Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szent Ágota szűz és vértanú
  2018-02-05 23:42:19, hétfő
 
  Egyike annak a hét női szentnek, akik Szűz Mária mellett név szerint szerepelnek a szentmise kánonjában.
...... ........... .......



Katolikus oldalon Link

ktp oldalon Link

Wikipedia Link
Szent Ágota (231 körül - 251. február 5.) szűz és vértanú, keresztény szent. Ünnepét február 5-én tartja az egyház. Ágota a szicíliai Cataniában született és 251 körül szenvedett vértanúságot. Egyike annak a hét női szentnek, akik Szűz Mária mellett név szerint szerepelnek a szentmise kánonjában.

Előkelő cataniai (Palermo-i) családból származott. Décius császár üldözése alatt Quiniliánus helytartó feleségül kérte, de Ágota visszautasította azért, mert fogadalmával egész életét Krisztusnak szentelte. A helytartó kegyetlenül megkínoztatta, de Ágotát nem tudta megtörni. Az ismételt kegyetlen kínzások után imádságos lélekkel halt meg 251-ben. Az Egyház kezdettől fogva tisztelte, és nevét a római misekánonba is felvette. Szicilia lakói az Etna kitörése ellen szokták pártfogását kérni.
EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Kérjük, Testvéreim, a vértanúk Erősségét, Urunkat, Jézus Krisztust, hogy erősítsen meg Szent Ágota közbenjárására minket is a hitben.
Add, Urunk, hogy jófeltételeinkben és elhatározásainkban megmaradjunk.
Add, hogy tudatosan törekedjünk életünkkel hitvallást tenni Rólad.
Add, hogy szenvedéseinket és élet-keresztünket szeretetből vállaljuk.
Add, Urunk, hogy lelkünket eltöltse a hitvallók buzgósága.
Add, hogy földi életünk utolsó perce végső tanúságtétel lehessen Irántad való szeretetünkről.
Urunk, Jézus Krisztus! Kegyelmed erősítette Szent Ágota vértanúdat, hogy testi-lelki tisztaságát megőrizze a kínzások alatt is, és hűséges maradjon. Kérünk, erősíts minket is kegyelmeddel, hogy életünk minden pillanatában hűségesek maradjunk Hozzád. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké. Amen

Vértanúsága:
A helytartó szemet vetett a szépséges lányra, és prostitúcióra próbálta kényszeríteni. Ágota ellenállt, ezért a helytartó a keresztényellenes rendeletet kihasználva börtönbe vetette és megkínoztatta.
Miután Ágota a kínzások ellenére kitartott hitében és szüzességében, a helytartó megcsonkíttatta mellét. A következő éjszakán megjelent előtte Szent Péter és meggyógyította, kínzói azonban a nyilvánvaló csoda ellenére sem tértek meg, és 250. február 5-én halálra verték.
...... ........... ..........


Már folyt Decius császár keresztényüldözése, amikor a szépséges lányt Quinlianus helytartó kiszemelte magának. A lány azonban akkor már elhatározta, hogy életét Krisztusnak szenteli és a helytartó közeledését visszautasította. A helytartó megtudva, hogy Ágota keresztény bosszúból egy hírhedt örömtanyára vitette, hogy ott átneveljék. Ágota azonban minden kísérletnek ellenállt. Ekkor a helytartó nagy haragra gerjedt és Ágotát bíróság elé állíttatta. A börtönben néhány nap leforgása alatt a kínzások egész sorát kellett kiállnia, de Ágotát nem tudták megtörni. Amikor a feldühödött bíró látta, hogy a lánnyal nem boldogul iszonyúan megverette és melleit levágatta. Legendája megőrizte ekkor elmondott szavait:
"Embertelen zsarnok! Nem szégyelled, hogy egy nő testéről azt vágatod le, amiből mint gyermeket anyád téged is táplált? Tudd meg, hogy lelkemben továbbra is épek melleim, melyeket Istennek szenteltem. Belőlük merítek erőt magamnak."
Legendája szerint az ezt követő éjszakán megjelent előtte Szent Péter és teljesen meggyógyította. A zsarnok ezután éktelen haragra gerjedt és addig kínoztatta, míg a kínzásokba belehalt.


