Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brindisi Szent Lőrinc áldozópap és egyháztanító
  2018-07-22 14:16:39, vasárnap
 
  - Néphagyomány szerint a Dinnye erre az időre beérik "Lőrinc belepisilt a dinnyébe" Ezután már nem lehet igazi ízű dinnyét enni.

...... ........... .............


Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Jézus Krisztust hirdetjük, magunkat pedig úgy, mint a ti szolgátokat.
Testvéreim!
Mivel Isten irgalmából kaptuk a szolgálatot, nem csüggedünk el. Elutasítjuk a gyalázatos alattomosságot, nem élünk álnokságban, és nem hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az Isten színe előtt nyíltan hirdetjük az igazságot, és így ajánljuk magunkat a jóakaratú embereknek.
Mi ugyanis nem magunkat hirdetjük, hanem Jézus Krisztust, az Urat, magunkat pedig mint a ti szolgátokat Jézusért. Isten ugyanis, aki azt mondta: ,,A sötétségből támadjon világosság", a mi szívünkben is világosságot támasztott, hogy felragyogjon számunkra Isten dicsőségének ismerete Jézus Krisztus arcán.
Ezt a kincset azonban törékeny cserépedényben őrizzük, hogy ezt a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,1-2.5-7

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kiment a magvető vetni.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó partján tanított, nagy tömeg gyűlt köréje. Ezért hajóba szállt, és egy kissé beljebb ment a parttól, a tömeg pedig a tó partján maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenről beszélt nekik. Így kezdte tanítását:
,,Halljátok csak! Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az égi madarak, és fölcsipegették. Némely mag köves helyre esett, ahol nem volt elég talaja. Itt hamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor azonban kisütött a nap, megperzselődött, és mivel nem volt elég erős gyökere, elszáradt. Némely mag pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották, úgyhogy nem hozott termést. A többi mag jó földbe hullott, kikelt, felnőtt, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott." Jézus így fejezte be szavait: ,,Akinek füle van, hallja meg!" *
Amikor egyedül maradt, tanítványai és a tizenkét apostol megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt nekik:
,,Nem értitek ezt a példabeszédet? Hogyan fogjátok a többi példabeszédet megérteni? A magvető az, aki az igét hirdeti. Azok, akikben útfélre hull a tanítás, meghallgatják ugyan, de rögtön jön a sátán, és kitépi szívükből az elvetett igét. Azok, akiknél köves talajra hullt a mag, amikor hallják a tanítást, szívesen hajlanak rá; de nem ver bennük gyökeret, mert (állhatatlanok), csak a pillanatnak élnek. Ezért, ha szorongatás vagy üldözés éri őket az Isten igéje miatt, hamarosan meginognak. Azok pedig, akikben tövisek közé esik (az Isten igéje), meghallgatják ugyan a tanítást, de a világi gondok, a csalóka gazdagság és a többi földi szenvedély rabul ejtik őket; és elfojtják az igét, úgyhogy nem hoz bennük gyümölcsöt.
Végül vannak olyanok, akikben az ige jó földbe hullott. Hallják a tanítást, magukévá is teszik, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hoznak."
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,1-10.13-20

- Katolikus közösség oldalon
1559. július 22-én született Guglielmo de Rossi (Brindisi Szent Lőrinc) Brindisiben. A minoritáknál tanult, majd 1575-ben Velencében csatlakozott a kapucinusokhoz. Rendi tanulmányait a padovai egyetemen és Velencében végezte. 1582. december 18-án pappá szentelték, a rend teológiatanára lett és hitszónok, 1586-ban gvárdián és novíciusmester. 1589-ben választották meg a toszkán rendtartomány főnökévé.
VIII. Kelemen pápa meghívására 1592 és 1594 között a római zsidók között térített szónoklataival. 1594-ben a velencei, 1598-ban pedig a svájci rendtartomány főnöke lett, közben 1596 és 1599 között a rendfőnökség mellett definitor generalis volt. 1599-ben Prágában volt misszionárius. A törökök elleni háborúk során 1601. októberében részt vett a Vértesalján található Csókakő vára melletti csatában, amely lehetővé tette Székesfehérvár felszabadítását. A csatában Lőrinc Kapisztrán Szent Jánoshoz hasonlóan döntő szerepet játszott: az elfogott török tisztek azt vallották, hogy Lőrincet 5-6 méter magasnak látták, amint kereszttel a kezében bátorította a katonákat.
Itáliában 1602. május 24-én általános rendfőnök lett. A katolikus Európát három év alatt gyalog bejárta, helyreállította a kolostori fegyelmet. Csehországban, Ausztriában és Németországban heves összecsapásai voltak a militáns protestánsokkal, akik közül sokat visszatérített. A kapucinusok a 16. és 17. század fordulóján Lőrinc vezetésével telepedtek le a Habsburg Birodalomban.
V. Pál pápa hívására 1606-ban visszatért Rómába, ahol három évig prédikált, és sikeresen közvetített az európai uralkodók, főpapok és a Szentszék között. Egy ilyen békemisszió során halt meg Lisszabonban, III. Fülöp spanyol király udvarában 1619. július 22-én.
Lőrinc kiváló bibliatudós és hebraista volt, életműve 15 kötetet tesz ki. Született szónok volt, életszentségének és csodatételeinek híre messze megelőzte. Ha valahova készült, a templomot már órákkal előbb zsúfolásig megtöltötték az emberek, hogy hallhassák és láthassák. Azokban az években, amikor “a szent tábornok" gyalog járta végig Európa országait és mindenütt prédikált, az emberek úgy érezték: egy új apostol jelent meg a földön. Seregestül vonultak ki a fogadására, virágokkal és lombos ágakkal borították be az utat, amerre elhaladt.
1783. május 23-án avatták boldoggá, 1881. december 8-án pedig XIII. Leó pápa a szentek közé iktatta. 1959. március 19-én XXIII. János pápa egyház tanítóvá avatta.

