Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Diós-rokfortos spagetti
  2014-01-03 23:47:09, péntek
 
  Diós-rokfortos spagetti

ozzávalók:

10 dkg dióbél
10 dkg rokfort (márványsajt)
1 csokor zöldhagyma
2 piros chilipaprika
2 evőkanál vaj, vagy Rama
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tej
1 dl zöldségleves, kockából
1/2 dl tejszín
40 dkg spagetti

Elkészítés:

A diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk.

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

Míg a szósz fő, a spagettit sós vízben kifőzzük, vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen puha. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A szósszal meglocsolva, a dióval megszórva azonnal tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: Springerpics

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Töltött tojás VI.
  2014-01-03 23:43:38, péntek
 
  Töltött tojás VI.

Hozzávalók:

tojás
vaj
májkrém
mustár

bors
petrezselyemzöld
tartármártás
franciasaláta

Elkészítés:

Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.

Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, 1 kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal, finomra vagdalt petrezselyemzölddel habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgák helyére betöltjük.

A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült vagy pástétom köré rakva.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Éden_ küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Töltött tojás csőben sütve
  2014-01-03 23:39:17, péntek
 
  Töltött tojás csőben sütve

Hozzávalók:

8 db főtt tojás
25 dkg juhtúró (aki nem szereti, lehet tehéntúró is)
8 dkg vaj
tárkonylevél
gyömbér
15 dkg póréhagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, hosszában kettévágjuk, a sárgákat kivesszük, majd a juhtúróval (vagy tehéntúróval) együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, habverővel simára, krémesre keverjük.

A megmosott póréhagymát vékony karikára szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát benne üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük.

A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk.

A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel a mártással leöntjük, és a forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük.





Megjegyzés:

A receptet Györe Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyümölcsrizs II.
  2014-01-03 23:36:06, péntek
 
  Gyümölcsrizs II.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg rizs
1 rúd vanília
1 l tej
2 dl tejszín
15 dkg cukor
50 dkg gyümölcs (idény szerint vagy befőtt)
kb. 2 dl kompótlé vagy szőlőlé

Elkészítés:

A rizst a rizsfelfújtnál leírtak szerint megfőzzük, kihűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és jól összekeverjük. A gyümölcsöt megmossuk, leszárítjuk, ha magos kimagozzuk, ha nagyobb, kisebb kockákra vágjuk. A konzervet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A gyümölcsöket a rizshez keverjük, és annyi gyümölcslével lazítjuk, hogy lágy masszát kapjunk. Dobozba tesszük, és a kirándulásig a hűtőben tartjuk.





Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 772 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rokfortos rántott csirkemell burgonyapürével
  2014-01-03 23:26:27, péntek
 
  Rokfortos rántott csirkemell burgonyapürével

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
10 dkg rokfort (márványsajt)
4 dkg vaj, vagy Rama
5 dkg dió

A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez
A körethez:
burgonya
tej
vaj

Elkészítés:

A csirkemellfiléket bevágjuk, kihajtjuk, és szeletekké klopfoljuk.

Összedolgozzuk a márványsajtot a vajjal, azután a hússzeletekre kenjük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a húst összehajtva hústűvel megtűzzük. Enyhén megsózzuk, és a szokott módon (lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk) panírozzuk.

A panírozott csirkemelleket bő olajban kisütjük (kihúzzuk belőle a hústűt), majd burgonyapürével tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Keresztfalvi Erika küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:MIndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gesztenyekrémleves
  2014-01-03 23:24:36, péntek
 
  Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

50 dkg héjas gesztenye
2 evőkanál liszt
1 tojássárgája
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl édes fehérbor (muskotályos)
4 dkg cukor


Elkészítés:

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Snidlinges lazackrém
  2014-01-03 23:20:34, péntek
 
  Snidlinges lazackrém

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
10 dkg füstölt lazac
1 csokor snidling

Elkészítés:

A snidlinget egész apróra vágjuk. A lazacról leöntjük az olajat, leitatjuk a felszínét papírtörülközővel, és pici darabokra vágjuk. Ezután összekeverjük a mascarponéval a hozzávalókat, és legalább egy napra a hűtőbe tesszük, hogy jól összérjenek az ízek.

Kenyérre kenve kínáljuk előételnek, vendégvárónak.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Esti táj
  2014-01-03 23:17:59, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teremts boldog új évet az angyalok segítségével!
  2014-01-03 22:58:32, péntek
 
  Teremts boldog új évet az angyalok segítségével!

Az új év közeledtével eljött az ideje, hogy felkészüljünk az évváltásra, elengedjük az óév kudarcait, fájdalmait, félelmeit, és tekintetünket az új év boldogságára függesszük. Az angyalok természetesen ebben is segítenek bennünket.






