Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Több ezren tettek a világbékéért a hétvégén
  2017-10-09 12:06:52, hétfő
 
  Forrás: 2017. október 09. írta: Szemllélek

Templomokat, hajókat, hegycsúcsokat, reptereket, összesen mintegy négyezer pontot, 3500 kilométer hosszan kötöttek össze élő imalánccal Lengyelországban múlt szombaton.
A rózsafüzért imádkozók a világ és a haza békéjéért gyűltek össze. A Rózsafüzér egészen a határokig világi hívek kezdeményezésére indult, a lengyel egyház támogatásával.
Az országhatár közelében kijelölt pontokra buszokkal és vonatokkal érkeztek az imádkozók. A délelőtti mise után délután két órakor, egyszerre kezdtek az imádságba, amelyhez a szomszédos országokból is csatlakoztak, így Szlovákiából, Csehországból és Németországból is. Összesen 43 európai és 12 amerikai város lengyelei csatlakoztak világszerte a kezdeményezéshez. Bár pontos számadatok még nincsenek, becslések szerint egymillió résztvevő imádkozhatott együtt a Rózsafüzér királynőjének ünnepén.

...... ........



- Vágvölgyi Gergely írása
IMAMOZGALOM A BÉKÉÉRT
A híradások ezúttal nem csupán a belpolitikában augusztusra rendszerint beálló uborkaszezon miatt szólnak külföldi hírekről: gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne mélyülne tovább az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti konfliktus. Noha magam inkább a bel- mint külpolitikában vagyok jártas, a helyzetet komolynak tartom és azt hiszem, itt az idő, hogy megmozduljunk.
Természetesen tudom, nem mi fogjuk megoldani a válságot, feloldani a kommunista rezsim és a kapitalizmus bezzeg országa közötti feszültséget. Valószínűleg olvasóim éppúgy három kézfogásnyira vannak az amerikai elnöktől, mint én, nem közelebb, és még nagyobb a válaszfal, ha az észak-koreai diktátorra gondolunk (akinek esetében már nem vicces, hogy mit tekint meg, mert már rég nem egy pojáca, hanem olyasvalaki, aki atomháború kirobbantásáról dönthet).
De egy háború árnyékában a pacifista, vagy csak ,,egyszerűen" keresztény ember elméjében óhatatlanul ott motoszkál a gondolat, hogy tenni kéne valamit. A hívő embernek ezen a ponton van egy vitathatatlan előnye: elkezdhet imádkozni.
Miközben a helyzet eszkalálódik, azt hiszem, itt az ideje imamozgalmat indítani. Mi ezt tehetjük a békéért, a konfliktus tárgyalásos úton való megoldásáért.
Az asztalhoz nem mi ülünk le. Rakéták kilövését megakadályozni személyesen nem tudjuk. De tudunk és kötelességünk is imádkozni azokért a politikusokért, akik Amerikában, Ázsiában és Európában a frontvonalba kerülnek, akik kezében a döntési kompetencia van, akiknek most bölcs belátásra és türelemre van szükségük. Imádkoznunk kell azokért, akik életekről döntenek, akik háborúba sodorhatnak országokat, vagy megóvhatják az áldott békét.
Rajtunk a sor!
Arra hívok minden jószándékú embert, hogy naponta egy imát ajánljon fel a háború elkerüléséért, a béke megőrzéséért, emberéletek megóvásáért.
Várom magánszemélyek és közösségek csatlakozását, és megköszönöm, ha minél többekhez eljut a felhívás. Imádkozzunk!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kezdeményezésére, kezdeményezéshez, lengyelországban, kirobbantásáról, külpolitikában, németországból, belpolitikában, politikusokért, magánszemélyek, megakadályozni, csatlakozását, királynőjének, imádkozhatott, elkerüléséért, gyakorlatilag, kötelességünk, kézfogásnyira, vitathatatlan, hegycsúcsokat, támogatásával, megmozduljunk, csehországból, természetesen, megőrzéséért, csatlakoztak, imamozgalmat, szlovákiából, eszkalálódik, kapitalizmus, feszültséget, valószínűleg, megoldásáért, uborkaszezon, frontvonalba, országokból, kompetencia, rózsafüzért imádkozók, haza békéjéért, határokig világi, lengyel egyház, országhatár közelében, délelőtti mise, szomszédos országokból, híradások ezúttal, belpolitikában augusztusra, bel- mint, helyzetet komolynak, kommunista rezsim, kapitalizmus bezzeg, amerikai elnöktől, észak-koreai diktátorra, háború árnyékában, Vágvölgyi Gergely, IMAMOZGALOM BÉKÉÉRT, Egyesült Államok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Popper Péter szavai  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Png telefon  Elköszönt  Png virág  Alázat  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Reggel van  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Fehér virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Akarat  Png kutya  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A televizió nem a kultúrát kép...  Sokan azt tartják  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png kutya  Az igazi szeretetért rendszeri...  A Megváltó szolgálatában  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Nem méltó hozzád  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kaffka_Margit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Julian Brass gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Irgalom és ítélet  Nem tudhatod  Esti kép  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Kövesd a cowboyt!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reggel van  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  képre írva  A sors  Szép álmokat!  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rózsafüzért imádkozók, haza békéjéért, határokig világi, lengyel egyház, országhatár közelében, délelőtti mise, szomszédos országokból, híradások ezúttal, belpolitikában augusztusra, bel- mint, helyzetet komolynak, kommunista rezsim, kapitalizmus bezzeg, amerikai elnöktől, észak-koreai diktátorra, háború árnyékában, hívő embernek, vitathatatlan előnye, helyzet eszkalálódik, ideje imamozgalmat, konfliktus tárgyalásos, frontvonalba kerülnek, döntési kompetencia, áldott békét, imát ajánljon, háború elkerüléséért, béke megőrzéséért, kezdeményezésére, kezdeményezéshez, lengyelországban, kirobbantásáról, külpolitikában, németországból, belpolitikában, politikusokért, magánszemélyek, megakadályozni, csatlakozását, királynőjének, imádkozhatott, elkerüléséért, gyakorlatilag, kötelességünk, kézfogásnyira, vitathatatlan, hegycsúcsokat, támogatásával, megmozduljunk, csehországból, természetesen, megőrzéséért, csatlakoztak, imamozgalmat, szlovákiából, eszkalálódik, kapitalizmus, feszültséget, valószínűleg, megoldásáért, uborkaszezon, frontvonalba, országokból, kompetencia, megóvásáért, rendszerint, tárgyalásos, sodorhatnak, személyesen, megóvhatják, olyasvalaki, világszerte, augusztusra, emberéletek, imamozgalom, rózsafüzért, országhatár, megköszönöm, óhatatlanul, imádkoznunk, templomokat, imádkozzunk, szomszédos, keresztény, egyszerűen, közösségek, reptereket, rózsafüzér, atomháború, árnyékában, országokat, jószándékú, szemllélek, diktátorra, amerikában, számadatok, konfliktus, vonatokkal, kommunista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4696
  • e Hét: 27756
  • e Hónap: 60910
  • e Év: 294657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.