Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét csütörtök 01.23
  2020-01-23 08:11:14, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Saul irigységből Dávid életére tör, mert az nagyobb hős nála.
Amikor Dávid a filiszteus Góliát legyőzése után Saul királlyal együtt hazafelé tartott, az asszonyok Izrael valamennyi városából kivonultak Saul király elé, hogy körtáncot lejtve, dobokkal, csörgőkkel, örömujjongással köszöntsék őt.
Egymásnak felelgetve énekelték a táncoló asszonyok:
,,Saul megvert ezret,
Dávid pedig tízezret."
Saulnak nem tetszett ez a beszéd, és nagyon megharagudott érte. Gyanakodni kezdett: ,,Dávidnak tízezret adtak, nekem meg csak ezret? Más se hiányzik neki, csak a királyság." Ettől kezdve Saul féltékenykedni kezdett Dávidra. Elmondta fiának, Jonatánnak, meg összes szolgáinak, hogy meg akarja ölni Dávidot.
Jonatán azonban nagyon szerette Dávidot, s ezért figyelmeztette őt: ,,Atyám, Saul, halálra keres téged. Holnap tehát vigyázz magadra, és rejtőzzél el! Én pedig majd kimegyek, és azon a mezőn, ahol rejtőzködöl, atyám elé állok. Beszélek vele az érdekedben, és amit megtudok, közlöm veled."
Jonatán valóban közben is járt Saulnál Dávid érdekében. Ezekkel a szavakkal kérlelte őt: ,,Ne vétkezzék a király, az ő szolgája, Dávid ellen! Hiszen ő nem vétett ellened. Sőt cselekedetei nagyon hasznosak neked. Kockára tette az életét, amikor megverte a filiszteust; és az Úr általa adott nagy győzelmet Izrael egész népének. Ezt magad is láttad, és te is örvendeztél. Akkor most miért ontanál ártatlan vért és ölnéd meg Dávidot minden ok nélkül?"
Saul hallgatott is Jonatán szavaira, és megesküdött: ,,Az Úr életére mondom, nem fogom Dávidot megöletni." Jonatán ekkor előhívta Dávidot, és mindent elmondott neki. Majd Saul elé vezette, és Dávid ismét kedves lett előtte, mint régebben volt.
Ez az Isten igéje. 1Sám 18,6-9;19,1-7

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus sok beteget meggyógyít.
Meghagyja azonban: Ne híreszteljék, hogy ő a Messiás.
Abban az időben tanítványaival együtt Jézus visszavonult a Genezáreti-tóhoz. Nagy tömeg követte Galileából. Sőt Júdeából és Jeruzsálemből, Idumeából meg a Jordánon túlról, valamint Tírusz és Szidon környékéről is nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, hogy milyen csodálatos dolgokat visz végbe.
Jézus meghagyta tanítványainak, hogy tartsanak készenlétben egy bárkát a tömeg tolongása miatt. Sokakat meggyógyított ugyanis, és aki valami bajban szenvedett, mind ott tolongott körülötte, hogy legalább megérinthesse.
Még a tisztátalan lelkek is, amint meglátták Jézust, leborultak előtte, és így kiáltoztak: ,,Te vagy az Isten Fial" Ő azonban szigorúan meghagyta nekik, hogy ne híreszteljék, kicsoda ő.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,7-12
......



Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés C.Horváth István Sándor atya
Jézussal szembeni magatartását és vádaskodásaikat mutatták be, mostantól pozitívabb történetek következnek az evangéliumban. A mai részlet nem egy konkrét csodát vagy egy találkozást mutat be, hanem összegzése annak, hogy mivel telnek Jézus napjai. Kiderül, hogy nagyon sokan keresik őt, elsősorban azért, mert csodákat tesz, meggyógyítja a betegeket, akiknek eddig reményük sem volt a gyógyulásra.
