Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12 igéje
  2017-12-13 10:04:37, szerda
 
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt dicsekedve mondja:
,,Én a Magasságbeli szájából születtem, elsőszülött minden teremtmény előtt; én nem múló fényt gyújtottam az égen, és ködként borítottam be az egész földet. Fönn a magasságban volt a lakóhelyem és a trónusom felhőoszlopon állt.
A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.«
Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak. Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe. Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek."
Ez az Isten igéje.
Sir 24,1-2.5-7.12-16.26-30

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké! 2. vers.
Előénekes: Dicsérjétek az Urat, ti, szolgái, * dicsérjétek az Úr nevét!
Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké!
Hívek: Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké!
E: Dicsértessék az Úr neve, * napkelettől napnyugatig.
Fölséges az Úr minden nép fölött, * dicsősége magasabb az egeknél.
H: Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké!
E: Ki olyan, mint a mi Istenünk, † aki a magasságban trónol, * lehajol, hogy letekintsen az égre és a földre.
H: Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké!
E: Az elhagyottat a porból magához vonja, * fölemeli a szegényt a sárból,
hogy odaültesse a gazdagok közé, * népének gazdagjai közé.
H: Legyen áldott az Úr neve * most és mindörökké!
Zsolt 112,1-2.3-4.5-6.7-8

ALLELUJA
Boldog vagy, Szűz Mária, † mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, * amit az Úr mondott néked. Vö. Lk 1,45 - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek, akik a mennyei Atya akaratát teljesítik.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 12,46-50

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
28. A BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIÁRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: l. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg. hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: főpásztorunkat, gyülekezetében, közbenjárására, nagyasszonyunk, gyümölcseimmel, választottaim, megtelepedtem, felhőoszlopon, egyetértésben, nemzedékeiben, jeruzsálemben, édesanyánknak, magasságbeli, letelepedtem, reménységünk, beteljesedik, meghallgatja, dicsértessék, boldogságban, tiszteletben, testvéreinek, népsokaságot, birtoklásom, tanítványai, mindörökkön, gyarapodjék, emlékezetem, kéréseinket, elsőszülött, boldoguljon, elhagyottat, napkelettől, napnyugatig, dicsérjétek, trónusodhoz, csalódottan, maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, magasságban trónol, porból magához, gazdagok közé, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, Guadalupei Boldogságos Szűz Mária, OLVASMÁNY Sirák, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Szűz Mária, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIÁRÓL, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Szívem  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem számIt  Kövesd a cowboyt!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Rátalálsz  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Bertolt Brecht -től idézet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Bounty krémes  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Albert Einstein gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png lepke  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Popper Péter szavai  Adakozás  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png lepke  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Csak a fogyatkozás látható  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Png ház  Png csokor  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Lóhere  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, magasságban trónol, porból magához, gazdagok közé, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, főpásztorunkat, gyülekezetében, közbenjárására, nagyasszonyunk, gyümölcseimmel, választottaim, megtelepedtem, felhőoszlopon, egyetértésben, nemzedékeiben, jeruzsálemben, édesanyánknak, magasságbeli, letelepedtem, reménységünk, beteljesedik, meghallgatja, dicsértessék, boldogságban, tiszteletben, testvéreinek, népsokaságot, birtoklásom, tanítványai, mindörökkön, gyarapodjék, emlékezetem, kéréseinket, elsőszülött, boldoguljon, elhagyottat, napkelettől, napnyugatig, dicsérjétek, trónusodhoz, csalódottan, imádkozzunk, boldogságos, megkívántok, könyörgések, testvéreink, magasságban, odaérkeztek, letekintsen, szűzanyával, mennyország, örökrészed, evangélium, várakoztak, mindörökké, örökrészén, szomjaznak, odaültesse, alkalommal, szolgáltam, teljesítik, lakóhelyet, dicsőséges, mindörökre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.