Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent V. Piusz pápa
  2018-04-29 07:07:36, vasárnap
 
  ...... .........


1504 - 1572 ÜNNEPNAPJA: ÁPRILIS 30.
Felszállt a fehér füst, van pápánk. A kősziklára épült háznak újra van ura, aki gondoskodik az épületről és a benne lakókról. Sokakban sokszor felmerül a kérdés, hogyan kapcsolódhat a hívő nép a fizikailag szinte megközelíthetetlen Szentatyához? A választ már megadta majd fél évezrede Szulejmán szultán, amikor Szeged ostromakor azt mondta: ,,A keresztények csapataitól és fegyvereitől nem fél, annál inkább pápájuk imádságától." V. Pius pápa volt az, akinek mély hitéből fakadó imádságától még a legnagyobb török hódító is rettegve beszélt. Ez a mély hitből fakadó imádság az, ami bárhol, bármikor összekapcsolja az egyszerű hívő katolikust az egyház fejedelmével. Háborgott a tenger, amikor V. Pius 1566-ban az egyház hajójának kormányosa lett. A szerzetesi egyszerűséget haláláig megőrző pápa szembetalálta magát a reformáció ter­jedésével, reneszánsz elődei­nek nehéz örök­ségével és az Európát pusztító török ára­dattal. Tiszta szívű és keménykezű főpap volt. Megválasztása után így nyilatkozott: ,,Isten segítségével remélem, hogy halálom alkalmával nagyobb lesz a szomorúság, mint most, megválasztásomkor." A pápai trón elnyerése korántsem biztos út az örökkévalóság felé. Hatalmas terhet vesz, legtöbbször agg vállaira a mindenkori egyházfő. Az idő általában kevés, és máris az örök Úr elé kell állnia az intézőnek, hogy elszámoljon a rábízottakkal. V. Pius alig hét év után megtért a Teremtőhöz, s valóban, őszintén gyászolták azok is, akik félték uralomra kerülését. Mély hitéből fakadó imája erejének híre eljutott az egész világba. Mély hitéből fakadó imádságos lelke volt az a jövedelem, amely a rábízott talentumok helyes befektetéséből keletkezett. Valamennyiünk válla terhek alatt görnyed, súlyuk pontosan kimérve az örök Bölcsesség által. Az ima az egyik legjobb befektetése ezen nehéz talentumainknak. Kérjük hát az Urat, szüntelenül és állhatatosan Szentatyánkért és magunkért, hogy az út végén a Gazda átölelhesse terhek nyomasztotta vállainkat és betessékeljen örömébe!

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit.
Testvéreim!
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek.
A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet.
Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől.
Ez az Isten igéje.
1Kor 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legeltesd bárányaimat! Legeltesd juhaimat!
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Péter így szólt: ,,Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek!" Erre Jézus azt mondta neki: ,,Legeltesd bárányaimat!"
Aztán újra megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" Ő azt felelte: ,,Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!" Erre azt mondta neki: ,,Legeltesd juhaimat!"
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: ,,Szeretsz engem?", és ezt válaszolta: ,,Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!" Jézus pedig ismét ezt mondta: ,,Legeltesd juhaimat!"
Ezek az evangélium igéi.
Jn 21,15-17


Wikipedia oldalon Link
Piusz pápa 1572. május 1-jén halt meg több hónapos szenvedés után. Halálos ágyán a krónikák szerint a következőket mondta: ,,Kérlek Uram növeld fájdalmaim és türelmem!" A nagyszerű erkölcsökkel megáldott pápa nagy szolgálatot tett az egyháznak, uralkodásával utat mutatott az egyházi fegyelem és erkölcsi tisztaság felé, még ha néha erélyesen juttatta is érvényre igazát. Éppen ezen erényeiért 1696-ban a domonkosok nagymestere, Antonin Cloche kezdeményezte szentté avatását. A nagymester egyúttal méltó síremléket is készíttetett Piusz számára Pierre le Gros szobrásszal. 1698-ban helyezték el Piusz pápa ereklyéit a Santa Maria Maggiore-bazilika Sixtus-kápolnájában. V. Piuszt 1712. május 24-én emelte a szentek közé XI. Kelemen pápa.

