Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
12. évközi hét szombat
  2017-07-02 12:11:35, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Istennél semmi sem lehetetlen, azért azt ígéri Ábrahámnak, hogy egy esztendő múlva fia lesz a kilencvenéves Sárának.
Egy alkalommal az Úr megjelent Mamre tölgyesénél Ábrahámnak, amikor ő a déli forróság idején sátra bejáratánál ült. Ábrahám fölemelte szemét, és íme, három férfi állt előtte. Mihelyt meglátta őket, a sátor bejáratától eléjük sietett, földig meghajolt, és így szólt: ,,Uram, ha kegyelmet találtam színed előtt, ne kerüld el szolgádat. Mindjárt hoznak egy kis vizet. Mossátok meg lábatokat, és telepedjetek le a fa alatt. Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy felüdítsétek magatokat, aztán továbbmehettek. Hiszen ezért tértetek be szolgátokhoz." Azok így válaszoltak: ,,Tedd, amit mondtál."
Ábrahám besietett a sátrába Sárához, és így szólt: ,,Végy gyorsan három adag lisztet, keleszd meg, és süss lepényt!" Azután kiment Ábrahám az állatokhoz, kiválasztott egy fiatal és erős borjút, és odaadta a szolgának, aki sietve elkészítette. Majd tejet és vajat hozott, és az elkészített borjúval együtt eléjük tette. Amíg ettek, ő ott állt mellettük a fa alatt.
Azok megkérdezték: ,,Hol van a feleséged, Sára?" Ezt válaszolta: ,,Itt van a sátorban." Akkor az Úr így szólt: ,,A jövő évben ez idő tájt visszajövök, addigra feleségednek, Sárának már fia lesz."
Sára meg ott hallgatózott Ábrahám háta mögött a sátor bejáratánál. Ábrahám és Sára öregek voltak és élemedett korúak, Sáránál pedig már megszűntek az asszonyi dolgok. Sára ezért nevetett magában, és azt gondolta: ,,Miután megvénültem, és az uram is öreg, lehet-e még nekem gyönyörűségem?" Ekkor az Úr azt mondta Ábrahámnak: ,,Miért nevetett Sára, és miért gondolta azt, hogy valóban lehet-e neki gyermeke öreg létére? Vajon van-e lehetetlen az Úr számára? A jövő évben ez idő tájt visszatérek hozzád, és Sárának fia lesz." Félelmében Sára tagadott, és azt mondta: ,,Nem nevettem." De az Úr azt mondta: ,,Nem igaz, mert bizony nevettél."
Ez az Isten igéje.
Ter 18,1-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról. Vö. 54a. vers.
Előénekes: Magasztalja lelkem az Urat, * és szívem ujjong üdvözítő Istenemben.
Hívek: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát: * íme, ezentúl boldognak hirdetnek az összes nemzedékek,
mert nagyot művelt velem ő, aki Hatalmas: * ő, akit Szentnek hívunk.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Nemzedékről nemzedékre megmarad irgalma azokon, * akik istenfélők.
Az éhezőket minden jóval betölti, * a gazdagokat elbocsátja üres kézzel.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Gondjába vette gyermekét, Izraelt: * megemlékezett irgalmáról,
melyet atyáinknak hajdan megígért, * Ábrahámnak és utódainak mindörökké.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
Lk 1,46-47.48-49.50 és 53.54-55

ALLELUJA
Krisztus gyengeségeinket magára vette, * és betegségeinket ő hordozta. Mt 8,17 - 10. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megjutalmazza hitéért a kafarnaumi századost.
Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt:
,,Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: ,,Megyek és meggyógyítom őt."
A százados ezt válaszolta: ,,Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: »Menj!« - elmegy; a másiknak: »Jöjj ide!« - akkor hozzám jön; és szolgámnak: »Tedd ezt!« - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: ,,Bizony, mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, a választott nép fiait pedig kivetik a külső sötétségre. Ott sírnak majd, és fájdalmukban csikorgatják fogukat." A századosnak pedig azt mondta Jézus: ,,Menj, és legyen úgy, amint hitted." És meggyógyult a szolga még abban az órában.
Ezután Jézus Péter házába ment. Látta, hogy annak anyósa lázas betegen fekszik.
Megérintette kezét, mire a láz elhagyta őt. Fel is kelt, és szolgált neki. Amikor beesteledett, sok, ördögtől-megszállott embert vittek Jézushoz. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjék Izajás próféta jövendölése: ,,Gyengeségeinket magára vette, és betegségeinket ő hordozta."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 8,5-17

