Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus fehér ruhában - Szineváltozása
  2018-02-25 16:31:52, vasárnap
 
  ........


Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, s csak velük fölment egy magas hegyre. Ott átváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle ványoló nem képes így ruhát kifehéríteni. Egyszerre megjelent nekik Illés meg Mózes, és beszélgettek Jézussal. Péter így szólt Jézushoz: ,,Mester! Olyan jó itt lenni! Hadd verjünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek." Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve. Ekkor felhő ereszkedett alá, s árnyéka rájuk vetődött. A felhőből szózat hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" Mire körülnéztek, senkit sem láttak a közelükben, csak Jézust. A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a halálból. A parancsot megtartották, de maguk közt megvitatták, hogy mit jelenthet: A halálból feltámad.
Magyar Kurír

Igenaptás
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten próbára tette Ábrahámot és így szólt hozzá: ,,Ábrahám, Ábrahám!" ,,Itt vagyok" - felelte. Akkor ezt mondta neki: ,,Vedd egyetlen fiadat, akit szeretsz, Izsákot, menj Morija földjére, s ott mutasd be égőáldozatul azon a helyen, amelyet majd mutatok neked." Amikor megérkeztek a helyre, amelyet Isten mondott neki, Ábrahám megépítette az oltárt, rárakta a fát, kinyújtotta kezét, és vette a kést, hogy feláldozza a fiát. De az Úr angyala rászólt az égből, és azt mondta: ,,Ábrahám, Ábrahám!" ,,Itt vagyok" - felelte. Az angyal folytatta: ,,Ne nyújtsd ki kezedet a fiú felé és ne árts neki. Most már tudom, hogy féled az Istent, és egyetlen fiadat nem tagadtad meg tőlem." Amikor Ábrahám fölemelte szemét, látott egy kost, amely szarvánál fogva fennakadt a bozótban. Ábrahám odament, megfogta a kost és feláldozta égőáldozatul fia helyett.
Azután az Úr angyala az égből másodszor is szólt Ábrahámhoz, és mondta: ,,Magamra esküszöm - ez az Úr szava -, hogy mivel ezt tetted és egyetlen fiadat nem tagadtad meg tőlem, gazdagon megáldalak. Utódaidat megsokasítom, mint az ég csillagait és mint a tengerpart fövenyét; utódaid elfoglalják majd az ellenség kapuját. Utódaid által nyer áldást a föld minden népe, mivel hallgattál a szavamra."
Ez az Isten igéje.
Ter 22,1-2.9a.10-13.15-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Kiemel vádat Isten választottai ellen? Isten, aki a megigazulást adta? Ki ítél el? Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt fel is támadt, és az Isten jobbján közbenjár értünk?
Ez az Isten igéje.
Róm 8,31b-34

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni. Egyszerre megjelent nekik Illés és Mózes, és beszélgettek Jézussal.
Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: ,,Mester! Olyan jó nekünk itt lennünk! Készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve.
Ekkor felhő árnyékolta be őket, és a felhőből szózat hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" Mire körülnéztek, már senkit sem láttak, csak Jézust egymagát.
A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták, hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a holtak közül.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 9,2-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te színeváltozásod, dicsőséged látványa egykor megerősítette az apostolok hitét. Erősítsd meg a mi hitünket is! Ők egykor megláthatták a te dicsőséges arcodat. A nagyböjt idején a te szenvedő arcodat szemléljük, feltekintünk a keresztre, a te szenvedő és meggyötört arcodra, és észrevesszük, hogy tekintetedből most is szeretet és megbocsátás sugárzik. Segíts minket, hogy ne féljünk a szenvedésektől és az áldozattól! Ne féljünk felvenni életünk keresztjét! Hisszük, hogy a szenvedések vállalása hozzád kapcsol minket. Hisszük, hogy ha veled vagyunk a szenvedésben és a halálban, akkor veled együtt fogunk részesedni a feltámadásban is.

