Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Köszönet
  2015-10-28 23:24:39, szerda
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak köszönöm,
hogy napról-napra megtiszteltek blogom megnézésével.
Nektek köszönhetően a mai nap átléptem a 2 milliós nézettséget.




 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Egy japán trükk, ami megváltoztathatja az egész életed
  2015-10-28 22:25:35, szerda
 
  Egy japán trükk, ami megváltoztathatja az egész életed





Arina Nikitina üzenete:

Hallottál már a "kaizen" fogalomról?


Ez egy japán menedzselési módszer, ami fokozatos, folyamatos változáson alapul. A japán "kai" (változás vagy korrigálás) és "zen" (jó) szavak összetétele.

A módszert a 2. Világháborúban dolgozták ki és még ma is alkalmazzák cégek, mint pl. a Toyota és a Canon. A módszer alapja, hogy apró változtatások történnek folyamatosan: mindig fokozzák a termelékenységet, biztonságot és hatékonyságot, miközben redukálják a selejtet.

Ez egy hatékony üzleti stratégia, ugyanakkor az életedre is alkalmazható tökéletes rendszer.

Életed minden területe megérdemli a fokozatos fejlesztést. Hogy elkezdd saját kaizenedet, ülj le és válassz ki egy olyan életterületet, amit a leginkább szeretnél fejleszteni!

Gondolkodj el rajta, milyen apró változtatással tudnál javítani rajta! Kis változások is nagy eredményre vezethetnek, ha naponta gyakorolják.

Az egész finom, fokozatos lesz, de hosszú távon felnézel és meg fogsz lepődni mennyi minden változott. Közeli fókusszal úgy tűnik, nem teszel sokat, de minden egyes nap igazán számít.

Ne hagyd figyelmen kívül az apró lépéseket!


"Át tudsz kelni a legnagyobb hegyen is egyszerre egy lépést megtéve."
- John Wanamaker

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A gyógyulás 13 lépése
  2015-10-28 22:17:12, szerda
 
  A gyógyulás 13 lépése





1. Elsőként fogadd el a fájdalmat, betegséget, mint a részedet. Te fájsz.


2. Köszönd meg a testednek, hogy befogadta a fájdalmat, betegséget, és kezdd el megérteni az üzenetét.


3. Tudd, hogy nincs szükséged a szenvedésre, az csupán egy kibillent állapot következménye. Minden betegség, fájdalom mögött egy idegen elme-program áll, amihez csatlakoztál, és ami szűkség-helyzetbe hozott, félelmeket generált.


4. A kibillenés a gondolataidban történt, onnan lement az érzéseid szintjére, és felbolygatta azokat, majd megjelent a fizikai testedben fájdalomként.


5. A kibillenés benned ment végbe, ezért benned is állhat helyre a rend. Ha a kibillenést helyreállítod, megszűnik a fájdalom, a betegség.


6. A kibillenést mindhárom szinten helyre kell állítanod: testi, érzelmi, gondolati szinten.

Amit tápláltál, az, belőled táplálkozott. Ha nem táplálod tovább, nem táplálkozik tovább belőled.


7. A betegség, a fájdalom maga a tünet, a vezérfonal, amiből kiindulhatsz.

Nézd meg, mikor kezdődött (idő), és mi történt veled akkoriban, milyen eseményhez köthető.

Azután nézd meg, melyik testrészedet érinti, hol jelentkezik (tér), és értsd meg az adott testrész, szerv üzenetét.

Ezek a betegség, fájdalom tér-idő koordinátái, amik kiindulópontok.


8. Ha szükséged van segítségre a felfejtéshez, akkor vedd igénybe.

De ne várd, hogy a segítőd helyetted oldja meg a helyzetedet, és kész válaszokat adjon.

A válaszok nálad vannak, ő csak segíthet rájuk találni. Légy nyitott, és működj együtt.


9. Ha az élethelyzetet beazonosítottad, ami az időben kiváltotta a fájdalmat, betegséget és az érintett testrész üzenetét megfejtetted, akkor menj tovább ezeken.


