Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
26. évközi hét hétfő 09.28
  2020-09-28 09:41:51, hétfő
 
  OLVASMÁNY Jób könyvéből
Isten olykor megengedi, hogy súlyos csapások érjenek minket, de akkor is vigyáz reánk.
Költői látomás egy égi gyűlés-jelenetről: Egy napon amikor eljöttek az Isten angyalai, hogy az Úrnál jelentkezzenek, a sátán is ott volt közöttük.
Az Úr megkérdezte tőle: ,,Honnét jössz?"
A sátán így felelt: ,,Szerte bolyongtam a Földön, és bejártam azt."
Az Úr megkérdezte: ,,Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? Nincs a földön hozzá hasonló férfi, feddhetetlen és igaz, istenfélő, és nincs benne gonosz."
A sátán erre megkérdezte: ,,Vajon ok nélkül istenfélő-e Jób? Hiszen te megoltalmaztad őt, a házát és egész vagyonát; megáldottad keze munkáját, és gyarapítottad jószágait.
De bocsásd csak rá egy kissé a kezedet, és nyúlj hozzá vagyonához, akkor bizony szemtől szembe káromolja majd nevedet."
Ezt mondta erre az Úr a sátánnak: ,,Nos, a kezedbe adom mindenét, amije van; őrá azonban ne nyújtsd ki kezedet!"
Erre eltávozott a sátán az Úr színe elől.
Amikor pedig egy napon Jób fiai és leányai elsőszülött bátyjuknál voltak együtt lakomán, egy hírnök Jóbnak ilyen hírt hozott:
,,Ökreid éppen szántottak, és szamaraid ott legeltek mellettük, amikor a szabeusok megjelentek, s rajtuk ütöttek; szolgáidat kardélre hányták, és mindent elraboltak.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Még beszélt, amikor jött egy másik hírnök is, és ezt mondta: ,,Villám csapott le az égből, és megölte juhaidat és szolgáidat.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
De még ez sem fejezte be szavait, jött egy újabb hírhozó, és ezt mondta: ,,A káldeusok három csoportban meglepték tevéidet, és elhajtották azokat; szolgáidat pedig karddal megölték.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Míg ez beszélt, megint jött egy hírhozó, és ezt mondta: ,,Elsőszülött fiadnál ettek-ittak fiaid és leányaid, amikor hirtelen hatalmas vihar támadt a sivatag felől, megrendítette a ház négy sarkát, úgyhogy az összeomlott, és rászakadt gyermekeidre, és mind meghaltak.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Jób ekkor fölkelt, és a gyász jeléül megszaggatta ruháit, haját lenyírta, leborult a földre, és így imádkozott: ,,Mezítelennek szült anyám, és így térek az anyaföldbe is.
Az Úr adta, az Úr elvette, (amint az Úrnak tetszett, úgy lett), legyen áldott az Úr neve!"
Mindezek ellenére nem vétkezett Jób az ajkával, és nem beszélt semmi dőreséget sem Isten ellen.
Ez az Isten igéje. Jób 1,6-22

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus szemében a szolgáló szeretet teszi naggyá az embert.
Egyszer az a kérdés merült fel a tanítványok között, hogy ki a legnagyobb közülük.
Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy gyermeket, maga mellé állította, és így szólt tanítványaihoz: ,,Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb."
Ekkor János vette át a szót: ,,Mester, láttunk valakit, aki ördögöt űzött ki a te nevedben. Megtiltottuk neki, mert nem követ téged velünk együtt." Jézus így válaszolt: ,,Ne tiltsátok meg, mert aki nincs ellenetek, az veletek van."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,46-50
...... .............



Imádság
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.

