
gyűlölet szabadnapjait!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 346 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 1296
  • e Hónap: 11707
  • e Év: 130799
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.