Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Azért éltek...
  2018-05-04 23:42:56, péntek
 
 


(Fordította: Vágó Gy. Zsuzsanna)
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Csillagokat nézel
  2018-05-04 23:41:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Női szírmok
  2018-05-04 23:39:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Paradicsomos gnocchi
  2018-05-04 23:29:05, péntek
 
  Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók

1 kg burgonya
35 dkg liszt
1 db tojás
40 dkg passzírozott paradicsom (passata)
2 csokor medvehagyma

bors
kristálycukor
olívaolaj


Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
A passzírozott paradicsomot felforraljuk, azután egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott medvehagyma 3/4-ét, továbbá a galuskákat.
A megmaradt medvehagymával megszórva, valamint egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.





Megjegyzés

Medvehagyma helyett snidlinggel vagy rukkolával is készíthetjük.
MME

FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Hájas-leveles sütemény
  2018-05-04 23:26:22, péntek
 
  Hájas-leveles sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
45 dkg háj (tisztított, ledarál)
60 dkg liszt
1 nagy csipet só
1 tk cukor
1 db tojás
1 ek ecet
2 ek tejföl
1,5 dl szódavíz
1,5 dl fehér bor
A töltéshez:
cukrozott dió
szilvalekvár
baracklekvár

Elkészítés

A hájat összegyúrjuk 10 dkg liszttel, és a hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a lisztes hájat is, majd egymásra tesszük őket.
Felcsavarjuk, sodrófával kissé lelapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyfelé összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, és 20 percenként megismételjük a nyújtást és a hajtogatást. Összesen négyszer hajtogatjuk.
Végül 5 mm-esre kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon aranybarnára sütjük. Cukrozott dióval, szilva- és baracklekvárral tálaljuk.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Krumplis rakott csirke
  2018-05-04 23:22:57, péntek
 
  Krumplis rakott csirke

Hozzávalók

30 dkg krumpli
2 db paprika
3 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell filé

bors
1 doboz tejföl (nagy)
15 dkg sajt
1 csomag bacon


Elkészítés

Egy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát is felkarikázzuk, a csirkemellet szeletekre vágjuk.
A krumpli felét leterítjük a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a csirkemellet, azt is sózzuk, borsozzuk. Erre rétegezzük a paprikát, paradicsomot és a hagymakarikát. Meglocsoljuk tejföllel, majd befedjük a krumplival. Fóliával lefedve 45 percen át sütjük.
Ha a krumpli és a hús is megpuhult, a fóliát levesszük a rakottasról, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal és a kockára vágott baconnel. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt és a bacon megpirul.





Megjegyzés

Ha biztosra akarsz menni, akkor főzd elő egy kicsit a krumplit.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldséges leves sonkagaluskával
  2018-05-04 23:19:54, péntek
 
  Zöldséges leves sonkagaluskával

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez:
20 dkg gomba
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
2 tk ételízesítő

őrölt bors
2 dl tejföl
1 ek mustár
1 tk liszt
1 ek olaj
víz
Sonkagaluska hozzávalói:
10 dkg főtt füstölt sonka
3-4 ek liszt
1 kisebb vöröshagyma
1 db tojás (nagy)

őrölt bors
2 ek apróra vágott petrezselyemzöld


Elkészítés

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és a gombát megtisztítjuk, majd felvágjuk fel ízlés szerint.
A vöröshagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzá adunk apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és félig lefedve pároljuk pár percig.
Ezután hozzáadjuk a gombát, megszórjuk az ételízesítővel, majd pár percig pároljuk. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára a zöldségeket.
Egy tálkába tesszük a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk egy merőkanál levest, majd alaposan összekeverjük.
A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, belecsorgassuk a tejfölös keveréket, majd szintén felforraljuk.
Ezután kanállal beleszaggatjuk az előzőleg elkészített sonkagaluskát.
A sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük. (v. daráljuk le). Ezután hozzáadjuk a liszthez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd összekeverjük.
Hozzáadjuk az egész tojást, majd összekeverjük, hogy egy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. (Ha szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk hozzá.)
A forrásban lévő levesbe, kanállal beleszaggatjuk a kisebb galuskákat, majd megvárjuk amíg feljönnek a leves tetejére. Ekkor kisebbre vesszük a lángot, és pár percig főzzük.





Megjegyzés

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 16296
  • e Hónap: 30201
  • e Év: 159908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.