10. Most vizsgáld meg, hogy az érintett élethelyzetben hogy érezted magad.

Menj vissza abba az élethelyzetbe. Hagyd, hogy ezek az érzések a felszínre törjenek, és újra átéld őket (most már tudatosan). Ha kell, képzeld el, hogy egy nagy hegy tetején ülsz, és onnan nézel le az érzéseid gyors-sodrású folyójára. Merítkezz meg benne bátran, miközben ülve is maradsz a hely tetején. Semmi bajod nem eshet. A hegy tetején ülő részed figyeli, és érzékeli a megmerítkező rész érzéseit. Hagyd megnyilvánulni őket, ne fogd vissza, hadd áradjanak, mutassák meg magukat. Ez a szembenézés a saját érzésvilágoddal az adott kérdésben. Ha minden érzelmi réteg a felszínre jött, vége a lubickolásnak, szárítkozz meg, és indulj el a hegy tetején csücsülő részed felé. Ülj le mellé, és lásd a folyót magad alatt, ami most már nélküled hömpölyög. Te kijöttél a vízből. Élvezd a felszabadult örömöt, a megkönnyebbülést. Nézz vissza a vízre most. Lásd, hogy a folyó elcsendesedett, megnyugodott, lágyan áramlik, szinte dalolva jókedvében.

Ahogyan belőled eltűntek a nyomasztó érzések, úgy eltűntek a világodból is.

Látni fogod a feltört érzéseid hasonlóságát a fájdalommal érintett szerv, testrész üzenetével.


11. Most nézz le az alattad elterülő ködfelhőre. Ezek gondolatfelhők. Ott vannak benne a Te gondolataid az adott élethelyzettel kapcsolatosan.Mozgékonyak, alakváltók, illékonyak.

Mégis találsz bennük masszív gomolyfelhőket, szürkéket, feketéket.

Ugyanúgy, mit az előbb, menj bele egyik részeddel ebbe a felhőrétegbe, ugorj fejest bele (ne félj, a mentális részed fajsúlya megfelel a gondolatokénak, nem fogsz lezuhanni).

Közben a másik részed ugyanúgy megfigyelőként ülve marad a hegy tetején, és nézi, mi zajlik alatta. Ez a tudatos figyelem. A gondolatfelhőkkel azonosuló részed most újra felidézi azokat a gondolatokat, amelyek az érintett élethelyzetedhez kapcsolódnak, amik azt kiváltották.

Ezek a Te gondolataidnak tűnnek.

A figyelő éned azonban érzékeli a hegy tetején, hogy ezek nem a saját gondolataid, hanem idegen elme-programok, tévhitek, amikhez csatlakoztál. Azt is érzékeli, hogy miért csatlakoztál ezekhez. Hagyd, hogy megjelenjenek a válaszok. Hagyd, hogy az időn és téren kívül röpítsen ez a tapasztalás.

Számtalan korábbi élethelyzet emléke jelenhet meg, melyek erre a láncra voltak felfűzve, a közös gondolati gyökérre. Csak hagyd őket megjelenni. Ne minősítsd, csak szemléld.

Mikor a puzzle összeállt, nem jön új gondolat, válasz, akkor gyere ki a felhőből, rázd meg magad, és menj vissza a hegy tetején ülő részedhez.

Ülj le mellé, és élvezd a nyomasztó idegen gondolatoktól, elvárásoktól megszabadult örömöt.

Érzékeld, ahogy kiürültek belőled ezek a gondolatok, ahogy otthagytad őket a nagy masszában.

Nézz vissza a felhőkre, és lásd hogy kitisztultak a szürke foltok, átsüt rajtuk a fény.

Ahogy belőled eltűntek a téveszmék, kibillent elme-programok, eltűntek a világodból is.


12. Most már érted, érzed, és átélted a fájdalmadat, a betegségedet és annak okát.

Ahogy megengedted neki, hogy megnyilvánuljon, úgy most megengedted neki, hogy megszűnjön. Fel-oldottad. Számodra nem létezik többé. Az anyag sűrű rezgése lassabban reagál, így beletelhet egy kis időbe, míg minden testi fájdalom megszűnik, légy türelmes.


13. Most nyilvánítsd ki, hogy az életed irányítását ebben a kérdésben átadod a saját felsőbb Énednek, a Lelkednek, és ezzel visszaveszed magadhoz a hatalmat, és az irányítást az életed felett. Elfogadod az ezzel járó teljes felelősséget, és mindennapi életedben megnyilvánítod ezt a belső lélek-hangot. Elfogadod, mert tudod, hogy a Lelked vezetése összhangban lesz az Univerzum rendjével, mások életét és szabadságát nem sérti.