Elmélkedés C Horváth István Sándor
Ki erősít meg?
Nagyböjt 2. vasárnapjának evangéliuma az Úr színeváltozásának hegyére vezet minket. Lélekben csatlakozunk Jézushoz és az általa kiválasztott három apostolhoz, Péterhez, Jakabhoz és Jánoshoz, mi is felmegyünk a hegyre, hogy egy kis időre bepillantást nyerhessünk abba a dicsőségbe, amely Jézusra vár feltámadása után, és amely örök dicsőségbe mi is eljuthatunk majd halálunk és feltámadásunk után.
A színeváltozás eseményének megértéséhez tudnunk kell, hogy Jézus éppen elindul Jeruzsálem felé, ahol majd szenvedése és halála történik. Galileai működése lezárult. Eddig itt tanította az embereket és csodáival megmutatta Isten országának jeleit. Az emberek megérthették, hogy tanítása nem elmélet, nem életvezetési szabályok gyűjteménye, hanem rá kell lépni arra az útra, amelyet az Úr tanítása kijelöl. Az emberek megértik azt is, hogy csodái által Isten irgalmassága ér el az elesett emberhez, hogy segítsen rajta. Szavaival és tetteivel Jézus feltárja, hogy ő az Isten Fia, de ezt nem mindenki érti meg, ezért bár sokan elfogadják őt és kifejezik iránta hitüket, emellett vannak olyanok is, akik elutasítják. Ez utóbbiak közlésével az evangélista azt jelzi, hogy az emberek elutasításának lesz a következménye az, hogy Jézust halálra ítélik és megölik.
Jézus tehát elindul, úton van Jeruzsálem felé, azaz nem tér le küldetésének útjáról. Mert küldetésétől az sem térítheti el, hogy neki meg kell halnia. A színeváltozás eseményekor Jézus megerősítést kap a mennyei Atyától, hogy jó úton halad, valóban küldetésének útján. És megerősítést kap, hogy ő az Atyának a Fia. A felhőből az Atya hangja hallatszik: ,,Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" Az Atya tehát soha nem fordul el a Fiútól, mindig vele van. Honnan veszi Jézus az erőt, hogy végigjárja messiási útját? Honnan veszi az erőt, hogy vállalja a szenvedést és elviselje a fájdalmakat? Honnan veszi az erőt, hogy feláldozza magát a kereszten? A válasz egyszerű: a mennyei Atyától. Az Atya erősíti meg őt abban, hogy végigjárja küldetésének útját, amely üdvösségünket eredményezi.
Életünk során vannak olyan pillanatok, amikor lelkesedünk Jézusért. Az apostolok és a tanítványok életében is voltak ilyen helyzetek. De vannak olyanok is, amikor elgyengülünk, elkeseredünk, nehéznek tartjuk a kereszthordozást, talán azt is érezzük, hogy elhagyott minket az Isten. Hitünk és hűségünk próbatételei ezek. Ki erősít meg minket ezekben az élethelyzetekben? Honnan várhatunk ösztönző erőt, ami átsegít minket a holtponton? Már rejtett lelki tartalékainkat is feléltük, embertársainktól sem számíthatunk segítségre. Minket is az Atya erősít meg: Jézus az ő szeretett Fia, őt hallgassuk, őt kövessük! Vegyük fel újra életünk keresztjét és induljunk Jézussal! Ne csak arra gondoljunk, hogy életünk végén a halál vár minket, hanem nézzünk tovább, higgyünk a feltámadásban, higgyünk az örök életben! Életünk leggyengébb pillanata az, amikor meghalunk. De könnyebb erre a pillanatra felkészülnie annak, aki hisz a feltámadásban, hisz abban, hogy halála után Isten kegyelméből új életre támadhat. Életünk nehéz szakaszaiban legyen számunkra megerősítő annak tudata, hogy Isten a mennyországba, az örök boldogságba hív minket.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kereszthordozást, embertársainktól, élethelyzetekben, színeváltozásod, megparancsolta, elutasításának, szenvedésektől, mindnyájunkért, tartalékainkat, vasárnapjának, feltámadásban, megerősítette, színeváltozás, tekintetedből, következménye, feltámadásunk, üdvösségünket, mennyországba, feltekintünk, hallgassátok, küldetésétől, megértéséhez, választottai, beszélgettek, megláthatták, kiválasztott, megerősítést, égőáldozatul, elgyengülünk, bepillantást, küldetésének, megigazulást, észrevesszük, elkeseredünk, csatlakozunk, megsokasítom, magas hegyre, földön semmiféle, felhőből szózat, hegyről lejövet, parancsot megtartották, halálból feltámad, angyal folytatta, égből másodszor, tengerpart fövenyét, ellenség kapuját, föld minden, megigazulást adta, ruhát kifehéríteni, holtak közül, evangélium igéi, apostolok hitét, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Mózes, Amikor Ábrahám, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Jézus Krisztus, Elmélkedés Horváth István Sándor, Isten Fia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A sors  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Png ház  A Megváltó szolgálatában  Albert Einstein gondolata  Erdőn  Egy maradéktalanul uralt világ  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy bizonyos határt  Sose bánj semmit  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Png cica  Aki nem dolgozik, ne is egyék  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kutya  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png lepke  Png férfi  Mi lenne ha  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A boldog családok mind hasonló...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Radikális szeretet  Kövesd a cowboyt!  Rátalálsz  Albert Einstein gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Adakozás  Png kutya  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
magas hegyre, földön semmiféle, felhőből szózat, hegyről lejövet, parancsot megtartották, halálból feltámad, angyal folytatta, égből másodszor, tengerpart fövenyét, ellenség kapuját, föld minden, megigazulást adta, ruhát kifehéríteni, holtak közül, evangélium igéi, apostolok hitét, nagyböjt idején, szenvedések vállalása, általa kiválasztott, színeváltozás eseményének, emberek megérthették, emberek megértik, elesett emberhez, emberek elutasításának, színeváltozás eseményekor, mennyei Atyától, válasz egyszerű, tanítványok életében, örök életben, pillanatra felkészülnie, örök boldogságba, kereszthordozást, embertársainktól, élethelyzetekben, színeváltozásod, megparancsolta, elutasításának, szenvedésektől, mindnyájunkért, tartalékainkat, vasárnapjának, feltámadásban, megerősítette, színeváltozás, tekintetedből, következménye, feltámadásunk, üdvösségünket, mennyországba, feltekintünk, hallgassátok, küldetésétől, megértéséhez, választottai, beszélgettek, megláthatták, kiválasztott, megerősítést, égőáldozatul, elgyengülünk, bepillantást, küldetésének, megigazulást, észrevesszük, elkeseredünk, csatlakozunk, megsokasítom, szenvedésben, irgalmassága, próbatételei, felkészülnie, kifehéríteni, számíthatunk, megtartották, szakaszaiban, életvezetési, megérthették, eseményekor, körülnéztek, evangéliuma, eseményének, gyűjteménye, fájdalmakat, megérkeztek, elutasítják, kinyújtotta, evangélista, megvitatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7965
  • e Hét: 31025
  • e Hónap: 64179
  • e Év: 297926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.