Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Heti útravaló Müller Pétertől - 310. rész
  2017-11-08 23:58:24, szerda
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 310. rész

Müller Péter: "... addig nem vagy igazán szerelemes"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.






"Amíg barátaid nem mondják rád, hogy megőrültél és teljesen hülye vagy, addig nem vagy igazán szerelmes."




Amíg barátaid nem mondják rád, hogy megőrültél és teljesen hülye vagy, addig nem vagy igazán szerelmes"
Forrás: Shutterstock

Ez így van. Amikor a féltékeny Othello megfojtja szerelmét, s önmagát is leszúrni készül, azt mondja: ,,Úgy írják le a történetemet, hogy nagyon szerettem, de esztelenül." Vagyis teljesen hülyén.

A pszichiátria sokat tud erről, s gyakran küzd azokkal a kóros és életveszélyes jelenségekkel, melyeket a szerelem idézett elő.

Az ókoriak a szerelmet szívesen nevezték mániának, és gyakran minősítették őrületnek. Az is. Csakhogy van szent őrület is.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 309. rész
  2017-11-08 23:54:13, szerda
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 309. rész

Müller Péter: "Emlékszel az első kéjre?"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.






"Amikor gyermekkorunkban borzongva felfedezzük, hogy nem emberek, hanem férfiak vagy nők vagyunk, olyan titokzatos, sóvárgó és ijesztő láng gyullad ki bennünk, melyet soha sem sikerül eloltani."

Örökké perzsel és ég - gyújtani és gyulladni akar. Emlékszel, hogyan fedezted fel a saját és a másik nemű gyerek pici nemi szervét? Emlékszel, mit éreztél, amikor fiú vagy lány lettél?

Emlékszel az első kéjre? Ezt a misztériumot éled ma is.





Emlékszel az első kéjre?
Forrás: Shutterstock

Ébredő nemiségével az ember egy részegítő örvény állapotába kerül, rájön, hogy fél ember, és sóvárogva keresi a másik felét. És ha megtalálja, újra és újra kénytelen elveszíteni. Boldog szerelem nincsen, csak villanásnyi ideig, mert a testi lét mulandó, és a szerelem azt hiszi, hogy örök. Itt, a földön, ha találunk is valakit, el kell veszteni, még az ifjúságunkat, az egészségünket, a testünket és az életünket is. A szerelem előhírnöke az isteni öröklétnek. Olyan, mintha egy vak látóvá válna egy villanásnyi ideig, és utána sötétben élne megint. De ezalatt a pár pillanat alatt megtudta, hogy milyen csodában él. És tapogat tovább.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Diétás pizza
  2017-11-08 23:49:17, szerda
 
  Diétás pizza

Hozzávalók

A tésztához:
1 db karfiol
1 db tojás
10 dkg parmezán
Feltétnek:
10 dkg pizzasajt ( bármilyen sajt a pizza tetejére)
10 db koktélparadicsom
friss bazsalikom
A szószhoz:
1/2 dl olaj
5 dkg finomra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
1 doboz paradicsompüré

fekete bors
cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt lereszeljük, majd a mikróba tesszük kb. 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, majd hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a tészta többi hozzávalóját. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt, végül a már kihűlt és lereszelt karfiolt.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőben15 percig sütjük.
A paradicsomos szószhoz , a finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot. Az egészet lepirítjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és felforraljuk. Ha nagyon savanyú lenne, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen eloszlatjuk.
Megszórjuk sajttal, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és a friss bazsalikomot majd további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Klasszikus néger kocka
  2017-11-08 23:46:42, szerda
 
  Klasszikus néger kocka

Hozzávalók

6 db tojássárgája
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt
A habhoz:
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
8 dkg vaj
2 dkg kakaó
8 dkg cukor
1 ek étkezési búzakeményítő

Elkészítés

A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet, végül az átszitált lisztet.
Kizsírozott és -lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
Közben összeállítjuk a habot, ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
A mázhoz a szükséges vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel, majd elkenjük a hab tetején. Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeletelhetünk.





Lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Klasszikus sztrapacska
  2017-11-08 23:42:45, szerda
 
  Klasszikus sztrapacska

Hozzávalók

50 dkg liszt
4 db tojás
víz

25 dkg túró
2 dl tejföl
2 fej lila hagyma
20 dkg húsos szalonna


Elkészítés

A liszthez sót adunk, ráütjük a tojásokat, majd apránként vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk, ameddig sűrű nokedli tésztát kapunk.
A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és egy tálban, és egy kevés folyékony zsiradékkal átfogatjuk.
Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, majd papírtörlőre szedjük. Ezután egy nagyobb tálba öntjük a galuskát, a tetejére halmozzuk a túrót, a tejfölt, a szalonnát és az apróra vágott lila hagymát. Majd óvatos mozdulatokkal összekeverjük.