Ezzel az eredendő REND-be visszatértél, újra EGÉSZ-séges vagy.

Üdvözöllek az ÉLET-ben!





Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/a-gyogyulas-13-lepes e.html

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Erőteljes gyógyító meditációs ima minden betegnek!
  2015-10-28 22:05:07, szerda
 
  Erőteljes gyógyító meditációs ima minden betegnek!





Már a tudomány is bizonyította, hogy a meditáció gyógyítja az emberi testet, megfigyelések alapján azok az emberek, akik gyakran meditálnak sokkal egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és sikeresebbek.


Én, [mondd ki a neved] szeretet és fény lény vagyok!

Minden egyes lélegzetvétellel egyre több, és egyre több fényt gyűjtök életembe, amely eltávolít minden eddig összegyűjtött negatív vibrációt a testemből, elmémből és az egész lényemből... meggyógyít... meggyógyít és megvéd.

A testem egyre tisztább és ragyogóbb, egyre fényesebb, egyre kiegyensúlyozottabb és pozitív energiával telített. Tiszta csatorna vagyok, amelyen keresztül az Univerzum gyógyító fénye és energiái szabadon áramolhatnak.
A testem rezgése egyre növekedik és növekedik és egyensúlyra talál, tökéletes egyensúlyra Önmagammal és környezetemmel, és összhang lesz a gondolataimban, érzéseimben és minden megtapasztalásomban. Az elmém tiszta és szabad, a lelkem tökéletes és fényes.

Most pedig, az összes elmémben keringő maradék negatív gondolatot elégeti a rajtam átáramló fény, és helyében éltető, egészséges és békés gondolatok születnek.

{Közben képzeld el, hogy felülről egy aranyszínű fényzuhatag ömlik rád, amely átmossa a tested a fejedtől egész a talpadig...}.

Ez a fény kristálytisztává és ragyogóvá tesz. Minden egyes szervemhez, minden egyes sejtemhez, minden egyes létező részemhez elhozza a gyógyító energiát. Ez a gyógyító energia ereje és ragyogása által kiüríti belőlem mindazt a szennyet, ami a testemben, lelkemben, gondolataimban felgyűlt és visszaadja a földnek, hogy az újra hasznosulva ismét fénnyé váljon.

Az Univerzum gyógyító fénye és energiája most bennem is aktiválódott!

Kérem a Szellemi Vezetőmet, az Őrangyalomat, a gyógyító Isteni lényeket, hogy segítsenek minden cselekedetemben, segítsenek távol tartani tőlem mindent, ami negatív és gonosz, ami megbetegít és rombolja a testemet, lelkemet, elveszi az energiámat. Kérem őket, hogy segítsenek mindig a legjobb döntést meghozni, hogy életemet békében, szeretetben és bőségben éljem minden téren.

Mond hangosan és hittel:

-Jóságos, szeretetteljes és fényben ragyogó, egészséges lény vagyok
-Kiegyensúlyozottnak, boldognak és beteljesedettnek érzem magam.
-Napról napra egyre erősebbnek, egészségesebbnek és gyógyultabbnak érzem magam.
-Meggyógyultam! Egészséges vagyok.
-Jól érzem magam és tökéletesen egészséges vagyok.
-Biztonságban vagyok.
-A mai naptól minden napomat egészségben, boldogan és szeretetben élem.
-Egészséges vagyok.

Forrás: http://filantropikum.com/ és http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk  
Üzenet az egész világnak!
  2015-10-28 21:52:39, szerda
 
  Üzenet az egész világnak! Ez mindenkihez el kell, hogy jusson!





Kilátástalan helyzetekben mindig jelet, üzenetet kérek az Univerzumtól. A válasz most sem váratott magára. A videóban olyan egyszerűen és csodálatosan van megfogalmazva az élet lényege, hogy mindenkihez el kell, hogy jusson! Ébresztő emberek! Amíg egymással harcolunk, és a problémákra fókuszálunk, addig sosem találjuk meg a belső békénk. Amíg a mindennapok jelentéktelen ügyei miatt folytatott drámákba belemerülve energiáinkat kicsinyes emberi harcokra pazaroljuk, addig nem lehetünk boldogok!

