Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Gyors avokádókrém
  2017-11-07 23:50:20, kedd
 
  Gyors avokádókrém

Hozzávalók

1 db avokádó
2 ek vaj
1 ek tejföl

bors
oregánó
kakukkfű
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma


Elkészítés

Az avokádó kivájt belsejét összetörjük egy villával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Belekeverjük a citrom kifacsart levét és a zúzott fokhagymát.
Alaposan összekeverjük, azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Almás amerikai palacsinta karamellszósszal
  2017-11-07 23:47:22, kedd
 
  Almás amerikai palacsinta karamellszósszal

Hozzávalók

1 tk étkezési keményítő
2,5 dl narancslé
10 dkg cukor
10 dkg tejföl
3 dkg vaj + kb. 2 dkg a sütéshez
1 ek citromlé
12 dkg tönkölybúzaliszt
2 ek porcukor
1 csipet só
3 db tojás
2,5 dl tej
4 db savanykás alma


Elkészítés

A szószhoz a keményítőt simára keverjük 1 ek narancslével. A cukrot világosra karamellizáljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a tejfölt - vigyázat: spriccelhet! -, és kevergetve forraljuk a karamell feloldódásáig. Ezután belevegyítjük a feloldott keményítőt, majd egyet forralunk rajta. Végül a tűzről lehúzva beledolgozzuk a 3 dkg vajat és a citromlét.
A palacsintához a lisztet elvegyítjük a porcukorral és a sóval, majd csomómentesre keverjük a tojásokkal és a tejjel. A megmosott és tetszés szerint meghámozott almákat a magház eltávolítása után kb. 4 mm vastag cikkekre vagy apró darabokra vágjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk kb. 1/2 dkg vajjal, és felforrósítjuk. Eloszlatunk rajta egy evőkanálnyi tésztamasszát, azonnal kirakjuk az alma negyedével, és addig sütjük, amíg az alma színt kap. Ezután megfordítjuk és készre sütjük, majd a serpenyőből tányérra csúsztatva melegen tartjuk. Az adagonként újra kivajazott serpenyőben a maradék tésztamasszából és almából ugyanígy további 3 palacsintát sütünk. A karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Még finomabb, ha a palacsintákat megszórod 1-1 ek durvára aprított mandulával.

Forrás: Mindmgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csirkepörkölt olasz módra
  2017-11-07 23:44:51, kedd
 
  Csirkepörkölt olasz módra

Hozzávalók

olívaolaj
4 db csirkecomb
1 db hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 db konzerv paradicsom (darabos, lével együtt)
10 db aszalt paradicsom
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 babérlevél

bors

Elkészítés

Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítjük az olívaolajat, és a már besózott, borsozott csirkecombokat pirosra sütjük.
A kész csirkét kivesszük a lábasból, és a maradék olajra dobjuk a durvára vágott hagymát és a paprikákat. Pár percig együtt pirítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát és felöntjük a zöldségeket a borral. Pár perc forralás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervek tartalmát, az aszalt paradicsomokat, a kakukkfüvet, az oregánót és a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkecombokat visszarakjuk a zöldségek mellé, lehetőleg úgy, hogy a szósz és a zöldségek elfedjék a csirkét. 180 fokon 40 percig sütjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tyúkhúsleves gazdagon
  2017-11-07 23:41:43, kedd
 
  Tyúkhúsleves gazdagon

Hozzávalók

1,5 kg tyúkhús (farhát, nyak, szárny, láb)
1 db vöröshagyma

bors
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db paradicsom
1 db zeller
1 csokor petrezselyem
cérnametélt


Elkészítés

A húsokat megtisztítjuk és beáztatjuk 1/2 órára. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk ízlés szerint. Egy 5 literes edénybe tesszük a húsokat és a hagymát egészben. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 l). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd mérsékeljük a lángot. Megsózzuk, megborsozzuk.
A habját mindig leszedjük egy szűrővel. Ha felforrt, beletesszük a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet. A zöldségek puhulásáig főzzük, és ha szükséges, tovább fűszerezünk.
A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük, és a leveshez kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Méteres hó az Alpokban
  2017-11-07 23:38:14, kedd
 
  Méteres hó az Alpokban

Az olasz és az osztrák Alpok is tekintélyes mennyiségű havat kaptak, Ausztriában volt, ahol egy méter esett.

Igazán jól indult a hét az Alpokban, egy Földközi-tenger középső medencéje fölött kimélyülő mediterrán ciklon kiadós havazást hozott a hegyekbe.

Hétfő reggel a legtöbb olasz síterep vagy hegyi település az Alpokban arra ébredt, hogy szépen befehéredett minden. Estig 10-90 cm hó hullott a hegyekben, a Dolomitok számos pontján 50-60 cm friss hó érkezett. Kedden még további havazás várható a hegyekben - olvasható partnerünk, a Síelők weblapján.

80 cm friss hó hullott Stelvio térségében:




Fotó: Síelők.hu

A cikk tovább olvasható itt:
Link

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 6095
  • e Év: 122748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.