Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária - Amerika védőszentje
  2019-12-12 15:03:28, csütörtök
 
  - genaptár oldalon
OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt dicsekedve mondja:
,,Én a Magasságbeli szájából születtem, elsőszülött minden teremtmény előtt; én nem múló fényt gyújtottam az égen, és ködként borítottam be az egész földet. Fönn a magasságban volt a lakóhelyem és a trónusom felhőoszlopon állt.
A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.«
Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak. Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe. Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek."
Ez az Isten igéje. Sir 24,1-2.5-7.12-16.26-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek,
akik a mennyei Atya akaratát teljesítik.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50

*
- Magyar kurír oldalon
...... ........... .............


December 12-e a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepnapja. A guadalupei bazilikában őrzött 16. századi Mária-ikon Mexikó legismertebb vallási, kulturális és nemzeti szimbóluma. A Guadalupei Miasszonyunk neve a mexikói nép nyelvén: Lupita.
A Szűzanya 1531. december 9-én jelent meg egy egyszerű indiánnak, Cuauhtlatoatzinnak (Beszélő Sas), aki a keresztségben a Juan Diego nevet kapta. A jelenés a Mexikóvárostól északnyugatra fekvő Tepeyac-dombon történt.
A ragyogó, aranyködbe burkolózó nőalak Isten Anyjaként mutatkozott be, és arra szólította föl az indiánt, menjen a püspökhöz, s közölje: ,,Azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!" A püspök égi jelet kért a jelenés hitelessége bizonyítására. December 12-én a Szűzanya virágokat küldött neki, melyek átadásakor a köpenyen, melyben a virágokat Juan az ölében vitte, csodálatos módon megjelent Mária képe.
...... ............


Az indiánköpenyre festett kép a lehajtott fejű, imára kulcsolt kezű, dicsfénnyel övezett, félholdon álló Szüzet ábrázolja: kezében nem tart gyermeket. A félholdat angyalalak tartja.
A jelenés helyén épült fel a Miasszonyunk-bazilika 1709-ben. Itt őrzik Diego köpenyét (tilmáját). A mindmáig épen maradt ruhadarabot és a kegyképet zarándokok milliói látogatják évente. Juan Diegót II. János Pál 2002-ben szentté avatta. A Szentatya beszédében elmondta: ,,Nagy örömmel jöttem e guadalupei bazilikába, Mexikó és Amerika mártír szívébe, hogy szentté avassam Juan Diegót, az egyszerű és alázatos őslakót, aki megszemlélhette a tepeyaci Szent Szűz kedves arcát, amely annyira kedves Mexikó egész lakosságának."
A mai modern bazilika építését 1974-ben kezdeményezte a mexikói püspöki kar. A tizenkétezer hívőt befogadó templom kívülről sátorra hasonlít.
...... ..........


A tilma két ízben is csodás módon menekült meg a pusztulástól. 1791-ben véletlenül salétromsav ömlött rá, ám megmagyarázhatatlan módon nemcsak a szövetnek, de még a kép színes részeinek sem esett semmi baja. 1921-ben pokolgépet robbantottak a kegykép alatt, amely teljesen sértetlen maradt, még üvegborítása sem sérült meg, holott 150 méterrel odébb megrepedt a márványpadló.
A Guadalupei Szűzanyát 1737-ben Mexikó, 1910-ben Amerika, 1935-ben a Fülöp-szigetek védőszentjévé nyilvánították. II. János Pál pápa a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepét 2002-ben az egész Egyház számára elrendelte.
Istenünk, irgalmas Atyánk! Te népedet Fiad szentséges Anyjának különleges védelme alá helyezted. Add, hogy mindazok, akik a Guadalupei Boldogságos Szűz Máriát segítségül hívják, az igazság és béke útján mindig buzgó lélekkel munkálják a népek fejlődését. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás
Adoremus
Magyar katolikus lexikon
Magyar Kurír

Ünnepélyes megemlékezés Fecske Orsolya
Videó Link

- Gazdagrét Szent Angyalok templomban is a liturgiában megemlékeztünk a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária -ról
.........



