Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
21. évközi hét péntek 08.30
  2019-08-30 00:47:25, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten akarata az, hogy szentek legyetek!
Testvéreim!
Kérünk és intünk titeket, Urunkban, Jézusban: Megtanultátok tőlünk, hogyan kell Istennek tetsző életet élnetek: éljetek is hát így, s haladjatok egyre előbbre. Hiszen tudjátok, milyen utasításokat adtunk nektek Urunk, Jézus által. Isten akarata ugyanis az, hogy szentek legyetek.
Tartózkodjatok tehát a paráznaságtól! Szent és tisztességes házas életet éljetek, nem úgy mint a pogányok, akik nem ismerik Istent, és bűnös érzékiségben élnek.
Ne károsítsa meg és ne csalja meg senki a testvérét semmiféle ügyben, mert az Úr megtorolja mindezeket, ahogyan már megmondtuk és kifejtettük nektek. Mert az Úr szentségre hívott minket, nem pedig bűnös életre.
Aki tehát ezeket a tanításokat megveti, nem embert vet meg, hanem az Istent, aki ránk árasztotta Szentlelkét.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!"
Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tanítványaid a te életmódodat akarták elsajátítani, ezért elhagyták otthonukat és családjukat, hogy állandóan veled legyenek. Ők nem váltak önálló tanítókká, hanem mindenkor téged képviseltek, a te küldetésedben részesültek, a te tanításodat adták tovább, megélve annak igazságát, hogy ,,nem nagyobb a tanítvány mesterénél." Segíts minket, hogy a te követődként az evangéliumot olvasva és élve, hozzád kössük életünket! Segíts, hogy szavaidban felismerjük az örök élet igéit, amelyeket senki másnál nem találhatunk meg.

Elmélkedés
Jézusnak az öt okos és öt balga szűzről szóló példabeszédében ritkán figyelünk oda a vőlegényre, pedig nyilvánvalóan ő a történet főszereplője. A vőlegény magatartásában több furcsaságot is felfedezünk. Először is azt, hogy a vőlegény ,,késik", pedig egy lakodalmi ünnepségre éppen neki illik időben megérkezni. Jézus nem magyarázza meg a késésnek az okát, de a történet lelki mondanivalóját keresve kitalálhatjuk, hogy ez a ,,késés" arra utal, hogy senki nem tudhatja előre az Úr érkezésének időpontját. Furcsa, hogy egészen szokatlan időben, éjszaka érkezik, mégpedig váratlanul, senki nem jelenti be előre jövetelét. Ez a mozzanat arra utal, hogy az Istennel való találkozás napját nem ismerhetjük előre. Rendkívüli az is, hogy nem áll rögtön az ünneplők közé és nem törődik a menyasszonnyal, hanem a kapuőr feladatát végezve ő intézkedik a kapuk bezárásáról, majd pedig nemhogy örülne minden érkező vendégnek, hanem könyörtelenül kizárja a későket, akiket könyörgésük ellenére elutasít. Ezek az elemek arra utalnak, hogy a végső ítélet bírája egyedül Isten, akinek joga van ahhoz, hogy örök országától távol tartsa azokat, akik felkészületlenek.
A példabeszéd emlékeztessen minket arra, hogy életünk minden napján felkészülten várjuk az Úrral való találkozást, amelynek idejét nem ismerjük, bármikor bekövetkezhet. A találkozás ne ítéletünket, hanem üdvösségünket jelentse!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felkészületlenek, példabeszédében, menyasszonnyal, tartózkodjatok, tanítványainak, magatartásában, mondanivalóját, megtanultátok, emlékeztessen, könyörtelenül, példabeszédet, bekövetkezhet, paráznaságtól, nyilvánvalóan, kitalálhatjuk, kereskedőkhöz, üdvösségünket, küldetésedben, virrasszatok, tisztességes, felkészülten, elsajátítani, evangéliumot, utasításokat, tesszaloniki, érzékiségben, felszították, lámpásaikhoz, tanítványaid, főszereplője, elálmosodtak, könyörgésük, tanításodat, képviseltek, bezárásáról, felfedezünk, tesszaloniki hívekhez, testvérét semmiféle, tanításokat megveti, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, tanítvány mesterénél, evangéliumot olvasva, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Kövesd a cowboyt!  Elköszönt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nevem  Fekete-erdő desszert  A másik dolog,  Kaffka_Margit  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Éretlen vers  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Nevem  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szívem  Akarat  Nevem  Elköszönt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Nevem  Minden harmadik...  Erdőn  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A kételkedés kezelése  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva 
Bejegyzés Címkék
tesszaloniki hívekhez, testvérét semmiféle, tanításokat megveti, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, tanítvány mesterénél, evangéliumot olvasva, örök élet, történet főszereplője, vőlegény magatartásában, vőlegény &#8222, lakodalmi ünnepségre, történet lelki, mozzanat arra, ünneplők közé, kapuőr feladatát, kapuk bezárásáról, elemek arra, végső ítélet, példabeszéd emlékeztessen, felkészületlenek, példabeszédében, menyasszonnyal, tartózkodjatok, tanítványainak, magatartásában, mondanivalóját, megtanultátok, emlékeztessen, könyörtelenül, példabeszédet, bekövetkezhet, paráznaságtól, nyilvánvalóan, kitalálhatjuk, kereskedőkhöz, üdvösségünket, küldetésedben, virrasszatok, tisztességes, felkészülten, elsajátítani, evangéliumot, utasításokat, tesszaloniki, érzékiségben, felszították, lámpásaikhoz, tanítványaid, főszereplője, elálmosodtak, könyörgésük, tanításodat, képviseltek, bezárásáról, felfedezünk, kifejtettük, tanításokat, érkezésének, szentlelkét, furcsaságot, felismerjük, családjukat, találhatunk, ismerhetjük, követődként, részesültek, lámpásaikat, találkozást, életmódodat, megérkezett, olajotokból, válaszolták, ítéletünket, példabeszéd, fölébredtek, országától, mindezeket, vőlegényre, időpontját, elmélkedés, mindnyájan, ünnepségre, testvéreim, rendkívüli, találkozás, lámpásaink, megtorolja, otthonukat, menyegzőre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10221
  • e Hét: 33281
  • e Hónap: 66435
  • e Év: 300182
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.