Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Advent 4. vasárnapja 12.23
  2018-12-23 08:54:36, vasárnap
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Hogyan lehet az, hogy Uram anyja jön hozzám?
...... .....


Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,39-45

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Íme, eljövök, hogy teljesítsem akaratodat.
Testvéreim!
Krisztus, amikor a világba lép, így nyilatkozik:
Áldozatot és ajándékot nem kívántál, hanem emberi testet alkottál nekem. Nem kedves előtted az engesztelő és égőáldozat. Ezért így szóltam: Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat, amint a könyvtekercsben rólam írva van.
Először tehát ezt mondta: ,,Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, nem volt az kedves előtted", jóllehet ezeket a törvény írta elő. Azután így folytatta: ,,Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat." Tehát az előzőket eltörli, hogy helyébe állítsa az utóbbit. Vagyis Isten akarata szerint Jézus Krisztus testének feláldozása egyszer s mindenkorra megszentel bennünket.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,5-10

OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Eljön az idő, amikor Betlehemben megszületik a Messiás.
Ezt mondja az Úr:
Te, efratai Betlehem, bár a legkisebb vagy Juda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem, aki uralkodni fog Izrael felett. Származása az ősidőkre, a régmúlt időkre nyúlik vissza. Ezért elhagyja őket az Úr, míg nem szül, akinek szülnie kell, és testvéréhez, Izrael fiaihoz vissza nem tér a maradék.
Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének, fenséges nevében. Akkor biztonságban élnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig: és ez lesz a béke.
Ez az Isten igéje. Mik 5,1-4a

Imádság
Urunk, Istenünk, te mindent megtehetsz. Te vagy az élet és az újjászületés ajándékozója. Üdvözítő terved szerint az idők teljességében Fiadat, Jézust küldted el közénk. Ő mindenben vállalta emberi sorsunkat, mert te, Atyánk úgy akartad, hogy példát mutasson nekünk életével, halálával és feltámadásával. Egyedül Jézus Krisztus által érthetem meg a te végtelen isteni szeretetedet és jóságodat.
Jézusom, nem csak messziről akarlak szemlélni, hanem közel szeretnék kerülni hozzád! Adj a szívembe örömöt és megnyugvást, amikor veled találkozom. Költözz lelkembe, mert örökké veled akarok élni! Jézusom, te vagy Megváltóm és Üdvözítőm!


