Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Real Madrid nyerte a Király Kupát
  2014-04-17 11:05:08, csütörtök
 
  A Real Madrid 19. alkalommal hódította el a Király Kupát, miután a valenciai döntőben 2-1-re nyert a Barcelona ellen.
A Real Madrid és az ősi rivális Barcelona csapott össze szerda este a valenciai Mestalla Stadionban. A katalánok a 26-szor, míg a Real Madrid 18-szor hódította el a Király Kupát.
- A Barcelona kapuját Pinto védte, előtte a Dani Alves, Bartra, Mascherano, Jordi Alba védősor sorakozott, a középpályán Xavi, Busquets, Iniesta lépett pályára kezdőként, míg Cesc Fabregas, Messi valamint Neymar támadósorral küldte pályára csapatát Gerardo Martino.
Nem megy a Barcelona csapatának.
........



- Barcelona: könnyen megeshet, hogy a szezont nyitó siker, a hazai szuperkupa elhódítása lesz az egyetlen érdemi zsákmánya az együttesnek, amelynek tavaly júliusban szerződtetett argentin vezetőedzője, Gerardo Martino is egyre nehezebb helyzetbe kerül, noha kontraktusa a következő bajnoki évad végéig szól.
Nagy kérdés persze, hogy az ő szándékai egybeesnek-e a Barca vezérkarának óhajával. A meccset követő sajtótájékoztatón mindenesetre sietett leszögezni, hogy roppantul fájlalja a vereséget. "Mintha fejbe kólintottak volna, úgy éltem meg ezt a csapást, sajnos nem tudtunk megfelelni a hatalmas elvárásoknak. Bár egyenlítettünk, nagy árat fizettünk azért, hogy a rivális két kontratámadása eredménnyel járt" - értékelt a tréner. Hozzátette, hogy csapata irányította a játékot, a mezőnyben fölényben volt, de futballistái nagyon kevés helyzetet tudtak összehozni. "Nem tudok elképzelni ennél fájdalmasabb vereséget, és nagyon sajnálom az értünk szurkolókat" - jelentette ki Martino, aki hozzáfűzte, hogy a bajnokságban, immár az egyetlen sorozatban, ahol még célba érhetnek, a végsőkig harcolni fognak az első helyért.
Ő azonban nem kíván önként távozni posztjáról, amint azt újfent, a kupadöntőt követő nyilatkozatában is megerősítette a szakvezető: "Az én jövőm nem függ attól, hogy most kikaptunk, ki akarom tölteni a szerződésemet" - mondta. - Gerardo Martino
...... ........



- A Valenciából hajnalban hazatért madridiak klubelnöke, Florentino Pérez tévéinterjúban méltatta a csapat 19. Király Kupa-győzelmét. "Megvan az első címünk, ami lelkesítő a folytatásra, hogy meglegyen a tizedik európai kupasikerünk, és a spanyol bajnoki cím is" - nyilatkozta a spanyol televíziónak az elöljáró, aki bízik benne: ezek után a Real megnyeri a Bajnokok Ligáját és a hazai pontvadászatot egyaránt.
A képen Ana Botella és Florentino Perez
.........


A bevállalós Bale szólója kupagyőzelmet ért a Realnak
....


Bale a győztes gól után, a kevéssé boldog Barcelona-drukkerek előtt
........


Iker Casillas 2011 után ismét a magasba emelhette a Király-kupa-serleget (Fotó: Reuters)
....


 
 
3 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést
  2014-04-17 10:54:31, csütörtök
 
  Kedves Maroka.
Nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést a sok szép képet, verset és videót




Örömmel tettem, Maroka
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Klára húsvéti képei
  2014-04-17 10:52:49, csütörtök
 
  Kedves Barátnőm Maroka.
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!













Köszi, neked is.
 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
hogy te is miket tudsz alkotni,.
  2014-04-17 10:45:40, csütörtök
 
  Szia szép jó reggelt! ...... ..... Aranyos Maroka!
Ma reggel volt egy kis időm szét nézni a weboldaladon,
csak ámulok - bámulok, hogy te is miket tudsz alkotni,..
Köszönöm, hogy megosztottad velem!

GRATULÁLOK !!! ......... TOVÁBBI SOK SIKERT MUNKÁDHOZ!!!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Szeretettel: ölel Ancsa :)) - Szivárvány_Ning oldalról
......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Nagycsütörtök 2014.04.17
  2014-04-17 10:40:14, csütörtök
 
  Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora közben történt, amikor a sátán már fölébresztette Júdásnak, Karióti Simon fiának szívében a gondolatot, hogy árulja el őt. Jézus tudta, hogy az Atya mindent a kezébe adott, s hogy Istentől jött és Istenhez tér vissza. Fölkelt hát a vacsora mellől, letette felső ruháját, fogott egy vászonkendőt és a derekára kötötte. Azután vizet öntött egy mosdótálba, és mosni kezdte tanítványainak a lábát, majd a derekára kötött kendővel meg is törölte. Amikor Simon Péterhez ért, az így szólt: ,,Uram, te akarod megmosni az én lábamat?" Jézus így felelt: ,,Most még nem érted, mit teszek, de később majd megérted". De Péter tiltakozott: ,,Az én lábamat ugyan meg nem mosod soha." Jézus azt felelte: ,,Ha nem moslak meg, nem lesz semmi közöd hozzám". Erre Péter így szólt: ,,Uram, akkor ne csak a lábamat, hanem a fejemet és a kezemet is!" Jézus azonban kijelentette: ,,Aki megmosdott, annak csak a lábát kell megmosni, és egészen tiszta lesz. Ti tiszták vagytok, de nem mindnyájan." Tudta ugyanis, hogy egyikük elárulja, azért mondta: ,,Nem vagytok mindnyájan tiszták." Miután megmosta lábukat, fölvette felső ruháját, újra asztalhoz ült, és így szólt hozzájuk: ,,Megértettétek-e, hogy mit tettem veletek? Ti Mesternek és Úrnak hívtok engem, és jól teszitek, mert az vagyok. Ha tehát én, az Úr és Mester megmostam lábatokat, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Példát adtam nektek, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg."
Jn 13,1-15

Imádság
Uram, Jézus! Kérdések százai forognak fejemben, amikor az utolsó vacsora asztalánál ülök. Alig fogom fel szavaid értelmét, alig értem cselekedeteid jelentését. Szolgaként hajolsz le, hogy megmosd az apostolok lábát és az én lábamat. Saját testedet és véredet adod a kenyérben és a borban az apostoloknak és adod nekem. Olyan dolgokat teszel, amit egyetlen más ember nem tesz. Isteni erőddel szembeszállhatnál azokkal, akik elfognak, elítélnek, bántalmaznak, de nem teszed, s én nem értem szelídséged. Meghalsz a kereszten, de előtte azokért imádkozol, akik megölnek, s én nem értem, miért kellett így meghalnod. Csak annyit sejtek most, hogy mindez értem történik. Talán harmadnap mindent megértek.

C. Horváth István Sándor atya elmélkedése
Egyetlen áldozat
Boldog Kalkuttai Teréz anyától származik a következő, papoknak szóló figyelmeztetés, felszólítás: ,,Úgy végezd ezt a szentmisét, mintha első szentmiséd volna! Úgy mutasd be, mintha utolsó szentmiséd volna! És úgy ünnepeld ezt a szentmisét, mintha életed egyetlen szentmiséje volna!" Istennek hála a papok többsége éveken, évtizedeken keresztül végzi szolgálatát, s mutatja be mindennap a szentmisét élete utolsó napjáig, s nem csupán egyetlen alkalommal pappá szentelése után. Az említett Teréz anyától származó jó tanács és kérés mégis igaz minden szentmisére, s jó, ha minden pap ilyen lelkülettel ünnepli az eucharisztiát, hogy az valóban Istennek tetsző szolgálat legyen és a hívek lelki épülését szolgálja.
Jézus nagycsütörtöki utolsó vacsoráját joggal tartjuk szentmisének, a szentmise mintájának. Ezen vacsora alkalmával a kenyeret az ő testeként, a bort az ő véreként adta apostolainak. Ez az első átváltoztatás, amely az Úr parancsának megfelelően a felszentelt papság által minden szentmisében megújul, megismétlődik, Krisztus áldozata jelenvalóvá válik. Az utolsó vacsora cselekedete Jézus számára az első, az utolsó és az egyetlen volt. Éppen annak érdekében rendelkezett úgy, hogy emlékezetére megismételjük, jelenvalóvá tegyük áldozatát, hogy az idők végezetéig részesüljenek a benne hívők a testévé és vérévé változtatott kenyérből és borból, mint az örök élet táplálékából.
Amikor Jézus egyetlen áldozatáról beszélünk, akkor nem szabad önmagában szemlélnünk az utolsó vacsorán végzett cselekedetét, hiszen az szorosan összetartozik az ő kereszthalálával, önmaga feláldozásával. Tulajdonképpen nem is beszélhetünk két áldozatról, az utolsó vacsora áldozatáról és a keresztáldozatról, mert olyan szoros egység van köztük. Jézus áldozata az Atyának való önfelajánlás. Miért szükséges az áldozat-jelleg kiemelése? Ha egy ember valakinek az életét igyekszik megmenteni, de ez az ő életébe kerül, akkor hősnek nevezzük. Ha valakinek kioltják az életét azért, mert ragaszkodott egy igazsághoz vagy hitéhez, és a halálos fenyegetések ellenére sem volt hajlandó megtagadni azt, akkor vértanúnak nevezzük. Ha pedig Isten hal meg az emberekért, akkor az valódi áldozat. Jézust ne nevezzük hősnek vagy vértanúnak, mert az ő önfeláldozása több ennél. Ha csak valóságos ember lett volna, akkor mondhatnánk, hogy hős volt, de mivel valóságos Isten is, helyesebb áldozatról beszélnünk. Cselekedete engesztelő áldozat, amelyet az Atya kér Fiától és a Fiú felajánl Atyjának. Megváltó áldozat, amelyben nekünk adja testét és értünk hal meg a kereszten.
Kezdő papként többször elkövettem azt a hibát az igehirdetés során, hogy pontatlanul fogalmaztam. Például így: ,,Az Oltáriszentségben az Úr a saját testét adja oda. Vagy: Jézus meghalt a kereszten." Mennyire félrevezető ez a megfogalmazás! Mennyire személytelen. Mintha semmi közünk nem volna hozzá. Jézus meghozza áldozatát, az Atya elfogadja, és így kerek a történet. Ez egy tévedés. Valójában Jézus értünk hozza meg áldozatát, amelyet felajánl az Atyának, nekünk adja testét az Oltáriszentségben, értünk szenved és értünk hal meg a kereszten.
Amikor az elkövetkezendő napokban részt veszünk a nagycsütörtök esti szentmisén, a nagypénteki szertartáson, a húsvéti vigílián és a húsvétvasárnapi ünnepi szentmisén, ne érezzük magunkat kívülállónak! Úgy hallgassuk a felolvasott szentírási részeket, hogy azokban mi is benne vagyunk. Gondoljunk arra, hogy Krisztus értem halt meg, nekem adja önmagát az Oltáriszentségben.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nagyszerda 2014.04.16
  2014-04-17 10:36:46, csütörtök
 