Búcsúzz el az óévtől!
Érdemes a napokban rászánnod egy fél órát arra, hogy lezárd a 2013-a évedet és megszabadulj az összes negatív gondolattól, fájdalomtól, alacsony rezgésű energiától, amelyek ebben az évben tapadtak rád. Mihály arkangyal készségesen átveszi tőled ezeket a negatívitásokat, így ezek nem mennek veled tovább az új évbe. Ez az angyal fohász segít abban, hogy semmilyen alacsony rezgésű energiát ne vigyél magaddal az új évbe:
,,Mihály arkangyal! Kérlek, szabadíts meg minden negatív gondolattól, negatív érzelemtől, fájdalomtól, haragtól, sérelemtől, rossztól, amelyek 2013-ban, és az eddigi életemben értek engem! Kérlek, cserélj bennem és a valóságomban minden negatív, félelem alapú energiát szeretetre!"
Vegyél néhány mély lélegzetet, hogy Mihály arkangyal elvégezhesse ezt a tisztító munkát.
Lásd és érezd, hogy Mihály arkangyal angyalaid segítségével eltávolítja mindazokat a negatív eseményeket, sérelmeket, haragokat, rossz élményeket, amelyek ebben az évben történtek veled. Odaadhatod azokat a régebben történt kellemetlen eseményeket is az angyaloknak, amelyek mind a mai napig meghatározzák az életedet. Ezeket talán szívesen dédelgetted eddig, de most eljött az ideje, hogy átad őket az angyaloknak, és hagyd, hogy ezek a lelki sebek is gyógyulni kezdjenek. Mihály arkangyal a Fénybe viszi az összes félelem alapú energiádat, ahol megtisztulhatnak, pozitív energiákká változnak, és jövőre csak szeretetáldás formájában térhetnek majd vissza hozzád.






Boldog új évet teremtő angyalmeditáció
Ha megkéred őket, angyalaid gondoskodnak arról is, hogy ez az éved olyan legyen, amilyennek szeretnéd. Ebben segít egy rövid vizualizáció.
Hunyd be a szemed, és vegyél néhány mély lélegzetet! Hagyd, hogy tested ellazuljon, elméd megnyugodjon.
Lásd, hogy a 2014-es év alagútként húzódik előtted. Talán helyenként kanyarog, talán sötét, talán a remény is elveszik benne, és a végén sem látod a fényt - nem baj. Lásd, hogy Őrangyalod és angyalaid kezét fogva lépsz be ebbe az alagútba. Angyalaid Isten szeretetfényét árasztva járnak előtted, melletted, mögötted, kiegyenesítik a kanyarokat, és fénnyel töltik fel az alagút falait. Miközben haladtok előre, láthatod, hogy angyalaid segítségével megvalósul mindaz, amit terveztél 2014-re. Amikor végigértetek az évalagúton, sétáljatok vissza. Vedd észre, hogy már fény árasztja el az alagutadat, könnyedén, szinte táncolva haladsz benne. Tudd, hogy ilyen könnyed és egyszerű lesz az éved angyalaid szerető támogatásával, tehát semmitől sem kell félned. Minden helyzetben, minden feladatnál melletted lesznek angyalaid, akik azon dolgoznak, hogy minél gyakrabban megtapasztalhasd a boldogságot és a szeretet érzését, a szeretetettség állapotát.

Forrás:Angyali Segítség
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Csillagüzenet
  2014-01-03 22:52:26, péntek
 
  CSILLAGÜZENET 65.

A Bak Újhold üzenete

2014. január 1. 12:15, Budapest

Érdekes módon a 2014-es év első napja egybeesik az év első Újholdjával a Bak jegyében, amely mintha különös sürgetéssel hívná fel a figyelmünket a nagyon pontos és átgondolt teremtő folyamatok elindítására, ugyanis ezen a napon mintha egy precízen körvonalazott életprogram íródna bele a Föld kollektív tudatmezejébe, és persze minden egyén személyes erőterébe is.

Ahogy erről korábban már említést tettünk, a szilveszteri évbúcsúztató rituáléjának keretében minden évben érdemes mélyen átgondolnunk mindazt, amit szeretnénk letenni és hátra hagyni, majd pedig fontos lehorgonyoznunk azokat a teremtő álmainkat is, amikkel elindítanánk az előttünk álló évet. De talán azt nem gondolhattuk, hogy ez most ekkora jelentőséggel bír, és ilyen komoly planetáris hatások nyomatékosítják ezt a tudatos folyamatot.

Amint látható az Újhold asztrológiai ábráján, egy óriási erejű stellium bontakozik ki a 9-es Házban a Bak jegyében, amelyben a Nap, a Hold, a Plútó és a Merkúr ereje is összeadódik, hogy körvonalazza az előttünk álló időszak szellemi irányait, célkitűzéseit, a lelki fejlődésünk és emelkedésünk pontos programját. Sőt azokat a belső tartalmakat is megérinti a Plútó által, amelyekben feltétlenül változnunk kell ahhoz, hogy az újévben valóban megújulhassunk szellemi értelemben. Ami ugyanakkor nagyon különleges ebben az az, hogy ez a négyes együttállás T-kvadrátba kerül a 6-os Házban álló Marssal és a 12-es Házban lévő Uránusszal a Kos jegyében, ami igen nagy belső feszültséget hordozhat.

