Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Péter és Szent Pál apostolok 06.28
  2017-06-27 08:28:37, kedd
 
  ...... .........


OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Most már valóban tudom, hogy az Úr kiragadott Heródes király hatalmából.
Amikor Jeruzsálemben kitört az első keresztényüldözés, Heródes király elfogatta az Egyház néhány vezetőjét, hogy ártson nekik. János testvérét, Jakabot karddal kivégeztette. Amikor látta, hogy ezzel megnyerheti a zsidók tetszését, elhatározta, hogy Pétert is elfogatja.
A kovásztalan kenyér ünnepét ülték. Elfogatta, börtönbe záratta és rábízta négy, egyenként négy katonából álló csapatra, hogy őrizzék. Az volt a szándéka, hogy húsvét után a nép elé vezetteti.
Míg Pétert fogva tartották a börtönben, az Egyház szüntelen imádkozott érte Istenhez. Azon az éjszakán, amikor Heródes elő akarta őt vezettetni, Péter két katona között aludt, kettős lánccal megbilincselve. A bejáratnál pedig őrök vigyázták a börtönt. Egyszerre megjelent az Úr angyala, és a helyiséget fény árasztotta el. Az angyal megütötte Péter oldalát, és felébresztette: ,,Kelj fel, gyorsan!" Erre a láncok lehulltak a kezéről. Azután az angyal így folytatta: ,,Csatold fel övedet, és vedd fel saruidat!" Amikor megtette, az angyal ezt mondta: ,,Vedd magadra köpenyedet, és kövess!"
Péter elindult és követte, de nem tudta, hogy valóság-e az, amit az angyal tesz vele. Azt gondolta, hogy látomása van. Átmentek az első őrségen, majd a másodikon is, aztán eljutottak a város felé nyíló vaskapuhoz. Az magától kinyílt előttük. Kint még végigmentek az egyik utcán, és ott az angyal hirtelen eltűnt mellőle.
Amikor Péter föleszmélt, így szólt: ,,Most már biztosan tudom, hogy az Úr elküldte angyalát, és kiszabadított Heródes király kezéből és mindabból, amiben a zsidó nép reménykedett."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 12,1-11

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Az Úr kiragadott engem * minden rettegésből! 9a. vers.
Előénekes: Minden időben áldom az Urat, * dicséretét szüntelenül zengi ajkam.
Lelkem az Úrban dicsekszik, * hallják meg ezt a szelídek és örvendezzenek.
Hívek: Az Úr kiragadott engem * minden rettegésből!
E: Magasztaljátok az Urat énvelem, * dicsőítsük az ő nevét mindnyájan.
Kerestem az Urat, és ő meghallgatott engem, * és kiragadott minden rettegésből.
H: Az Úr kiragadott engem * minden rettegésből!
E: Megvilágosultok, ha az Úrra néztek, * és arcotokat nem éri szégyen.
Az Úr meghallgatta a szegényt, aki hozzá kiáltott, * és minden szorongatásából kiszabadította.
H: Az Úr kiragadott engem * minden rettegésből!
E: Az Úr angyala minden istenfélőt körülsáncol, * és megszabadítja őt.
Ízleljétek és lássátok, milyen édes az Úr, * boldog az az ember, aki őbenne bízik.
H: Az Úr kiragadott engem * minden rettegésből!
Zsolt 33,2-3.4-5.6-7.8-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja.
Kedves Fiam!
Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul. Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét.
Mellém állt ugyanis az Úr és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését, és tudomást szerezzen róla minden pogány. Így megmenekültem az oroszlán torkából. Sőt, az Úr ezután is megszabadít minden gonosz cselvetéstől és átment mennyei országába. Dicsőség legyen neki mindörökké! Ámen.
Ez az Isten igéje.
2Tim 4,6-8.17-18

ALLELUJA
Te Péter vagy, és e sziklára építem Egyházam, * s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Mt 16,18 - 7b. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Te Péter vagy, és neked adom a mennyek országa kulcsait.
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának."
Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 16,13-19

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
8. SZENT PÉTER ÉS SZENT PÁL ÜNNEPÉRE
(Június 29.)
Pap: Kérjük, testvéreim, Urunkat, égi Főpásztorunkat, hogy Szent Péter, Szent Pál és a többi apostol közbenjárására hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Áldd meg, Urunk, Egyházadat, N. pápánkat, püspökeinket és papjainkat, hogy mindig Szent Péter és Szent Pál hite és buzgósága lobogjon szívükben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Küldj, Urunk, munkásokat aratásodba, hogy az evangélium világosságát az apostolok lelkesedésével terjesszék a világon!
3. Áraszd, Urunk, áldásodat a népek vezetőire, hogy békesség és szeretet uralkodjék az egész földön!
4. Áldd meg, Urunk, népünk szorgalmas munkáját, tartsd távol tőlünk az elemi csapásokat, hogy bőséges kenyér legyen minden család asztalán!
5. Végül engedd, Urunk, hogy elhunyt szeretteink már most, és majdan mi is az apostolok boldog társaságának örvendezhessünk!
Pap: Urunk, Istenünk, hallgasd meg hitből fakadó kéréseinket, és teljesítsd reményünket! Hisszük és reméljük, hogy ami javunkra válik, azt megadod nekünk. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.


