Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogy az űrből is látszódjék…
  2020-01-28 15:48:09, kedd
 
  Böjte Csabával népszerűsítik Erdélyben a NEK-et.
Böjte Csaba ferences szerzetes az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületét is aktívan segíti, és reggeli imát, katekézist, tanúságtételt, fakultációt is tart. Január 24-től Csaba testvér a NEK budapesti küldöttségével együtt Erdély-szerte népszerűsíti a magyarság számára történelmi jelentőségű őszi rendezvényt.
...... .............


,,Január közepén a Mátraverebély-Szentkúton tartott lelkigyakorlaton is arra biztatta a jelenlévőket Csaba testvér, hogy legyenek ott minél többen szeptemberben a budapesti programokon, hiszen egyszeri és kihagyhatatlan emlék lesz. Örülünk, hogy a világméretű ünnepségsorozat részleteiről most Erdélyben, a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban is szólhatunk, és külön öröm számunkra, hogy mindezt a magyar kultúra napjához kapcsolódóan tehetjük" - mondta Zsuffa Tünde, a NEK sajtófőnöke Déván.
Éppen hatvanegyedik születésnapján fogadhatta Böjte Csaba Déván a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának delegációját, élén Zsuffa Tünde sajtófőnökkel. A vendégek örömmel csatlakoztak a születésnapot ünneplő gyermekekhez. Másnap indultak tovább; tíznapos erdélyi körútjukat Csaba testvér készítette elő, és maga is elkíséri a NEK szervező csapatát, hogy együtt népszerűsítsék a szeptemberben Budapesten rendezendő katolikus világeseményt.
Január 25-én, szombaton Székelyhídon részt vettek a negyven férőhelyes gyermektábor alap kőletételén, a szentmisén és este a jótékonysági bálon, vasárnap pedig Kolozsvárra vezetett útjuk. Délben a ferences templomban ünnepeltek szentmisét és beszéltek a közelgő eucharisztikus világkongresszusról.
...... ...........


A szentmise után Böjte Csaba arra a kérdésünkre, hogy miért tartotta fontosnak a körút megszervezését, elmondta: nagy öröm számára, hogy ilyen nemes célt és ügyet szolgálhat. Megkérdeztük tőle azt is, hogy az eddigi három nap során hogyan fogadták a gyermekek és a felnőttek Zsuffa Tünde előadását.
,,Zsuffa Tünde nemcsak teológus, hanem író is, aki szabadon is nagyon szépen, meghatóan beszél. Ma itt, Kolozsváron a templomban egyesek el akarták kérni tőle beszédének írott változatát, mert azt hitték, olvasta azt. Óriási belső tűzzel, hittel és reménnyel tudja megfogalmazni azt, ami mindannyiunk szívügye - fogalmazott a ferences szerzetes. - Tegnap Székelyhídon a magyar kultúra napi bálban voltak protestáns magyarok is, őket is meghívtuk, hiszen Jézus Krisztus nemcsak a katolikusokért halt meg, hanem mindannyiunkért. És bebizonyosodott, hogy ha nem egy pap, hanem egy világi beszél ezekről a kérdésekről, egy nő, aki azt is el tudja mondani, hogy ő maga milyen sok nehézségen ment keresztül, akkor az üzenet nemcsak hitelesebb, hanem jobban célba ér."
...... .........



...... .......


Kíváncsiak voltunk arra is, milyen üzenetet hordoz a gyermekotthonok neveltjei számára az eucharisztikus kongresszus, főleg azoknak, akiknek nem lesz módjuk részt venni a nagyszabású ünnepségsorozaton.
,,Szoktam mondani a gyerekeknek, hogy érted is meghalt Jézus Krisztus a kereszten, és annyira fontos vagy számára, hogy a nagy székesegyházak mellett a mi gyermekotthoni miséinkre is ugyanúgy eljön a nagy Isten, szeretettel, jósággal lehajol hozzánk - mondta Böjte Csaba. - Az Eucharisztia mindenhol ugyanaz. Az Eucharisztia a reményről szól, arról, hogy téged az Isten szeret, van remény, talpra tudsz állni, meg tudod oldani a problémáidat, merjél nekilendülni, tudsz te jó jegyet kapni, tudsz te jó lenni, el tudod érni az álmaidat, meg tudod valósítani önmagadat, a céljaidat."
Böjte Csaba hozzátette: noha szeptember közepére már elkezdődik az új iskolai év, nagyon szeretne minél több gyermeket elvinni az eucharisztikus kongresszusra. ,,Biztos, hogy szép küldöttséggel leszek ott jelen."
Zsuffa Tünde és Farkas Balázs ezúton is meghívja Erdély (nem csak) katolikus híveit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra és a hívó szóhoz Böjte Csaba is csatlakozik. Amint fogalmazott: ,,Az űrből is látszódjék majd a gyertyás körmenet, amelyik a Hősök tere felé elindul. De ehhez az kell, hogy ne tíz-, húszezer ember legyen ott, hanem több százezer..."



