Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akkor Jézus leült, odahívta a tizenkettőt,
  2017-02-21 18:27:42, kedd
 
  Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: ,,Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad." Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni Jézust.
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: ,,Miről vitatkoztatok az úton?" Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük.
Akkor Jézus leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: ,,Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája." Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította; majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: ,,Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem."
Mk 9,30-37

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Neved megvallása a te személyedhez és az általad létrehozott közösséghez, az Egyházhoz kapcsol minket. Miként az apostolok azon fáradoztak, hogy igehirdetésükkel megismertessék a te nevedet, a te személyedet az emberekkel, ugyanúgy nekünk is életünk példájával kell dicsőséget szereznünk neked. A te nevedben szeretnénk cselekedni, hogy így az üdvösség megvalósulását szolgáljuk a világban. Neved megvallásával kifejezzük, hogy az üdvösségre törekszünk

Elmélkedés Horváth István Sándor atya
Jézust tovább kísérjük útján, amely szenvedésének és halálának helyszínére, Jeruzsálembe vezet. Azt, hogy Jézus mennyire tudatosan halad előre ezen az úton és szembenéz a rá váró szenvedésekkel, világosan bizonyítja, hogy immár második alkalommal jövendöli meg tanítványai előtt, hogy mi fog vele történni Jeruzsálemben. Az első alkalommal Péter apostol reakciója jelezte, hogy a tanítványok nem értették meg Mesterük kijelentéseit, messiási elképzeléseikbe nem fért bele az Úr halála. Most sem jobb a helyzet, továbbra is érzéketlenek, hiszen nem az Úr sorsa, nem az általa mondottak a beszélgetésük témája, hanem rangsort igyekeznek felállítani maguk között.
Mi viszont ne az ő versengésükre figyeljünk, hanem térjünk vissza elmélkedésünkben Jézus szavaihoz! Jövendölését így kezdi: ,,Az Emberfiát az emberek kezére adják." Jogos a kérdés: Ki itt a cselekvő személy? Ki adja Jézust az emberek kezére? A válasz egyértelmű: maga Isten adja az emberek kezébe a Fiút vagy legalábbis megengedi azt, hogy az emberi gonoszságnak egy ideig hatalma legyen felette. E gonoszság akkor éri el tetőpontját, amikor az emberek Jézust ,,megölik." Ezt követően Jézus ,,feltámad", illetve feltámasztja őt a halálból az Atya. Megjegyzendő, hogy nem lehet éles határt húzni aközött, hogy a feltámadás mennyire történt Jézus saját erejéből és mennyire köszönhető az Atya cselekvésének.
Jézusom! Hiszek feltámadásodban! Vezess engem az örök életre!

OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Készülj fel a megpróbáltatásokra!
Fiam, ha Istennek szolgálni kívánsz, légy állhatatos a jámborságban és az istenfélelemben, és készülj fel a megpróbáltatásokra! Erősítsd meg szívedet és légy állhatatos.
Hajtsd füledet a bölcs igék befogadására; és ne légy nyugtalankodó a megpróbáltatás idején! Ragaszkodjál Istenhez, és ne pártolj el tőle, hogy bölcsen járj életed útjain.
Mindent, ami rád szakad, tűrj el békességgel, maradj hűséges a megaláztatásban! Mert az aranyat és ezüstöt tűzben próbálják ki, az Istennek tetsző embereket pedig a megaláztatás kemencéjében.
Bízzál az Istenben, ő mindig gondodat viseli! Reménykedj benne, és ő irányítja majd utadat. Maradj meg félelmében, öregedj meg benne. Ha megmaradtok istenfélelemben, várhatjátok irgalmát. El ne pártoljatok tőle, hogy el ne essetek!
Akik félitek az Urat, bízzatok benne, és nem marad el jutalmatok!
Akik félitek az Urat, várhatjátok a jót: a soha el nem múló örömet és irgalmat.
Akik félitek az Urat, szeressétek őt!
Akkor szíveteket majd öröm ragyogja be.
Fiaim, figyeljétek meg a letűnt nemzedékeket, és akkor látni fogjátok, hogy senki se vallott szégyent, aki az Úrban bízott! Volt-e, aki benne bízott, és szégyenben maradt?
Volt-e, aki hozzá kiáltott, és ő elnézett fölötte? Mert kegyes és irgalmas az Isten. Megbocsátja a bűnöket a megpróbáltatás napján, és megvéd mindenkit, aki őt igaz szívvel keresi.
Ez az Isten igéje.
Sir 2,1-13
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elmélkedésünkben, igehirdetésükkel, istenfélelemben, feltámadásodban, elképzeléseikbe, megaláztatásban, szenvedésekkel, megvalósulását, megismertessék, megpróbáltatás, versengésükre, nyugtalankodó, jeruzsálemben, szenvedésének, vitatkoztatok, megvallásával, cselekvésének, kijelentéseit, beszélgetésük, ragaszkodjál, kemencéjében, nemzedékeket, befogadására, jövendölését, jámborságban, személyedhez, megaláztatás, jeruzsálembe, tanítványait, érzéketlenek, gonoszságnak, kisgyermeket, megjegyzendő, feltámasztja, megkérdezte, közösséghez, tanítványait készült, emberek kezére, úton egymás, nagyobb közülük, ilyen gyermeket, általad létrehozott, apostolok azon, üdvösség megvalósulását, üdvösségre törekszünk, első alkalommal, általa mondottak, beszélgetésük témája, cselekvő személy, válasz egyértelmű, emberek kezébe, emberi gonoszságnak, Akkor Jézus, Ezután Kafarnaumba, Jézus Krisztus, Elmélkedés Horváth István Sándor, OLVASMÁNY Sirák, Ragaszkodjál Istenhez,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Bertolt Brecht -től idézet  A kételkedés kezelése  Akarat  Lóhere  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Lóhere  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Fehér virág  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Nagyon különös  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Szívem tiéd  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Tavaszi kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
tanítványait készült, emberek kezére, úton egymás, nagyobb közülük, ilyen gyermeket, általad létrehozott, apostolok azon, üdvösség megvalósulását, üdvösségre törekszünk, első alkalommal, általa mondottak, beszélgetésük témája, cselekvő személy, válasz egyértelmű, emberek kezébe, emberi gonoszságnak, ideig hatalma, emberek Jézust, feltámadás mennyire, örök életre, bölcs igék, megpróbáltatás idején, megaláztatás kemencéjében, letűnt nemzedékeket, megpróbáltatás napján, elmélkedésünkben, igehirdetésükkel, istenfélelemben, feltámadásodban, elképzeléseikbe, megaláztatásban, szenvedésekkel, megvalósulását, megismertessék, megpróbáltatás, versengésükre, nyugtalankodó, jeruzsálemben, szenvedésének, vitatkoztatok, megvallásával, cselekvésének, kijelentéseit, beszélgetésük, ragaszkodjál, kemencéjében, nemzedékeket, befogadására, jövendölését, jámborságban, személyedhez, megaláztatás, jeruzsálembe, tanítványait, érzéketlenek, gonoszságnak, kisgyermeket, megjegyzendő, feltámasztja, megkérdezte, közösséghez, létrehozott, figyeljétek, békességgel, harmadnapra, várhatjátok, pártoljatok, tanítványai, felállítani, helyszínére, tetőpontját, tanítványok, szeressétek, megbocsátja, megmaradtok, mindenkinek, megkérdezni, személyedet, kafarnaumba, tizenkettőt, megvallása, félelmében, reménykedj, kifejezzük, feltámadás, alkalommal, köszönhető, bizonyítja, igyekeznek, figyeljünk, egyértelmű, legalábbis, állhatatos, elmélkedés, szeretnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.