Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén:
  2018-08-18 20:28:37, szombat
 
  Augusztus 18-án, szombaton, az olaszországi nemzeti gyász napján temették el Genovában a Morandi-híd összeomlásakor életét vesztett 19 embert. Húsz család az állami temetés helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.
Az áldozatok száma jelenleg 42-re emelkedett, a tűzoltók tovább folytatják a kutatást a romok között. Szombaton délelőtt a genovai vásár területén lévő Jean Nouvel pavilonban megtartott gyászszertartás főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek volt. Jelen volt Sergio Mattarella államfő, a kormány képviselői, Giuseppe Conte miniszterelnök, Matteo Salvini belügyminiszter, Luigi Di Maio munkaügyi miniszter és Danilo Toninelli közlekedésügyi miniszter, valamint az Itáliai Autósztrádát kezelő társaság vezetősége. A legfiatalabb áldozat a nyolcéves Samuele volt, aki szüleivel együtt veszítette életét. A temetésen tapsvihar köszöntötte a mentésben résztvevőket, a hősiesen helyt álló tűzoltókat.
- ,,A Morandi-híd összeomlása a Polcevara folyó fölött kettéhasította Genova szívét. A seb mély, főleg a végtelen fájdalom miatt, amelyet azokért érzünk, akik életüket vesztették, a még hiányzó személyekért, hozzátartozóikért, a sebesültekért és a sok kitelepítettért" - kezdte homíliáját Bagnasco bíboros, genovai érsek. A döbbenet és a közelség számtalan megnyilvánulása érkezett nemcsak Olaszországból, hanem a világ minden részéről is. A Szentatya, Ferenc pápa imájával együtt - aki tegnap este is, egy szeretetteljes telefonálással ki akarta nyilvánítani közelségét - ezekben a napokban mindenütt imahullám emelkedik Isten felé. A világ Genovára tekint a meghatottság, a szeretet és a várakozás nagy ölelésével.
- Azért vagyunk itt, hogy rábízzuk magunkat arra az irgalmasságra és vigasztalásra, amelyet csak Isten tud adni. Tudjuk, hogy bármilyen emberi szó, legyen bár őszinte, kevés a tragédiával szemben, csakúgy, mint ahogy bármilyen jogos és szükséges igazságszolgáltatás sem tud semmit eltörölni és visszaadni. A kezdeti hitetlenség és később a katasztrófa növekvő nagysága, az általános eltévelyedés, a feltörő érzelmek sokasága, a nyugtot nem hagyó ,,miértek" hatására ismét kézzel foghattuk, méghozzá brutális módon az emberi lét könyörtelen törékenységét. De éppen ebben a tapasztalatban, amely valamilyen módon mindenkit érintett, feltűnik egy halvány fénysugár. Minél inkább ráébredünk, hogy gyengék és kiszolgáltatottak vagyunk, annál inkább érezzük, hogy szükség van az emberi kapcsolatokra: nemcsak a család és a barátság szövetére, hanem egy olyan társadaloméra is, amely civilizáltnak mondja magát. Ezek a kapcsolatok, amelyek egymással összefűznek bennünket, szilárd és állandó megbízhatóságot igényelnek: egy megbízható szeretet nélkül ugyanis nem élhetnénk együtt. A többiek puszta jelenlétének öröme az, ami lehetővé teszi, hogy éljük az életet, hogy osztozzunk örömökben és fájdalmakban: mint egy híd, ami lehetővé teszi, hogy átlépjük az űrt, így a bizalom lehetővé teszi, hogy áthaladjunk a földi út könnyű vagy meredek körülményein. Kedves testvérek, Jézus megmutatja, hogy bízhatunk Istenben, még akkor is, ha nem mindig világosak számunkra az emberi események. A hit ugyanis nem oszlatja el minden sötétségünket, de megvilágítja utunkat lépésről lépésre, nap nap után. Válasza gyötrelmeinkre mindenekelőtt egy jelenlét, amely elkísér bennünket: a keresztre feszített Jézus és Fia keresztje alatt a Szűzanya, ezek a legnyilvánvalóbb képei és jelei annak, hogy az Úr nem hagy magunkra minket, hanem megelőz bennünket.