Elmélkedés Horváth István Sándor
Tizenöt nap
Szent Pál apostol a galatákhoz írt levelének elején beszámol arról, hogy a damaszkuszi úton történt megtérése után Arabiába indult. Ez az útja rendkívül rövid lehetett és nem sok eredménnyel járhatott, ezért hamarosan visszatért Damaszkuszba, ahol három évig tartózkodott. Ezt követően felment Jeruzsálembe, hogy meglátogassa Péter apostolt és nála maradt tizenöt napig (vö. Gal 1,18). Tizennégy évvel később újra találkozik a két apostol Jeruzsálemben, amikor az apostolok beleegyezésével Pál Barnabással együtt a pogányok térítésére indul, majd pedig Antióchiában is találkoznak, itt kisebb vita alakul ki köztük azzal kapcsolatban, hogy a pogányoknak meg kell-e tartaniuk a zsidó szokásokat.
De térjünk vissza ahhoz a tizenöt naphoz, amiről semmi többet nem tudunk. Mi történt, mi történhetett e két hét alatt? Biztosak lehetünk benne, hogy Pál nem anyósa hogyléte felől kérdezte Pétert, akit annak idején Jézus meggyógyított (vö. Mt 8,14), és nem is arról faggatta, hogy mi történt azzal a százötvenhárom nagy hallal, amelyeket Jézus segítségével fogtak az Úr feltámadása után (vö. Jn 21,11). Pál Jézus személyére volt kíváncsi és azért ment Jeruzsálembe Péter apostolhoz, hogy minél többet megtudjon Jézusról, aki megszólította őt a damaszkuszi úton és aki egészen új irányba állította az életét. Pál érezte, hogy többet kell tudnia az Úrról, akit eddig csak a különleges látomásából ismert. Mégpedig olyan személytől kell minél több ismeretet szereznie, aki mindvégig együtt volt vele. Többet kell tudnia Jézus személyéről, mert csak így indulhat a pogányok közé hirdetni az Úr tanítását. E tizenöt nap alatt Pál nem tett mást, csak hallgatta Pétert, esetleg kérdéseket tett fel neki, mert egyetlen szándéka volt: minél többet megtudni Jézusról egy valóban hiteles szemtanútól, egy olyan személytől, aki nyilvános működése évei alatt mindvégig elkísérte az Urat. És Péter ilyen személy volt, az apostolok között az első, aki a legnagyobb tekintélynek örvendett. Pál tizenöt napon keresztül hallgatta Péter elbeszéléseit a csodákról, a tanításokról, a tanító utakon történt eseményekről, az utolsó napokról, a szenvedésről és a kereszthalálról, a feltámadás utáni jelenésekről, mindarról, ami Jézus személyéhez köthető.
Egészen bizonyos, hogy Péter számára is nagy élmény lehetett a Pállal való találkozás, örömmel fogadta az újabb és újabb kérdéseket, amelyek segítségével talán már-már feledésbe merült részleteket idézett fel magában. Pál számára, aki korábban hívő zsidó ember, a farizeusok csoportjához tartozó írástudó volt, nagy problémát jelentett annak megválaszolása, hogy ha valóban Jézus volt a Messiás, akkor miért kellett meghalnia? Péter szavainak hatására Pál felismerte, hogy Jézus önként vállalta a halált, önként áldozta fel magát minden ember bűnéért. Pált nem a csodák és nem a rendkívüli tanítás ragadja meg igazán, hanem Jézus kereszthalálának eseménye, az Úr önfeláldozásának mozzanata. Ezért írja például a korintusiaknak: ,,Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről" (1Kor 2,2). Ezért Pál apostol igehirdetésében és leveleiben kiemelt helyet kap Jézus tanításának és tetteinek ismertetése, de a legfontosabb az Úr üdvösségszerző kereszthalála. A népek apostola számára ennek hirdetése a legfontosabb.
Legyen a mi életünk középpontja is a kereszt! A kereszt legyen hitünk erősödésének, keresztény életünknek és Krisztusról szóló tanúságtételünknek a forrása!