Teljesen mindegy a harcot ki kezdte és ki az aki védekezve folytatja... egyik sem szolgálja a békét. A Te békédet. Engedd elmenni az élet egén suhanó felhőket...és csak mosolyogj, hiszen belül mindig fényesen süt a nap és ott ragyogsz!

Legyetek boldogok!


Videó: Link

Forrás: http://joportal.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
A mosoly hatalma
  2015-10-28 21:46:30, szerda
 
  A mosoly hatalma





A gyermekek tiszta szívvel, csillogó szemekkel, őszintén mosolyognak a világra. Aztán felnőnek és megváltoznak. Már csak elvétve képesek önzetlenül jókedvet ajándékozni másoknak. Pedig a nevetés egészséges, boldoggá tesz és megszépít bennünket.

"Egy csecsemő csak mosolyog: nem mérlegeli, ki méltó a mosolyára és ki nem. Mi is újratanulhatnánk mosolyogni még mielőtt bármit megítélnénk." (Stephanie Dowrick)

Pszichológusok szerint a mosoly ragadós. Velünk született képesség, amellyel már egy néhány hetes baba is képes arra, hogy felvidítsa környezetét, megnyissa a legmélyebb szeretet elapadhatatlan "csapjait" és érzelmeket ébresszen még a legzordabb szívű emberben is. Mert a mosoly ajándék. Olyan érték, amely mellett talán sokan elmegyünk, hiszen természetesnek találjuk, mégis legtöbbször fukarkodunk vele. Mintha nem lenne elegendő a tarsolyunkban.

A nevetés az egyik legkifejezőbb, legtermészetesebb emberi megnyilvánulás a világon. Egy angliai felmérés szerint a férfiak naponta átlagosan tizenöt, míg a nők 22 alkalommal mosolyognak. Mindez az esetek többségében nem jelent többet egy barátságos gesztusnál, mégis vannak helyzetek, amikor egy mosoly egészen mást jelent, mint a többi. Ilyenkor - szituációtól függően - azt tükrözi, kapni szeretnénk érte valamit. A baba szeretetet, törődést vagy ennivalót kér. A felnőttek azonban másért mosolyognak: meg akarják nyerni maguknak a másikat, el akarnak érni vagy palástolni igyekeznek valamit. Az őszintétlen mosoly azonban hamar lelepleződik, hiszen arcunk és szemünk tükrözik valódi érzelmeinket.

A mosoly anatómiája

Hogyan keletkezik a mosoly? Mindössze egyetlen izom - a Zygomaticus major - szükséges hozzá. Ez a halántékig érő rostköteg automatikusan megemeli a szájszegletet, így alakulnak ki (elsősorban spontán mosoly esetén) a jellegzetes szarkalábak a szem körül. A szakemberek régóta tudják, hogy a mosoly - fajtájától függetlenül - jót tesz a léleknek. Jókedvében mindenki pozitív hatással van a többiekre, s ez visszasugárzik rá. A nevetéshez szükséges izommunka javítja az agy vérellátását, amely ezáltal több oxigénhez és hormonhoz (pl. a szerotonin nevű boldogsághormonhoz) jut. Ha az embernek végképp semmi kedve mosolyogni, próbaképpen gyakorolja reggel a tükör előtt vagy a buszmegállóban. Kezdetben még erőltetettnek fog tűnni, de tíz perc múlva biztosan jobb kedvre derül.

A mosoly egészségre gyakorolt hatása

A mosolygáskor termelődő endorfinok (hangulatjavító hormonok az agyban) erősítik az immunrendszert is. Arról nem beszélve, hogy egy széles mosoly vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot. Nem véletlen, hogy a nők ősidők óta festik az ajkaikat. Freudi elméletek szerint a puha, érzéki vörös száj a nemiséget, az egyén szexualitását hangsúlyozza, mely vonzza a férfitekintetet, optikailag szabályosabbá teszi az arcot és fehérebbé a fogak látványát. Természetesen minden nőnek más és más árnyalatú rúzs áll jól, amely bőrének, szemének, hajának színével harmonizál. A kevésbé hófehér fogakról is elvonja a figyelmet egy borvörös vagy korallszínű rúzs, nem is beszélve a napjainkban oly divatos szájfényekről.

Mosolyfajták

A szakértők a mosolyok hét fajtáját különböztetik meg.