- Csodás gyógyulása miatt lett a mellbetegségben szenvedők égi pártfogója. Halálának első évfordulóján szülővárosa lakói a vértanú sírjáról hozott fátyollal siettek az Etnáról hömpölygő lávafolyam elé, hogy városuk megmentéséért esedezzenek az Úrhoz. A láva megállt, Szent Ágotát pedig azóta a tűzvész, földrengés és más természeti katasztrófák elleni védőszentként tiszteli a nép.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Elhunyt hajléktalanokért mutattak be szentmisét Budapesten
  2018-02-05 23:20:26, hétfő
 
  2018. február 5 - A Szent Egyed közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Michels Antal plébános mutatott be szentmisét február 4-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A frigyszekrényt átviszik az új templomba
  2018-02-05 23:18:43, hétfő
 
  Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek. Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott. Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.
Magyar Kurír

OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A frigyszekrényt átviszik az új templomba, és az Úr dicsősége betölti a templomot.
Miután elkészült a jeruzsálemi templom és minden felszerelése, Salamon király összehívta magához Jeruzsálembe a választott nép elöljáróit, a törzsek összes vezetőit és Izrael fiainak összes nemzetségfőit, hogy felvigyék az Úr szövetségének szekrényét Dávid városából, vagyis a Sionból. Egész Izrael összegyűlt Salamon királynál az ünnepre Etánim havában, vagyis a hetedik hónapban.
Amikor Izrael elöljárói mind együtt voltak, a papok vállukra emelték a frigyszekrényt. Felvitték az Úr szekrényét, magát a szentsátort és annak minden felszerelését, ami benne volt. Amíg a papok és a leviták ezeket vitték, Salamon király és a választott nép egész sokasága, mely egybegyűlt nála, vele együtt a frigyszekrény előtt haladt. Közben annyi juhot és marhát mutattak be áldozatul, hogy annak se szeri, se száma nem volt.
Azután a papok bevitték az Úr szövetségének szekrényét a helyére: a templom belső részébe, a szentek szentjébe, a kerubok szárnyai alá. A kerubok ugyanis kiterjesztett szárnyakkal álltak a frigyszekrény helye fölött, és felülről befedték a szekrényt és annak hordozó rúdjait.
A frigyszekrényben nem volt semmi más, mint az a két kőtábla, amelyeket Mózes helyezett el benne Hóreb hegyénél, amikor az Úr szövetséget kötött Izrael fiaival az Egyiptomból való kivonulás után.
Amikor a papok kijöttek a szentélyből, felhő takarta be az Úr házát, úgyhogy a papok nem is állhattak szolgálatba a felhő miatt, mert az Úr dicsősége betöltötte a templomot.
Ekkor Salamon azt mondta:
Az Úr megmondta, hogy a felhőben akar lakni; azért a ház, melyet lakásul építettem neked, állandó, örökös székhelyed lesz.
Ez az Isten igéje.
1Kir 8,1-7.9-13

Imádság
Mikor nyugtalan voltam, csillapítottad gyötrelmeimet. Mikor fáradt voltam, Te adtál pihenést. Mikor egyedül voltam, szeretetet hoztál. Mikor beteg voltam, gondoskodtál rólam. Mikor megsértettek, Te segítettél. Mikor idősödtem, mosolyt varázsoltál arcomra. Mikor gondjaim voltak, megosztottam veled és segítettél. Mikor boldog voltam, örömömben is részt vettél.
Boldog Kalkuttai Teréz
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csaba testvér elmélkedése 02.05
  2018-02-05 23:04:09, hétfő
 
  az evangéliumról...2018 február 5. - Hétfő
Az emberek Jézushoz özönlöttek és meggyógyultak! Csodálom, hogy Jézus mennyire elérhető, megszólítható, megérinthető, neki mindenkire van ideje, ereje, kedve!! Milyen szépek ezek a Jézusi vonások! Lehet, hogy én nem tudok csodát tenni, halottat támasztani, de lehet, hogy nem is ott kellene kezdenem, hanem csak ott, hogy testvéreim, társaim merjenek felkeresni, megszólítani, őszintén elbeszélgetni velem....
Milyen gyakran mondogatom, hogy nincs időm, nem érek rá, most erre, vagy arra nincs erőm!! Szoktam elbújni csigaházamba, kikapcsolni a telefonomat, hátat fordítani az engem kereső testvéremnek?!
Imádkozzunk, hogy Isten adja meg nekünk, hogy mindenkinek mindene lehessünk, drága megváltónk Jézus Krisztus példájára! Szeretettel, Csaba t.
Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek.
Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott.
Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 6,53-56

**********
maszándék, 2018 február 5. Imádkozzunk hogy szelídek alázatosok legyünk életünk minden napján!
Mindig mi megyünk Jézushoz kérni ezt is, azt is!! Nagy öröm töltötte el a szívemet mikor felfedeztem, hogy maga Jézus is kér tőlünk valamit: ,,Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű". Mt 11,28
Ma azért imádkozom, hogy Jézus gyönyörű kérésének eleget tudjak tenni, hogy a sok sok gond probléma között megtudjam őrizni lelkem szelídségét és alázatát!! Egy ismerősöm súlyos beteg, mind a fuldokló kapkod, fűhöz fához, és fájdalmat okoz környezetének!! Eszemmel tudom, hogy testvérem bármit is csinál, az nem jogosít fel engem, hogy hátat fordítsak neki, hogy bajában, gondjában magára hagyjam!! Ezen az úton nagyon segít az a tudat, hogy ezt a magatartást maga Jézus Krisztus kéri tőlem! Mesterem kifejezett kérésére sokkal könnyebb megőrizni alázatomat, hogy így ne a méltányosság, hanem a szeretet hozza meg az utolsó döntést a szívemben!!
Gyertek tanuljunk Mesterünktől szelídséget, alázatot, tegyünk meg mindent, hogy szép vonásai felragyogjanak a mi arcunkon is!!
Szeretettel, Csaba t.

