Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nigéria - Dél-Korea 2 - 2
  2010-06-22 21:37:19, kedd
 
  Nigéria - Dél-Korea 1-2
Durban, Moses Mabhida Stadion, 70 000 néző

Kezdőcsapatok:
Nigéria:
Enyeama - Yobo, Afolabi, Shittu, Odiah - Uche, Ayila, Etuhu - Kanu - Yakubu, Obasi. Szövetségi kapitány: Lars Lagerback.
3 gólt rúgott és 5 gólt kapott 1 pontja van kiesett

Dél-Korea:
Szung Rjong - Dzsong Jung, Jung Pjo, Dzsung Szu, Ki Hun, Du Ri - Dzsung Vo, Szung Jong, Csung Jong - Park - Csu Jong. Szövetségi kapitány: Jung Mo Huh
5 gólt rúgott és 6 gólt kapott 4 ponttal l tovább jutott





Ez az a csoport, ahol még bárki továbbjuthat, de a papírforma alapján már csak a második továbbjutó személye a kérdéses, hiszen Argentína valószínűleg behúzza a győzelmet Görögország ellen, de még egy döntetlennel is nyeregben érezhetnék magukat.
Nigéria eddig a vártnál haloványabban szerepel, Lars Lagerback kapitány a védekezésre helyezi a hangsúlyt, és ez láthatóan furcsa reakciókat vált ki a csapat tagjaiból. Eddig a Marseille védője Taiwo emelkedett ki a csapatból kiváló játékával, Kaita a kiállításával tette meg ugyanezt.
Külön kell említést tennünk a bravúrjaival valószínűleg önmagát is egy jobb szerződéshez segítő kapust, Vincent Enyeamát. Halmozza a bravúrokat, nem véletlen, hogy már Arsene Wenger is belevéste naplójába a nevét - jelenleg a Hapoel Tel-Aviv csapatának tagja a hálóőr.
Egy 1-0-s nigériai győzelem már akár továbbjutást is érhet az afrikai csapatnak.
Dél-Korea Pak Dzsi Szungban bízik leginkább, mi megragadunk a Park névnél, hiszen ellentmondások mutatkoznak a tekintetben, hogy kell hívni/írni a Manchester United középpályásának nevét. Mivel az Old Traffordon Park szerepel a mezén, mi is így hívjuk ezentúl. A kérdés az, csak ezen a meccsen kell már ezzel a kérdéssel bajlódnunk, vagy még később is szerephez jut a dél-koreai csapat.
A görögök legyőzése jó alapot jelenthet, hiszen az Argentína elleni 0-4 egy más dimenzióban focizó ellenféllel szemben született meg. Ha Dél-Korea győz, nagy valószínűséggel bejut a következő körbe.
A játékvezető a jó nevű portugál Olegario Benquerencia, akinek mellesleg au autóversenyzés is a hobbijai köz tartozik.

2. PERC: Egy gyors támadás végén Afolabit kerülte meg a koreai csatár, és Csu Jong lőtt kisodródott helyzetből, alig ment mellé. Enyeama belecsúszott Jongba
Ápolás 2' Csu Jong, Korea Enyeamával ütközött.
8. PERC: 20 méterről vállalkozott Szung Jong, de lövése fölészállt.
Ápolás 9' Shittu, Nigéria Egy ártatlan vetődés után a földön maradt.
GÓÓÓL 11' Uche, Nigéria Jobb oldali beadást vágott a kapuba. Hatalmasat hibázott a dél-koreai belső védő. Odiah nagyszerűen vitte el a jobb oldalon, két védőt is kicselezett, a beadása éppen középre érkezett, ott Du Rit előzte meg Uche, majd a kapuba lőtt. 1-0!
Videó link Link
15. PERC: Paprikás lett a hangulat, Dél-Korea azonnal válaszolna a gólra, de az afrikai védők keményen rombolnak
24. PERC: Csu Jong került helyzetbe, miután Park kiugratta, de gyenge volt a lövés, Enyeama könnyen hárította. Egy perccel később Shittu mentett az utolsó pillanatban.
36. PERC: Támatgat Korea, de közben Uche lőtt bődületes kapufát
GÓÓÓL 37' Dzsung Szu, Dél-Korea Szabadrúgás után lőtte a kapuba gól fő vétkese Obasi, aki egy ártatlannak tűnő helyzetben szabálytalankodott, ráadásul sárgát is kapott. A szabadrúgást a 16-os bal sarkának közeléből végezhette el Dél-Korea. Szung Jong ívelte középre, Dzsung Szu érkezett a kapu torkában, Afolabi lemaradt róla, így az ázsiai játékos szabadon lőhetett a kapuba. Igaz, a sípcsontjáról vágódott be végül a labda a kapuba. 1-1!
45. PERC: A statisztika alapján 50-50 százalékban birtokolják a labdát a csapatok. 2 perc hosszabbítás lesz az első félidőben
45+2. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Helyzetjelentés: Mivel az argentin-görög összecsapáson nem született a első félidőben gól, jelen esetben Argentína és Dél-Korea a két továbbjutó, hiszen több lőtt góllal bírnak az ázsiaiak, mint a szintén mínusz egyes aránnyal álló görögök.
Jól kezdte a mérkőzést Nigéria, hiszen azonnal kihasználta a koreai védők hibáját, és megszerezte a vezetést. Később is a gólszerző volt a főszereplő, hiszen nagy kapufát lőtt, nem sok hiányzott a 2-0-s vezetéshez.
Dél-Korea növelte a sebességet, egy magasabb fokozatba kapcsolt, és ennek meg is lett az eredménye, egy védelmi megingást ugyanolyan könyörtelenül kihasználta, mint az ellenfele.
Izgalmas a találkozó, Dél-Korea jelenleg továbbjutásra áll, de nem maradhat nyugodt, Nigériának pedig mindenképpen győzni kell a továbblépés érdekében.