1. Spontán mosoly. Valamennyi közül a legszebb. Ha az ember nagyon jól érzi magát, szinte a lelke is vele nevet. Közben nemcsak a szájzug emelkedik kissé, hanem a fogak is
megmutatkoznak, és a szem is felragyog.
2. Tartózkodó mosoly. A száj csukva marad, a szájzug kissé felfelé mozdul. Jelentése: barátságos hangulatban vagyok, de ne gyere túl közel hozzám.
3. Erőltetett mosoly. Jól megfigyelhető például bolti eladókon, ahogy egy vevő a közelükbe ér. Nem megy fel egészen a szemig, csak a járomcsontig terjed. Jellegzetes pofazacskót csinál, különösen gyakori ázsiai népeknél. Hasonló az ún. bátor mosoly is, amikor az ember valójában szomorú, de szeretné elrejteni problémáit.
4. Ironikus mosoly. Ösztönös örömöt jelez egy olyan poén felett, amely zavarba hozza a másikat. A szájszeglet elmozdul, de kissé lefelé.
5. Bocsánatkérő mosoly. A szájzug megemelkedik, ám a szem kifejezéstelen marad, néha még a szemhéj is lejjebb ereszkedik. Nők gyakran alkalmazzák.
6. Műmosoly. Helló, de jó kedvem van! - üzeni a többi embernek. Bohócszerűen hat, mintha az illető kilépne éppen a porondra nagy, vörösre festett szájjal. Gyakori jelenség partikon, fogadásokon.
7. Rutinos mosoly. Begyakorolt, tudatosan finomított mozdulat. Műsorvezetők és színészek úgy tudják ki-, illetve bekapcsolni, mint egy lámpát.

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/a-mosoly-hatalma-38102
és http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
6 + 1 ok, amiért nem működnek a pozitív megerősítéseid
  2015-10-28 21:42:50, szerda
 
  6 + 1 ok, amiért nem működnek a pozitív megerősítéseid





A pozitív gondolatok, pozitív érzések teremtőerejéről már sokat hallottunk. Én is gyakran alkalmazom őket, hogy életemet és körülményeimet pozitív irányba formáljam. Sokan kérdezték tőlem az utóbbi időben, miként lehetséges, hogy annak ellenére, hogy minden nap használják ezeket a megerősítéseket, mégsem változik semmi, vagy épp ellenkezőleg: változik, de nem jól, hanem rosszul alakulnak a dolgok.



Ennek több oka is lehet:

1.Amikor felülírja egy erősebb program:

Olyan erős szülői programokat kaptál, amik felülírják a megerősítések sikeres működését. Amit gyermekként szüleinktől hallunk és látunk, az befolyásolja legerősebben az életünket. Egy ismerősömnek gyakran mondogatták édesapja: ,,Fiam, az életben mindenért meg kell szenvedni." Szegény, valóban szó szerint megszenvedett minden olyan eredményért, ami másnak könnyedén adatik meg az életben. És bár felismerte a pozitív hozzáállás jelentőségét, mégsem tudott ezen az erős szülői programon változtatni.

2.A hit hiánya: Te is megérdemelheted

Kevés az önmagadba vetett hited és nem szereted magadat igazán. Ilyenkor hiába mantrázod, a csoda mondatokat- nem igazán fogsz eredményt elérni, hiszen nem hiszed el, hogy megérdemled a jót és nem tudod elfogadni a feléd irányuló bőséget.

3.Problémák az elengedéssel:

Reggel, délben, este, mindig csak a pozitív mondatokra, képekre fókuszálsz. Így nem éled meg a jelen pillanatot...és mivel állandóan kéréseket postázol az univerzumnak, ő nem tudja neked ugyanazon a vonalon visszaküldeni a válaszokat, ajándékokat, amiket szeretnél.

4.Megmagyarázhatatlan negatív érzések, félelmek

Nehezen megy a pozitív dolgokra való fókuszálás, hiszen tele vagy félelmekkel és negatív érzésekkel, gondolatokkal. Valahogy könnyebben hiszed el, hogy megkapod a rosszat, mint, azt, hogy jó is érhet az életben.

5.Minden összedől

Néha a jó dolgok helyett jönnek a rosszak: munkahely elvesztése, kapcsolatok felbomlása. Ilyenkor valójában az univerzum helyet csinál mindannak a jónak és új dolognak, amit a régi már nem működő dolgok elvesztése nélkül, nem tudnál befogadni.

