Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 5. hét hétfő 05.11
  2020-05-10 21:39:56, vasárnap
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás buzdítja a pogányokat, hogy térjenek az igaz Istenhez.
Pál és Barnabás Ikónium városában eredményesen hirdették az Úr igéjét. Emiatt a pogányok és a zsidók - vezetőikkel együtt - arra készültek, hogy bántalmazzák, sőt megkövezzék őket. Ők azonban megtudták ezt, és elmenekültek Likaónia-tartomány városaiba: Lisztrába és Derbébe, és ezek környékére. Ott hirdették az evangéliumot.
Lisztrában élt akkor egy férfi, aki nem tudott a lábára állni. Béna volt ugyanis a születésétől fogva, és még soha egy lépést sem tett. Ő is hallgatta Pál beszédét, aki reátekintve látta rajta: elegendő hite van arra, hogy meggyógyuljon. Hangosan rákiáltott tehát: ,,Állj egyenesen a lábadra!" Az talpra ugrott, és járni kezdett.
Amikor a tömeg látta, hogy Pál mit művelt, likaóniai nyelven felkiáltott: ,,Istenek szálltak le hozzánk emberi formát öltve!"
Barnabást Jupiternek gondolták, Pált pedig - minthogy ő vitte a szót - Merkúrnak. Sőt a város előtt álló Jupiter-templom papja áldozati állatokat és koszorúkat hozatott a kapuk elé, és a néppel együtt áldozatot akart bemutatni.
Amint Barnabás és Pál apostol ezt meghallották, ruhájukat megszaggatva a tömeg közé rohantak. ,,Emberek, mit csináltok?" - kiáltották. ,,Mi is hozzátok hasonló halandó emberek vagyunk, és éppen azt hirdetjük nektek, hogy ezektől a bálványoktól térjetek meg az élő Istenhez, aki az eget, a földet meg a tengert alkotta és mindazt, ami bennük van. Ő az előző korszakban megengedte, hogy a pogányok mind a maguk útját kövessék. Bár létezése akkor sem maradt bizonyíték nélkül, hiszen jót tett veletek: az égből esőt és termékeny időt küldött számotokra, és bőven adott nektek eledelt, a szívetekbe pedig örömet."
Így beszéltek, de így is alig tudták lecsillapítani a tömeget, nehogy áldozatot mutasson be nekik.
Ez az Isten igéje. ApCsel 14,5-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A vigasztaló Szentlélek, akit az Atya küld, mindenre megtanítja az apostolokat.
Jézus az utolsó vacsorán így beszélt tanítványaihoz:
,,Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki."
Júdás - nem a karióti - itt közbeszólt: ,,Uram, hogyan van az, hogy nekünk akarod kinyilatkoztatni magadat, és nem a világnak?" Jézus így folytatta: ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött.
Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,21-26
...... ...........



Imádság
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus! A te feltámasztásod a halálból a mennyei Atya cselekedete. Ő ajándékozott neked új életet. Még a halál, önként és engedelmességből vállalt kereszthalálod sem szakíthatott el téged Atyádtól. A kereszten átélted a tőle való elszakítottságot, feltámadásod pillanatában pedig átélted, hogy újra együtt vagy az Atyával. Hisszük, hogy az Atyának hatalma van ahhoz, hogy minket is feltámasszon majd a halálból, mert azt szeretné, hogy örökké vele éljünk. Tégy minket a feltámadás tanújává és hirdetőjévé!

Elmélkedés
A szeretet lényegét fogalmazza meg, amikor azt mondja, hogy az ő parancsainak ismeretében és teljesítésében mutatkozik meg a szeretet. Azt kéri tőlünk, hogy teljesítsük parancsait, amelyek a mennyei Atya útmutatásai számunkra. Isten irántunk való szeretete nem csak egy érzés, hanem olyan valóság, amelyet Jézus személyén keresztül tapasztalunk meg. Jézus azzal bizonyította szeretetét a mennyei Atya iránt és irántunk, hogy vállalta a szenvedést és a halált. Mindent odaadott az Atyának a kereszten, még az életét is, hogy minket megváltson. Az igazi szeretet a mi számunkra is azt jelenti, hogy mindent oda kell adnunk fenntartások és feltételek nélkül.