Az év nyitányában tehát egy erőteljes - sőt akár feszült - sürgetést érezhetünk arra, hogy bizonyos dolgokban változzunk és változtassunk, mert mintha azt éreznénk, hogy különben megrekedünk, vagy lemaradunk valamiről. A változás igénye érintheti a munkahelyi környezetünket, de a testi és lelki egészségünk törékeny egyensúlyának megőrzéséért folytatott küzdelmünket is. (Mars a 6-os Házban).

Ugyanakkor a T-kvadrát másik csúcspontjában álló Uránusz, melyre Algenib csillaga vetül, mintha utoljára tenné fel a kérdést, hogy az életünk belső leltárában számba véve a fény és az árnyék felé húzó tendenciákat, hajlandóak vagyunk-e megválni végre olyan dolgoktól, sokszor ismételt, berögzült köröktől, amik már nem szolgálják sem az életünket, sem az egészségünket, sem pedig a fejlődésünket.

Mindez igen komoly belső feszültséget kelthet bennünk, amit azonban nem szabad dühvel, türelmetlenséggel vagy aggodalommal terhes érzésekkel kezelnünk, hanem egyszerűen engedelmeskednünk kell ennek az értünk nyíló csillagkapunak, és valóban át kell gondolnunk, hogy mit teszünk jól és mit rosszul az életünkben. A magunk részéről nem vagyunk a fogadalmak híve, mégis érdekes módon ez a Bak jegyében álló nagy erejű négyszeres bolygóhatás egy hosszú távú program és életterv letételének záloga is, amely felkínálja a lehetőséget arra, hogy egy új szövetséget kössünk a testünkkel és a lelkünkkel is, és valóban egészen új ideákat, álmokat és terveket vetítsünk ki és horgonyozzunk le az életünkben.

Ráadásul azt is láthatjuk, hogy e konstelláció negyedik csúcspontjaként, szinte egy szabályos kereszt kvadrátot formálva ott áll a Jupiter is az IC-re vetülve, ami ebben az esetben úgy működik, mint egy hajtómű belső tüze, a folyamatok motorja és egy láthatatlanul is jelenlévő Isteni inspiráció, amely mindabból táplálkozik, amit már elértünk és megharcoltunk az eddigi életünkben. Az eddigi tanulási folyamataink belső bölcsességéből és azokból a felismerésekből, átélésekből, kapcsolatokból, családi és egyéb kötelékekből merít, amik az alapjául szolgálnak jelen tudatosságunknak. Így a Jupiter oppozíciója a Nappal, a Holddal, a Merkúrral és a Plútóval szinte energiát fecskendez belénk, hogy felkészüljünk a szükséges átalakulásra, ráadásul a Jupiterre éppen a Szírius gyönyörű 6. dimenziós csillaga vetül, amely annak a Kígyó Csillagnemzetségnek az égi bölcsője, amely az egész 2014-es évet vezérli majd az Istennő áldásával!

Mindezek tükrében azt ajánlanánk tehát, hogy ezt a napot töltsd egy mély belső elemzéssel, leltárkészítéssel és teremtéssel. Ajándékozd igazán magadnak. Írd le vagy vedd számba mindazokat a hatásokat és belső folyamatokat, amik valójában lehúznak, visszatartanak és elválasztanak az álmaidtól, illetve igazi önmagadtól! Hozhatsz komoly, nagy erejű posztulátumokat, nagy döntéseket, amik a felszabadulás és változás irányába visznek. Majd pedig nagyon pontosan fogalmazd meg az álmaidat, mindazt, amit szeretnél megvalósítani, s tedd mindezt a 2014-es év oltárára.

Ebben segítségedre lehet az ,,Új Idő Kapujában", illetve a ,,Teremtés első és második kulcsa" vagy akár a ,,Vagyok, aki vagyok tudatosság pillérei" című meditációs cd-éink átélése is.

(Ugyanakkor a mai nap - sőt a következő napok - nagy belső feszültsége miatt jobb, ha védett környezetben otthon maradsz; illetve légy nagyon óvatos, nyugodt, fegyelmezett belül és vigyázz magadra, illetve a szeretteidre, ha úton vagy mégis. Ugyanis nagy éberségre van most szükség, hogy ez a hatás ne kívülre csapódjon, és ott süljön ki, hanem egy a fejlődés irányába mozgató belső, lelki folyamatként valósuljon meg.)

Áldott 2014-es évet és boldogságos új teremtő ciklust kívánunk nektek!

Namasté

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó

Forrás:www.csillagnemzetsegek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 762
  • e Hét: 10265
  • e Hónap: 24170
  • e Év: 153877
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.