6.Lehúzó környezet

Ha elültetsz egy magot, mikor fog kinőni belőle csodaszép virág? Ha kristálytiszta vízzel öntözöd, vagy ha koszos, szennyvizet öntesz rá?

A pozitív gondolkodású, szeretetteljes és támogató emberek segítik álmaid valóra válását. A negatív, irigy és önző emberek lehúzhatnak téged. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik szeretnek és támogatnak és képesek arra, hogy elismerjék a sikereidet és veled együtt örüljenek annak!

7.Nem elég gondolni - érezni is kell

Hiába mondogatod, hogy nyugodt vagy, ha közben azt sugárzod kifelé és úgy is viselkedsz: aggódsz, ideges vagy... Szóval ne elég gondolni és mondani: aszerint is kell érezni és cselekedni.

Megoldások:

1-es eset:

Magunkban hordozott programok tisztítására számos lehetőség van: Hellinger-terápia, Angyal-terápia, Ho'oponopono módszere.

2-es eset:

Hitedet erősítheted szintén Angyali segítséggel, önbizalom fejlesztéssel.

3-as eset:

Tudatos elengedés, az elme lefoglalása: jóga, sport, séta a szabadban, vízparton.

4-es eset:

Szintén megoldás lehet a sport, a mozgás. Tisztább ételek fogyasztása: bio - és élő ételek. Csakra - és energetikai test tisztítása, energiagyógyászok, terapeuták által.

5-ös eset:

Légy türelmes a változás folyamatával szemben. Engedj el minden régi dolgot és ne ragaszkodj a nem működő mintákhoz.

6-os eset:

Vállalj felelősséget önmagadért. Merj nemet mondani a lehúzó kapcsolatokra.

7-es eset:

Tudatosság. Ki az aki rajtad kívül irányítani tudja érzéseidet és cselekedeteidet? Senki. Érezd, gondold azt, amit szeretnél, amit te akarsz és ne engedd, hogy a körülményeid irányítsanak téged!

Mindenki olyan módszert és személyt keressen, amiben/ akiben hisz és amit/akit hitelesnek talál.

Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A pillangó és az elefánt - Tanmese
  2015-10-28 21:40:08, szerda
 
  A pillangó és az elefánt - Tanmese





Korábban az erkölcsi normák, a csoport kohézió szabályokat állított a viselkedésben, a párkapcsolatokban.

Ma a kiharcolt szabadságot "élvezhetjük" annak jó és rossz hozadékaival együtt. Míg elménk a szabadságot vágyja érzelmileg álmodozunk, gyakran irreálisat... És egyre több a magányos...





A kis elefánt, alig állt lábra, ormányára repült egy pillangó. Kergetni kezdte. A pillangó színes szárnyait csapkodta, leszállt, majd ismét felrepült, kellette magát a kis elefántnak, mint, ha azt mondta volna:

- Ugye milyen szép és kecses vagyok? Érj utól, ha tudsz! Tetszem ugye? Érints meg...



És a kiselefánt, mióta csak élt, kergette a pillangót! Nem figyelt soha arra hova lépett, nem ismerkedett, nem beszélt az elefántokkal, csak a gyönyörű, törékeny pillangó érdekelte, aki csak játszott, majd csendben messze repült, néha-néha, a távolban újra előkerül.

Ahogy teltek az évek egyre inkább várta a nyarat és az ő pillangóját. Várta, és amikor megérkezett észre sem vette, hogy ez már egy egészen más pillangó. De az is csak játszott vele, és ő kergette, míg egyszer észre nem vette, hogy az évek elmentek mellette...

Már tudta, úgysem lesz övé, mégis szaladt utána, csak látni akarta, csak elmondani, mennyire csodálja! De az évek során már lassabban haladt, míg lepke után rohangált, mellőle minden lehetőség elsuhant.

A körülötte élő elefántok csak néztek rá, ő pedig már megszokásból futott, futott az álmai pillangója után...

Tóth Ildikó

Forrás: http://www.egypercesek.hu/cikkek/apillango_041415/ és http://joportal.hu/johirek.php?readmore=2343
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Gyógyulj a telihold erejével
  2015-10-28 21:33:33, szerda
 
  Gyógyulj a telihold erejével

A telihold napja és az azt övező néhány nap sokak számára nehéz időszak: sokan nehezen alszanak ilyenkor, érzékenyebbek, feszültebbek, a legkisebb problémát is óriásinak látják. Emiatt gyakoribbak a veszekedések, a balesetek és az erőszakos események is ilyenkor. Mint minden érmének, természetesen ennek a jelenségnek is két oldala van. Felhasználhatjuk a telihold pozitív hatásait is, és igyekezhetünk mérsékelni a negatívakat. Hogyan?

