Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fatimai Boldogságos Szűz Mária ünnepe 05.13
  2020-05-13 10:32:08, szerda
 
  1917. május 13-án jelent meg a Szűzanya Fatimában.
- Útra való
A fatimai Szűz ünnepét üljük, és arra emlékezünk, hogy 39 évvel ezelőtt érte Szent II. János Pált az a lövés, amelyről később azt vallotta: egy kéz meghúzta a ravaszt, egy másik kéz pedig eltérítette a golyót. A szent pápa ezzel a kijelentésével hitet tett amellett, hogy Isten nem hagyja el övéit; hogy minden csoda annak a végső gondoskodásnak az előképe, mely megment minket az örök haláltól. Ugyanő éppen ebben a kiszolgáltatottságában fedezte föl, milyen nagy értéke van annak, ha nemcsak tesz, hanem szenved is az Egyházért. Az engesztelő szenvedés ugyanis a kegyelem új működési terét nyitja meg, aminek gyümölcse a gonoszság művének irányváltása, annak bizonyossága: az élet erősebb a halálnál.
Magyar Kurír 2020. 05.13.

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Ujjongó örömmel örülök az Úrban.
A próféta így beszél:
Népem sarjadéka híres lesz a nemzetek között, és minden ivadékuk a népek körében. Akik látják őket, elismerik majd, hogy ez az a nemzedék, amelyet megáldott az Úr.
Nagy örömmel örvendezem az Úrban, lelkem ujjong az én Istenemben, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, s az igazság köntösét terítette rám.
Felékesített, mint a vőlegényt, aki koszorút visel, és mint a menyasszonyt, aki ékszerekkel díszíti magát. Mert amint a föld megtermi növényeit, és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjasztja ki az Úristen az igazságot, és a magasztalást minden nép színe előtt.
Ez az Isten igéje. Iz 61,9-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Boldog a méh, mely hordozott téged!
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!" Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,27-28

Egyetemes könyörgés:
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: l. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg, hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

*
- Köszöntsük együtt a Fatimai Boldogságos Szűz Máriát!
...... ..........


A Fatimai Boldogságos Szűz Mária napját az Egyházban minden évben május 13-án ünnepeljük, annak emlékére, hogy 1917. május 13-án egy Cova da Iria (,,Béke völgye") nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap.
Az Asszony imádságra buzdította a gyerekeket, és arra kérte őket, hogy minden hónap 13-án jöjjenek el Cova da Iriába. A gyermekek teljesítették a kérést, és június, július, szeptember és október 13-án ismét megjelent nekik a Szent Szűz. (Augusztusban 19-én történt a jelenés, mivel 13-án a gyerekeket kihallgatás miatt fogva tartották.)
Idén, a járványügyi helyzetre tekintettel a fatimai kegyhely történetében először a zarándokok fizikai jelenléte nélkül tartják meg a jelenések május 13-i évfordulóját, de lélekben és imádságban való csatlakozásra hívják a zarándokokat.
Április 25-én tették közzé a Szentatya minden hívőhöz intézett levelét, amely a Szűzanyának szentelt hónapban, májusban a rózsafüzér imádkozására buzdít.
Egyszerű zarándokként, a Fatimai Szent Szűz emléknapján, ünnepeljünk együtt szentmisét és azt követően imádkozzuk együtt a rózsafüzért! Az élő közvetítés május 13-án, 17 órától kezdődik, és IDE kattintva érhető el. Az imádságot a Szentatya és püspökeink szándékára ajánljuk fel.
A szentmisét és közös imát a szerkesztőség YouTube-csatornáján élőben közvetítjük az Angyalföldi Szent Mihály-templomból. A szentmisét Hodász András plébániai kormányzó mutatja be, az azt követő imádságot, melyet a plébánia Apák és férfiak imaköre tagjai mondanak, a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.
A szentmisét és közös imát a szerkesztőség YouTube-csatornáján élőben közvetítjük az Angyalföldi Szent Mihály-templomból. A szentmisét Hodász András plébániai kormányzó mutatja be, az azt követő imádságot, melyet a plébánia Apák és férfiak imaköre tagjai mondanak, a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti. Link
- Van égi édesanyánk - A Magyar Katolikus Egyház ünnepe a fatimai jelenések 100. évfordulóján, Soroksár-Újtelep, 2017. október 13-14. című emlékkönyv tartalmazza a fatimai jelenések 100. évfordulóján rendezett ünnepi szentmisén Erdő Péter bíboros, prímás által mondott homíliát és a másnap a témában megrendezett konferencia előadásait. A kiadvány megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.
...... ........... ........


Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.05.13

*
- Veres András: Magyarországot is újra felajánlják a Fatimai Szűzanyának ma este 2020. március 25.
Itt olvasható Link

- Mária oltalmát kérték - Nemzeti zarándoklat Fatimában az eucharisztikus kongresszusra készülünk
2019. október 28 Magyar kurír Link

- Szent Marto Jácinta és Ferenc, a fatimai látnokgyermekek. 2020. február 20 Magyar kurír

........



