Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-06-26 00:48:26, vasárnap
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Főtt spárga tejfölös hollandi mártással
  2016-06-26 00:43:47, vasárnap
 
  Főtt spárga tejfölös hollandi mártással

Hozzávalók

1 kg fehér spárga
4 dkg tengeri só
1 ek kristálycukor
A mártáshoz:
10 dkg vaj
6 db tojássárgája
20 dkg tejföl
1 csipet tengeri só
1/2 db citrom


Elkészítés

1. A spárgát megtisztítjuk, és fehér cérnával kisebb csokrokba kötjük. Mindet egyforma méretűre vágjuk. 4 dkg sóval és a cukorral ízesített vízben 8-10 percig főzzük, majd a főzőlében hagyjuk hűlni.

2. A vajat megolvasztjuk, majd lassan kisütjük belőle a vizet, végül leszűrjük. Forró vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a tejföllel és a sóval. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a leszűrt vajat és a citrom kifacsart levét.

3. A spárgákat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, majd mindet előmelegített tányérokra rendezzük. A tejfölös tojásmártással bevonjuk úgy, hogy a fejek kilátszódjanak. Azonnal tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cseresznyés clafoutis tejfölösen
  2016-06-26 00:39:39, vasárnap
 
  Cseresznyés clafoutis tejfölösen

Hozzávalók

30 dkg magozott cseresznye
2,5 dkg olvasztott vaj + a fromához
2 db tojás
8,5 dkg cukor
6 dkg finomliszt
1⁄4 tk só
5 dl tejföl
2,5 dl tej (2,8%-os)
2 tk vaníliás cukor


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sót. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott híg masszát a cseresznyére öntjük.
A clafoutis-t a sütő középső részében sütjük 40-50 percig, majd hűlni hagyjuk. Langyosan fogyasztjuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Fagylaltot vagy félkemény tejszínhabot kínálhatsz hozzá.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tepsis burgonya csirkecombbal
  2016-06-26 00:36:47, vasárnap
 
  Tepsis burgonya csirkecombbal

Hozzávalók

8 db csirke alsócomb
1 üveg olajban eltett aszalt paradicsom
1/2 tk édes-nemes paprika
1 kg újburgonya
5 ág rozmaring
2 fej fokhagyma
4 ág bazsalikom
1-2 ek tejföl
1 üveg (20 dkg-os) pesto
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük. A paradicsomot leszűrjük, az olajat felfogjuk. 3 evőkanálnyit simára keverünk a paprikával. Sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk benne a húsokat.

2. A felfogott olajból 1 evőkanálnyit felforrósítunk, és a bepácolt combokat 5 percig pirítjuk rajta. Közben néhányszor megfordítjuk azokat. A burgonyákat átdörzsöljük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, durvára aprítjuk. A megtisztított fokhagymákat keresztben félbevágjuk. Egy tepsibe terítjük a burgonyát, rátesszük a combokat és a fokhagymát. A rozmaringgal meghintjük, és meglocsoljuk 4 evőkanál paradicsomolajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 50 percig sütjük.

3. A sütési idő vége előtt 10 perccel rászórjuk a bazsalikom lecsipkedett leveleit és az aszalt paradicsomokat.

4. A tejfölt összekeverjük a pestóval, és ezzel kínáljuk a sült csirkecombokat és a burgonyát.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Almás virslisaláta
  2016-06-26 00:33:50, vasárnap
 
  Almás virslisaláta

Hozzávalók

2 db alma
3 db virsli
1/2 fej lila hagyma
1 doboz tejöl (15 dkg-os)
1 kiskanál fehérborecet (igény szerint)
petrezselyemzöld (aprított)
1 ek majonéz
1 ek mustár
1 tk cukor
bors



Elkészítés

1. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A virsliket karikákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.

2. A salátaalaphoz a tejfölt összedolgozzuk a majonézzel, a mustárral, az ecettel és a cukorral. Sózzuk és borsozzuk.

3. Tálba halmozzuk az aprított hozzávalókat, belekeverjük az öntetet, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Wagensommer Alexandra

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Hidegfront hoz zivatarokat, felfrissülést
  2016-06-26 00:27:15, vasárnap
 
  Hidegfront hoz zivatarokat, felfrissülést





Heves záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik vasárnap, hétfőre országszerte mérséklődik a kánikula.

Hidegfront vet véget az idei nyár első hőhullámának, melynek során az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el.

A front vasárnap késő délután éri el nyugati tájainkat, mozgása valamelyest lelassul fölöttünk, hétfő estére hagyja el kelet felé az országot. Átvonulását többfelé erősen megnövekvő gomolyfelhőzet jelzi majd, vasárnapra virradóra főként a Dunántúlon, majd napközben egyre többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is kialakulhatnak

felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.

A hét utolsó napján hazánk nagy részén még 30 fok fölé melegszik a levegő, nyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.





Hétfőn az ország keleti felén/kétharmadán további heves záporokra, zivatarokra kell készülni, a Dunántúlra megerősödő északi, északnyugati széllel már szárazabb levegő áramlik, majd késő estére keleten is megszűnik a csapadék. Jelentősen felfrissül a levegő, nagyjából 23 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, végre fellélegezhet a nagy melegtől megviselt szervezetünk.

Napos nyári idő jön a front mögött

Kedden és szerdán hazánk nagy részén újra napos, nyári időre van kilátás, legfeljebb kedden a keleti határ mentén fordulhat elő még néhol futó zápor. A szél veszít erejéből. Frissebbek lesznek a reggelek, a nappali felmelegedés pedig kissé erősödik, szerda délutánra már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Címlapi fotó: Czirok Bence, köszönjük!

Írta: Cséki Gergő

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes hétvégét, vasárnapot!
  2016-06-26 00:19:50, vasárnap
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3173
  • e Hét: 12676
  • e Hónap: 26581
  • e Év: 156288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.