Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 3. hét kedd 05.07
  2019-05-07 08:05:12, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A Krisztusért elszenvedett vértanúság megnyitja a mennyországot.
Elítélésekor István diakónus így szólt a néphez, a papokhoz és az írástudókhoz:
,,Ti keménynyakúak, ti érzéketlen szívűek és fülűek! Mindig ellenálltatok a Szentléleknek ti is, akárcsak atyáitok. Melyik prófétát nem üldözték atyáitok? Megölték mindazokat, akik az Igaz eljöveteléről jövendöltek. Ti pedig árulói és gyilkosai lettetek neki, ti, akik az angyalok közreműködésével átvettétek a mózesi törvényt, de nem tartottátok meg."
Miközben hallgatták, dúltak-fúltak, és dühükben fogukat vicsorították. Őt azonban eltöltötte a Szentlélek. Fölnézett az égre. Látta az Isten dicsőségét, és Jézust, az Isten jobbján. Felkiáltott: ,,Látom a megnyílt eget és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll."
Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték. A tanúk egy Saul nevű ifjú lábához rakták le ruháikat. Miközben megkövezték, István felfohászkodott, és így imádkozott: ,,Uram Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"
Majd térdre esett, és hangosan felkiáltott: ,,Uram, ne ródd fel nekik bűnül!" Amint ezt kimondta, halálba szenderült. Saul pedig helyeselte meggyilkolását.
Ez az Isten igéje. ApCsel 7,51-8,1a

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Oltáriszentség a világnak életet adó táplálék.
...... .......


Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből:
,,Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az írás mondja: »Égből való kenyeret adott enni nekik.«"
Jézus így felelt: ,,Bizony, bizony, mondom nektek; nem Mózes adott kenyeret az égből, hanem Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Az az Isten kenyere, amely leszállt a mennyből, és életet ad a világnak."
,,Uram - kiáltották -, add nekünk mindig ezt a kenyeret!"
Jézus így válaszolt: ,,Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,30-35

Imádság
Úr Jézus! Te vagy életem sziklája, a biztos talaj, melyen nem inog meg lábam. Könnyebb a homokra építeni. Sokszor csábít az egyszerűbb megoldás, a világ kincset, hírt, gyönyört ígér. De aki az eke szarvára tette a kezét, nem nézhet hátra, és Péterrel együtt mondja: ,,Uram, kihez mennénk, az örök élet forrásai belőled fakadnak!" Sziklaházként a te templomod leszek. Jöhet az eső, és fújhat a szél, nem vesztem el a hitem, nem lesz úrrá rajtam a bizalmatlanság vagy a depresszió, életem értelme dicsőséged hirdetése!

Elmélkedés
A csodálatos kenyérszaporítást követően a jelenlévők jelet kérnek Jézustól. Milyen jelre gondolnak? Könnyen kitalálhatjuk ezt abból, hogy felidézik az ószövetségi időkből, Mózes korából azt, amikor a pusztában Isten mannával táplálta a választott népet. Jézus korában elterjedt volt az a gondolat, hogy az eljövendő Messiás megismétli majd az egykori manna-csodát és kenyérrel táplálja a népet. Az embereknek rögtön ez juthatott eszébe, amikor a megszaporított kenyérből sok ezren jóllaktak, s ezért kérnek Jézustól újabb jelet, mégpedig olyan jelet, amivel egyértelműen bizonyítja, hogy személyében eljött a Messiás.
Ilyen jelet Jézus nem akar mutatni, hanem inkább azzal folytatja tanítását, hogy ő az élet kenyere az emberek számára. Olyan kijelentés ez, amely hitünk lényeges tartalmát világítja meg. Keresztény emberként hiszünk abban, hogy Jézus valóságosan jelen van az átváltoztatott kenyérben, az Oltáriszentségben. Hiszünk abban, hogy az átváltoztatás csodája a szentmisében történik. Hiszünk abban, hogy a szentáldozáskor Krisztus testét, az örök élet kenyerét vesszük magunkhoz. Hiszünk abban, hogy a szentáldozás hatása az Úrral való lelki egyesülés. Hiszünk abban, hogy eggyé válunk, közösséget alkotunk mindazokkal, akik ugyanabból a Szent Kenyérből, Krisztus testéből részesülnek. A szentmise megőriz minket a krisztusi hitben.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közreműködésével, felfohászkodott, szentáldozáskor, cselekedeteiből, bizalmatlanság, meggyilkolását, oltáriszentség, átváltoztatott, megszaporított, ellenálltatok, mennyországot, sziklaházként, keménynyakúak, vicsorították, kitalálhatjuk, átváltoztatás, szentléleknek, eljöveteléről, szentáldozás, elítélésekor, szentmisében, kivonszolták, egyértelműen, elszenvedett, írástudókhoz, jövendöltek, ószövetségi, megkövezték, rárontottak, személyében, felkiáltott, valóságosan, krisztusért, tartottátok, mindazokkal, részesülnek, angyalok közreműködésével, mózesi törvényt, megnyílt eget, akarattal rárontottak, világnak életet, örök élet, írás mondja, igazi mennyei, élet kenyere, evangélium igéi, biztos talaj, homokra építeni, egyszerűbb megoldás, világ kincset, bizalmatlanság vagy, csodálatos kenyérszaporítást, Apostolok Cselekedeteiből, Elítélésekor István, Uram Jézus, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Kenyérből, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  Png kislány  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép álmokat!  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Próbálj meg ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Idő  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A sors  Alvó cicák  Png rózsa csokor  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akik bántanak téged  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Nem számIt  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Facebookon kaptam  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Akik bántanak téged  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Fekete-erdő desszert  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
angyalok közreműködésével, mózesi törvényt, megnyílt eget, akarattal rárontottak, világnak életet, örök élet, írás mondja, igazi mennyei, élet kenyere, evangélium igéi, biztos talaj, homokra építeni, egyszerűbb megoldás, világ kincset, bizalmatlanság vagy, csodálatos kenyérszaporítást, jelenlévők jelet, ószövetségi időkből, pusztában Isten, választott népet, eljövendő Messiás, egykori manna-csodát, embereknek rögtön, megszaporított kenyérből, emberek számára, átváltoztatott kenyérben, átváltoztatás csodája, szentmisében történik, szentáldozáskor Krisztus, szentáldozás hatása, szentmise megőriz, krisztusi hitben, közreműködésével, felfohászkodott, szentáldozáskor, cselekedeteiből, bizalmatlanság, meggyilkolását, oltáriszentség, átváltoztatott, megszaporított, ellenálltatok, mennyországot, sziklaházként, keménynyakúak, vicsorították, kitalálhatjuk, átváltoztatás, szentléleknek, eljöveteléről, szentáldozás, elítélésekor, szentmisében, kivonszolták, egyértelműen, elszenvedett, írástudókhoz, jövendöltek, ószövetségi, megkövezték, rárontottak, személyében, felkiáltott, valóságosan, krisztusért, tartottátok, mindazokkal, részesülnek, szenderült, érzéketlen, keresztény, helyeselte, hallgatták, vértanúság, átvettétek, eltöltötte, jelenlévők, kijelentés, imádkozott, megismétli, egyszerűbb, embereknek, bizonyítja, választott, szentlecke, dicsőségét, kiáltották, ugyanabból, szentlélek, depresszió, evangélium, elmélkedés, kenyeréről, csodálatos, dicsőséged, közösséget, mindazokat, elterjedt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2171
  • e Hét: 37157
  • e Hónap: 70311
  • e Év: 304058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.