- Magyar kurír oldalon
Július 21-e Brindisi Szent Lőrinc (1559-1619) olasz kapucinus szerzetespap, egyháztanító, teológus emléknapja. Szenvedélyévé lett a Szentírás szeretete. Jeles szónok volt. Sok munkát írt a hit megvilágosítására; műveit és tudását az Egyház szolgálatába állította. Szigorúság, bölcsesség, az Eucharisztia és Mária iránti szeretet jellemezték. Igehirdetőként bejárta Európát. 1610-ben, Székesfehérvár visszafoglalásakor ő lelkesítette a török ellen harcoló keresztény katonákat. Születésének és halálának évfordulóján, július 22-én ünnepeljük emlékét.
Mariológiai munkássága is igen jelentős: műveiben Szűz Mária egyedülálló szerepét helyezte a középpontba, hangsúlyozva a Krisztus által beteljesített megváltás művében való részvételét - hangzott el Benedek pápa katekézisében 2011 márciusában.
Bővebben Link

-Katolikus.hu oldalon Link


- Lőrinc a fáradhatatlan vándorprédikátor, aki a jó tanács és az erősség Lelkével bátorítja a keresztényeket az állhatatosságra. Állhatatos szeretetünkkel mutathatjuk meg Isten dicsőségét a világban.
Istenünk, ki neved dicsőségére és a lelkek üdvösségére Szent Lőrinc áldozópapot a legnehezebb ügyekben is megajándékoztad a jó tanács és az erősség lelkével, kérünk, segíts minket, hogy ugyanattól a Lélektől vezérelve teendőinket felismerjük, és meg is tegyük! ' Amen.

...... ........... ........



...... ........... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: példabeszédekben, vándorprédikátor, életszentségének, felszabadítását, megajándékoztad, protestánsokkal, helyreállította, megperzselődött, csodatételeinek, állhatatosságra, németországban, teológiatanára, novíciusmester, kapucinusokhoz, szeretetünkkel, korintusiakhoz, székesfehérvár, szónoklataival, cserépedényben, keresztényeket, fölcsipegették, alattomosságot, igehirdetőként, visszatérített, rendtartomány, meghallgatják, példabeszédet, harmincszoros, tulajdonítsuk, állhatatlanok, csehországban, fáradhatatlan, katekézisében, szenvedélyévé, összecsapásai, beteljesített, időre beérik, gyalázatos alattomosságot, jóakaratú embereknek, sötétségből támadjon, kincset azonban, rendkívüli erőt, magvető vetni, kissé beljebb, tömeg pedig, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, Brindisi Szent Lőrinc, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztust, Mivel Isten, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, Lőrinc Kapisztrán Szent Jánoshoz, Habsburg Birodalomban, Szűz Mária, Szent Lőrinc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 20  Szép estét  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Popper Péter szavai  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyon különös  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Sokan azt tartják  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kövesd a cowboyt!  Png virág  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy maradéktalanul uralt világ  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png férfi  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png férfi  Mai harmónia kártyám  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png lepke  Mindig jusson idő nevetni  Nem méltó hozzád  A boldog családok mind hasonló...  Mai harmónia kártyám  A sors  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szép estét  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Popper Péter szavai  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reggel van  Egy lelki imádság  Lóhere  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
időre beérik, gyalázatos alattomosságot, jóakaratú embereknek, sötétségből támadjon, kincset azonban, rendkívüli erőt, magvető vetni, kissé beljebb, tömeg pedig, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, pillanatnak élnek, világi gondok, csalóka gazdagság, többi földi, evangélium igéi, minoritáknál tanult, padovai egyetemen, rend teológiatanára, toszkán rendtartomány, római zsidók, svájci rendtartomány, rendfőnökség mellett, törökök elleni, csatában Lőrinc, elfogott török, kezében bátorította, katolikus Európát, kolostori fegyelmet, militáns protestánsokkal, európai uralkodók, ilyen békemisszió, szent tábornok&#8221, szentek közé, török ellen, fáradhatatlan vándorprédikátor, erősség Lelkével, lelkek üdvösségére, legnehezebb ügyekben, erősség lelkével, példabeszédekben, vándorprédikátor, életszentségének, felszabadítását, megajándékoztad, protestánsokkal, helyreállította, megperzselődött, csodatételeinek, állhatatosságra, németországban, teológiatanára, novíciusmester, kapucinusokhoz, szeretetünkkel, korintusiakhoz, székesfehérvár, szónoklataival, cserépedényben, keresztényeket, fölcsipegették, alattomosságot, igehirdetőként, visszatérített, rendtartomány, meghallgatják, példabeszédet, harmincszoros, tulajdonítsuk, állhatatlanok, csehországban, fáradhatatlan, katekézisében, szenvedélyévé, összecsapásai, beteljesített, misszionárius, hatvanszoros, megkérdezték, lelkesítette, születésének, évfordulóján, felragyogjon, eucharisztia, hangsúlyozva, dicsőségének, egyháztanító, tanulmányait, lisszabonban, birodalomban, választották, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.