Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Nagyböjt 6. vasárnap 04.14 Csíksomlyó
  2019-04-12 19:12:35, péntek
 
  Videó Link
Élő közvetítés 10 órától
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Nagyböjt hatodik péntekje - Csíksomlyó - keresztút
  2019-04-12 19:10:28, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Nagyböjti gondolatok - Virágvasárnap
  2019-04-12 19:04:29, péntek
 
  Szombathelyi Egyházmegye
Közzététel: 2019. ápr. 12.
Nagyböjti gondolatok - Virágvasárnap - Heiter Róbert Gottfried gondolatai

Videó Link

...... ......



*
- Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.
Virágvasárnappal megkezdődik a Nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház. Szombathelyen a Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.
A virágvasárnapi szentmise a bevonulásra emlékező körmenettel kezdődik, melynek során a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus előtt. Sokan a nép közül ruhájukat terítették az útra, mások ágakat törtek a fákról, s eléje szórták: ,,Hozsanna Dávid fiának! Áldott, ki az Úr nevében jön! Hozsanna a magasságban!" (Mt 21, 8). A nép nagy örvendezéssel üdvözlik Jézust mint Messiást, a próféták által megígért királyt. Azonban az isteni Mester nem királyi dicsőséget keres a szent városban, hanem az emberiség megváltását viszi végbe saját szenvedésével.
Ez a vasárnap az Úr szenvedésének vasárnapja néven ismert a liturgiában és hallhatjuk Krisztus szenvedéstörténetét, a passiót. Az Egyház a liturgiában azt a hitét fejezi ki, hogy Jézus dicsőséges jeruzsálemi bevonulása kezdete annak az eseménysornak, amely szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be, ezáltal megvalósítva a megváltást, amely az emberek számára az örök élet reményét hozta el.



A virágvasárnapi liturgia része az a körmenethez szorosan kapcsolódó szertartás, amelynek során a hívek által hozott barkákat a pap megáldja: ,,Mindenható, örök Isten, szenteld meg áldásoddal ezeket az ágakat, hogy mi, akik most örvendezve lépünk Krisztus Király nyomába, őáltala egykor az örök Jeruzsálembe is eljussunk."
Egyházunk liturgiája tehát megjeleníti e nagy nap eseményeit. Elsősorban azért, hogy megemlékezzenek arról, amit az Üdvözítő Jézus minden ember lelki üdvösségéért tett. Másodsorban azért, mert Krisztus minden embert maga köré szeretne gyűjteni e bevonuláskor. A hívek lélekben bekapcsolódnak és Jézust kísérik az úton és megilletődött lélekkel ajánlják fel szívük dicsérő énekét. ,,Hirdessék a zöldellő ágak és a virágok, / hogy megváltó Királyunk, Jézus Krisztus / harcba szállt a halál fejedelmével, a Sátánnal, / és legyőzte őt saját halála által. / Kiáltsák az olajfaágak szó nélkül is, / hogy Jézusban az isteni irgalom és gyógyítás kenete az egész emberiségre kiáradt."
A Székesegyházban idén is sokan vettek részt a szertartáson. A templom előtti téren felállított asztalon elhelyezett barka és pálmaágak megáldása után dr. Székely János megyéspüspök rövid szentbeszédet mondott. Ebben kiemelte: Jézus hatalmas ujjongás között vonult be Jeruzsálembe. Ugyanígy szeretne a mi életünkbe is bevonulni: a családjainkban, a házasságokba, a szenvedéseinkbe. A Passióról elmondta: az nem a fizikai kínokról szól, hanem a húsvéti győzelemről szól. Jézus végtelen fönséggel járta végig a szenvedést, de a húsvét fénye átragyogta a legsötétebb éjszakákat. Jézus győzött a bűn és a halál felett. Minket is arra tanít, hogy mi is így szenvedjünk. Engedjük be a szenvedéseinkbe a húsvét fényét.

-2018 évben mondott beszéd itt meghallgatható Link

- dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde 2
Videó Link
...... ........... .........



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
Áder János részt vesz a pápai szentmisén Csíksomlyón
  2019-04-12 19:01:44, péntek
 
  ...... ......


2019. április 12., péntek | 16:40
Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t április 12-én.
A köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával együtt látogat Csíksomlyóra.
Áder János és felesége egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is jelen lesz.
A Ferenc pápa által pontifikált szentmisére már több mint százezren regisztráltak, az eseményre Magyarországról zarándokvonat indul. Jakubinyi György erre a napra is kiterjeszti a csíksomlyói búcsút, a látogatás napját is fogadalmi búcsúnak nyilvánítja - jelentette be korábban.