Ötletek és teendők a telihold időszakára!

Kutatások és statisztikák is alátámasztják, hogy a Hold jóval több egyszerű égitestnél, valóban hatást gyakorol az emberi életre, kicsit hasonlóan a tengerek vízszintjét befolyásoló árapályhoz. A Hold különböző fázisai más-más tevékenységekre alkalmasak érzelmi, mentális és egészségügyi szinten egyaránt. A Hold különböző folyamatokat támogat, amikor fogy, és amikor dagad - ez érvényesül a kertészkedés, a növények gondozása, de az egészségügy területén is. A Telihold ezen belül is egy különleges minőséget jelent, érdemes kihasználni az erejét a gyógyuláshoz, terveink megvalósításához, régóta halogatott ügyek befejezéséhez is. Mivel egy erős energiáról van szó, törekedhetünk arra is, hogy a negatív hatásait mérsékeljük.

Mire nem alkalmas a telihold időszaka?

Érzelmileg:
- A telihold szinte felnagyítja a nehézségeket, a problémákat - ezért próbálj meg nem bepánikolni, hanem külső szemlélő maradni, kívülről megfigyelni önmagadat és a helyzetet, amelyek ma nehézséget okoznak. Kiváló alkalom viszont arra, hogy önmagaddal és másokkal szemben is gyakorold a toleranciát, az elfogadást - lehet, hogy az idegesítő kollégád vagy partnered is nehezebb napokat él meg telihold idején. Miért is ne lehetnél kicsit elnézőbb és megengedőbb?

Egészségügyileg:
- Ne most kezdj fogyókúrába, böjtbe - a telihold időszakában ugyanis a szervezetünk is a raktározásra, megtartásra áll be, valamint a tápanyagok beépítésére. A tisztító, méregtelenítő eljárások ilyenkor kevésbé vezetnek eredményre, de vigyázz! Ne ess át a ló túlsó oldalára sem, mondván, akkor szabad dőzsölni, mert a szervezet a számára káros anyagokat is nehezebben üríti ki. Inkább válassz egészségesebb fogásokat, és légy mértéktartó az asztalnál!

- Nem érdemes ilyenkorra időzíteni a műtéteket és a kozmetikai beavatkozásokat sem, mivel nagyobb a vérzés mennyisége és a sebek keletkezésének esélye.

Szellemi, mentális szinten:
- Ne most hozz fontos döntéseket - az érzelmi instabilitás, ami ilyenkor jellemző ránk, nem kedvez a letisztult gondolkodást, céltudatosságot és hideg logikát igénylő folyamatoknak.

- Ne ma vágj bele új projektekbe, ez majd Újholdkor lesz szerencsés. Ne ma akarj új életet kezdeni!





Forrás: Kolontár Elvira, www.harmonet.hu és Szécsi Ildikó

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Energiamunka az angyalokkal Teliholdkor
  2015-10-28 21:29:21, szerda
 
  Mivel a Telihold energiák még ma is hatnak, íme egy kis segítség, még ma is lehet csinálni!

Energiamunka az angyalokkal Teliholdkor






Telihold alkalmával elsődleges célunk mindig a régi terhek, sérülések elengedése, a gátló, visszatartó energiák feloldása. Ez az időszak az eltávolításnak, a régi, rossz kipucolásának kedvez. Alkalmas arra, hogy a Telihold angyalának segítségével eltávolítsuk magunkból és magunk körül azokat az energetikai blokkokat, melyek esetlegesen akadályozzák a pozitív, sikeres, bőség energiák beáramlását az életünkbe!

Letehetjük, átadhatjuk negatív gondolatainkat és érzéseinket a Teliholdnak.

Karmikus oldásokat kérhetünk és indíthatunk el, ez az időpont kivételes lehetőséget ad a karmikus körökből való kilépéshez, lezárva a régit, s így egy új, magasabb szintre lehet lépni.

A blokkoldások mindig az Isteni Létezés, az angyali energiák és isteni esszenciák támogatásával történnek.

