|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2017-11-22 20:27:20, szerda
|
|
|
...... ........... .........
...... ........... ........... ........
|
|
|
0 komment
, kategória: Adventi naptáram |
|
|
|
|
|
2017-11-22 17:24:04, szerda
|
|
|
Nemzetközi karmester verseny 2017 évben, középdöntőbe jutottak képei az alábbi linken láthatók
Link
Zsűri tagjai
Partitúra - Középdöntő
- Dobszay Péter Link
1) Bartók: II. hegedúverseny II. tétel
2) Haydn: G-dúr színfónia No.88- IV. tétel
- POPELKA Petr
1) Dvorák: H-moll gordonka verseny op.104-I tétel
2) F. Schubert: B-dúr szinfónia No5- IV. tétel
- BALATSINOS Georgios
1)Leoncavalo: Bajazzok-Prológ - - a bevezetés visszatérésétő
2) Haydn: G-dúr szinfónia No.88- IV. tétel
- Shoji Haraguchi
1) Shopen: F-moll zongoraverseny No2-II. tétel
2) F. Schubert: B-dúr szinfónia No5- IV. tétel
- Devin Patrick Hughes
1) Shopen: F-moll zongoraverseny No.2-III. tétel
2) Mozart: C-dúr"Linzi" szinfónia No.36-IV. tétel
-SADIKOVIC Azis
1)Gounond: Faust-Ballada és ékszerária
2)F. Schubert: B-dúr szinfónia No.5- II. tétel
- Cser Ádám
1)Sosztakovics: C-moll zongora verseny No 1. III. IV. tétel
2)F. Schubert: B-dúr szinfónia No5- IV. tétel
- SINI Leonardo
1)Puccini: Manon Lescaut-Manon áriája IV. felvonás
2)Mozart: C-dúr"Linzi" szinfónia No.36-IV. tétel
- URBINA Pablo
1)Vedi: Az álarcs bál- Renato áriája,III. felvonás
2)Haydn: G-dúr szinfónia No.88- I.tétel
- FAN Ka Hou
1)Liszt: Esz-dúr zongoraverseny No.1 - III. tétel
2)Mozart: C-dúr"Linzi" szynfónya No.36-I.tétel
...... ........... ........... ...........
- PFEFFER Nimrod David Nagyon megdicsérte a zsűri
1) Dvorak:H-mol gordonka verseny op.104.- II. tétel
2) Mozart: C-dúr"Linzi" szinfónia No.36-I. tétel
- MARSOVSZKY Johannes /énekóra lesz belőle/
1) Puccini: Manon Lescaut-Manon áriája IV. felvonás
2) Haydn: G-dúr szinfónia No.88- I. tétel
- QIAN Junping
1)
2) Haydn: G-dúr szinfónia No.88- I. tétel
- RAM Ilya
1) Bartók B.: 2. hegedűverseny; - I. tétel
2) Schubert: B-dúr szinfónia No5- II. tétel
- FARKAS Róbert
1) Liszt: Esz-dúr zongoraverseny No.1 - I. tétel
2) Mozart: C-dúr"Linzi" szinfónia No.36-I. tétel
...... ........... .....
Áriák
1. G. Rossini: Sevillai borbély - Rosina cavatinája
2. G. Verdi: Álarcosbál - Renato áriája III. felv.
3. Ch. Gounod: Faust - Ballada és ékszerária - Recitativo és egy versszak
4. G. Puccini: Manon Lescaut - Manon áriája ,,Manon halála" IV. felv.
5. R. Leoncavallo: Bajazzók - Prológ - a bevezetés visszatérésétől
Versenyművek
1. Liszt F.: 1. Esz-Dúr zongoraverseny; I. és III. tétel (3/4)
2. F. Chopin: f-moll zongoraverseny; 2. és II. tétel
3. A. Dvořak: Gordonkaverseny; I és II. tétel
4. Bartók B.: 2. hegedűverseny; I. és II. tétel
5. D. Sosztakovics: 1. c-moll zongoraverseny; II. és III. tétel
Szimfóniák:
1. J. Haydn: G-Dúr szimfónia (No. 88)
2. W. A. Mozart: C-Dúr szimfónia (K.425 - ,,Linzi")
3. F. Schubert: 5. szimfónia; D. 485 |
|
|
0 komment
, kategória: Solti nemzetközi karverseny |
|
|
|
|
|
2017-11-22 10:13:57, szerda
|
|
|
A Google mai recept képe
...... ........... ......
