Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. nagyböjti hét péntek
  2017-03-10 11:21:19, péntek
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Isten ítéletei igazságosak: megbocsát a megtérő bűnösnek, de megbünteti a bűnbeeső igazat.
Prófétája által szól az Úr:
Ha a bűnös szakít minden bűnével, amelyet elkövetett, megtartja parancsaimat, a törvényhez és az igazsághoz igazodik, életben marad és nem hal meg.
Nem emlékezem többé elkövetett gonoszságaira, és az igazságért, amelyet tettekre váltott, élni fog. Talán örömöm telik a bűnös halálában - mondja az Úr, az Isten -, s nem azt akarom inkább, hogy letérjen útjáról és éljen? Ha viszont az igaz elfordul igazságától és bűnt követ el, utánozza azokat az iszonyatos tetteket, amelyeket a bűnös végbevisz, vajon élni fog?
Nem emlékezem többé az igazságra, amelyet tettekre váltott, hanem hűtlensége és vétkei miatt, amelyeket elkövetett, meg kell halnia.
Azt mondjátok: ,,Nem igazságos az Úr útja." Halljátok hát Izrael háza: Vajon az én utam nem igazságos, s nem inkább a ti útjaitok nem igazak?
Amikor az igaz elfordul az igazságtól és gonoszságot művel, akkor ezért hal meg, vagyis elkövetett gonoszsága miatt hal meg.
Amikor a bűnös elfordul a bűntől, amelyet elkövetett, s a törvényhez és az igazsághoz igazodik, megmenti életét.
Magába szállt és elfordult elkövetett bűneitől, azért életben marad és nem hal meg.
Ez az Isten igéje.
Ez 18,21-28

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Nem lehet kedves Isten előtt, aki felebarátját nem szereti.
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába.
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: ,,Ne ölj!" Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: ,,Te esztelen!", méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: ,,Te istentelen!", méltó a kárhozat tüzére.
Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak azután térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat!
Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,20-26

Imádság
Ó Krisztus Jézus, hiszem, hogy igaz Isten és igaz ember vagy. Te vagy az isteni út, mely végtelen biztonsággal hidalja át azt a szakadékot, amely elválaszt engem az Istenségtől. Hiszem, hogy szent emberséged tökéletes és oly hatalmas, hogy engem nyomorúságaim, hiányaim és gyarlóságaim ellenére el tud vezetni oda, ahol te magad vagy: az Atya keblére. Add, hogy hallgassak szavadra, kövessem példádat, és soha el ne szakadjak tőled.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanítványaihoz, ellenfeleddel, nyomorúságaim, gonoszságaira, testvéreddel, felebarátját, parancsaimat, gyarlóságaim, testvérednek, farizeusokét, biztonsággal, istenségtől, igazságától, ajándékodat, hallottátok, írástudókét, testvérének, gonoszságot, felajánlani, börtönőrnek, áldozatodat, igazságosak, elkövetett, igazságtól, evangélium, gonoszsága, emberséged, testvérére, istentelen, igazságért, békülékeny, iszonyatos, megbünteti, hűtlensége, szakadékot, törvényhez, megtérő bűnösnek, bűnbeeső igazat, bűnös szakít, igazsághoz igazodik, bűnös halálában, igaz elfordul, iszonyatos tetteket, bűnös végbevisz, bűnös elfordul, hegyi beszédben, mennyek országába, ítéletre mindaz, főtanács ítéletére, kárhozat tüzére, oltáron felajánlani, oltár előtt, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent Máté, Krisztus Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Szeretettel  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  A gyász  Síró nő  Dóró Sándor: Ma  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Alvó baby  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ne engedd el kezem!  Mélységes szomorúsággal  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Por  Facebookon kaptam  Hernádkak  Esti kép  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Fújjad márciusi szél . . .  A közszereplő  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nem kellett volna!  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Törött csészék  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  A Mindenható Istenben bízva  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sötétség és világosság  Sajnos ezt elBalogozták  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A halolaj és a hal még a migré...  Házi botox  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Kezdet  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Keresd azt a valakit,...  Márciusi eső  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Fújjad márciusi szél . . .  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Síró nő  Csörög a telefonom  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
megtérő bűnösnek, bűnbeeső igazat, bűnös szakít, igazsághoz igazodik, bűnös halálában, igaz elfordul, iszonyatos tetteket, bűnös végbevisz, bűnös elfordul, hegyi beszédben, mennyek országába, ítéletre mindaz, főtanács ítéletére, kárhozat tüzére, oltáron felajánlani, oltár előtt, bíró pedig, börtönbe vessenek, utolsó garast, evangélium igéi, tanítványaihoz, ellenfeleddel, nyomorúságaim, gonoszságaira, testvéreddel, felebarátját, parancsaimat, gyarlóságaim, testvérednek, farizeusokét, biztonsággal, istenségtől, igazságától, ajándékodat, hallottátok, írástudókét, testvérének, gonoszságot, felajánlani, börtönőrnek, áldozatodat, igazságosak, elkövetett, igazságtól, evangélium, gonoszsága, emberséged, testvérére, istentelen, igazságért, békülékeny, iszonyatos, megbünteti, hűtlensége, szakadékot, törvényhez, hallgassak, igazsághoz, igazságra, könyvéből, mondjátok, beszédben, amelyeket, igazságos, olvasmány, emlékezem, végbevisz, megbocsát, régieknek, ítéletére, elfordult, haragszik, országába, ajándékot, juthattok, szakadjak, halljátok, halálában, elválaszt, tökéletes, megtartja, prófétája, példádat, tettekre, kárhozat, hiányaim, elfordul, szavadra, bűneitől, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.