Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kedvenc rózsám
  2016-06-07 22:19:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Krumplis-gombás rakottas
  2016-06-07 22:16:44, kedd
 
  Krumplis-gombás rakottas

Hozzávalók

50 dkg burgonya
25 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1/2 tk szárított kakukkfű
1-2 ek vaj
2,5 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
1 szál zöldhagyma
bors



Elkészítés

1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk. Végül megsózzuk.

3. A burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük, és elrendezzük rajta a gombát. A tejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Végül a krumplis gombára locsoljuk. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Felaprított zöldhagymával tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres vaníliás muffin
  2016-06-07 22:13:56, kedd
 
  Epres vaníliás muffin

Hozzávalók

12,5 dkg vaj
17 dkg porcukor
2 db tojás
1 tk vaníliaaroma
28 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 dl tej
25 dkg eper


Elkészítés

1. A puha vajat krémesre keverjük a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliaaromát, és alaposan összedolgozzuk.

2. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk. A megmosott és óvatosan megtörölgetett eperszemek közül a nagyobbakat félbevágjuk vagy elnegyedeljük, majd egy evőkanál segítségével óvatosan a tésztába keverjük. A masszát egy muffinsütő tepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseiben elosztjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes csirkemellcsíkok, pirított zöldbabbal
  2016-06-07 22:11:35, kedd
 
  Mézes csirkemellcsíkok, pirított zöldbabbal

Hozzávalók

1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
1 dl világos szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál paradicsompüré
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg Bonduelle zöldhüvelyű vágott zöldbab VAPEUR


Elkészítés

Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával.
A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni.
Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre.
A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig.
Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig.

Párolt rizzsel tálaljuk.





Fotó és recept: Bonduelle

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vörösboros csirkemájpástétom áfonyával
  2016-06-07 21:58:18, kedd
 
  Vörösboros csirkemájpástétom áfonyával

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
4 dl vörösbor
20 dkg szalonna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1/4 tk egész bors
10 dkg aszalt áfonya
2 szál koriander



Elkészítés

1. A gondosan megtisztított májat falatnyi darabokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 5-10 percig pácoljuk. A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük a felforrósított serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat, majd az egészet aranyszínűre sütjük.

2. A bepácolt májat kissé megtörölgetjük, majd a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk, és megpirítjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál bort a pácléből, majd a serpenyőbe tesszük a babérlevelet és a durvára tört borsot. Megsózzuk, majd az egészet 10 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés borral pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

3. Az edényt levesszük a tűzről, a babérlevelet eltávolítjuk. A májas keveréket pürésítjük, üvegtálba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük.

4. Az áfonyát langyos vízbe áztatjuk, leszűrjük és lecsepegtetjük, és a felét pürésítjük. A májpástétomot kisebb pástétomtálkákba adagoljuk. Ismételten behűtjük, végül a koriander lecsipkedett leveleivel és az áfonyával tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1372
  • e Hét: 10875
  • e Hónap: 24780
  • e Év: 154487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.