Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idézet Böjte Csaba atyától
  2018-11-13 12:07:21, kedd
 
  2018 november 09. idézet:
.........A legtöbb baj onnan fakad, hogy mi mindig valami nagyot akarunk, de a kis dolgokról megfeledkezünk! Désen, első éves fiatal szerzetes papként, a kommunizmus bukása után mikor minden képlékeny volt és a hosszú elnyomás után azt hittük, hogy megérkeztünk a Kánaánba, én is tudtam hatalmas lendülettel nagyokat mondani. Mentségemre mondva, abban az eufórikus hangulatban úgy is gondoltam! Aztán egy ebéd közben a drága jó Hugolin atya ahogy hallgatta az én nagy terveimet, kissé morcosan azt mondotta nekem, hogy én biza olyan fene nagyon ne szeressem őt meg ezt a világot, elég lesz ha a mellette lévő szobámból mikor elmegyek leoltom a villanyt és becsukom az ajtót, hogy a huzat ne csapkodja!...... ........... ..... Ahhoz, hogy célba érjünk, kis léptekkel induljunk el a helyes irányba! Minden új kapcsolat, az a bizonyos új világ is kis dolgokkal kezdődik, miket nagy - nagy szeretettel viszünk véghez!
Szeretettel, Csaba t.

2018 november 12 idézet:
,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek." Lk 17,6
Sydneyben eljutottam az Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumba, itt található például a 19. századi James Craig vitorlás hajót, illetve James Cook kapitány Endeavor hajójának eredeti nagyságú replikáját is.
Minden fiú olvasmányaiban feltűnnek a hajók, a kalandos hajóutakról szóló történetek!! A képen is látható fából készült, vitorlás hajó - a múzeum adatai szerint - 12-szer kerülte meg a földet! mennyi hit kellett ahoz hogy hosszú hónapokon, éveken keresztülan magányos, mobil internet kapcsolat nélküli átkelj a végtelen óceánon? Mennyi vihart, nehézséget ért meg ez a vén teknő, mely most szépen felújítva, lelakozva ring az öböl békés vizén, míg a társai csendben nyugszanak a hullám sírjaikban!? Álltam a patinás szép vitorlások előtt és azon gondolkodtam, hogy vajon a mai ember hite, vállalkozás kedve, teherbírási ereje, kitartása, szívóssága elődeinkkel összemérhető-e??
Számomra ez a múzeum látogatása, a kiállított tárgyakon túl, a mindenre vállalkozó férfi erő, az életveszélyes nehézségekben megmutatkozó bátorság, a természet határait szétfeszítő ember nagyság titkaiba való bepillantás is volt!! Megcsodáltam a tervező, bölcs mérnöki munkát, melyet a fa, a vasérc megmunkálásához mesteri szinten értő emberek pontosan ki is viteleztek, természetes anyagokból készült kötelekkel, vitorlákkal felszereltek, majd Isten gondviselő jóságában bízva, élő reménnyel a fedélzeten útnak is indítottak ismeretlen földek felé!! Lehet, hogy ezek a tengerészek ittak, számunkra elképzelhetetlen bűnöket követtek el, de a nehézségekben is helytállva, kemény kitartó teherbírással ezeket a kézzel épített bárkákat a világ óceánjainak háborgó vizén, a messzi földrészek kikötőjébe biztonságosan elvezették és ez olyan érték ami előtt a fejemet tisztelettel meghajtom!!
Adná az Isten, hogy a XXI század embere is e kor lehetetlennek tűnő feladatait ilyen elszánt, szívos híttel, bátorsággal, találékonysággal megtudja oldani!!
Tisztelettel, Csaba t.

- Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra!
Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!"
Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Lukács 17, 1-6

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: találékonysággal, elképzelhetetlen, engedelmeskedik, megmunkálásához, olvasmányaiban, megfeledkezünk, tanítványaihoz, teherbírással, életveszélyes, nehézségekben, biztonságosan, lehetetlennek, összemérhető, tisztelettel, gondolkodtam, megcsodáltam, megmutatkozó, felszereltek, megérkeztünk, tengerészeti, teherbírási, vitorlákkal, keresztülan, szeretettel, mentségemre, lendülettel, vállalkozás, természetes, bepillantás, szederfának, forduljanak, szétfeszítő, óceánjainak, vigyázzatok, elődeinkkel, hangulatban, kommunizmus bukása, hosszú elnyomás, eufórikus hangulatban, ebéd közben, mellette lévő, helyes irányba, kalandos hajóutakról, múzeum adatai, végtelen óceánon, öböl békés, társai csendben, hullám sírjaikban, patinás szép, múzeum látogatása, kiállított tárgyakon, mindenre vállalkozó, Idézet Böjte Csaba, Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumba, James Craig, James Cook,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gonosz démon-álarc  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Rátalálsz  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Alázat  Alvó cicák  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mai harmónia kártyám  Albert Einstein gondolata  Kaffka_Margit  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Popper Péter szavai  Akarat  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 19  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png virág  képre írva  Facebookon kaptam  Fehér virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem tudhatod  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem méltó hozzád  A kételkedés kezelése  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
kommunizmus bukása, hosszú elnyomás, eufórikus hangulatban, ebéd közben, mellette lévő, helyes irányba, kalandos hajóutakról, múzeum adatai, végtelen óceánon, öböl békés, társai csendben, hullám sírjaikban, patinás szép, múzeum látogatása, kiállított tárgyakon, mindenre vállalkozó, életveszélyes nehézségekben, természet határait, vasérc megmunkálásához, fedélzeten útnak, tengerészek ittak, kézzel épített, világ óceánjainak, messzi földrészek, fejemet tisztelettel, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, találékonysággal, elképzelhetetlen, engedelmeskedik, megmunkálásához, olvasmányaiban, megfeledkezünk, tanítványaihoz, teherbírással, életveszélyes, nehézségekben, biztonságosan, lehetetlennek, összemérhető, tisztelettel, gondolkodtam, megcsodáltam, megmutatkozó, felszereltek, megérkeztünk, tengerészeti, teherbírási, vitorlákkal, keresztülan, szeretettel, mentségemre, lendülettel, vállalkozás, természetes, bepillantás, szederfának, forduljanak, szétfeszítő, óceánjainak, vigyázzatok, elődeinkkel, hangulatban, bátorsággal, hajóutakról, kommunizmus, tengerészek, anyagokból, kötelekkel, fedélzeten, malomkövet, látogatása, sírjaikban, földrészek, eljutottam, vitorlások, feladatait, történetek, elvezették, viteleztek, lehetetlen, ismeretlen, szívóssága, indítottak, nehézséget, alkalommal, replikáját, nyugszanak, kikötőjébe, vállalkozó, gondviselő, kiállított, helytállva, szobámból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 34986
  • e Hónap: 68140
  • e Év: 301887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.