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Elvinni a szeretetet, a te szeretetedet az emberekhez, ez az apostoli lelkületet őrző Egyház feladata minden korban és napjainkban is. Add, hogy közösségben, valódi szeretetközösségben legyünk veled és egymással. Így válhatunk a szeretet tanúivá, a közösség szolgálóivá. A testvéri szeretet tesz bennünket valódi közösséggé, a szeretet Egyházává, amely ily módon jel lehet a világban élők felé, akik talán még személyesen nem ismerik, de szívük mélyén vágyakoznak az isteni szeretetre. Az irántad való szeretet adjon nekünk bátorságot és erőt az evangélium hirdetésére!. Amen
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: önfeláldozásának, kereszthalálának, beleegyezésével, megfeszítettről, szorongatásából, kereszthalálról, megvilágosultok, cselekedeteiből, örvendezhessünk, igehirdetésében, tanítványaitól, felébresztette, nyilatkoztatta, főpásztorunkat, üdvösségszerző, százötvenhárom, megválaszolása, magasztaljátok, lelkesedésével, kiszabadította, megbilincselve, közbenjárására, korintusiaknak, meggyógyított, végigfutottam, megmenekültem, megszólította, meghallgatott, örvendezzenek, kereszthalála, jeruzsálemben, megszabadítja, kiszabadított, elbeszéléseit, segítségével, legfontosabb, első keresztényüldözés, zsidók tetszését, kovásztalan kenyér, bejáratnál pedig, helyiséget fény, angyal megütötte, láncok lehulltak, angyal tesz, első őrségen, város felé, magától kinyílt, egyik utcán, angyal hirtelen, igazság győzelmi, pályát végigfutottam, hitet megtartottam, Szent Péter, Szent Pál, Apostolok Cselekedeteiből, Amikor Jeruzsálemben, Amikor Péter, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent Pál, Kedves Fiam, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Fülöp Cezáreájának, Keresztelő Jánosnak, Simon Péter, Isten Fia, Erre Jézus, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, SZENT PÉTER ÉS SZENT PÁL ÜNNEPÉRE, Elmélkedés Horváth István Sándor, Jeruzsálembe Péter, Jézus Krisztusról, Ezért Pál, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png kutya  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Alvó cicák  Ágai Ágnes – Csendélet  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem tudhatod  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Németh László tollából  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Popper Péter szavai  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogy lehet megtartani  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bounty krémes  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
első keresztényüldözés, zsidók tetszését, kovásztalan kenyér, bejáratnál pedig, helyiséget fény, angyal megütötte, láncok lehulltak, angyal tesz, első őrségen, város felé, magától kinyílt, egyik utcán, angyal hirtelen, igazság győzelmi, pályát végigfutottam, hitet megtartottam, igazságos Bíró, evangélium hirdetését, oroszlán torkából, pokol kapui, mennyek országa, időben amikor, sziklára építem, mennyek országának, evangélium igéi, többi apostol, evangélium világosságát, apostolok lelkesedésével, népek vezetőire, egész földön, elemi csapásokat, apostolok boldog, damaszkuszi úton, útja rendkívül, apostolok beleegyezésével, pogányok térítésére, zsidó szokásokat, tizenöt naphoz, százötvenhárom nagy, különleges látomásából, pogányok közé, valóban hiteles, olyan személytől, apostolok között, legnagyobb tekintélynek, tanító utakon, utolsó napokról, feltámadás utáni, farizeusok csoportjához, rendkívüli tanítás, népek apostola, kereszt legyen, apostoli lelkületet, szeretet tanúivá, közösség szolgálóivá, testvéri szeretet, szeretet Egyházává, világban élők, isteni szeretetre, irántad való, evangélium hirdetésére, önfeláldozásának, kereszthalálának, beleegyezésével, megfeszítettről, szorongatásából, kereszthalálról, megvilágosultok, cselekedeteiből, örvendezhessünk, igehirdetésében, tanítványaitól, felébresztette, nyilatkoztatta, főpásztorunkat, üdvösségszerző, százötvenhárom, megválaszolása, magasztaljátok, lelkesedésével, kiszabadította, megbilincselve, közbenjárására, korintusiaknak, meggyógyított, végigfutottam, megmenekültem, megszólította, meghallgatott, örvendezzenek, kereszthalála, jeruzsálemben, megszabadítja, kiszabadított, elbeszéléseit, segítségével, legfontosabb, jeruzsálembe, meglátogassa, elhatároztam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.