Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Roger Moore születésnapja
  2010-10-14 11:08:03, csütörtök
 
  Roger Moore születésnapja 1924.10.14. a majdani Angyal, sok-sok hölgy kedvenc színésze,

A Képen autóverseny-jelenet Tony Curtisszel:
.........


Sean Connery és George Lazenby után ő kapta meg azt a lehetőséget, hogy eljátssza James Bond szerepét. Ezt nevezhetjük pályafutása kirakatszerepének, a legtöbb ember innen ismeri.
Vagy éppen az Angyal megformálójaként. Számunkra, magyaroknak a Minden lépben két kanál című sorozatban Tony Curtis partnereként is maradandót alkotott. Roger Moore ikon, utána Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig játszotta Bondot. 1991 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete.
Best of British - Roger Mooer életéről:
videó link Link
Sir Roger Moore 1927. október 14-én született Stockwellben, Londonban. Egyetlen gyermek volt a családban, apja George Moore rendőr volt, édesanyja Lillian mai szóval élve háztartásbeli. A durhami egyetemre járt, de sosem diplomázott le. A II. világháború alatt besorozták, tiszt lett, egy rövid ideig Németországban is állomásozott.
Később aztán a Szórakoztató Szolgálat színésze lett, majd elvégezte a Royal Academy of Dramatic Arts iskolát Cambridge-ben, hogy aztán statisztaként szerepeljen. A színészképzőben osztálytársa volt Lois Maxwell, aki később Miss Moneypennyt játszotta a James Bond-filmekben. 1945-ben statisztaként játszott a Cézár és Kleopátra című filmben is.
1948-ra már színházakban és kisebb tv-műsorokban szerepelt. Kihasználva, hogy jóképűnek teremtetett, modellként dolgozott a kisebb szerepek mellett. Fogkrémet reklámozott, majd szerződést kötött az MGM-mel, és 1952-ben Amerikába szerződött. Mégis, végül a televízióban alapozta meg népszerűségét, leginkább Ivanhoe-ként (1957-ben indult a Columbia Pictures sorozata, Angliában egy évvel később került adásba) - az MGM négy év után nem hosszabbított vele szerződést.
A világhírnevet Simon Templar megformálása hozta meg neki a The saints (Az angyal) című sorozatban 1961-ben. A sorozat Angliában készült, de sikeres volt a tengerentúlon is. Leslie Charteris volt Az angyal írója, tőle Moore meg akarta szerezni a jogokat. A következő hét évben 118 részt forgattak le, mindegyik 50 perces volt.
1970-ben Lew Grade (Az angyal rendezője) felkérte a The Persuaders (Minden lében két kanál) című sorozat főszerepére, Tony Curtis mellé. Ez a sorozat a 70-es évek egyik legnépszerább tévés produkciója lett. Ezzel a filmmel lett Roger Moore a világ legjobban fizetett színésze, ugyanis több mint 1 millió fontot kapott a sorozatért.
James Bondként
1972-ben felváltja Sean Conneryt a James Bond-filmek főszereplőjeként. A következő 12 évben 7 Bond-filmben szerepelt. Ezek a követezők voltak: Élni és élni hagyni; Az aranypisztolyos férfi; A kém, aki szeretett engem; Holdkelte; Szigorúan bizalmas; Polipka; Halálvágta.
A mai napig ő játszotta a legtovább a főszerepet. A kritikusok szerint általa humorosabb, könnyedebb lett a karakter, kissé ,,playboyos", de cseppet sem rossz, sőt. 45 éves volt a kezdetkor, 58 éves az utolsó film esetében, azóta is csak fiatalabbak játszották Bondot.
2004-ben a szavazatok 62 százalékával a legjobb Bondnak választották, és 2008-ban is ő vezeti a népszerűségi rangsort Daniel Craig előtt, 58 százalékos mutatóval.
My name is Bond. James Bond:
videó link Link
Egyéb szerepek
A Bond-sorozat alatt 13 másik filmben szerepelt Roger Moore, például a Sherlock Holmes New Yorkban (1976), Az aranybánya (1974), az Ágyúgolyó futam (1983) című filmben. Több kritika is érte amiatt, hogy három filmet is készített a 70-es években a dél-afrikai apartheid-rendszer elleni fellépés jegyében. Nagy sikert aratott a barátjával, Michael Caine-nel készített Telitalálat című mozi. Utolsó filmjét 2002-ben készítette, a Hajó a vége címűt.
2009-ben a Sunday Times című lapnak elismerte, hogy több szerepet már nem vállal. Ugyanakkor a 2012-es olimpiát reklámozó kisfilmben feltűnt James Bondként, partnere Samantha Bond volt, aki Miss Moneypennyt játszotta a Pierce Brosnan-érában.
Ugyanebben az évben egy postai reklámban jelent meg, emellett Roger Moore több filmes testületben is vezető tisztségviselőként dolgozik. Több televíziós produkcióban vállalt és vállal narrátori szerepeket.
Az angol királynő 1999-ben ütötte lovaggá.
Első felesége Doorn van Steyn műkorcsoláyzó volt, 1946 és 1953 között. Őt Dorothy Squires énekesnőért hagyta ott, vele 15 éven keresztül élt együtt. 1961-ben ismerkedett meg Luisa Mattioli olasz színésznővel, akit 1969-ben vett el. Tőle egy lánya és két fia született. Ez a házasság is véget ért, 2002-től a svéd-dán multimilliomos Kristina Tholstrup a felesége. Miatta ápol jó kapcsolatot a svéd és a dán királyi családdal.
UNICEF-szerepvállalás
1983-ban megváltozott gondolkodása, miközben a hatodik James Bond-filmet forgatta. A helyszín India volt, ahol megérintette a szegénység. Egyre inkább érdeklődni kezdett a harmadik világ országainak sorsa iránt. Barátja, Audrey Hepburn UNICEF-ben végzett munkájával mély benyomást tett rá, ő maga 1991-től lett a szervezet jószolgálati nagykövete.
Ő az egyik legfoglalkoztatottabb közéleti személyiség a nagykövetek közül.
 