Imádság
Hála neked, szentséges Atyánk, mert megadod nekünk, hogy látható szentélyt építsünk, mely Isten és ember kegyelmi kapcsolatának csodálatos jelképe és színhelye: ide várod jóságos szívvel az élet zarándokútját járó népedet. Híveidből is itt építesz magadnak élő templomot, és itt gyarapítod világszerte elterjedt Egyházadat, hogy Krisztus titokzatos testévé váljék, és mennyei Jeruzsálemmé legyen végül, mint valóra vált béke-látomás. Ezért szentjeid boldog seregével együtt a dicsőség templomában magasztalunk téged.

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyengeségeinket, megszabaduljunk, szolgálóleányát, közbenjárására, továbbmehettek, elcsodálkozott, betegségeinket, megerősítetted, megemlékezett, ragaszkodjunk, zarándokútját, gyönyörűségem, testvéreinket, teremtménynek, megjutalmazza, meggyógyított, beteljesedjék, kapcsolatának, reménységével, kilencvenéves, megérintette, megkérdezték, beesteledett, telepedjetek, kiválasztott, elkészítette, csikorgatják, meggyógyítom, fájdalmukban, magasztalunk, feleségednek, hallgatózott, szolgátokhoz, jeruzsálemmé, boldogságába, napnyugatról, esztendő múlva, kilencvenéves Sárának, déli forróság, sátor bejáratától, falat kenyeret, sátrába Sárához, elkészített borjúval, jövő évben, sátor bejáratánál, asszonyi dolgok, összes nemzedékek, éhezőket minden, gazdagokat elbocsátja, kafarnaumi századost, szóval mondd, mennyek országában, OLVASMÁNY Mózes, Félelmében Sára, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Ezután Jézus Péter, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Irgalmasság Atyja, Boldogságos Szűz Máriában, Szűz Mária, Szent Fiad, Szűz Máriát, Boldogságos Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kislány  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Sokan azt tartják  Szép napot kívánok  Png telefon  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Png telefon  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  Alvó cicák  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Kellemes délutánt kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Alvó cicák  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem tudhatod  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bertolt Brecht -től idézet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Nem számIt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat 
Bejegyzés Címkék
esztendő múlva, kilencvenéves Sárának, déli forróság, sátor bejáratától, falat kenyeret, sátrába Sárához, elkészített borjúval, jövő évben, sátor bejáratánál, asszonyi dolgok, összes nemzedékek, éhezőket minden, gazdagokat elbocsátja, kafarnaumi századost, szóval mondd, mennyek országában, külső sötétségre, századosnak pedig, gonosz lelkeket, evangélium igéi, élet zarándokútját, dicsőség templomában, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, kereszt hordozására, feltámadás reménységével, mennyei dicsőségbe, örök életet, mennyország királynője, örök élet, gyengeségeinket, megszabaduljunk, szolgálóleányát, közbenjárására, továbbmehettek, elcsodálkozott, betegségeinket, megerősítetted, megemlékezett, ragaszkodjunk, zarándokútját, gyönyörűségem, testvéreinket, teremtménynek, megjutalmazza, meggyógyított, beteljesedjék, kapcsolatának, reménységével, kilencvenéves, megérintette, megkérdezték, beesteledett, telepedjetek, kiválasztott, elkészítette, csikorgatják, meggyógyítom, fájdalmukban, magasztalunk, feleségednek, hallgatózott, szolgátokhoz, jeruzsálemmé, boldogságába, napnyugatról, elviselésére, felüdítsétek, válaszoltak, elkészített, századosnak, meggyógyult, parancsolok, templomában, boldogságos, napkeletről, magasztalja, kafarnaumba, nemzedékről, világszerte, könyörgések, tölgyesénél, hordozására, bejáratánál, feltámadása, mennyország, megvénültem, visszajövök, megszállott, bejáratától, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.