Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Óriási robbanás történt Bejrútban, több ezer sérült.
  2020-08-05 13:05:18, szerda
 
  Egy tűzijátékraktár repült levegőbe a libanoni főváros kikötőjében.
Hatalmas robbanás történt Libanon fővárosában, Bejrútban kedd délután. A CNN a helyi hírügynökségre hivatkozva azt írta, egy kikötőben található tűzijátékraktár repült levegőbe. Twitteres beszámolókban két robbanásról írnak, több épület is megsérült.
A helyi sajtóban arról írtak, hogy a robbanás helyszínétől 10 kilométerre levő házak is megsérültek. A CNN szerint Szaad Hariri volt miniszterelnök rezidenciájában is komoly károk keletkeztek.
A hatóságok kedd este azt közölték, hogy több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a libanoni fővárosban kedd este történt robbanásnak, a sérültek száma különböző jelentések szerint 2500 és több mint háromezer között van, a halottaké pedig legkevesebb 25, de egyes tudósítások szerint már elérte az 50-et.
Michel Aoun libanoni elnök kivezényelte a katonaságot az utcákra, hogy a mentésben segítsenek, illetve a rendet fenntartsák. A libanoni miniszterelnök, Hassan Diab nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára.
HVG 2020.08.04.

Egy helyszínen élő magyar látta a bejrúti robbanást.
Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak, amelynek több ezer sebesültje és már több tucat halottja van.
Az M1 Híradónak Skype-on nyilatkozó Németh Ágoston elmondta: a kikötővel szomszédos városrészben lakik menyasszonyával, mintegy 300-400 méterre a történtektől. A lakásuk teraszáról nézte végig ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület.
Először puskaropogás szerű hangot hallott, majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás, amelyet a felvételeken látni.
Egy pillanattal később az ablakok kitörtek, ő a földön találta magát és látta, hogy a lakásuk romokban van: minden ablak kitört, az összes bútor szanaszét repült, semmi nem maradt a helyén, mindenütt üvegszilánkok borították a padlót, a bejárati ajtó teljesen kidőlt, a lift fémajtaja beszakadt.
Úgy döntöttek, hogy barátaikhoz költöznek át. Útban feléjük az utcán folyamatos volt a szirénázás, és látták, ahogy sebesülteket visznek autókkal.
Mint mondta, a helyi híradások szerint egy ammónium-nitrát raktár égett és robbant fel.
A műsorvezető kérdésére Németh Ágoston közölte: nem volt tudomása arról, hogy a közelben robbanószert tároltak volna. Mint mondta, az ammónium-nitrát műtrágyagyártáshoz is alapanyag, ezért nem jelentené ki, hogy robbanószer volt az épületben.
Közölte, hogy a teraszukról látta azt is, amint egy hajót a robbanás odébb lök, és az épület, amely kigyulladt, eltűnt, helyén kráter van, amelybe beömlött a tenger.
Németh Ágoston elmondta még, hogy jól vannak, szerencsére több magyar barátjuk él Bejrútban, akikkel felvették a kapcsolatot, azok pedig felajánlották, hogy megszállhatnak náluk.
...... ...........


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: menyasszonyával, tűzijátékraktár, rezidenciájában, megszállhatnak, miniszterelnök, hírügynökségre, beszámolókban, felajánlották, üvegszilánkok, puskaropogás, történtektől, robbanószert, helyszínétől, városrészben, sebesülteket, felvételeken, kivezényelte, szerencsére, tudósítások, robbanásról, legkevesebb, kilométerre, robbanószer, teraszukról, keletkeztek, megsérültek, robbanásnak, kikötőjében, pillanattal, műsorvezető, fővárosában, kapcsolatot, katonaságot, barátaikhoz, fenntartsák, folyamatos, tűzijátékraktár repült, libanoni főváros, helyi hírügynökségre, kikötőben található, helyi sajtóban, robbanás helyszínétől, hatóságok kedd, libanoni fővárosban, sérültek száma, halottaké pedig, mentésben segítsenek, rendet fenntartsák, libanoni miniszterelnök, bejrúti robbanást, kikötővel szomszédos, lakásuk teraszáról, Szaad Hariri, Michel Aoun, Hassan Diab, Híradónak Skype-on, Németh Ágoston, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Png csokor  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  Akarat  Fekete-erdő desszert  Fekete István - Akác  Akarat  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A sors  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Éretlen vers  Az engedelmesség miért nem vál...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png nő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Neked tudnod kell  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Lóhere  Nevem  Akarat  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png cica 
Bejegyzés Címkék
tűzijátékraktár repült, libanoni főváros, helyi hírügynökségre, kikötőben található, helyi sajtóban, robbanás helyszínétől, hatóságok kedd, libanoni fővárosban, sérültek száma, halottaké pedig, mentésben segítsenek, rendet fenntartsák, libanoni miniszterelnök, bejrúti robbanást, kikötővel szomszédos, lakásuk teraszáról, igazán hatalmas, felvételeken látni, pillanattal később, ablakok kitörtek, földön találta, lakásuk romokban, összes bútor, bejárati ajtó, lift fémajtaja, utcán folyamatos, helyi híradások, ammónium-nitrát raktár, műsorvezető kérdésére, közelben robbanószert, teraszukról látta, robbanás odébb, menyasszonyával, tűzijátékraktár, rezidenciájában, megszállhatnak, miniszterelnök, hírügynökségre, beszámolókban, felajánlották, üvegszilánkok, puskaropogás, történtektől, robbanószert, helyszínétől, városrészben, sebesülteket, felvételeken, kivezényelte, szerencsére, tudósítások, robbanásról, legkevesebb, kilométerre, robbanószer, teraszukról, keletkeztek, megsérültek, robbanásnak, kikötőjében, pillanattal, műsorvezető, fővárosában, kapcsolatot, katonaságot, barátaikhoz, fenntartsák, folyamatos, szirénázás, sebesültje, segítsenek, fővárosban, szomszédos, kigyulladt, gyásznapot, nyilatkozó, helyszínen, borították, szemtanúja, teraszáról, hivatkozva, jelentések, jelentené, hirdetett, alapanyag, híradások, döntöttek, halottaké, költöznek, épületben, kérdésére, beszakadt, háromezer, fémajtaja, különböző, robbanást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.