Katolikus oldalon Link

Network oldalon Link

A tridenti zsinat szerzetes pápája: április 30. V. Piusz emléknapja Link Ugyan csak hat évet, 1566-tól 1572-ig volt pápa, mégis jelentős volt V. Piusz pápasága, hiszen ő ültette át a gyakorlatba a tridenti zsinat eredményeit. Mondhatjuk, hogy pontifikátusa fordulópont volt az Egyház életében.
II. János Pál pápa azt írta 2004-ben, elődje születésének ötszázadik évfordulójára kiadott levelében: V. Piusz pápa igyekezett hithűen végrehajtani a tridenti zsinat határozatait. Kiadta a római misekönyv javított verzióját, az új katekézist, az új breviáriumot, és kötelezte az egyetemeket Aquinói Szent Tamás Summa Theologiae című művének tanítására.
...... .......


Történelme folyamán a római katolikus egyház két Piusz nevet viselő pápát emelt szentként oltárra. V. Piusz (1504 - 1572) 1566 és 1572 között uralkodó pápaként a katolikus megújulás legnagyobb jelentőségű egyházfője volt. Hatéves pápasága alatt kiemelt szerep jutott a tridenti reformzsinat pontjainak gyakorlati átültetésére. Ő nyilvánította a Aquinói Szent Tamást egyház tanítóvá..
Bővebben Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: talentumainknak, szentatyánkért, összekapcsolja, befektetéséből, tanítványainak, korintusiakhoz, pontifikátusa, elszomorodott, szembetalálta, megválasztása, örökkévalóság, rábízottakkal, valamennyiünk, egyszerűséget, nyilvánította, betessékeljen, évfordulójára, uralkodásával, kezdeményezte, megvilágítja, ítélkezzetek, segítségével, születésének, fegyvereitől, keresztények, reformzsinat, végrehajtani, fejedelmével, állhatatosan, kápolnájában, készíttetett, breviáriumot, szentatyához, nyomasztotta, nyilatkozott, határozatait, fehér füst, kősziklára épült, benne lakókról, fizikailag szinte, keresztények csapataitól, legnagyobb török, mély hitből, egyszerű hívő, egyház fejedelmével, egyház hajójának, szerzetesi egyszerűséget, reformáció ter­jedésével, pápai trón, örökkévalóság felé, mindenkori egyházfő, egész világba, Szent, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent János, Simon Pétertől, Erre Jézus, Kérlek Uram, Antonin Cloche, Santa Maria Maggiore-bazilika Sixtus-kápolnájában, János Pál, Aquinói Szent Tamás Summa Theologiae, Aquinói Szent Tamást,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mindig jusson idő nevetni  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Bounty krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Png cica  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Lóhere  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  Png csokor  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 21  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Sose bánj semmit  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Erdőn  Paul David Tripp Április 21  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Idő  Lóhere  Png ház  Őrizkednünk kell...  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fehér füst, kősziklára épült, benne lakókról, fizikailag szinte, keresztények csapataitól, legnagyobb török, mély hitből, egyszerű hívő, egyház fejedelmével, egyház hajójának, szerzetesi egyszerűséget, reformáció ter­jedésével, pápai trón, örökkévalóság felé, mindenkori egyházfő, egész világba, rábízott talentumok, örök Bölcsesség, egyik legjobb, intézőktől csak, magam részéről, sötétség titkait, szívek szándékait, elismerést Istentől, evangélium igéi, krónikák szerint, következőket mondta, nagyszerű erkölcsökkel, egyházi fegyelem, domonkosok nagymestere, nagymester egyúttal, szentek közé, tridenti zsinat, római misekönyv, egyetemeket Aquinói, római katolikus, katolikus megújulás, tridenti reformzsinat, talentumainknak, szentatyánkért, összekapcsolja, befektetéséből, tanítványainak, korintusiakhoz, pontifikátusa, elszomorodott, szembetalálta, megválasztása, örökkévalóság, rábízottakkal, valamennyiünk, egyszerűséget, nyilvánította, betessékeljen, évfordulójára, uralkodásával, kezdeményezte, megvilágítja, ítélkezzetek, segítségével, születésének, fegyvereitől, keresztények, reformzsinat, végrehajtani, fejedelmével, állhatatosan, kápolnájában, készíttetett, breviáriumot, szentatyához, nyomasztotta, nyilatkozott, határozatait, kapcsolódhat, erkölcsökkel, következőket, átültetésére, imádságától, megkérdezte, legtöbbször, átölelhesse, feltámadása, bárányaimat, elszámoljon, eredményeit, tekintsenek, szolgálatot, jelentőségű, gyakorlatba, egyetemeket, befektetése, fordulópont, gondoskodik, keletkezett, nagymestere, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.