Forrás: Varga Gabriella/NEK
Fotó: Ambrus Marcsi
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: lelkigyakorlaton, ünnepségsorozat, bebizonyosodott, mindannyiunkért, gyermekotthonok, eucharisztikus, gyermekotthoni, kihagyhatatlan, népszerűsítsék, küldöttségével, megszervezését, székesegyházak, születésnapján, katolikusokért, szeptemberben, előkészületét, népszerűsítik, mátraverebély, küldöttséggel, kongresszusra, születésnapot, hatvanegyedik, titkárságának, megfogalmazni, sajtófőnökkel, tanúságtételt, világeseményt, jótékonysági, székelyhídon, problémáidat, mindannyiunk, jelenlévőket, csatlakoztak, kapcsolódóan, delegációját, gyermekekhez, magyarság számára, jelenlévőket Csaba, budapesti programokon, világméretű ünnepségsorozat, dévai Szent, magyar kultúra, vendégek örömmel, születésnapot ünneplő, szeptemberben Budapesten, negyven férőhelyes, jótékonysági bálon, ferences templomban, közelgő eucharisztikus, szentmise után, körút megszervezését, eddigi három, Böjte Csabával, Böjte Csaba, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Szent Ferenc Alapítvány, Zsuffa Tünde, Böjte Csaba Déván, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának, Tegnap Székelyhídon, Jézus Krisztus, Farkas Balázs, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Varga Gabriella, Ambrus Marcsi, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Fehér virág  Szép estét  Png rózsa csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mindig jusson idő nevetni  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Hiányzik  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Nem tudhatod  Png ház  Csak a fogyatkozás látható  Png lepke  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Akik bántanak téged  Png nő  Nem tudhatod  Esti kép  Png nő  Irgalom és ítélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png fotel  Png cica  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A sors  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Gonosz démon-álarc  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Julian Brass gondolata  Hogy lehet megtartani  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Nevem  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyarság számára, jelenlévőket Csaba, budapesti programokon, világméretű ünnepségsorozat, dévai Szent, magyar kultúra, vendégek örömmel, születésnapot ünneplő, szeptemberben Budapesten, negyven férőhelyes, jótékonysági bálon, ferences templomban, közelgő eucharisztikus, szentmise után, körút megszervezését, eddigi három, felnőttek Zsuffa, templomban egyesek, ferences szerzetes, katolikusokért halt, világi beszél, üzenet nemcsak, gyermekotthonok neveltjei, eucharisztikus kongresszus, nagyszabású ünnepségsorozaton, nagy székesegyházak, nagy Isten, reményről szól, eucharisztikus kongresszusra, hívó szóhoz, gyertyás körmenet, lelkigyakorlaton, ünnepségsorozat, bebizonyosodott, mindannyiunkért, gyermekotthonok, eucharisztikus, gyermekotthoni, kihagyhatatlan, népszerűsítsék, küldöttségével, megszervezését, székesegyházak, születésnapján, katolikusokért, szeptemberben, előkészületét, népszerűsítik, mátraverebély, küldöttséggel, kongresszusra, születésnapot, hatvanegyedik, titkárságának, megfogalmazni, sajtófőnökkel, tanúságtételt, világeseményt, jótékonysági, székelyhídon, problémáidat, mindannyiunk, jelenlévőket, csatlakoztak, kapcsolódóan, delegációját, gyermekekhez, népszerűsíti, eucharisztia, gyermektábor, megkérdeztük, részleteiről, nekilendülni, sajtófőnöke, kongresszus, otthonaiban, világméretű, csatlakozik, programokon, kolozsvárra, fakultációt, nagyszabású, szeretettel, kolozsváron, kérdésekről, fogalmazott, kérdésünkre, gyerekeknek, rendezvényt, kőletételén, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.