Kép: Milyen kis pötty vagyok a nagy világban, és sokszor mégis e por szemcse milyen rátarti, beképzelt tud lenni!
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Urunk Te a jóra bíztatsz
  2018-02-05 23:00:12, hétfő
 
  Urunk Te a jóra bíztatsz ..de nem mindig könnyű , maradj velünk kérjük Téged !
Nemcsak Istent, de Isten minden teremtményét tisztelnünk kell akkor is , ha szomorúság , kétségbeesés , félelem vagy düh szorongat is bennünket . Ahogyan mi magunk is elvárjuk emberi létünkböl fakadó tiszteletet , ugyanúgy mi magunk is tisztelettel kell beszéljünk Teremtőnkről , testvéreinkről , mindarról , mi körülvesz , hisz minden és mindenki a Jó Isten ajándéka . Isten azt szeretné, hogy ajándékozzuk meg Teremtőnket , de egymást is bizalommal, tisztelettel és erről a fölséges útról soha semmi le ne térítsen bennünket . Csodálatos a bizalom, ahogyan a nagypénteki kereszten Krisztus lelkét tisztelettel a mennyei Atya kezébe ajánlja. Megvan bennem ez a tisztelet Istenemmel szemben ? A szavaim , cseledeteim , gesztusaim tükrözik ezt az őszinte tiszteletet Teremtőm és a testvéreim felé ? A nehézségekben , nehéz percekben , a gondok közepette is meg tudom őrizni lelkem nyugalmát , emberi méltóságomat ?

Csaba testvér.

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Eddig nem látott fotók a Trianon előtti Magyarországról!
  2018-02-05 22:56:09, hétfő
 
  Bármilyen meglepő, a washingtoni Kongresszusi Könyvtár hatalmas gyűjteményt őriz régi magyar fényképekből. Ezekből válogattunk most.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Vezényel: Dobszay Péter - újabb koncerten
  2018-02-05 22:52:38, hétfő
 
  2017. februári bemutatkozó koncertjük után új szerzői esttel jelentkeznek a Zeneakadémián a Studio 5 néven alakított zeneszerzőcsoport tagjai. Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor annak a Ligeti György és Kurtág György nevével fémjelzett zenei tradíciónak az örökösei, mely Bartók Béla, Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő után nemzetközi szintre emelte a kortárs magyar zenét. A Studio 5 szerzőinek célja, hogy ebből a hagyományból kiindulva olyan új zenei hangversenyeket hozzanak létre, melyek magas művészi színvonalon képeznek hidat tradíció és innováció, patina és progresszió között. Zenei szerepüket újrafogalmazva az alkotók arra törekszenek, hogy közelebb hozzák a kortárs zenét a fiatalabb közönséghez és minél többek számára tegyék élménnyé az általuk képviselt új zenei hangokat. Bár a Studio 5 komponistái kivétel nélkül külföldön is végeztek zenei tanulmányokat, mindannyian a Zeneakadémiát tartják alma materüknek. Számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek, és többen közülük a Zeneakadémia oktatójaként is ismertek. A kiváló akusztikájú Solti Terem ad otthont új zenei estjüknek, melyen a tavalyi évhez hasonlóan a fiatal generáció legtehetségesebb zenészei lépnek színpadra.
A STUDIO 5 felkérésére készül egy ambient jellegű videó. Az alkotók Révész László László képzőművész és munkatársa Volkan Mengii török komputer művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vendéghallgatója. Fontos megemlíteni, hogy a zene és a kép viszonya a megszokott hierarchia fordítottja: ezen a koncerten a zene kerül előtérbe, melyet a videók kísérnek majd.

