Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával .......
  2019-05-27 22:08:42, hétfő
 
  Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával bántalmazott ló
Egy Kecskeméthez közeli lovas tanyán gyógyul Szilaj, akinek múlt héten hátába vágott egy baltát gazdája. Még legalább két hét, mire sebe begyógyul, de az életen át tartó bántalmazásból nehezebben épül fel. Napjai nagy részében szénát majszolva lábadozik karámjában Szilaj, a nyolc éves tarka póni kanca, akit azután szállított a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata egy orgoványi tanyáról a Kecskemét környéki lovas tanyára, miután bejelentést kaptak, hogy csütörtökön ittas gazdája a ló hátába állított egy baltát. A rendőrökkel helyszínre érkező állatvédőket a vérző állat látványa fogadta, a húszas évei közepén járó gazda elismerte tettét, amit arra fogott, hogy lova megrúgta a lábán és ittas állapotban nem tudott uralkodni indulatain, ekkor felkapta a baltát és belevágta Szilajba. Az állatvédők kérték, hogy mutassa meg sérülését, ám lábán nem volt látható külsérelmi nyom. A gazda még aznap lemondott lováról, Szilaj azóta egy kecskeméti lovastanyán gyógyul, rendszeres felügyelet és ápolás mellett. Az eset óta láthatóan javult állapota, de még mindig nagyon csúnya, s mivel nem kapott azonnali állatorvosi segítséget, csak szabadon tud gyógyulni a seb, melyet László, a tanya tulajdonosa folyamatosan tisztán tart.
Képen: Szilaj még akkor is fél, ha jó szándékkal nyúlnak felé.
Fotó: Horváth Péter / baon.hu
...... .........


Ahogy közeledtünk Szilajhoz, hátracsapta füleit, húzta az orrlyukát, mellyel arra figyelmeztetett, hogy tanácsos békén hagyni - láthatóan fél mindenkitől, aki nem a gazdája. Pedig éppen ő szolgált rá erre a félelemre. - Szilajnál a félelem már átalakult agresszióvá, hajlamos harapni vagy rúgni, ha idegen közeledik, de láttam ennél sokkal rosszabbat is. Persze nála a mostani állapota is rontja a helyzetet, félti a sebét - mondta László és határozottan magához húzta Szilaj fejét, majd megsimogatta. A ló hagyta, de erős fenntartásokkal, mindvégig ideges volt. Ma még akkor is fél, ha jó szándékkal nyúlnak felé.
- Van olyan ló, ami agresszívnak születik, de Szilaj nem ilyen, hiszen fél éves korában került a gazdájához és akkor barátságos, kezes állat volt - mondta Hornyákné Boros Sarolta, az alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatának vezetője.
- A folyamatos bántalmazás miatt válik bizalmatlanná és támadóvá a ló idegenekkel szemben - tette hozzá László és elmondta, hogy Szilaj valószínűleg nem lovak közt nőtt fel és más társállat sem lehetett a közelében, ezért újra kell őt szocializálni. - A következő fél, egy év során megpróbáljuk elérni, hogy visszanyugodjon a ló annyira, hogy a szakembereken kívül más is megközelíthesse és valamennyire elfelejtse a bántalmazásait - mondta László, miközben sétára vitte Szilajt. Ez idő alatt biztos a tanyán marad és az itteni lovak jelenléte is segít neki ebben, noha ez még furcsa számára. Ha visszanyugodott, akkor keresnek neki gazdát, aki Szilaj előéletét ismerve csak szakember lehet.
- Szerencse, hogy nem Szilaj gerincébe vágta a baltát a gazdája, amitől csak néhány centi választotta el, mert az végzetes lett volna számára. Ha nem is pusztul el azonnal, biztos, hogy el kell altatni - mondta gondozója. Az is szerencse, hogy csak izmot ért a balta és csontot nem, de így is nagy erővel kellett belevágni ahhoz, hogy ilyen mély sebet üssön. A szakember szerint még jó két hét, mire meggyógyul. Meglátása szerint Szilaj - a sérülését leszámítva - fizikailag nem volt rossz állapotban, láthatóan legeltették és a patáját is körmölték. Az elkövetkező hetek tehát a fizikai, az előtte álló hónapok pedig a lelki gyógyulás idejét jelentik Szilajnak. És mivel a ló ápolása igen költséges, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány a költségek fedezésére hamarosan gyűjtést szervez..