A következő angyalokat kérheted az elengedő munkádhoz:

Telihold angyala, Athiel

Elengedés angyalai

Átadás és felajánlás angyalai

Szeretet angyalai

Mint minden energia munkához, angyali munkához, jó, ha meggyújtasz egy mécsest vagy egy gyertyát, jelképezve a fényt, a tisztaságot, a melegséget. Ha úgy érzed, szólhat egy lágy zene, gyújthatsz füstölőt is. A lényeg mindig az, hogy teremtsd meg magad körül a nyugodt légkört.

Ezután hívd magad mellé a segítő angyalokat, saját szavaiddal, érzéseiddel kérd támogatásukat! Ezt elmondhatod gondolati úton, de ha van lehetőséged, akár hangosan is.

Majd végezd el az elengedést.

A folyamatot sokféleképpen megcsinálhatod, sok lehetőség van arra, hogy elengedj.

Én most három, egyszerű technikát ajánlok, amit a kezdők is el tudnak végezni.

1. Tisztítás és feltöltés a Teliholddal

Ha olyan az idő, állj ki a szabadba, fordulj a Telihold felé, akár tárd szét a karjaid.

Kérd meg a Teliholdat, tisztítsa most ki belőled mindazokat az ártó, hátráltató energiákat, melyek benned vannak, testi, lelki és szellemi szinten, egyaránt. Kérd a sejtszintű tisztítást és érezd, hogy elér hozzád a tisztító fény, belép a testedbe, majd körbevesz, tudod, érzékeled a gyógyító munkát!

Majd ha úgy érzed, készen állsz már, kérd a feltöltést is a Teliholdtól! Szívd magadba szépséges fényét, engedd, hogy átjárjon és feltöltsön! Maradj így néhány percig.

Majd köszönd meg a segítséget!

2. Írás és égetés. Ez egy ismert és jól működő módszer.

Feladatod annyi, hogy egy papírra felírod, számba veszed azokat a dolgokat, melyekre már nincsen szükséged, amit fel akarsz ajánlani, el szeretnél engedni. Nyugodtan, lassan dolgozz, hagyj időt arra, hogy mindent végiggondolj és felírj.

Félelmek, fájdalmak, nehézségek, rossz tulajdonságok, berögzült minták, karmikus terhek, problémás élethelyzetek vagy kapcsolatok, a lelked problémái, önbecsülés hiánya, bizonytalanság, akár túlsúly, vagy épen betegség vagy fájdalom, sérelmek. Sorolhatnám, de ezek csak útmutatások, hiszen saját életedet, helyzeteidet te ismered, te érzed legbelül, mi az, ami hátráltat, ami fáj, ami gondot okoz.

Ha összeírtad a listát, égesd el, így ajánlva fel a Teliholdnak, az angyaloknak, a Létezésnek. Közben érezd, ahogy a papír elég, ahogy elszáll a füstje, belőled is távoznak a visszatartó energiák. Lélegezz lassan be és ki, fújd ki a negatívumokat magadból, és szívd be a friss, pozitív energiákat, lélegezz ezzel a tudatossággal néhányat.

Majd köszönd meg a segítséget, adj hálát, szívedben érezd ezt!

3. Mentális, gondolati elengedés

Lehunyva a szemed, képzeleted, tudatod, gondolataid segítségével állítsd össze az elengedésre váró listádat. Akár sorba veheted azokat a dolgokat, amiket már fentebb leírtam, de elképzelheted úgy is, hogy egy csokorba teszel mindent, és így gondolsz rá.

Tudod, hogy ebben a csokorban ott van minden tudatos, vagy épp a tudatalattidban lévő blokk, amikkel most dolgozol.

Majd képzeld, lásd, teremts meg magadhoz színes léggömböket, s a negatív, visszatartó energiákat tedd bele ezekbe. Majd szeretettel, elfogadással, megbocsátással, engedd ki az Univerzumba, a Telihold felé! Lásd, hogy elérik azt, s ott feloldódnak, eltűnnek! Közben gondold azt: Átadom és elengedem a hátráltató energiákat, felajánlom, nincs már rájuk szükségem, köszönöm!

Használd bátran bármelyik módszert!

Áldással!

Szécsi Ildikó






Forrás: http://www.angyalisegitok.eoldal.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3173
  • e Hét: 12676
  • e Hónap: 26581
  • e Év: 156288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.