A kimchi egy nemzetközi koreai étel, ami erjesztett csili paprikát és zöldségeket, általában káposztát tartalmaz.
A kimchi tele van A, B és C vitaminnal , de a leghasznosabb összetevje egy ,,egészséges baktérium", amit lactobacillinek neveznek és olyan erjesztett ételekben található meg, mint a kimchi vagy a joghurt. Ez a baktérium segít az emésztésben, emellett pedig úgy tűnik, hogy segít megállítani, sőt megelőzni a gombás fertőzések kialakulását.
Hozzávalók:
¾ kínai kel
só
3 evőkanál koreai pirospaprika por
3 evőkanál szójaszósz
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
3 evőkanál víz
2 mogyoróhagyma ( csak a zöld része) felaprítva
Elkészítés:
- A kelt vágja olyan 2-3 centi vékony szeletekre , távolísta el a torzsát. A kelt helyezze egy nagy tálba. Sózza meg , majd a sót masszírozza bele a káposztába, amíg puhulni nem kezd.
- Öntsön annyi vizet a kelre, amennyivel pont ellepi és hagyja ázni legalább egy órán keresztül.
- Tartsa meg a negyedét a sós víznek, amiben a kínai kel ázott, rakja át a kelt egy szűrőedénybe vagy egy nagy szűrőbe, öblítse le alaposan vízzel, majd várjon amíg megszárad.
-Öblítse ki a tálat, amiben a kel ázott, és miután megszáradt rakja vissza bele a káposztát.
- A pasztához keverje össze a pirospaprika port, a szójaszószt, a fokhagymát,a gyömbért és a vizet egy kis keverőtálban jó alaposan. Majd adja hozzá a felaprított mogyoróhagymát és keverje bele azt is.
-Adja hozzá a kimchi pasztát a kínai kelhez, majd keverje őket össze alaposan.
- A káposztát ezután helyezze egy nagy befőttesüvegbe, nyomja össze mindkét marokkal. Ezáltal megteremti a tökéletes környezetet a erjedés számára.
- Törölje le alaposan a befőttesüveget , majd helyezze a kimchit egy meleg helyre ahol erjedhet. Az erjedés legalább 3 napig eltarthat, de kóstolja meg rendszeresen és ha nem megfelelő az íze , hagyja addig erjedni amíg el nem éri a kívánt hatást.
A kimchi hatása az egészségre
- Az antioxidáns szint emelkedése
- Kontrollálja az asztmát és csökkenti az allergia kialakulásának esélyét
-Öregedést megelőző tulajdonságok
- Ellenszegül a gyulladásnak és kordában tartja a betegséget okozó baktériumokat
- Székrekedés megelőző hatás
- Segíti a vastagbél egészségének megtartását
-Felturbózza az agy egészségét
- Jót tesz a bőrnek
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Korlátozza a cukorbetegséget
- Segít a fogyásban
- Löketet az immunrendszernek
- Megelőzi a rákot
- Kontrollálja az elhízást
Videó Link
Mi az a kimchi? , Mi az a kimchi Google Doodle
Mi az a kimchi
A kimcshi latin betűkkel: kimchi?) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része.
A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül.Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2017. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
436 db bejegyzés |
e év: |
3932 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 7965
- e Hét: 31025
- e Hónap: 64179
- e Év: 297926
|
|
|