GÓÓÓL 48' Csu Jong, Dél-Korea Szabadrúgásból lőtt a kapuba Nagyszerűen kezdi tehát a második félidőt Dél-Korea. A szabadrúgást Csu Jong nagyon szépen lőtte el 18 méterre a kaputól. A szabálytalanság a 16-os bal sarkának közelében történt, Enyeama ezúttal nem érte el a labdát. 1-2, fordított Korea.
Videó link Link
Csu Jong gólja Videón
Link
61. PERC: Lars Lagerback Martins beállításával próbál javítani a helyzetkihasználáson, de Dél-Korea igen veszélyes kontratámadásokra képes. Ráaádsul eddig 11 kapuralövéssel próbálkoztak, szemben a nigériai 5 kísérlettel.
VÉDÉS 62' Enyeama, Nigéria Pak Csu Jong emelését húzta le
67. PERC: A világbajnokság eddigi legnagyobb ziccerét hagyta ki Ayegbeni. Egy bal oldali beadást a teljesen üres kapuba 3 méterről kellett volna bepasszolni, de a lövés a kapufa mellett suhant el. 100 százalékos helyzet volt, minimum.
TIZENEGYES 68' Nigéria Nam Il vágta fel Obasit
GÓÓÓL 69'Nigéria Ayegbeni belőtte a büntit
Yakubu büntetést gól
Videó link Link
69. PERC: Nam Il nagy hibát követett el azzal, hogy felvágta Obasit. Egyedül próbálta megtartani a labdát a 16-oson belül, de amikor Obasi elvette tőle azt, azonnal felvágta.
73. PERC: Nagyon nagy meccs, Dél-Korea a buta bekapott gól óta folyamatosan támad, Nigéria azóta nem tudott eljutni az ázsiai csapat 16-osáig.
Ápolás 75' Obasi, Nigéria Begörcsölt a lába.
VÉDÉS 77' Enyeama, Nigéria Veszélyes lapos lövést védett
80. PERC: Martins ugrott ki, egyedül állt a kapussal szemben, de óriási helyzetben a kapu mellé emelt. Ez nagy ziccer volt, már csak azért is, mert Argentína megszerezte a vezetést Görögország ellenében.
82. PERC: Ha Nigéria gólt lő, továbbjut.
Ápolás 85' Szung Jong, Dél-Korea Begörcsölt a lába.
90. PERC: Három perc hosszabbítás, közben Obinna megint távolról próbálkozott, és ezúttal sem sokkal ment a kapu mellé a labda.
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! ARGENTÍNA MELLETT DÉL-KOREA A TOVÁBBJUTÓ!
Összefoglaló:
Nigéria nem tudott élni a lehetőséggel, hiszen vezetése után nem tudta megtartani előnyét. Még akkor is lett volna esélye a továbbjutásra, amikor már 2-2 volt a mérkőzés állása, hiszen Martins két alkalommal is nagy helyzetben válaszott rossz megoldásokat - nemkülönben Yakubu, még 1-2-nél, amikor kihagyhatatlan szituációban lőtt a kapu mellé.
Dél-Korea nem fáradt el a találkozón, többen ettől tartottak, ok nélkül. Nem először bizonyítják, hogy rengeteget futnak, ezen a meccsen összesen 107 kilométert tettek meg a csapat játékosai.
Dél-Korea 8 évvel ezelőtt ugyanezen a napon jutott tovább Spanyolország ellen az elődöntőbe a hazai rendezésű világbajnokságon, ezúttal "idegenben" is bizonyítottak Parkék