 
1 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Címkék: megformálójaként, főszereplőjeként, színészképzőben, aranypisztolyos, multimilliomos, németországban, szerepvállalás, tengerentúlon, világhírnevet, születésnapja, háztartásbeli, statisztaként, legnépszerább, hosszabbított, műkorcsoláyzó, népszerűségét, megérintette, stockwellben, jószolgálati, partnereként, százalékával, produkcióban, gondolkodása, állomásozott, megformálása, osztálytársa, televízióban, megváltozott, színésznővel, színházakban, szórakoztató, választották, népszerűségi, kihasználva, ismerkedett, teremtetett, majdani Angyal, legtöbb ember, durhami egyetemre, rövid ideig, színészképzőben osztálytársa, kisebb szerepek, televízióban alapozta, évvel később, világhírnevet Simon, sorozat Angliában, angyal írója, angyal rendezője, 70-es évek, filmmel lett, világ legjobban, követezők voltak, Roger Moore, Tony Curtisszel, Sean Connery, George Lazenby, James Bond, Tony Curtis, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig, Roger Mooer, George Moore, Szórakoztató Szolgálat, Royal Academy, Dramatic Arts, Lois Maxwell, Miss Moneypennyt, James Bond-filmekben, Columbia Pictures, Simon Templar, Leslie Charteris, James Bondként, Sean Conneryt, James Bond-filmek, Sherlock Holmes New Yorkban, Michael Caine-nel, Sunday Times, Samantha Bond, Pierce Brosnan-érában, Dorothy Squires, Luisa Mattioli, Kristina Tholstrup, James Bond-filmet, Audrey Hepburn UNICEF-ben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Makszim Gorkij gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Nagyon különös  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Sose bánj semmit  Elköszönt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  Png nő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  Szép napot kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Adakozás  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Gonosz démon-álarc  Akarat 
Bejegyzés Címkék
majdani Angyal, legtöbb ember, durhami egyetemre, rövid ideig, színészképzőben osztálytársa, kisebb szerepek, televízióban alapozta, évvel később, világhírnevet Simon, sorozat Angliában, angyal írója, angyal rendezője, 70-es évek, filmmel lett, világ legjobban, követezők voltak, aranypisztolyos férfi, kritikusok szerint, utolsó film, legjobb Bondnak, népszerűségi rangsort, 70-es években, vége címűt, 2012-es olimpiát, postai reklámban, angol királynő, svéd-dán multimilliomos, hatodik James, helyszín India, harmadik világ, szervezet jószolgálati, nagykövetek közül, megformálójaként, főszereplőjeként, színészképzőben, aranypisztolyos, multimilliomos, németországban, szerepvállalás, tengerentúlon, világhírnevet, születésnapja, háztartásbeli, statisztaként, legnépszerább, hosszabbított, műkorcsoláyzó, népszerűségét, megérintette, stockwellben, jószolgálati, partnereként, százalékával, produkcióban, gondolkodása, állomásozott, megformálása, osztálytársa, televízióban, megváltozott, színésznővel, színházakban, szórakoztató, választották, népszerűségi, kihasználva, ismerkedett, teremtetett, fiatalabbak, autóverseny, reklámozott, énekesnőért, szerepeljen, diplomázott, lehetőséget, világháború, kapcsolatot, produkciója, telitalálat, moneypennyt, országainak, főszerepére, pályafutása, testületben, nagykövetek, nevezhetjük, magyaroknak, személyiség, sorozatban, kritikusok, persuaders, főszerepet, besorozták, ugyanebben, halálvágta, barátjával, készítette, modellként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 36069
  • e Hónap: 69223
  • e Év: 302970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.