Műsor:
Varga Judit: Black and White (ősbemutató)
Solti Árpád:Concertino vonósokra és szóló timpanira
Kutrik Bence:Tizenkét Emoji (ősbemutató)
Virágh András Gábor: Genesys (ősbemutató)
Bella Máté: Lethe (magyarországi ősbemutató)


Közreműködik:
Chiao-Hua Chang (erhu - kínai hegedű)
Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)
Palotás Gábor (timpani)
Vezényel: Dobszay Péter

Sajnos a helyszín és az időpont nem megírva.
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Pjongcsang 2018 2018. február 9 - 25.
  2018-02-05 18:59:58, hétfő
 
  Programok Link

Helyszínek Link

XXIII. TÉLI OLIMPIA KVALIFIKÁCIÓS SZABÁLYAI Link

10 dolog, amit érdemes tudni a 2018-as téli olimpiáról Link
Az olimpiai láng - Elindult az olimpiai láng is útjára, melyet 101 nap alatt 7500 futó visz, akik a Koreai-félsziget 75 millió lakosát szimbolizálják. Összesen 2018 kilométert tesznek meg a lánggal, nyolc nagyvárost is érintve az országban. Az akciókban híres sportolók, színészek, televíziós személyiségek és idol énekesek is részt vesznek.
A visszaszámlálás
Egyre nagyobb az érdeklődés az olimpiai iránt, és a várakozást enyhítendő nemrég megrendezték a Pyeongchang Dream Concertet, ahol több híres k-pop csapattal ünnepelték a koreaiak azt, hogy már csak 100 nap van hátra a játékokig. A rendezvényen fellépett többek között az EXO-CBX, a Wanna One, Sunmi, az EXID, a Red Velvet, a NU'EST W, a MONSTA X és a 2014-ben Budapesten is koncertező VIXX, valamint a 2017 májusában itt koncertet adó B.A.P is.
A magyar érdekeltség
Természetesen magyarok is indulnak majd a játékokon, és sokak szerint éremesélyes sportolóink is vannak. Szabó Gábor kommentátor szerint rövid pályás gyorskorcsolyában Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is várhatóan szépen fognak szerepelni. Sokan kíváncsiak a januárban súlyos sérülést szenvedő Miklósi Edit síelő szereplésére is.


Pjongcsang 2018: így néznek ki a téli olimpia érmei [
A szocsi játékokhoz képest nőtt a pjongcsangi téli olimpia érmeinek a súlya, derült ki a Szöulban és New Yorkban egy időben megrendezett bemutatón. A 2018-as játékokat február 9. és 25. között rendezik a dél-koreai városban.
Minden egyes medál 92,5 mm széles, 109 mm hosszú és 4,4 és 9,42 mm közötti vastagságú. Az aranyérem súlya 586, az ezüst 580, a bronz 493 gramm - előbbi kettő nehezebb, mint a szocsi játékok érmei.
...... ........



Kabala figura



Logó képe

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Szeressük egymást! 2018. febr. 5.
  2018-02-05 18:41:31, hétfő
 
  Csaba testvér szentmisét mutat be a dévai gyerekeknek és a híveknek .
Videó Link

..

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Téli olimpia 2018 - Phjongcshangban - Magyar versenyzők
  2018-02-05 18:38:35, hétfő
 
  A XXIII. Téli Olimpiai Játékokra benevezett magyar versenyzők (19 fő)
Bácskai Sára Luca - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Heidum Bernadett - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Jászapáti Petra - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 3000m váltó
Keszler Andrea - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Kónya Zsófia - rövidpályás gyorskorcsolya, 3000m váltó
Burján Csaba - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Knoch Viktor - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Liu Shaoang - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 5000m váltó
Liu Shaolin Sándor - rövidpályás gyorskorcsolya, 500, 1000, 1500, 5000m váltó
Oláh Bence - rövidpályás gyorskorcsolya, 5000m váltó
Nagy Konrád - gyorskorcsolya, 1000, 1500m
Tóth Ivett - műkorcsolya, jégtánc, egyéni
Kékesi Márton - alpesi sízés, műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuper-G, lesiklás, kombináció, csapatverseny
Samsal Dalibor - alpesi sízés, műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuper-G, kombináció, csapatverseny
Hozmann Szonja - alpesi sízés, műlesiklás, óriás-műlesiklás, csapatverseny
Maróty Mariann Mimi - alpesi sízés, műlesiklás, óriás-műlesiklás, csapatverseny
Kónya Ádám - sífutás, sprint, 15km, 15+15km skiathlon
Szőcs Emőke - sífutás, 10km
Swaney Elizabeth - szabadsízés, félcső

Eddigi érmesek
A téli olimpiák történetében a magyarok eddig összesen hat érmet szereztek:
Az 1948-as St. Moritz-i játékokon a Kékesy Andrea, Király Ede műkorcsolya-páros, valamint
1980-ban Lake Placidben a Regőczi Krisztina, Sallay András jégtánc kettős lett ezüstérmes.
Az 1932-es Lake Placid-i és az
1936-os Garmisch-Partenkirchen-i játékokon a Rotter Emilia, Szollás László műkorcsolya-páros, míg az 1952-es Oslói és az
1956-os Cortina d'Ampezzo-i olimpián a Nagy László, Nagy Marianna műkorcsolya-páros szerzett bronzérmet

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1628
  • e Hét: 36614
  • e Hónap: 69768
  • e Év: 303515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.