Elmélkedés:
Az adventi időszak végére remélhetőleg mindannyiunkban tisztázódott már, hogy nem önmagában karácsony ünnepét, az év egy jeles napját várjuk, hanem az Úr Jézust és a vele való találkozást. A jelenben történő eljövetele akkor nyeri el valódi értelmét, ha tisztában vagyok azzal, hogy miért jött el a történelmi múltban és miért fog újra eljönni a történelmi idők végén a jövőben.
Egyrészt tehát visszatekintés számunkra az advent arra a mintegy 2000 évvel ezelőtt történt eseményre, amikor Isten Fia belépett emberi világunkba. Megelőzte ezt a választott nép több évszázados várakozása, amely nem emberi jóslatra vagy jövőbelátásra, hanem Isten ígéretére alapult. Az ószövetségi időkben Isten a próféták által újra és újra megerősítette azt az ígéretét, hogy elküldi a Messiást, a Megváltót. Az ígéret bekövetkezésének idejét senki ember nem tudhatta előre, ezért a várakozás izgalmában és feszültségében éltek mindazok, akik komolyan vették a Megváltó jövetelét meghirdető isteni üzenetet.
Másrészt előre is tekintünk, a jövő felé. Arra az eseményre gondolunk, hogy Krisztus újra el fog majd jönni a világba, ez lesz az ő második eljövetele. Nem az emberek felett ítéletet mondani és nem a világot megsemmisíteni jön, hanem újjáteremteni mindent. Újjáteremteni a teremtett világot és újjáteremteni benne az embert. Mivel ennek bekövetkeztét sem tudhatja senki előre, ezért bennünk is ugyanaz a várakozó lelkület, nyugtalanság és éberség él, mint a Messiásra váró nemzedékekben egykoron.
Az evangéliumban két asszonyról olvasunk, akik Isten akaratából különleges szerepet kaptak az üdvösség művében. Az egyikük Erzsébet, aki hamarosan világra hozza Keresztelő Jánost, a Messiás előfutárát. A másik asszony pedig Mária, aki szintén gyermeket vár, ő lesz az édesanyja Jézusnak. Mindketten alázatosan és engedelmesen fogadták el azt a szerepet, azt a hivatást, amit Isten rendelt nekik. E két asszonyban közös vonás, hogy emberi számítás szerint nem lehetne gyermekük. Erzsébet túlságosan idős, férjével, Zakariással éveken, évtizedeken át várták, kérték a gyermekáldás ajándékát, de ezt csak idős korukban kapták meg Isten csodálatos közbelépésének, az ő irgalmának köszönhetően. Mária még fiatal, József még nem a férje, hanem csak a jegyese, tisztán élnek, ezért nem lehetne gyermeke, de a Szentlélek erejéből mégis gyermeket fogan méhében. Ő is Istennek ad hálát, akinek irgalma a születendő gyermekben jön el a világba. Mindkettőjüket váratlanul éri a csoda, a gyermekáldás csodája, hiszen Erzsébet bizonyára lemondott már arról, hogy gyermeke fog születni, Mária pedig nagyon fiatal még és nem él együtt Józseffel. Váratlanul éri őket a hír, hogy édesanyák lehetnek, de örömmel fogadják azt, gyorsan felnőnek a feladathoz.
Örömüket egymással osztják meg, amikor Mária látogatást tesz Erzsébetnél. Közös ujjongásuk, örvendezésük és hálaadásuk mögött az húzódik meg, hogy amit Isten ad az embernek az csak jó lehet. Nincs oka aggodalomra és félelemre, bizonytalanságra és kételkedésre annak, aki szilárdan hiszi, hogy amit Isten ad neki, az csak jó lehet. Nem láthatom, nem ismerhetem előre a történéseket, de azokat azzal a nyugalommal várom, hogy Isten akaratából és üdvözítő szándékából jót fog hozni számomra.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: bizonytalanságra, bekövetkezésének, beteljesedésében, mindannyiunkban, könyvtekercsben, megsemmisíteni, feltámadásával, mindkettőjüket, közbelépésének, feszültségében, visszatekintés, evangéliumban, bekövetkeztét, újjáteremteni, megerősítette, jövőbelátásra, teljességében, nemzedékekben, kételkedésre, tisztázódott, engedelmesen, remélhetőleg, gyermekáldás, felujjongott, köszönhetően, égőáldozatot, szeretetedet, történéseket, biztonságban, örvendezésük, nyugtalanság, ajándékozója, újjászületés, mindenkorra, nyilatkozik, feláldozása, napokban Mária, hegyek közé, asszonyok között, evangélium igéi, könyvtekercsben rólam, kedves előtted”, törvény írta, előzőket eltörli, legkisebb vagy, régmúlt időkre, föld határáig, újjászületés ajándékozója, idők teljességében, szívembe örömöt, adventi időszak, jeles napját, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Belépett Zakariás, Amikor Erzsébet, Vagyis Isten, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Mikeás, Egyedül Jézus Krisztus, Isten Fia, Keresztelő Jánost, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png telefon  Facebookon kaptam  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  A kételkedés kezelése  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy hatékony szolga  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hiányzik  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Csak a fogyatkozás látható  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akarat  Png férfi  Png fotel  Erdőn  Facebookon kaptam  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
napokban Mária, hegyek közé, asszonyok között, evangélium igéi, könyvtekercsben rólam, kedves előtted&#8221, törvény írta, előzőket eltörli, legkisebb vagy, régmúlt időkre, föld határáig, újjászületés ajándékozója, idők teljességében, szívembe örömöt, adventi időszak, jeles napját, vele való, jelenben történő, történelmi múltban, történelmi idők, advent arra, mintegy 2000, ószövetségi időkben, próféták által, ígéret bekövetkezésének, várakozás izgalmában, jövő felé, eseményre gondolunk, emberek felett, világot megsemmisíteni, teremtett világot, várakozó lelkület, üdvösség művében, egyikük Erzsébet, másik asszony, édesanyja Jézusnak, gyermekáldás ajándékát, születendő gyermekben, gyermekáldás csodája, nyugalommal várom, bizonytalanságra, bekövetkezésének, beteljesedésében, mindannyiunkban, könyvtekercsben, megsemmisíteni, feltámadásával, mindkettőjüket, közbelépésének, feszültségében, visszatekintés, evangéliumban, bekövetkeztét, újjáteremteni, megerősítette, jövőbelátásra, teljességében, nemzedékekben, kételkedésre, tisztázódott, engedelmesen, remélhetőleg, gyermekáldás, felujjongott, köszönhetően, égőáldozatot, szeretetedet, történéseket, biztonságban, örvendezésük, nyugtalanság, ajándékozója, újjászületés, mindenkorra, nyilatkozik, feláldozása, teljesítsem, találkozást, nyugalommal, ószövetségi, betlehemben, aggodalomra, nemzetségei, megnyugvást, erzsébetnél, testvéréhez, megszületik, kiterjeszti, köszöntésed, köszöntötte, zakariással, meghallotta, évtizedeken, szándékából, köszöntését, születendő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.