.........



...... ........... ........... ............



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: megszemlélhette, gyülekezetében, mexikóvárostól, gyümölcseimmel, indiánköpenyre, megemlékeztünk, nyilvánították, kezdeményezte, választottaim, védőszentjévé, nemzedékeiben, szentlélekkel, felhőoszlopon, jeruzsálemben, északnyugatra, keresztségben, bizonyítására, megtelepedtem, tizenkétezer, lakosságának, magasságbeli, miasszonyunk, népsokaságot, megemlékezés, pusztulástól, üvegborítása, legismertebb, márványpadló, letelepedtem, tiszteletben, testvéreinek, robbantottak, mindörökkön, boldogságos, magasságban, birtoklásom, maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, guadalupei bazilikában, Guadalupei Boldogságos Szűz Mária, OLVASMÁNY Sirák, EVANGÉLIUM Szent Máté, Mária-ikon Mexikó, Guadalupei Miasszonyunk, Beszélő Sas, Juan Diego, Isten Anyjaként, Juan Diegót II, János Pál, Juan Diegót, Szent Szűz, Guadalupei Szűzanyát, Guadalupei Boldogságos Szűz Máriát, Jézus Krisztus, Magyar Kurír, Fecske Orsolya, Gazdagrét Szent Angyalok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Jóga férfiaknak  Aztán itt van egy másik szerep...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Nem kell ide békemenet  Alvó cica  Alvó baby  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Jóga férfiaknak  Szent-Györgyi Albert gondolata  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Mi a különbség  Intelem  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyász  Mi a különbség  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Síró nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzet csak akkor...  Az embernek fiatal korában van  Rejtő Jenő versei  Hernádkak  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Március  Mélységes szomorúsággal  Ne feledjük: a föld jóval több...  Könnyáztatta asszonysorsok  Kokárda  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Alvó kislány  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az embernek fiatal korában van  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Talpra vándor  A kávé  Jó éjszakát  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Éljen a magyar szabadság!  Az embernek fiatal korában van  A gyász  Szent-Györgyi Albert gondolata  Alvó baby  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Ez a miénk!  Keresd azt a valakit,...  1848. március 15-én 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, guadalupei bazilikában, egyszerű indiánnak, jelenés hitelessége, virágokat Juan, ölében vitte, indiánköpenyre festett, lehajtott fejű, félholdat angyalalak, jelenés helyén, mindmáig épen, kegyképet zarándokok, tepeyaci Szent, mexikói püspöki, tizenkétezer hívőt, kegykép alatt, egész Egyház, népek fejlődését, liturgiában megemlékeztünk, megszemlélhette, gyülekezetében, mexikóvárostól, gyümölcseimmel, indiánköpenyre, megemlékeztünk, nyilvánították, kezdeményezte, választottaim, védőszentjévé, nemzedékeiben, szentlélekkel, felhőoszlopon, jeruzsálemben, északnyugatra, keresztségben, bizonyítására, megtelepedtem, tizenkétezer, lakosságának, magasságbeli, miasszonyunk, népsokaságot, megemlékezés, pusztulástól, üvegborítása, legismertebb, márványpadló, letelepedtem, tiszteletben, testvéreinek, robbantottak, mindörökkön, boldogságos, magasságban, birtoklásom, megkívántok, emlékezetem, salétromsav, odaérkeztek, bazilikában, tanítványai, ruhadarabot, hitelessége, dicsfénnyel, liturgiában, mutatkozott, elsőszülött, szomjaznak, véletlenül, pokolgépet, aranyködbe, különleges, guadalupei, alkalommal, segítségül, örökrészed, teljesítik, szentséges, átadásakor, evangélium, szolgáltam, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.