Képek az alábbi linken Link
Telesport képek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Címkék: világbajnokságon, középpályásának, helyzetjelentés, valószínűséggel, szabálytalanság, világbajnokság, autóversenyzés, ellentmondások, szabadrúgásból, kapuralövéssel, kihagyhatatlan, haloványabban, kiállításával, könyörtelenül, továbbjutásra, beállításával, sípcsontjáról, kezdőcsapatok, bizonyítottak, összecsapáson, spanyolország, szerződéshez, folyamatosan, próbálkoztak, bravúrjaival, lehetőséggel, megoldásokat, valószínűleg, döntetlennel, szabadrúgást, belecsúszott, próbálkozott, hosszabbítás, továbbjuthat, mindenképpen, továbbjutást, papírforma alapján, második továbbjutó, győzelmet Görögország, vártnál haloványabban, védekezésre helyezi, csapat tagjaiból, csapatból kiváló, kiállításával tette, bravúrjaival valószínűleg, jobb szerződéshez, nevét –, 1-0-s nigériai, afrikai csapatnak, meccsen kell, kérdéssel bajlódnunk, dél-koreai csapat, Moses Mabhida Stadion, Lars Lagerback, Szung Rjong, Dzsong Jung, Jung Pjo, Dzsung Szu, Dzsung Vo, Szung Jong, Csung Jong, Jung Mo Huh, Vincent Enyeamát, Arsene Wenger, Hapoel Tel-Aviv, Dél-Korea Pak Dzsi Szungban, Manchester United, Traffordon Park, Olegario Benquerencia, Korea Enyeamával, Nigéria Egy, Nigéria Jobb, Támatgat Korea, Dél-Korea Szabadrúgás, VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, Dél-Korea Szabadrúgásból, Lars Lagerback Martins, Nigéria Pak Csu Jong, Nigéria Nam Il, Nigéria Ayegbeni, Nigéria Begörcsölt, Nigéria Veszélyes, Dél-Korea Begörcsölt, VÉGE MÉRKŐZÉSNEK, ARGENTÍNA MELLETT DÉL-KOREA TOVÁBBJUTÓ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás  Soha ne kedvezz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Hogy lehet megtartani  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Irgalom és ítélet  Rátalálsz  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 20  Soha ne kedvezz...  Alázat  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png cica  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png csokor  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Szép álmokat!  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 20  Png virág 
Bejegyzés Címkék
papírforma alapján, második továbbjutó, győzelmet Görögország, vártnál haloványabban, védekezésre helyezi, csapat tagjaiból, csapatból kiváló, kiállításával tette, bravúrjaival valószínűleg, jobb szerződéshez, nevét &#8211, 1-0-s nigériai, afrikai csapatnak, meccsen kell, kérdéssel bajlódnunk, dél-koreai csapat, görögök legyőzése, következő körbe, gyors támadás, koreai csatár, ártatlan vetődés, földön maradt, dél-koreai belső, jobb oldalon, beadása éppen, kapuba lőtt, afrikai védők, perccel később, utolsó pillanatban, ártatlannak tűnő, kapu torkában, ázsiai játékos, sípcsontjáról vágódott, statisztika alapján, első félidőben, argentin-görög összecsapáson, szintén mínusz, mérkőzést Nigéria, koreai védők, gólszerző volt, 2-0-s vezetéshez, magasabb fokozatba, védelmi megingást, továbblépés érdekében, kapuba Nagyszerűen, második félidőt, világbajnokság eddigi, teljesen üres, kapufa mellett, 16-oson belül, buta bekapott, ázsiai csapat, kapussal szemben, kapu mellé, vezetést Görögország, mérkőzés állása, meccsen összesen, csapat játékosai, napon jutott, hazai rendezésű, alábbi linken, világbajnokságon, középpályásának, helyzetjelentés, valószínűséggel, szabálytalanság, világbajnokság, autóversenyzés, ellentmondások, szabadrúgásból, kapuralövéssel, kihagyhatatlan, haloványabban, kiállításával, könyörtelenül, továbbjutásra, beállításával, sípcsontjáról, kezdőcsapatok, bizonyítottak, összecsapáson, spanyolország, szerződéshez, folyamatosan, próbálkoztak, bravúrjaival, lehetőséggel, megoldásokat, valószínűleg, döntetlennel, szabadrúgást, belecsúszott, próbálkozott, hosszabbítás, továbbjuthat, mindenképpen, továbbjutást, benquerencia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.