  A betániai vacsora után a tizenkettő közül az egyik, akit karióti Júdásnak hívtak, elment a főpapokhoz és megkérdezte tőlük: ,,Mit adtok nekem, ha kezetekbe juttatom Jézust?" Azok harminc ezüstöt ígértek neki. Ettől kezdve csak a kedvező alkalmat kereste, hogy kiszolgáltassa őt nekik. A kovásztalan kenyér ünnepének első napján a tanítványok ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Hol készítsük el neked a húsvéti vacsorát?" Ő így felelt: ,,Menjetek be a városba, egy bizonyos emberhez, és mondjátok neki: A Mester üzeni: Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát." A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát. Amikor beesteledett, Jézus a tizenkét tanítvánnyal asztalhoz telepedett. Miközben ettek, így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, közületek egyvalaki elárul engem!" Erre nagyon elszomorodtak, és sorra kérdezték őt: ,,Csak nem én vagyok az, Uram?" Ő így válaszolt: ,,Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el engem. Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik!" Erre Júdás, az áruló is megkérdezte: ,,Csak nem én vagyok az, Mester?" Ő így felelt: ,,Te magad mondtad!"
Mt 26,14-25

Imádság
Uram, segíts, hogy helyesen tudjam beosztani az időmet! Add, hogy biztosan érezzem, mely ügyem nem tűr halasztást! Segíts, hogy mindig időt találjak a szellemi, lelki feltöltődésre is! Kérlek, segíts, hogy minden esetben a lehető legjobban készülhessek föl az éppen előttem álló feladatra! Add meg, Uram, a kegyelmet, hogy akivel csak találkozom, arra úgy tudjak odafigyelni, és úgy tudjak neki segíteni, mintha Téged; hallgatnálak, és Neked segítenék!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az egyetlen magyar pap, aki pápa lehetett volna
  2014-04-17 10:34:37, csütörtök
 
  Az egyetlen magyar pap 2013 februárjáig, akinek komoly esélye volt, hogy pápa legyen.
Bakócz Tamás (Erdőd, 1442 - Esztergom, 1521. június 15.), névváltozata: Bakács Tamás, dominikánus pap, bíboros, egri püspök, majd esztergomi érsek, névleges konstantinápolyi pátriárka. Évtizedekig Magyarország legnagyobb hatalmú ura.
...... ..............


Apostoli legátus
Még az évben pápai legátusként visszatért Magyarországra, magával hozva X. Leó pápa török elleni keresztes hadjáratot meghirdető bulláját. Az országtanácsban elérte, hogy az I. Szelimmel három évre megkötött békét megszegve, 1514. április 16-án a keresztes háborút kihirdessék az országban.
- A vezérséget egy székely végvári vitéz: Dózsa György vállalta. A parasztok ráébredve erejük nagyságára a törökök helyett saját uraik ellen fordultak. Így a keresztes hadjárat a tragikus kimenetelű Dózsa György - féle parasztfelkelésbe torkollott. Hatására rövid időn belül kitört a Dózsa György vezette parasztlázadás, amely lángba borította az egész országot. Mint a felkelés közvetett kiváltóját, sok szemrehányás érte. Fényűző életmódjának fedezésére a milkói püspökséget és a szászok esperességét is az esztergomi érsekség alá rendelte, kiváltva ezzel az utóbbiak elégedetlenségét, amely egyik jelentős oka volt a reformáció elterjedésének a szászok között.
Dózsa György ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 271 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6284
  • e Hét: 29344
  • e Hónap: 62498
  • e Év: 296245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.