Forrás és fotó: MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Újabb csoda Szent Romuald barlangjában
  2019-04-12 18:59:58, péntek
 
  2019. április 12., péntek | 18:43
Az őskőkorszakból származó, 30 ezer éves barlangrajzokra bukkantak régészek az Isztriai-félszigeten, a Limi-csatorna fjordszerű öblének egyik oldalán található Romuald-barlangban - közölte a helyi média április 11-én.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jöjjön túrázni Nyúlra
  2019-04-12 18:41:07, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Milyen célból szervezik meg a kongresszust?
  2019-04-12 18:32:08, péntek
 
  A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célja az Oltáriszentség közös ünneplése, az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítése. A kongresszus szervezése, megtartása ajándék és egyben lehetőség arra, hogy tanúságot tegyünk Krisztusba vetett hitünkről, hogy megmutassuk a világnak, mi a hitünk valódi kincse. Az Oltáriszentség megváltásunk misztériumát hordozza. Ennek közös ünneplése igazi közösségi élmény. A rendezvényre való felkészülés alkalmat ad az egység megélésére, hitünk elmélyítésére, valós istenkapcsolat megélésére, és arra is, hogy megmutassuk a világnak keresztény hitünk valódi értékeit.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Pilinszky János: Mielőtt
  2019-04-12 18:30:24, péntek
 
  A jövőről nem sokat tudok,
de a végítéletet magam előtt látom.
Az a nap, az az óra, mezítelenségünk
fölmagasztalása lesz.

A sokaságban senki se keresi egymást.
Az Atya, mint egy szálkát, visszaveszi
a keresztet, s az angyalok, a mennyek
állatai, fölütik a világ utolsó lapját.

Akkor azt mondjuk: szeretlek. Azt mondjuk:
nagyon szeretlek. S a hirtelen támadt
tülekedésben sírásunk még egyszer fölszabadítja
a tengert, mielőtt asztalhoz ülnénk.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Induljunk el a másik ember felé!
  2019-04-12 18:28:55, péntek
 
  Ferenc pápa azt mondja, keresztény ,,magatartásunkat" sok esetben meghatározza a gőg, az a tudat, hogy különbek vagyunk másoknál, pedig nekünk is végig kell járnunk a megtisztulás útját, ami szabaddá, mások felé irgalmassá tesz - és nem csak a közösségeinken vagy a vérségi kötelékeinken belül. Gondoljunk arra, hogy a megváltásban Isten irgalma mindenkire kiterjed.
2019. április 11., csütörtök | 21:06
Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát triduumának harmadik előadását tartotta április 10-én a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Nagyböjti Estéinek keretében a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.
Várszegi Asztrik ezúttal több témáról beszélt: a katolikus keresztény lelkiségről, az imádságról, a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, az Egyház jövőjéről és a keresztény egységtörekvésekről. A témákat a záró alkalom mottója kapcsolta össze: ,,Ugyanaz az érzés legyen bennetek, amely Jézus Krisztusban volt." (Fil 2,5)

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Film a Ferenc pápáról
  2019-04-12 18:13:16, péntek
 
  Április 18-tól országszerte látható lesz a mozikban Wim Wenders ,,Ferenc pápa - Egy hiteles ember" (Pope Francis - A Man of His Word) című dokumentumfilmje. Az alkotást néhány helyen már premier előtt bemutatják.
Április 18-tól országszerte látható lesz a mozikban Wim Wenders ,,Ferenc pápa - Egy hiteles ember" (Pope Francis - A Man of His Word) című dokumentumfilmje. Az alkotást néhány helyen már premier előtt bemutatják.
Wim Wenders dokumentumfilmjének magyarországi bemutatóját 2018. november 24-én, a VII. Keresztény Film- és Könyvnapok keretében tartották a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az alkotás különlegessége, hogy egyházfő első alkalommal vállalt szerepet dokumentumfilmben. Ferenc pápa amellett, hogy először beszél közvetlenül a közönségnek az életéről, számos olyan problémát érint, amely nem csupán a katolikusok, hanem mindenki számára érdekes és fontos. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget.
Ez volt a második alkalom, hogy az egyházi állam külső filmesekkel működött együtt, és először fordult elő, hogy közvetlen hozzáférést engedtek a pápához. Wenders két éven át, számos hosszúra nyúlt találkozó során tehetett fel kérdéseket a katolikus egyházfőnek, és a Vatikáni Televízió archívumában lévő exkluzív felvételekhez is hozzáférést kapott. Wenders honlapja szerint a produkció nem egy Ferenc pápáról szóló film, hanem sokkal inkább egy filmes projekt a pápa közreműködésével.
Wim Wenders katolikus családból származik; a nyugatnémet újhullám második generációjának tagja. Orvosi, filozófiai, festészeti tanulmányokat folytatott, mielőtt kikötött volna a filmrendezés mellett. Magyarországon elsősorban a Berlin felett az ég, a Buena Vista Social Club, a Párizs, Texas és a Lisszaboni történet rendezőjeként ismert.
A Ferenc pápa - Egy hiteles ember április 18-án kerül országszerte a mozikba, azonban a budapesti Puskin és Tabán Mozi már április 11-től, az Art+ Cinema pedig április 14-től műsorra tűzi. A filmet több vidéki városban is bemutatják.

A film bemutatója videó Link

- Ferenc pápa - Egy hiteles ember Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.