Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-11-14 23:53:10, kedd
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Krémes céklás rizottó
  2017-11-14 23:50:59, kedd
 
  Krémes céklás rizottó

Hozzávalók

25 dkg cékla

3 ek olaj
2 fej vöröshagyma
30 dkg rizs
1 dl száraz fehérbor
2 dl húsleves alaplé
1 dl céklalé
5 dkg vaj

Elkészítés

A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy.
Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.
A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpirítjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Békebeli lekváros bukta
  2017-11-14 23:50:46, kedd
 
  Békebeli lekváros bukta

Hozzávalók

A tésztához:
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
3 db tojássárgája
6 dkg margarin
5 dkg cukor
1 csipet só
1 db citrom
A töltelékhez:
lekvár
A tetejére:
3 db tojásfehérje
1 mk tejföl


Elkészítés

A kéz-meleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik, és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, mindegyik középre lekvárt halmozunk, és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kifliket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.





Megjegyzés

Tipp: egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.
lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mozzarellás-paradicsomos töltött csirkemell
  2017-11-14 23:50:32, kedd
 
  Hozzávalók

4 db csirkemell

bors
oregánó
bazsalikom
2 db paradicsom
8 db szárított paradicsom
8 szelet mozzarella
friss bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
5 ek balzsamecet
3 ek barna cukor

Elkészítés

A csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk oregánóval és bazsalikommal mindkét oldalukat.
A zsebbe helyezünk minden csirkemellnél két szelet mozzarellát, két szelet vékonyra vágott paradicsomot és két darab szárított paradicsomot, végül néhány friss bazsalikomlevelet. A csirkemell alsó és felső részét fogvájóval rögzítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkék mindkét oldalát addig sütjük, míg kellően meg nem pirulnak és a bennük lévő sajt meg nem olvad.
Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot, majd a keveréket a csirkére öntjük, végül ha a szósz is felforrt tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mézes-gyömbéres sárgarépa-krémleves
  2017-11-14 23:50:17, kedd
 
  Mézes-gyömbéres sárgarépa-krémleves

Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
2 tk méz
1/2 dl olívaolaj
4 db sárgarépa
1 db burgonya
1 l húslevesalaplé (lehet kockából)

őrölt bors
1 tk szerecsendió

Elkészítés

A fokhagymát és gyömbért felvágjuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a mézet, és az olívaolajon megkaramellizáljuk.
Hozzáadjuk a felaprított répát és a burgonyát, aláöntünk egy kevés vizet, és lefedve pár percig pároljuk. Amikor megpuhult, ráöntjük az alaplét, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Kb. 10 percig főzzük, majd botmixerrel egyneművé turmixoljuk.





Megjegyzés

Jól áll neki tálaláskor bármilyen mag, pirított bacon vagy reszelt sajt.
Almapaprika

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4173 db bejegyzés
Összes: 29832 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3064
  • e Hét: 17074
  • e Hónap: 61890
  • e Év: 1478035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.