Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Csirkemell savanyú káposzta ágyon sütve fűszeres újkrumpliva
  2016-06-06 14:45:55, hétfő
 
  Csirkemell savanyú káposzta ágyon sütve fűszeres újkrumplival recept

hozzávalók / 4 adag
A húshoz

90 dkg csirkemell filé
100 dkg savanyú káposzta
10 dkg sonka
10 dkg mozzarella
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A krumplihoz

1 kg újkrumpli
2 kávéskanál fűszersó
2 ek kókuszolaj

elkészítés
A húshoz

A sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk.
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk őket.
A káposztát egy hőálló tálba rakjuk, ráterítjük a csirkemell szeleteket, alufóliával letakarjuk, és hőlégkeveréses sütőben 210 fokon 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, a sajtot rátesszük a tetejére, és megpirítjuk. (Én füstölt mozzarella szeletet szoktam rátenni.)

A krumplihoz

A kisebb újkrumplikat megkaparjuk, félbevágjuk. Teflon serpenyőbe rakunk 1 ek. kókuszolajat vagy sima étolajat, belerakjuk a krumplikat, majd ízlés szerint rakunk rá sültkrumpli fűszersót és cayenne chilit (természetesen ki hogyan szereti).
A serpenyőben 20 perc alatt megsütjük a krumplikat.





sütési hőfok: 210°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1500 Ft
elkészítettem: 5 alkalommal

Ramonika

Forrás: http://www.nosalty.hu


 
 
0 komment , kategória:  Vegyes receptek  
Lila akác
  2016-06-06 14:05:52, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Spenótos galuska
  2016-06-06 14:03:29, hétfő
 
  Spenótos galuska

Hozzávalók

50 dkg friss spenótlevél
20 dkg ementáli sajt
25 dkg szikkadt fehér kenyér
1 dl tej
2 db tojás
8 dkg liszt
5 dkg vaj (+ a formához)
8 db zsályalevél
szerecsendió
bors



Elkészítés

1. A leszárazott, megmosott spenótot forrásban levő, sós vízben előfőzzük, majd jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük. A kenyér héját levágjuk, belét apróra kockázzuk, majd megöntözzük a tejjel, és pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a lisztet és a sajt felét. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk, és nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.

2. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.

3. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül rövid ideig grillezzük, amíg a sajt ráolvad.





(Recept: Wirths PR / Trendxpress)

PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Tavasszal spenót helyett kipróbálhatjuk csalánnal is. A kesztyűben gyűjtött zsenge hajtásokat leforrázzuk: ettől elveszítik csípősségüket, és a torkunkat sem fogják égetni. A csalán nemcsak tea formájában hasznos! A belőle készített leves és főzelék magas vas-, kálium-, K-, B- és C-vitamin-tartalma miatt különösen egészséges.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Olasz almás pite
  2016-06-06 13:59:44, hétfő
 
  Olasz almás pite

Hozzávalók

10 dkg puha vaj
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 tk sütőpor
1 tk vanília kivonat (vaníliás cukor)
0,75 dl tej
4 db alma
1 csipet só
A tetejére:
1 ek barna cukor
1/2 tk fahéj


Elkészítés

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a puha vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a vanília kivonattal. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és szép simára keverjük.

2. Az almákat megtisztítjuk, majd egy almát kockákra vágunk és a tésztához keverjük. A többi almát vékony szeletekre felvágjuk.

3. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kerek formába öntjük, majd a tetején körben elrendezzük az almaszeleteket. Összekeverjük a barna cukrot a fahéjjal, és a tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (addig, amíg feljön és szép, aranyszínű lesz).





Megjegyzés

Melegen és hidegen is finom.
Wagensommer Alexandra

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Carbona spagetti Csilien változata
  2016-06-06 13:56:33, hétfő
 
  Carbona spagetti Csilien változata

Hozzávalók

1 csomag spagetti
10 dkg bacon
10 dkg tarja
20 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyem
2 dl tej
2 evőkanál liszt

2 db tojás
5 dl főzőtejszín
2 ek olaj


Elkészítés

A tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk. A bacont, a tarját apróra vágjuk, és pici olajon pirosra pirítjuk.
Eközben a tojást egy edényben, kézi habverővel felverjük, a borsot, a sót és a lisztet hozzáadjuk. Jól elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a főzőtejszínt.
Apróra vágjuk a fél csokor petrezselymet, és ezt is a tejszínhez keverjük. Ha elkészült, ráöntjük a sonkára, majd sűrű kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük.
Hozzáadjuk a tej és a reszelt sajtot.Ezután a tésztával összekeverjük.





Klinszky klára

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mentás borsóleves ropogós baconnel
  2016-06-06 13:53:48, hétfő
 
  Mentás borsóleves ropogós baconnel

Hozzávalók

1 csokor újhagyma
4 tk olaj
40 dkg zöldborsó
8 dl húsleves-alaplé
12 db mentalevél
4 ek tejszín
4 szelet bacon
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10-12 percig főzzük.

2. A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Ha nem kedveljük a menta jellegzetes ízét, helyettesítsük a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mosolygós, vidám hetet!
  2016-06-06 13:40:26, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1372
  • e Hét: 10875
  • e Hónap: 24780
  • e Év: 154487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.