Megjegyzés

Főételnek is tökéletes!
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vargányaleves
  2017-11-08 23:39:53, szerda
 
  Vargányaleves

Hozzávalók

3 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1 csokor petrezselyem
25-30 dkg vargánya gomba
2 evőkanál görög joghurt
1 csapott ek tönkölybúza liszt

bors
2-3 szem borókabogyó
1 ek olaj és diónyi vaj
1 szál lestyán
Zöld fűszeres galuska hozzávalói:
1 db nagyságú tojás
1 ek finom liszt
1 ek tönkölybúza liszt
1 csapott ek gríz
1 mk szárított petrezselyem
3-4 csipetnyi friss petrezselyem
1 szál friss kakukkfű
1 tk olaj (olívaolaj)
1 csipetnyi só


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, beletesszük a borókabogyót, hozzáadjuk a lestyánt, és megsózzuk. Főzzük kb. 15 percig.
Feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, a búzadarával, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk a levesbe.
Közben a joghurtot egy tálban csomómentesre keverjük, kis forró levest adunk hozzá, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest. Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is, ha szükség utánaízesítünk. Forrón tálaljuk.Jó étvágyat kívánok!





Megjegyzés

A Magyar konyha ínyencségei közé tartozik a vargánya.A piacon vásárolva drága,de ha sikerül az erdőben, szedni akkor már olcsó ételek közé tartozik. A nyáron ismét megajándékozott a természet e remek alapanyaggal. Néha csiperkéből és szárított vargányából is szoktam hasonló levest készíteni.Bátran ajánlom a kedves olvasóknak!
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Felhők uralta napok
  2017-11-08 22:45:43, szerda
 
  Felhők uralta napok





A következő napokban sok felhő lesz felettünk, a napot csak rövid időre láthatjuk. Hétvégén mediterrán ciklon jön, a hegyekben havazhat is.

Csütörtökön szürkén, borongósan, többfelé párásan, ködösen indul a nap, elsősorban a keleti, az északkeleti és az északi tájakon szitálás, gyenge eső is előfordulhat, de a ködösebb tájakon ködszitálás is kialakulhat. Napközben sokfelé borongós időre készülhetünk, helyenként tartósabban megmaradhat a pára, köd, és elszórtan további szitálásra, gyenge esőre is számíthatunk. Északnyugaton ugyanakkor napközben átmenetileg szakadozottabb lehet a felhőzet, a nap is előbújhat rövid időre. Gyenge marad a légmozgás. A hajnali 3-8 fokot követően délután 7-13 fokot mérhetünk.

Maradnak a felhők

Pénteken is többfelé szürke, párás, ködös reggelre ébredhetünk, de csak elszórtan alakulhat ki ködszitálás, viszont előfordulhatnak olyan körzetek is, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet. Napközben a többfelé megélénkülő nyugati-délnyugati szélnek köszönhetően szakadozottabbá válhat a felhőzet, főként a szelesebb északi és északkeleti területeken süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Csak néhol lehet jelentéktelen csapadék. Hajnalban helyenként fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, keleten, délkeleten viszont 5 fok felett alakulhatnak a minimumok, napközben pedig 9 és 14 fok közötti értékekre van kilátás.




Sárközi Georgina fotója, köszönjük!

Szombaton is sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok is előfordulhatnak helyenként. Számottevő csapadék nem várható, csupán néhol lehet szitálás, gyenge eső. Helyenként élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

A jelenlegi számítások szerint, de még nagy bizonytalanság mellett, vasárnap napközben egy mediterrán ciklon közelítheti meg térségünket, mely hétfőn érheti el hazánkat. Ez a ciklon feltámadó szelet, jelentősebb mennyiségű csapadékot hozhat magával, és várhatóan hétfőre a Dunántúlra jelentősebb lehűlést is, így az sem kizárt, hogy errefelé a magasabb tájakon, elsősorban

a hegycsúcsokon az esőt havas eső, havazás válthatja fel.

Erről pontosabb, részletesebb tájékoztatással a későbbiekben szolgálunk.

Borítókép: Sylvester S.

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.