Elmélkedés
Jézus többször is megjövendölte apostolainak, hogy Jeruzsálemben szenvedni fog és meg fog halni. Ennek ellenére az ő elképzeléseikben továbbra is Mesterük dicsőséges uralma él, amelynek megvalósulásakor ők majd fontos feladathoz juthatnak. Erre utal a mai evangélium bevezető mondata, miszerint versengés támadt az apostolok között, hogy ki a nagyobb, kié a vezető szerep. Mélyebb szándékaikat, gondolataikat leplezi le egymás közti versengésük.
Viselkedésüket Jézus méltatlannak tartja, tanítványaitól egészen más lelkületet vár. Jézus először figyelmezteti őket helytelen gondolkodásuk miatt, majd pedig egy jelképes cselekedettel emlékezteti őket az alázatosság fontosságára. Egy gyermeket állít eléjük és kijelenti: ,,aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb." A szövegben az szerepel, hogy Jézus ,,odahívott egy gyermeket" és maga mellé állította. Más fordítás szerint ,,kézen fogott egy kisgyermeket", s ez talán jobban visszaadja az eredeti mondanivalót. Ez a mozdulat Jézus részéről azt fejezi ki, hogy a védtelen, kiszolgáltatott, alázatos, kicsiny gyermekkel azonosul és nem azokkal, akik becsvágyó terveket forgatnak fejükben.
Az Úr jelképes cselekedete nem csak az egykori apostoloknak szólt, hanem figyelmeztetés az Egyház valamennyi vezetőjének és tagjának.
© Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elképzeléseikben, megvalósulásakor, kiszolgáltatott, tanítványaidért, tanítványaihoz, viselkedésüket, megoltalmaztad, jelentkezzenek, tanítványaitól, figyelmeztetés, cselekedettel, megrendítette, gondolkodásuk, gyarapítottad, gondolataikat, figyelmezteti, megjövendölte, jeruzsálemben, megvallásában, méltatlannak, apostoloknak, megszaggatta, feddhetetlen, mondanivalót, megtiltottuk, szándékaikat, dicséretében, kisgyermeket, gyermekeidre, mezítelennek, apostolainak, fontosságára, éktelenkedik, megkérdezte, elsőszülött, vezetőjének, napon amikor, földön hozzá, sátán erre, kezedbe adom, hírnök Jóbnak, szabeusok megjelentek, másik hírnök, újabb hírhozó, káldeusok három, sivatag felől, gyász jeléül, szolgáló szeretet, tanítványok között, legnagyobb közülük, legkisebb köztetek, evangélium igéi, OLVASMÁNY Jób, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Mivel Jézus, Ekkor János, Viselkedésüket Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szép estét  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Soha ne kedvezz...  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 19  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png férfi  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Png telefon  Bounty krémes  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Radikális szeretet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Png rózsa csokor  Png lepke  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kutya  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Rátalálsz  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Hiányzik  Akik bántanak téged  Adakozás  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png kislány  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mai harmónia kártyám  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
napon amikor, földön hozzá, sátán erre, kezedbe adom, hírnök Jóbnak, szabeusok megjelentek, másik hírnök, újabb hírhozó, káldeusok három, sivatag felől, gyász jeléül, szolgáló szeretet, tanítványok között, legnagyobb közülük, legkisebb köztetek, evangélium igéi, idők végéig, apostolok között, vezető szerep, jelképes cselekedettel, alázatosság fontosságára, gyermeket állít, eredeti mondanivalót, mozdulat Jézus, egykori apostoloknak, elképzeléseikben, megvalósulásakor, kiszolgáltatott, tanítványaidért, tanítványaihoz, viselkedésüket, megoltalmaztad, jelentkezzenek, tanítványaitól, figyelmeztetés, cselekedettel, megrendítette, gondolkodásuk, gyarapítottad, gondolataikat, figyelmezteti, megjövendölte, jeruzsálemben, megvallásában, méltatlannak, apostoloknak, megszaggatta, feddhetetlen, mondanivalót, megtiltottuk, szándékaikat, dicséretében, kisgyermeket, gyermekeidre, mezítelennek, apostolainak, fontosságára, éktelenkedik, megkérdezte, elsőszülött, vezetőjének, elhajtották, észrevetted, versengésük, összeomlott, megáldottad, megjelentek, tanítványok, gondolatait, alázatosság, cselekedete, emlékezteti, alapítottál, evangélium, legnagyobb, imádkozott, közösségbe, szakadásra, imádkoztál, menekültem, részvéttel, dicsőséges, elraboltak, jelenetről, szolgáidat, lelkületet, vagyonához, szántottak, visszaadja, gyermekkel, bátyjuknál, elmélkedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.