Felmerül bennünk a kérdés: Miért tesz Jézus csodákat? Mi a szándéka azzal, hogy rendkívüli módon, isteni hatalmával segít a betegeknek? Mi a jelentősége ezeknek a rendkívüli tetteknek? Abban egészen biztosak lehetünk, hogy az Úr nem feltűnést akart kelteni csodáival és nem is az volt a szándéka, hogy kivívja az emberek elismerését. Ő biztosan nem vágyott semmiféle dicsőségre vagy hírnévre. A leghelyesebb, ha csodáit jelként értelmezzük, mert ez felel meg leginkább a bibliai hagyománynak. Olyan jelek, amelyek megjelenítik Isten irgalmasságát és megtapasztalhatóvá teszik azt az emberek számára. A csodák jelek, amelyek igazolják az emberek előtt Jézus isteni származását és hatalmát. A gyógyító vagy természeti csodák ugyanis azt bizonyítják, hogy Jézusnak hatalma van a természet erői, a gonosz erők és a betegség fölött.
Bízom-e abban, hogy az Úrnak hatalma van ahhoz, hogy minden rossztól és a bűntől megszabadítson?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: vádaskodásaikat, örömujjongással, tanítványaival, figyelmeztette, tanítványainak, féltékenykedni, megszabadítson, megbocsátásra, irgalmasságát, meggyógyított, jeruzsálemből, megharagudott, evangéliumban, gyengeségeink, megérinthesse, cselekedetei, magatartását, hagyománynak, leghelyesebb, készenlétben, csatlakozott, meggyógyítja, híreszteljék, megjelenítik, megbocsátást, visszavonult, könyörületre, értelmezzük, testvéreink, országodnak, gyógyulásra, megesküdött, következnek, filiszteust, bizonyítják, találkozást, filiszteus Góliát, asszonyok Izrael, táncoló asszonyok, szavakkal kérlelte, időben tanítványaival, tömeg tolongása, tisztátalan lelkek, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, konkrét csodát, találkozást mutat, szándéka azzal, jelentősége ezeknek, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Dávid, Saulnál Dávid, Majd Saul, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Fial”, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Egy lelki imádság  Nem tudhatod  Reménység és erő Krisztustól e...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  Egy hatékony szolga  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A sors  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Örülök, hogy látlak!  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Szép estét  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png cica  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Erdőn  Gyökössy Endre - Virágok virág...  s immár én is felragyogva, ért...  Hiányzik  Png kutya  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gonosz démon-álarc  Png rózsa csokor  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet  Png ház  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
filiszteus Góliát, asszonyok Izrael, táncoló asszonyok, szavakkal kérlelte, időben tanítványaival, tömeg tolongása, tisztátalan lelkek, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, konkrét csodát, találkozást mutat, szándéka azzal, jelentősége ezeknek, rendkívüli tetteknek, emberek elismerését, bibliai hagyománynak, emberek számára, csodák jelek, emberek előtt, gyógyító vagy, természet erői, gonosz erők, betegség fölött, bűntől megszabadítson, vádaskodásaikat, örömujjongással, tanítványaival, figyelmeztette, tanítványainak, féltékenykedni, megszabadítson, megbocsátásra, irgalmasságát, meggyógyított, jeruzsálemből, megharagudott, evangéliumban, gyengeségeink, megérinthesse, cselekedetei, magatartását, hagyománynak, leghelyesebb, készenlétben, csatlakozott, meggyógyítja, híreszteljék, megjelenítik, megbocsátást, visszavonult, könyörületre, értelmezzük, testvéreink, országodnak, gyógyulásra, megesküdött, következnek, filiszteust, bizonyítják, találkozást, örvendeztél, elismerését, származását, jelentősége, emlékeztess, irigységből, tisztátalan, könyörtelen, környékéről, irgalmasság, rejtőzködöl, gyanakodni, történetek, dicsőségre, kiáltoztak, elsősorban, galileából, összegzése, érdekedben, evangélium, genezáreti, hatalmával, jonatánnak, filiszteus, természeti, köszöntsék, pozitívabb, csörgőkkel, rendkívüli, hallgatott, valamennyi, felelgetve, szenvedett, szívünkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.