Lehetett már büntetőügye a gazdának korábban is
Az alapítvány munkatársai úgy értesültek, hogy a gazdának büntetőügye volt, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést is kapott a múltban. Információink szerint a gazdát a környéken is kiszámíthatatlan, agresszív emberként ismerik. A rendőrség jelenleg a bűncselekmény gyanúját vizsgálja.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Címkék: kiszámíthatatlan, őrszolgálatának, börtönbüntetést, fenntartásokkal, megközelíthesse, figyelmeztetett, visszanyugodjon, visszanyugodott, bántalmazásból, bántalmazásait, felfüggesztett, szocializálni, bizalmatlanná, szakembereken, információink, bűncselekmény, állatvédőket, állatvédelmi, megsimogatta, valamennyire, bántalmazott, valószínűleg, folyamatosan, megpróbáljuk, kecskeméthez, őrszolgálata, határozottan, agresszívnak, elkövetkező, bejelentést, biztonságos, állatorvosi, csütörtökön, büntetőügye, választotta, rendőrökkel, baltával bántalmazott, baltát gazdája, nyolc éves, orgoványi tanyáról, rendőrökkel helyszínre, vérző állat, húszas évei, állatvédők kérték, kecskeméti lovastanyán, tanya tulajdonosa, mostani állapota, sebét –, alapítvány Állatvédelmi, folyamatos bántalmazás, szakembereken kívül, bántalmazásait –, Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata, Horváth Péter, Hornyákné Boros Sarolta, Állatvédelmi Őrszolgálatának, Állatokért Alapítvány,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Örülök, hogy látlak!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png kislány  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Png fotel  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem számIt  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png ház  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Nevem  Alázat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alvó cicák  Png fotel  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einsteinről  Lóhere  képre írva  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Akarat  Alázat  Erdőn  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
baltával bántalmazott, baltát gazdája, nyolc éves, orgoványi tanyáról, rendőrökkel helyszínre, vérző állat, húszas évei, állatvédők kérték, kecskeméti lovastanyán, tanya tulajdonosa, mostani állapota, sebét &#8211, alapítvány Állatvédelmi, folyamatos bántalmazás, szakembereken kívül, bántalmazásait &#8211, tanyán marad, itteni lovak, végzetes lett, szakember szerint, sérülését leszámítva, elkövetkező hetek, előtte álló, lelki gyógyulás, költségek fedezésére, gazdának korábban, alapítvány munkatársai, gazdának büntetőügye, rendőrség jelenleg, bűncselekmény gyanúját, kiszámíthatatlan, őrszolgálatának, börtönbüntetést, fenntartásokkal, megközelíthesse, figyelmeztetett, visszanyugodjon, visszanyugodott, bántalmazásból, bántalmazásait, felfüggesztett, szocializálni, bizalmatlanná, szakembereken, információink, bűncselekmény, állatvédőket, állatvédelmi, megsimogatta, valamennyire, bántalmazott, valószínűleg, folyamatosan, megpróbáljuk, kecskeméthez, őrszolgálata, határozottan, agresszívnak, elkövetkező, bejelentést, biztonságos, állatorvosi, csütörtökön, büntetőügye, választotta, rendőrökkel, munkatársai, tulajdonosa, agresszióvá, mindenkitől, bántalmazás, idegenekkel, hátracsapta, lovastanyán, legeltették, közeledtünk, állatokért, külsérelmi, alapítvány, felügyelet, rendszeres, kecskeméti, fedezésére, állatvédők, indulatain, állapotban, elfelejtse, rosszabbat, segítséget, szándékkal, leszámítva, fizikailag, meggyógyul, helyszínre, folyamatos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8520
  • e Hét: 31580
  • e Hónap: 64734
  • e Év: 298481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.