- Kovács Zoltán a fatimai jelenésekről: Szűz Mária a remény és a vigasztalás jele.
2017. május 13. Magyar kurír Link

- Fatima, ahol a magyarok otthon érezhetik magukat. 2019. október 26. Magyar kurír Link
...... ..............


1964. május 12-én a Leiriai püspök több száz pap és zarándok jelenlétében áldotta meg a magyar keresztutat. A tizennégy stáció szobrait egy lisszaboni szobrász készítette, a Szent István-kápolna és a golgota Marek László építészmérnök tervei alapján készült. A keresztút fontos része lett a fatimai zarándoklatoknak, bizonyítja ezt az is, hogy évente hárommilliónál is többen imádkoznak itt.
Képen: A tizennégy stáció szobrait egy lisszaboni szobrász készítette
...... ..............


Este a Jelenések kápolnájánál mondott rózsafüzér imádsággal, illetve gyertyás körmenettel zárult a közel százhatvan zarándok szombati napja.
...... .............



...... ........... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: zarándoklatoknak, látnokgyermekek, oltáriszentség, gondoskodásnak, könyváruházban, eucharisztikus, közbenjárására, nagyasszonyunk, hárommilliónál, unokatestvérei, kijelentésével, főpásztorunkat, pásztorgyermek, magyarországot, kongresszusra, szerkesztőség, édesanyánknak, csatlakozásra, egyetértésben, építészmérnök, megrendelhető, teljesítették, magasztalást, veteményeket, zarándokként, imádkozására, jelenlétében, menyasszonyt, főszerkesztő, felékesített, évfordulóján, történetében, pillantottak, boldogságban, meghallgatja, reménységünk, fatimai Szűz, szent pápa, kijelentésével hitet, végső gondoskodásnak, örök haláltól, engesztelő szenvedés, gonoszság művének, élet erősebb, nemzetek között, népek körében, üdvösség ruhájába, igazság köntösét, föld megtermi, kert veteményeket, magasztalást minden, evangélium igéi, Fatimai Boldogságos Szűz Mária, Szűzanya Fatimában, Szent II, János Pált, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak, Fatimai Boldogságos Szűz Máriát, Lúcia Santos, Jacinta Marto, Szent Szűz, Fatimai Szent Szűz, Angyalföldi Szent Mihály-templomból, Hodász András, Kuzmányi István, Magyar Katolikus Egyház, Erdő Péter, Vatican News, Veres András, Fatimai Szűzanyának, Szent Marto Jácinta, Kovács Zoltán, Szűz Mária, Szent István-kápolna, Marek László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Neked tudnod kell  Szívem  Elköszönt  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet  Png lepke  Facebookon kaptam  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Akarat  Szép álmokat!  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Az igazi szeretetért rendszeri...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Akarat  Akarat  Őrizkednünk kell...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einsteinről  Soha ne kedvezz...  Png virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Egy hatékony szolga  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  A kételkedés kezelése  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Régi emberek, akikre máig büsz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Mai harmónia kártyám  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Tavaszi kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Neked tudnod kell  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem számIt  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kerüld el az evangélium örömén...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alázat  A sors  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
fatimai Szűz, szent pápa, kijelentésével hitet, végső gondoskodásnak, örök haláltól, engesztelő szenvedés, gonoszság művének, élet erősebb, nemzetek között, népek körében, üdvösség ruhájába, igazság köntösét, föld megtermi, kert veteményeket, magasztalást minden, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, portugáliai Fatima, tízéves Lúcia, kilencéves Francisco, hétéves Jacinta, asszonyt pillantottak, gyermekek teljesítették, gyerekeket kihallgatás, járványügyi helyzetre, fatimai kegyhely, zarándokok fizikai, jelenések május, rózsafüzér imádkozására, szentmisét Hodász, plébánia Apák, kihelyezett Oltáriszentség, fatimai jelenések, témában megrendezett, kiadvány megrendelhető, eucharisztikus kongresszusra, fatimai látnokgyermekek, fatimai jelenésekről, vigasztalás jele, magyarok otthon, magyar keresztutat, tizennégy stáció, lisszaboni szobrász, golgota Marek, keresztút fontos, fatimai zarándoklatoknak, közel százhatvan, zarándoklatoknak, látnokgyermekek, oltáriszentség, gondoskodásnak, könyváruházban, eucharisztikus, közbenjárására, nagyasszonyunk, hárommilliónál, unokatestvérei, kijelentésével, főpásztorunkat, pásztorgyermek, magyarországot, kongresszusra, szerkesztőség, édesanyánknak, csatlakozásra, egyetértésben, építészmérnök, megrendelhető, teljesítették, magasztalást, veteményeket, zarándokként, imádkozására, jelenlétében, menyasszonyt, főszerkesztő, felékesített, évfordulóján, történetében, pillantottak, boldogságban, meghallgatja, reménységünk, kápolnájánál, irányváltása, bizonyossága, megrendezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.