Isten szeretetének megtapasztalása arra ösztönöz minket, hogy szeressük őt és felebarátainkat. Ha csupán szavainkkal hangoztatjuk szeretetünket és az nem nyilvánul meg tettekben, akkor még nagyon alacsony szintjén vagyunk a szeretetnek.
Jézus tanítása nem elmélet csupán, hanem arra ösztönöz bennünket, hogy gyakorlattá váltsuk a hallottakat. Szeretet nélkül Jézus evangéliuma csak kiüresedett, tartalom nélküli szó. Szeretet hiányában a mi életünk is csak a napok kényszerű múlása. Szeretet nélkül önmagunkba zárkózó, önző emberek lennénk. A szeretet gyakorlása viszont új távlatokat nyit számunkra: közelebb kerülünk Istenhez és közelebb kerülünk embertársainkhoz.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatom, kinyilatkoztatni, engedelmességből, elszakítottságot, embertársainkhoz, felebarátainkat, cselekedeteiből, megtapasztalása, teljesítésében, lecsillapítani, kereszthalálod, feltámasztásod, tanítványaihoz, szeretetünket, meggyógyuljon, bizonyította, evangéliumot, fenntartások, hangoztatjuk, szeretetének, elmenekültek, pillanatában, szakíthatott, ajándékozott, parancsaimat, feltámadásod, bántalmazzák, parancsainak, feltámasszon, születésétől, tapasztalunk, bálványoktól, meghallották, megszaggatva, eredményesen, cselekedete, igaz Istenhez, zsidók –, lábára állni, születésétől fogva, talpra ugrott, tömeg látta, szót –, város előtt, néppel együtt, tömeg közé, bálványoktól térjetek, tengert alkotta, előző korszakban, pogányok mind, maguk útját, égből esőt, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabás Ikónium, Barnabást Jupiternek, Amint Barnabás, EVANGÉLIUM Szent János, Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes délutánt kívánok  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Radikális szeretet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Png telefon  Irgalom és ítélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Esti kép  Reggel van  Facebookon kaptam  Nevem  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hiányzik  Popper Péter szavai  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Neked tudnod kell  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  Éretlen vers  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
igaz Istenhez, zsidók &#8211, lábára állni, születésétől fogva, talpra ugrott, tömeg látta, szót &#8211, város előtt, néppel együtt, tömeg közé, bálványoktól térjetek, tengert alkotta, előző korszakban, pogányok mind, maguk útját, égből esőt, szívetekbe pedig, vigasztaló Szentlélek, utolsó vacsorán, szeret engem, karióti &#8211, nevemben küld, evangélium igéi, mennyei Atya, kereszten átélted, tőle való, feltámadás tanújává, szeretet lényegét, igazi szeretet, napok kényszerű, szeretet gyakorlása, kinyilatkoztatom, kinyilatkoztatni, engedelmességből, elszakítottságot, embertársainkhoz, felebarátainkat, cselekedeteiből, megtapasztalása, teljesítésében, lecsillapítani, kereszthalálod, feltámasztásod, tanítványaihoz, szeretetünket, meggyógyuljon, bizonyította, evangéliumot, fenntartások, hangoztatjuk, szeretetének, elmenekültek, pillanatában, szakíthatott, ajándékozott, parancsaimat, feltámadásod, bántalmazzák, parancsainak, feltámasszon, születésétől, tapasztalunk, bálványoktól, meghallották, megszaggatva, eredményesen, cselekedete, útmutatásai, felkiáltott, kiüresedett, hirdetőjévé, teljesítsük, ismeretében, vezetőikkel, reátekintve, hallottakat, evangéliuma, tanításomat, gyakorlattá, megkövezzék, szeretetnek, apostolokat, szavainkkal, elmélkedés, jupiternek, evangélium, feltámadás, közbeszólt, kiáltották, parancsait, mutatkozik, szentlecke, gyakorlása, vigasztaló, szentlélek, megtanítja, koszorúkat, lakóhelyet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.