- A viadukt összeomlott: mint ismeretes, nemcsak az autósztráda egy fontos része volt, hanem szükséges útvonal sokak mindennapi életében, a város fejlődésének létfontosságú artériája. Genova azonban nem adja meg magát: lakóinak lelkét ezekben a napokban ezer gondolat és érzés hatja át, de tovább folytatja a küzdelmet. Mint más esetekben, mi, genovaiak most is szívünk legjavát fogjuk adni, kipréselünk magunkból minden jót és nagylelkűt, ami bennünk él és ami gyakran nem kerül napfényre, csaknem rejtve marad. A szervezeti hálózat és a gyors segítségnyújtás minden szinten - intézményes, szakmai és társulati szinten -, mindenki szakértelme, sokak nagylelkű készsége, a sebesültekért való ima és a szolidaritás, amely azonnal jelentkezett az egyházmegye minden részéből, láthatóvá teszik városunk kollektív lelkületét. Reméljük, hogy a számos kitelepített nem csak ideiglenes vendéglátásra talál, hanem hamarosan ismét újból élvezheti az otthon szükséges melegét. A nagy közelség órája ez. Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyiunk szívében növekedik Genováért egy még nagyobb szeretet, abban a meggyőződésben, hogy a város ezt megérdemli, hogy a várost senki nem feledheti el. Genova hivatása meg van írva kitartó, kemény munkássága történetében, azon túl, hogy kapuként helyezkedik el a tenger és a földrész között.
Emeljük fel tekintetünket: a mennyekbe felvett Szűzanya arra szólít bennünket ebben a pillanatban is, hogy tekintsünk fel a magasba, Isten felé, aki a remény és a bizalom forrása. Ha Őrá tekintünk, kerüljük a kétségbeesést és ismét bátran nézhetünk a világra, az életre, szeretett városunkra. Egymásra tekinthetünk és testvérnek ismerhetjük el egymást, mivel ugyanannak az Atyának a gyermekei vagyunk, minden különbségen túl. Ismét megújíthatjuk akkor kölcsönös bizalmunkat és megszilárdíthatjuk ezeknek az óráknak a közelségét. Új hidakat építhetünk és együttesen haladhatunk előre.

- A szertartáson felolvasták az összes áldozat keresztnevét, amit hatalmas taps kísért. A gyászmisét bemutató Bagnasco érsek 19 áldozat egymás mellett sorakozó, fehér rózsakoszorúkkal borított koporsója előtt beszélt. A koporsókra a rokonok és barátok fényképeket, üzeneteket, labdarúgó-csapatok mezeit, a gyermekáldozatok koporsóira plüssállatokat is helyeztek. A genovai érsek a szertartáson egyenként megáldotta a koporsókat. Mivel a hídomlás két albán áldozata muszlim volt, értük a katolikus szertartás végén a genovai iszlám közösség imámja mondott imát. A muszlim közösség vezetője olasz nyelvű beszédében a testvéri közelség jelentőségét emelte ki, Genova talpra állását szorgalmazta. A hídomlás négy másik áldozatát augusztus 17-én, pénteken a Nápolyhoz közeli Torre del Grecóban temették el: négy fiatalembert, akik autóval Genován át Portugáliába tartottak nyaralni. Egyikük édesapja úgy nyilatkozott, nem akarja, hogy fia puszta nyilvántartási szám maradjon a hatóságok számára. A hidat üzemeltető autósztráda-társaság bejelentette, hogy menedzserei szombat délután bocsátanak ki újabb nyilatkozatot. Korábban tagadták, hogy karbantartási mulasztást követtek el.
Olasz sajtóértesülések szerint a genovai hídomlást a szerkezet egyik tartókábelének elszakadása okozhatta.
A dél-olaszországi Beneventóban hasonló baleset megelőzésére lezárták az ottani Morandi-hidat.
A római kormány továbbra is kitart a sztrádatársaság koncessziójának visszavonása mellett. Ami a híd sorsát illeti, a legsürgősebb feladat a vasbetondarabok eltávolítása lesz a híd alatti patak medréből, még az őszi csapadékos időszak beállta előtt. Genova városa már a hídomlás miatti anyagi kárt számolja, hiszen a jelentős útvonal megszakadása elszigeteli a város kikötőjét.

Forrás: MTI
Forrás: Vertse Márta/Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: gyermekáldozatok, sajtóértesülések, gyászszertartást, legnyilvánvalóbb, rózsakoszorúkkal, megnyilvánulása, sztrádatársaság, gyászszertartás, megbízhatóságot, koncessziójának, kitelepítettért, vasbetondarabok, segítségnyújtás, belügyminiszter, meggyőződésben, olaszországból, nyilvántartási, kettéhasította, plüssállatokat, telefonálással, összeomlásakor, szeretetteljes, gyötrelmeinkre, tartókábelének, tapasztalatban, miniszterelnök, közlekedésügyi, vendéglátásra, sebesültekért, létfontosságú, társadaloméra, megújíthatjuk, mindenekelőtt, civilizáltnak, sötétségünket, kétségbeesést, olaszországi nemzeti, állami temetés, gyászszertartást Angelo, áldozatok száma, tűzoltók tovább, romok között, genovai vásár, kormány képviselői, legfiatalabb áldozat, nyolcéves Samuele, temetésen tapsvihar, mentésben résztvevőket, hősiesen helyt, végtelen fájdalom, közelség számtalan, világ minden, Angelo Bagnasco, Jean Nouvel, Sergio Mattarella, Giuseppe Conte, Matteo Salvini, Luigi Di Maio, Danilo Toninelli, Itáliai Autósztrádát, Vertse Márta, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Tanuld meg ezt a versemet  Szép napot kívánok  Szép napot kívánok  Hogy lehet megtartani  Kellemes délutánt kívánok  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Gonosz démon-álarc  Gonosz démon-álarc  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hiányzik  Radikális szeretet  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Sokan azt tartják  Png nő  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png rózsa csokor  Png nő  A sors  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem tudhatod  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  A sors  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Alázat  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Németh László tollából  Png lepke  Egy hatékony szolga  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png kutya  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Még csak most kezdődik a nap  Png cica  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
olaszországi nemzeti, állami temetés, gyászszertartást Angelo, áldozatok száma, tűzoltók tovább, romok között, genovai vásár, kormány képviselői, legfiatalabb áldozat, nyolcéves Samuele, temetésen tapsvihar, mentésben résztvevőket, hősiesen helyt, végtelen fájdalom, közelség számtalan, világ minden, szeretetteljes telefonálással, napokban mindenütt, világ Genovára, várakozás nagy, tragédiával szemben, kezdeti hitetlenség, katasztrófa növekvő, általános eltévelyedés, feltörő érzelmek, halvány fénysugár, emberi kapcsolatokra, barátság szövetére, olyan társadaloméra, megbízható szeretet, többiek puszta, bizalom lehetővé, emberi események, keresztre feszített, legnyilvánvalóbb képei, viadukt összeomlott, fontos része, város fejlődésének, napokban ezer, szervezeti hálózat, gyors segítségnyújtás, sebesültekért való, egyházmegye minden, számos kitelepített, otthon szükséges, nagy közelség, várost senki, földrész között, mennyekbe felvett, bizalom forrása, gyermekei vagyunk, szertartáson felolvasták, összes áldozat, gyászmisét bemutató, gyermekáldozatok koporsóira, genovai érsek, szertartáson egyenként, katolikus szertartás, genovai iszlám, muszlim közösség, testvéri közelség, hídomlás négy, hatóságok számára, hidat üzemeltető, genovai hídomlást, szerkezet egyik, dél-olaszországi Beneventóban, ottani Morandi-hidat, római kormány, sztrádatársaság koncessziójának, legsürgősebb feladat, vasbetondarabok eltávolítása, őszi csapadékos, hídomlás miatti, jelentős útvonal, város kikötőjét, gyermekáldozatok, sajtóértesülések, gyászszertartást, legnyilvánvalóbb, rózsakoszorúkkal, megnyilvánulása, sztrádatársaság, gyászszertartás, megbízhatóságot, koncessziójának, kitelepítettért, vasbetondarabok, segítségnyújtás, belügyminiszter, meggyőződésben, olaszországból, nyilvántartási, kettéhasította, plüssállatokat, telefonálással, összeomlásakor, szeretetteljes, gyötrelmeinkre, tartókábelének, tapasztalatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.